21 Aralık 2020 Pazartesi

2020 Yılında İzlediğim Diziler

2020 Yılında İzlediğim Diziler

2016 yılında izlediğim dizileri buradan okuyabilirsiniz.

2017 yılında izlediğim dizileri buradan okuyabilirsiniz.

Herkese merhaba. 2020 dökümüne izlediğim dizileri yazarak başlıyorum. Bu sene hayatımda izlemediğim kadar dizi izledim. 2020 hedeflerime “10 dizi izlemek” diye bir madde yazmıştım. Baktım yeni yıl hedeflerimde dökülüyorum bari bu maddeyi tamamlayayım diye kendimi dizilere vurdum. Bu durum hoşuma da gitti. Fark ettim ki ben dizi izlemeyi film izlemekten daha çok seviyorum. Karakterlerin hayatlarını uzun uzun izlemek hoşuma gidiyor. Onlarla daha rahat bağ kurabiliyorum. Durum böyle olunca bu yaşıma kadar bitirdiğim dizi sayısı aşağı yukarı on iken, 2020’de on diziyi bitirmeyi başardım. Tabii bu diziler genellikle mini dizi, komedi dizisi ya da daha önce başlayıp bitiremediğim dizilerden oluşuyor.

Gönlümden geçen bu dizileri detaylı olarak yazmak ama kaçını yazabilirim, ne zaman yazarım bilmiyorum. Bu yüzden sormak istediğiniz dizi varsa yorumlarda belirtin konuşalım. Ben yine de her dizi hakkında kısaca birkaç cümle yazayım.

*THE BIG BANG THEORY: Big Bang bu sene sona erdi. Bence geç kalmış bir finaldi. Dizi uzun zamandır eski sezonları kadar güldürmüyordu. Yine de kadroyu sevdiğim için izliyordum. Bence komedi alanında en güzel dizilerden biri olarak hatırlanacak.

*THAT 70'S SHOW: Bu dizi pek bilinmiyor ama güzel bir gençlik-komedi dizisi. Şimdi ünlü olan Mila Kunis ve Ashton Kutcher’in gençlik hallerini ve aşklarının başlangıcını izlemek isterseniz kaçırmayın.

*GOSSİP GİRL: Yıllar önce başlamıştım. Son iki sezonunu izlememiştim, onları da izleyip diziyi bitirdim. Boş bir dizi olarak görülse de ben seviyorum. Sürekli bir olay, heyecan, aksiyon… Bir an bile sıkılmak mümkün değil. Güzel kıyafetler ve oyuncular görmek de cabası. Bu aralar yeni bir kadroyla tekrar çekiliyor. Siz önce orijinalini izleyin derim.

*UNORTHODOX: Bu mini dizi çıktığı an neredeyse herkes tarafından izlendi. Ben de birkaç gün içinde bitirdim. Beğendiğim yerleri de oldu ama çok etkilenmedim. Başroldeki kıza üzülmüş herkes ama bence asıl üzülmemiz gereken kişi kızın kocasıydı.

*MODERN FAMILY: Mükemmel bir komedi dizisi. Eğer izlemediyseniz hemen bugün başlayın. Uzun zamandır izlemek istiyordum ama internetten takip etmeye üşeniyordum. Bu sene Netflix’e gelince hemen başladım. Şiddetle tavsiye ederim.

*LOVE, DEATH, ROBOTS: 10-20 dakikalık bilim-kurgu dizisi. Her bölüm farklı bir olay anlatılıyor. Güzeldi, sevdim ben. Her bölümü çok iyi değildi ama bazı bölümleri uzun süre aklınızdan çıkmayacak.

*ANNE WITH AN E: Bu diziyi birkaç arkadaşım önermişti, bu sene izledim. Tek kelimeyle bayıldım. Son zamanlarda en hızlı izlediğim dizi Anne oldu. Romantizm sevenler kaçırmasın. Dizi maalesef 3.sezonda bitiyor. Keşke devamını çekseler. Daha anlatılacak çok hikâye vardı. Neyse ki kitapları ülkemizde ilgi gördü. Her gün farklı bir yayınevinden yeni kitabı çıkıyor. Onları da okumak istiyorum.

*SENSE 8: Bu dizi benim en sevdiğim dizilerden biri oldu. İçinde çok fazla +18 sahne olduğu için herkese öneremiyorum ama o sahneleri önemsemez ve verdiği mesajı alırsanız çok beğeneceğinize eminim. Bambaşka bir kafanın ürünü. Dünyaya bakış açınızı değiştirebilir.

