26 Nisan 2016 Salı

MART AYINDA OKUDUKLARIM (2016)

kitap
Nisan ayı bitmeden martta okuduğum kitapları yazmak istedim. Martta sadece beş kitap okudum. Ocak, şubat martta 7-6-5 kitap okuma sayımla performansım her geçen ay düşerken nisanda bunu kırmayı başardım. Yazın performansımın doruğuna çıkmayı planlıyorum. O tatil bir gelse …

Mart ayında okuduğum kitaplara gelirsek:

AMY ENGEL – KURUCUNUN KIZI
Kindle’ımdan okuduğum ilk kitap Kurucunun Kızı oldu. Geçen sene neredeyse her blogda yorumunu gördüğüm için kitabı çok merak ediyordum. Kitabı çok beğenmeyen sevgili Kafası Karışık Blog bu kitaba para vermememi, birinden bulup okumamı tavsiye edince ben de risk almak istemedim, e-kitap olarak okudum. Sonuç olarak kitabı sevdim. Distopya türünde yazılmış kitap benim bu türde okuduğum ilk kitap oldu ama açıkçası çok da bu türe hitap ettiğini düşünmüyorum. Ailesiyle aşkı arasında kalan bir genç kızın hikâyesi gibi geldi bana. Yine de kitabı sevdim. Tabii Bishop’u daha çok sevdim o ayrı bir konu J Ben de size Dilek’in tavsiyesini yineleyeceğim. Gidip 25 lira vermeyin ama bir arkadaşınızdan ya da kütüphaneden bulursanız alıp okuyabilirsiniz. Eğer severseniz kitabın devamı Devrimin Kızı’nı da okursunuz.


HANDE ALTAYLI – DELİCE
Hande Altaylı’nın Kahperengi kitabını çok severek okumuştum. D&R’da Delice’yi 10 liraya yakalayınca kaçırmadım. Bir köyde yaşayan insanların iç içe geçmiş hayatlarını anlatan Delice’yi de zevkle okudum. Eğer vaktiniz varsa bir günde, 2-3 saatte bitirebileceğiniz bir kitap. Hande Altaylı’nın kalemini sevdiğime karar verdim. Bundan sonra onun yazdığı bir kitabı gönül rahatlığıyla alıp okurum.

Delice, Kahperengi kadar iyi miydi? Bence değildi. Sebebine gelirsek, okuduğum bir blogda da yazdığı gibi, kitapta kendinizi özdeşleştirebileceğiniz bir karakter yok. Kitapta çok sevebileceğiniz, empati kurabilecek kadar yakınlık hissedebileceğiniz bir karakter de yok. Kitabın ilk sayfalarından itibaren karşınıza çıkan herkes ya ilk andan ya da sonradan insanı itecek şeyler yapıyor. Bu kadar kötü karakteri bir arada bulundurup insanı bunaltmadan okunabilir bir kitap yazmak bana göre başarıdır. Sadece kitaptaki sürpriz gelişmelerin beni daha çok şaşırtmasını isterdim. Çok kitap okuyan birine göre kolayca tahmin edilebilir gelişmeler vardı. Bu açıdan yetersiz kalmış kitap.

Son olarak kitabın birçok yerinde olan yazım yanlışları gözümü rahatsız etti. Bir yerde karakterin ismi bile yanış yazılmıştı, onun yerine başka bir karakterin adı yazılmıştı. Bu hataları yapan basit bir yayınevi değil, Doğan Kitap. Özellikle son yıllarda ciddi satış rakamlarına ulaşan ve popüler olan bir yayınevi. Doğan Kitap’a bu hataları yakıştıramadım. Umarım bundan sonraki baskılarında bu hataları düzeltirler ve diğer kitaplarında daha dikkatli olurlar.

Altını Çizdiklerim: 1. Uzun zamandır birlikte olan her çift gibi onlar da birbirleri hakkında her şeyi bildiklerini sanıp aslında hiçbir şey bilmiyorlardı.
2. İşine yaramayan şeyi hanende, kalbine yaramayan şeyi aklında tutma; ağırlık yapar.
julia quinn sonsuz sevgilerimle

JULIA QUENN – SONSUZ SEVGİLERİMLE
Tarihi romantik kitaplar türünde favori yazarım Judith Mcnaught’tır. Aynı türde yazan Julia Quinn’den okuduğum ikinci kitap Sonsuz Sevgilerimle oldu (Birincisi Cennet Gibi kitabıydı).

