3 Haziran 2019 Pazartesi

Vladimir Tumanov-Haritada Kaybolmak Benim ve Öğrencilerimin Yorumu

sule uzundere blog kitap yorumları.

Sarıçam Kitap Okuma Şenliği’nde 8.sınıf için seçilen kitaplardan biriydi Haritada Kaybolmak.

Yazar ve kitapları ülkemizde çok popülermiş ama ben yazardan ve kitaplarından bu etkinlik sayesinde haberdar oldum. İyi ki oldum diyorum çünkü yazarı çocuk kitapları yazarı olması bakımından çok başarılı buldum. Daha önce Kraliçeyi Kurtarmak kitabını ben ve 7.sınıf öğrencilerim yorumlamıştık. Buradan okuyabilirsiniz. Haritada Kaybolmak ise bu kitaptan bağımsız, çocuklara coğrafyayı sevdirmek, değişik ülkeleri tanıtmak amacıyla yazılmış bir kitap. Tabii bunu yaparken kitaptaki kahramanları ve kitabı okuyanları heyecanlı bir maceranın içine çekerek yapıyor. Yazarın çocuklara sürükleyici maceralar yaşatırken bir yandan da bilgi veren tarzını çok sevdim. Ortaokul seviyesindeki bütün öğrenciler Vladimir Tumanov’un kitaplarıyla tanışmalı.

8.sınıf öğrencilerimin kitapla ilgili görüşleri şu şekilde:

Tolgahan: Kitap güzeldi. İnsanların bu kitabı okumasını tercih ederim. Eğer kitabı okurken ilk başlarda sıkılırlarsa kitabı okumayı terk etmesinler. İleride kitap çok güzel hâle geliyor.
Sahra: Güzel bir kitap. Ben beğendim. Çevremde tavsiye edebileceğim bir kitap olabilir.
Defne: Kitap güzeldi ve eğlenceliydi. Coğrafyayı iyi ve açık bir şekilde özetlemiş. Yazarın bir romanı daha varmış. Onu da okuyacağım. Kitap biraz çocuk kitabıydı. Daha çok 12-13 yaşlarındaki çocuklara uygundu. Kitaptaki dil çok anlaşılırdı. Bu yüzden herkesin kolayca anlayacağı bir kitaptı.
Emine: Ben kitabı pek beğenmedim. Kitap bana çok çocuksu geldi. Ben okurken pek eğlenmedim ama daha küçük çocuklar okurlarsa beğeneceklerine eminim.
Utku: Bana göre bu kitap coğrafyayı sevdirmek için çok uygun. Kitabın anlatış tarzını sevdim ve çevirisi de zorlu olabilecek yerlerde mantıklı şekilde yapılmış.
Melisa: Ben kitabı çok beğendim. Kitap çok sürükleyici. “Acaba ne oldu? Ne olacak?” diye insan merak ediyor. Bazen kendini kitabın içinde gibi hissediyorsun.
Mahmut: Bu kitapta macera ön plandadır. Bu zamanlarda okuduğum en güzel kitap. Yazarın diğer kitaplarını okumayı iple çekiyorum.
Elmas: Kitabı çok beğendim. Bence bu kitap tüm okullarda reklam edilmeli. Coğrafya bilgimizi daha da ileriye götürüyor. Kitabı birkaç kere daha okumayı düşünüyorum. Bence serisi de olabilirdi.

Siz Haritada Kaybolmak’ı okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

16 yorum:

  1. Merhaba, Emine’nin yorumu gülümsetti (: çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatoş,
      ben teşekkür ederim yorumunuz için :-)

      Sil
  2. Iki kitabı da çok severek okumuştuk oğluşlarla :)

    YanıtlaSil
  3. Thank you for all your wonderful comments! :)

    YanıtlaSil
  4. Böyle çocuk kitaplarını seviyorum bu yaşta bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      ben de. Çocukken fazla çocuk kitabı okumadığımı fark ettim. Şimdi arayı kapatıyorum :-)

      Sil
  5. Öğrencilerin kitapları böyle yorumlaması ne güzel Şule abla, kendilerini ifade edebilmelerini çok takdir ettim, maşallah :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      birkaç cümlelelik kitap yorumlarını uzun kitap eleştirilerine dönüştürmeye çalışacağım bu sene :-)

      Sil
  6. çocuk kitapları severim. Güzel bir kitaba benziyor. Sanki daha önce de görmüştüm ama okumadım. Öğrencilerinizin ve sizin yorumunuz çok tatlı olmuş. teşekkürkler :)

    YanıtlaSil
  7. evet kitabı görmüştüm ben de ama çok popüler olduğunu bilmiyordum Şule'cim bakayım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      öyleymiş Eren. Ben de etkinlik sayesinde haberdar oldum. Hakkıyla popüler olmuş bir kitap. Yazarın iki kitabını da çok beğendim.

      Sil
  8. senin bu sınıf okumaların bayıldğımı söylemiş miydim, harikasın :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...