*PRİSON BREAK: Prison Break benim izlediğim ilk yabancı dizi olduğu için bende yeri ayrıdır. Bilgisayar başında saatlerce izlerdim. O zamanlar dizi bölümlerini arka arkaya izlemek bizim için yeni bir olaydı. Şimdi dizileri haftalık takip etmek garip geliyor. Bitmesini bekliyorum, sonra bir oturuşta bütün bölümlerini izlemeye çalışıyorum. Son sezon tabii ki orijinali kadar iyi değildi ama sevdiğim kadroyu tekrar izlemek benim için paha biçilemezdi.

*SKİNS: İngiliz gençlik dizisi. İlk sezonu izlerken çoğu yerde şoke oldum. İngiltere’de gençler gerçekten böyle mi yaşıyor, diye ağzım açık izledim diziyi. Sezonlar ilerledikçe artık hiçbir şeye şaşırmaz oldum. Aile yapımız ve yaşantılarımız gerçekten çok farklı.

2021’de de fırsat buldukça dizi izlemek istiyorum. Hem bu sefer kendimi bir sayıyla sınırlandırmayacağım ve içimden gelen dizileri izleyeceğim.

Siz bu sene istediğiniz kadar dizi izleyebildiniz mi? Hangi dizileri izlediniz? Hangilerini çok sevdiniz? Bana önerebileceğiniz diziler var mı? Bu diziler arasında izledikleriniz var mı? İzlemek istedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.


27 yorum:

  1. Günaydın Suleeeee 🌺
    Dizi-film izlemeyi seviyorum. Bu sene istediğim dizilerin çoğunu malum sebeplerden izleyemedim. Umay normal uyuma saatinden daha geç yatınca, kitaplarıma gömüldüm.
    Allah'tan bir kac dizi bitirdim :)
    📌 Gilmore Girls
    📌Masumlar Apartmanı (devam ediyor)
    📌Dead To Me
    📌 Anne With An E
    📌Grace...devamını unuttum 🙈ve bayıldım bu diziye
    📌UNORTHODOX
    📌workin's Mom
    📌Yedi Guzel Adam( devam ediyorum izlemeye)
    Aklıma gelenler bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satır Arası,
      Gilmore Girls ve Dead To Me benim de listemde. Özellikle ilkini çok merak ediyorum. Adını unuttum dediğin dizi Grace and Frankie olabilir mi? Netflix'te onu buldum :-)

      Sil
  2. Neredeyse hepsini duydum ama hiçbirini izlemedim. Amerikan dünyasının içine giremiyorum ben nedense. İlgim olmadığı için sanırım. İçlerinde izlemeyi düşündüğüm Anne With An E var sadece. Çünkü o kadar sevildi ki herkes tarafından, çok naif bir şey olacağını düşünüyorum. Teşekkürler paylaşımınız için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      naif kelimesi Anne dizisini anlatabilecek en güzel kelime :-) Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Listeden sadece Anne with an E'yi izledim. Bunun için sadece ona katıldığımı söyleyebiliyorum :)
    İstediğim: tekrar Anne with an E tarzında bir dizi bulup izlemek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      bulursan bana da haber ver. Ben de izlemek isterim. Aynı tadı verir mi bilmem ama dönem dizisi olarak Downton Abbey çok övülüyor. Ona bir şans verebiliriz.

      Sil
  4. Anne With Ane ve Prison Break merak ettiklerim ve izlemek istediklerim arasında. Umarım izleyebilirim😊
    Blogumda kitap yorumları yapıyorum, okursanız çok mutlu olurum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      ikisi de çok güzeldi. Farklı tarzda ama çok başarılı diziler. Gönül rahatlığıyla başlayabilirsin :-)

      Sil
  5. Şahsiyet dizisini çok severek izlemiştim ,kesinlikle tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      onu çok fazla duyuyorum ve izlemek istiyorum ama Netflix beni tembelliğe alıştırdı. Orada olan dizilere öncelik veriyorum. Şahsiyet'i mutlaka izleyeceğim ama ne zaman bilmiyorum. Öneri için teşekkürler.