Kitapta mektuplaşmayla başlayan bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Bu bana günümüzde sosyal medyadan tanışıp âşık olan çiftleri hatırlattı.

Ben kitabı çok sevdim ama kitapla ilgili yazabileceğim çok bir şey yok. Bu türü seven biri zaten alıp okuyacaktır. Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız Julia Quinn’in kitaplarını tavsiye ederim. Ben şimdi yazarın bütün kitaplarını toplamaya çalışıyorum. Ayda birkaç tane okuyarak kendimi mutlu etmeyi düşünüyorum.

Altını Çizdiklerim: 1. Soru soran bir kadından kork çünkü asla doğru cevap veremezsin.
2. Yeryüzünde erkeklerin hisleriyle alakalı konuşmadığını bilen tek bir kadın yok muydu? Hatta erkeklerin yarısının duyguları bile yoktu.
emma chase sıkı fıkı

EMMA CHASE – SIKI FIKI
Emma Chase geçen sene tanıştığım ve favori yazarlarım arasına girmeyi başaran biri. Geçen sene Karmakarışık ve Darmadağınık kitaplarını severek okumuştum. Bu yüzden serinin üçüncü kitabı Sıkı Fıkı’yı da çıktığı zaman alıp hemen okudum. Zaten kolaylıkla bir günde bitirebileceğiniz bir kitap ama maalesef serinin ilk iki kitabı kadar sevemedim.

Bu kitapta kahramanlarımız Dee ve Matthew. Matthew’ı sevdim, bana Drew’i hatırlattı ama Dee’yi sevmediğim gibi itici buldum. Bu aşk romanlarında neden düzgün kadın karakter yazmak bu kadar zor bilmiyorum. Birçok aşk romanında insanın hayallerini süsleyecek ideal erkek karakterleri okurken kadın karakter genellikle sinir bozucu ve “Bu adam bunda ne buluyor?” diyeceğimiz tipler oluyor. Böyle olunca benim de okuma hevesim kaçıyor ve kitabı sevemiyorum. Maalesef Sıkı Fıkı’da da bu oldu.

Sonuç olarak öneremeyeceğim bir kitap Sıkı Fıkı. Yazarın diğer iki kitabını okursanız onları beğenirsiniz.

Son sözüm Ephesus Yayınları’na. Ciltli kitaplarınız çok güzel ve kaliteli ama kitapta bu kadar boşluk bırakmak zorunda değilsiniz. Sayfa numaralarını ayrı bir sayfaya yazarak boş yere 30-40 sayfa harcıyorsunuz. Bundan vazgeçerseniz hem daha az ağacın kesilmesini sağlamış olursunuz hem de belki 25 lira olan kitap fiyatlarınız biraz düşer. Lütfen bunu düşünün. J

Altını Çizdiklerim: 1. Hayatım yaklaşık dört hafta önce değişti. Gayet normal bir günde, hiçbir şekilde sıradan olmayan bir kızla tanıştığımda.
2. Tanrı tüm dualara karşılık verir ama bazen cevabı hayır olur.
sunay akın istanbul'un nazım planı

SUNAY AKIN – İSTANBUL’UN NAZIM PLANI
Bu kitapla ilgili ayrı bir yazı yazmıştım. Okumak isteyenler buradan okuyabilirler.

Gördüğünüz gibi bir ayda sadece beş kitap okuduğum yetmezmiş gibi pek edebi değeri olan kitaplar okumamışım. Son zamanlarda sırf okuma hızım artsın diye elim hep kolay okunan kitaplara gidiyor. Bunun önüne geçmek için aylık okuma listesi yapmaya başladım. Yeni bir aya girerken kendime beşi edebi beşi eğlencelik on kitap seçiyorum. Bir ayda on kitabı bitirmeye çalışıyorum. Nisanın bitmesine beş gün var. Bakalım hepsini okumayı başarabilecek miyim?
Nisanda daha çok ve daha kaliteli kitaplarla görüşmek üzere J

34 yorum:

  1. 5 de iyi bir sayı. siz kitap kurtları böyle yazmayın, ben kendimi çok kötü hissediyorum :( ayda 2 kitap bitirsem öpüp başıma koyuyorum ben. Nazım planını merak ediyordum. onun yorumunu kaçırmışım, şimdi gidip ona bakacağım. sana keyifli okumalar :) (bu arada kahperengi'yi nihayet bitirdim, hatta yorumlamaya da başladım, taslaklarda kendisi. yakında paylaşırım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren, Ben de ayda bir kitap okuyabildiğim zamanları hatırlıyorum. Bu zamanla ve özel hayatın durumuyla ilgili. Bu aralar vakit konusunda sıkıntım olmadığı için daha çok okuyabiliyorum. Senin Kahperengi yorumunu merakla bekliyorum :-)

      Sil
  2. Bir ayda bu kadar kitap okuyabilmek ve de burada paylaşmak ne hoş <3 Eski bir "sağlam okuyucu" olarak imrenerek takip ediyorum. Tebrikler, mutlu günler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afede, teşekkür ederim. İnsan bazı dönemlerde iyi okuyor bazı dönemlerde okuyamıyor. Umarım sen de eski okuma hızını yakalarsın. Sevgilerimle :-)

      Sil
  3. Son ıkı aydır elındekı kıtabı bıtıreememıs bır kitap blooger ı olarak esefle kınıyorum sizi Sayın Şule Ablacım. Daha ne olsun daha ne !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihat Erdogan, ayda 15-25 arası kitap bitiren kişileri gördü bu gözler. :-(( Bu yüzden kendi okuma hızım bana çok yavaş geliyor ama seninle kıyaslayınca evet iyi okumuşum diyorum :-)

      Sil
  4. Güzel bir derleme olmuş. Altını çizdiklerim kısımları çok hoşuma gitti özellikle. Sunay Akın'dan Geyikli Park almıştım bu ay ancak henüz okumaya sıra gelmedi. Çok kez dinleme fırsatım olmuştu kendisini ancak ilk kez bir kitabını okuyacağım. Bakalım... Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serhat Ocak, yazımı okuyup yorum yaptığın için ben teşekkür ederim. Geyikli Park'ı ben de okumadım ama Sunay Akın'ın her kitabını severek okuyacağımı düşünüyorum. Umarım sen de seversin.

      Sil
  5. Bence gayet iyi bir sayı tutturmuşsun. Hiç birini okumamışım maalesef okuduklarından. Geyikli Park merak ettiklerim arasında ama. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Şeyden Konuşmalı, Geyikli Park'ı ben de okumadım ama Sunay Akın'ın her kitabını severek okuyacağımı düşünüyorum.

      Sil
  6. Arada eğlencelik kitaplar koymak güzel fikir çünkü gerçekten ihtiyaç oluyor bazı zamanlar yalın, sade, hemen bitebilecek, kolay ve illa bir şeyler öğrenme çabasına girilmeyecek şeyler okumak.. hedef bence de sağlam ha gayret :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birdefnemasali, desteğin için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  7. Merhaba...
    Sevdican'ın blog kardeşliği grubundan geliyorum. Bir ayda beş kitap okumak harika! Ben anca bir tane bitiriyorum zamansızlıktan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blana K, hoş geldin o zaman bloguma :-) Ben de ayda bir kitap okuyabildiğim zamanları hatırlıyorum. Bu zamanla ve özel hayatın durumuyla ilgili. Bu aralar vakit konusunda sıkıntım olmadığı için daha çok okuyabiliyorum.

      Sil
  8. Ben anladım ki tatil olmadan okuyamayacağım :( Okul döneminde o kadar çok öğrenci ödevi okumak zorunda kalıyorum ki, kendime vakit ayırabileceğim zamanlarda da ya dışarı çıkmayı ya da film izlemeyi tercih ediyorum. O yüzden bu yıl izlediğim film sayısı normalde izlediğimden çok daha fazla ama kitap konusunda henüz hiçbir gelişme yok :( ben de senin gibi tatili dört gözle bekliyorum okuyabilmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, o zaman izlediğin filmleri yaz bloguna. Ben film yazılarını okumayı da çok severim. Bende de tam tersi, kitap okuyabiliyorum ama dizi ya da film izleyemiyorum. Tatil gelince günde beş film ya da bir sezon dizi şeklinde izlemeyi düşünüyorum. şu tatil bir gelseydi :-)

      Sil
  9. hande altaylıyı merak ediyorum ama bir türlü okumak kısmet olmadı, yazım hataları olması çok sinir bozucu, ben okurken takılırım öyle şeylere..
    ayrıca "İşine yaramayan şeyi hanende, kalbine yaramayan şeyi aklında tutma; ağırlık yapar" bayıldım bu söze!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, ben Hande Altaylı'nın kalemini sevdim. kendini okutuyor. Özellikle Kahperengi güzel bir kitaptır. O söz benim de hoşuma gitti. Son aylarda daha sade ve basit bir hayat yaşamaya çalışırken hayat felsefem haline getirebilirim o sözü :-)

      Sil
  10. Delice için kahperenginin benzeri demişlerdi...
    O yüzden yaklaşmamıştım...
    Hande Altaylı'nın dilini sevmiştim bende Kahperengiyi okurken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, sen Delice'yi okumadın mı? Sanki senin blogunda kitabın yorumunu okumuştum. Başka bir blogla karıştırıyor da olabilirim. Delice ve Kahperengi arasındaki benzerlikleri anlatan bir yazı okumuştum ama ben Kahperengi'ni daha çok sevdim.

      Sil
  11. Bence gayet iyi bir sayı :) Okuma alışkanlığında yavaşlamalar, duraksamalar olduğunda en mantıklısı kesinlikle kolay okunabilecek kitapları okumak. Umarım nisan ayında dilediğin sayılara ulaşırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, teşekkür ederim. Nisanda ve diğer aylarda daha çok okumaya çalışacağım. Umarım hedefime ulaşırım :-)

      Sil
  12. 5 bence kötü bir sayı değil, gayet iyi okumuşsun :D
    Kurucunun Kızı'nı bende çok sevmiştim ve kesinlikle katılıyorum çok da distopik bir kitap değildi.
    Julia Quinn'in Bridgerton serisine bayılıyorum ya, hepsini okumadım ama okuduğum her kardeşi sevdim. Devam edeceğim o seriye :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra ünal, ben o seriden sadece bir kitap okudum ama elimde iki kitabı daha var. Hepsini tamamlayacağım. Onları okumak çok zevkli :-)

      Sil
  13. Bu ayı 3 kitapla kapatıyorum okuma hızım bahar rehavetine kapıldı sanırım. Kahperengi kitabını çok beğenmiştim yeni kitapla ilgili yorumları okuduğumda almak istemedim,arkadaşımdan bulursam okurum.Seri kitaplar öylesine çoğaldı ki beni sıkmaya başladığını hissediyorum bu nedenle mümkün olduğunca kaçınıyorum.Julia Quinn okumayı bende seviyorum arasıra beyni ve ruhu dinlendirmeli.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ben de kolay okunan kitaplar seçtiğim için senden biraz daha fazla okumuşum yoksa benim okuduklarım da birkaç kitapla sınırlı kalırdı. Ben eskiden bir seriye başlayınca kitabı sevmesem bile sırf meraktan devamını okurdum, onu şimdi yapmıyorum. Sevmediysem bırakıyorum. Bu yüzden okumaktan çekinmiyorum.

      Sil
  14. Şu söze bayıldım: Tanrı tüm dualara cevap verir ama bazen cevabı hayır olur :)
    Yine birbirinden değişik kitaplar okumuşsun Şule, bir çoğunu duymadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, o sözü ben de çok beğendim. Seninle kitap zevkimiz bazı türlerde farklı. Bu yüzden bunları duymamış olman normal. Nisanda okuduklarımı duymuşsundur. O yazı da haftaya artık :-)

      Sil
    2. Duymadım. İnstagramda mı yayınladın?
      Tamam, merakla bekliyorum :)

      Sil
    3. Kahve Yanı, duymuşsundur derken senin de bildiğin kitaplardan okudum demek istedim :-) Evet, bugün İnstagram'da yayınladım. Yazısını da birkaç gün sonra yazarım.

      Sil
  15. Kahperengi'yi hala okuyamadım... İstanbul'un Nazım Planı'nı ise nedense seneler önce yarım bırakmıştım; şimdi tekrar merak ettim bir göz atmak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe vosvos, ikisi de benim sevdiğim kitaplar. Bence bir şansı hak ediyorlar :-)

      Sil
  16. İyi bir sayı bence de Şule abla, yaz ayı gelsin yine okurlar olarak coşacağız amaa :D Kurucunun Kızı hakkında hep aynı şeyi duyuyorum nedense, almana gerek yok, bir yerden bulup oku filan :D Merak da ediyorum aslında, en iyisi öyle yapayım ben de.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, bence öyle yap canım. Ha belki çok seversin, o zaman gider satın alırsın. Böylesi daha güvenli olur :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...