      Sil
  6. İlk baktığım şey listeye bir Kore dizisinin girip girmediği oldu :D Bu sene de olmamış ama 2021 için ümidimi kaybetmiş değilim :D

    Anne with an E benim de bu sene izleyip sevdiğim yapımlardan oldu, bitirmeye hazır olmadığım için 3. sezonu hemen izlemeyeyim dedim ama bu sefer de ara açılınca bir koptum gibi. Bakalım kitaplarını da okumaya başlayınca kaldığım yerden devam etmek istiyorum çünkü asıl romantik kısım son sezondaymış :D

    Yıl sonu yazıları ufaktan ufaktan gelmeye başladığına göre daha sık ziyaret edeceğim burayı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      Eslem Netflix beni çok tembelleştirdi. Oradan başka bir yerden dizi izlemek çok zor geliyor. Bir arkadaşım Netflix'ten W Two Worlds Apart diye bir Kore dizisi önerdi. Belki seneye onu izlerim. Sen izlemiş miydin?

      Anne'in en güzel sezonu 3.sezondu. Hiç tereddüt etme hemen başla.

      Önümüzdeki günlerde her gün blogda bir yazı paylaşmaya çalışacağım ve çoğu yıl sonu yazısı olacak. Her zaman beklerim :-)

      Sil
  7. durum malum, herkes evlerde... ne sinema, ne tiyatro, hepimiz kendimizi netflix'e vurduk :) prison break'i biz de bu sene izleidk, la casa de papel geçen sene başlamıştık son sezonu izledik bu sene, bir başkadır, broad Church aklıma gelenler. Bir Başladır güzel, öneririm. Broad Church biraz yavaş ilerliyor, konu biraz üzücü ama merak ediyorsun, yavaş yavaş izlettiriyor. işte böyle, hepimize iyi seyirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren,
      La Casa De Papel'i ben de izlemek istiyorum ama ona henüz sıra gelmedi. Son sezonu yayınlansın hepsini izlerim dedim. Devam eden dizileri beklemeyi sevmiyorum. Broad Church'ı ise ilk kez duydum. Bir bakayım :-)

      Sil
  8. Anne with Ane ve Prison Break çok merak ettiklerim ve izlemek istediklerim arasında. Şahsiyet dizisini kesinlikle tavsiye ederim, mutlaka izlenmesi gereken dizilerden biri, Haluk Bilginer oyunculuğu mükemmel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Şahsiyet'i mutlaka izleyeceğim ama ne zaman bilmiyorum. Öneri için teşekkürler.

      Sil
  9. Bloğumda kitap yorumları paylaşıyorum. Okursanız çok mutlu olurum:)

    YanıtlaSil
  10. Ben bu dizilerin hiçbirini izlememişim Şule. Not ettim hemen birkaç tanesini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      umarım izlediklerini seversin Şebnem :-)

      Sil
  11. Yarısı izlediğim ve sevdiğim diziler diğer yarısı izlemediğim ama bir kaçı listemde olan diziler.Ben de güncel takip etmektense sezonun bitmesini bekliyorum eski alışkanlık sanırım :) Hala izlenecek çok dizi var ve hiç azalmıyorlarrrr :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      her sene güzel diziler çıkmaya devam ediyor çünkü. Bu sene sinemalar kapalı olunca dizilere yüklenmişler, çok güzel diziler çıktı ama ben onları izlemiyorum. İzlemek için tamamen bitmelerini bekliyorum :-)

      Sil
  12. İlkay,
    ben de Kore dizileri konusunda çok zayıfım. Hatta sıfırım çünkü hiç Kore dizisi izlemedim. Yıllar önce bir de milletten öneri toplamıştım, öyle kaldı. 2021'de siftah yapmak istiyorum bakalım.

    YanıtlaSil
  13. Ben hiç dizi izlemedim bu sene :)) Ama anime izliyorum. Bence daha güzel. Sizi de beklerim anime dünyasına. :)) Ben de izlediğim animeler diye mi yazsam acaba? Yok yok olmaz, çok uzun bir yazı olurdu. :d

    Prison Break benim de ilk izlediğim yabancı dizi ve gerçekten yeri ayrıdır onun. Queen's Gambit diye dizi var ilgimi çekiyor aslında. İzlemedim, artık seneye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      Queen's Gambit'i ben de izlemek istiyorum. Herkes bu senenin en iyi dizisi olduğunu söylüyor.

      Anime bilgim Ölüm Defteri ile sınırlı. Başka animeler de izlemek isterim ama dizi listem çok kabarık. Bir ara Kore dizilerine de başlayacağım derken animelere ne zaman sıra gelir bilmem.

      İzlediğiniz animeleri yazabilirsiniz. İleride sizin için de hatıra olur.

      Sil
  14. big bang ve how ı met yaaaa klasikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      kesinlikle. İzlemeyen pek yoktur. Özellikle Big Bang'i daha çok severdim ben. Sonradan bozdu ama ilk sezonları çok iyiydi.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...