17 Ocak 2021 Pazar

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

Herkese merhaba. Söz verdiğim gibi izlediğim filmler arsından en beğendiklerimi yazmaya devam ediyorum. Yazının ilk kısmını buradan okuyabilirsiniz. Beğendiğim diğer on film ise aşağıda:

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

JOJO RABBİT: Yılın en tatlı ama aynı zamanda hüzünlü filmi. Çok çok beğendim. Scarlett Johansson bu filmde de çok iyi. Onu izlediğim her sahnede keşke ben de böyle bir anne olabilsem dedim. Güzelliğiyle gündeme gelen oyuncu artık performansıyla ben oyuncuyum diyor. Başroldeki ufaklığa dikkât. Umarım önümüzdeki yıllarda onu daha çok izleyebiliriz.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

THE POST: Yılın diğer Tom Hanks filmi. Gazetecilik filmleri ayrı güzel oluyor. Bir de gerçek bir olay anlatılırsa.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

GÖRÜNMEYEN MİSAFİR: Son yıllarda İspanyol filmleri çok ilgimi çekiyor. Başarılı ve şaşırtıcı filmler yapıyorlar. Görünmeyen Misafir de onlardan biri. Çok beğendim. Sonunu bir yerden sonra tahmin ettim. Bu tarz birkaç film izleyince gidişatı tahmin edebiliyorsunuz ama bu, filmden aldığım keyfe engel olmadı. Mutlaka izleyin. Hatta İspanyol sineması ile tanışma filminiz bu film olabilir. Sonra mutlaka Gözlerindeki Sır’ı da izleyin. Burada detaylı bir yorum yazmıştım.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

HER ŞEYİ BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM: Başyapıt. Benim için yılın en iyi filmi. Bu filmi izledikten sonra ayrı bir postta uzun uzun anlatmak istiyordum ama üşengeçliğimden yazamadım. Belki daha sonra yazarım. Herkesin seveceği bir film değil ama sonuna kadar izlerseniz ve filmle ilgili okuma yaparsanız çok etkileneceğinize eminim. Ben filmi gerilerek izledim. Film boyunca birçok tahminim oldu ama hiçbiri tam olarak tutmadı. Sonra filmin yorumlarını okudum ve neredeyse filmin yarısını anlamadığımı fark ettim. En az iki kez izlenmesi gereken bir film. Şiddetle öneriyorum.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

WATCHMEN: Bu da yılın en iyi çizgi-roman uyarlaması. Çizgi-roman uyarlaması dediğin böyle yapılır. Son yıllarda birbirinin aynı olan süper kahraman filmlerinden sıkıldıysanız bu filme bir şans verin. Bu film hakkında da uzun uzun konuşmak, yazmak istiyorum ama yazı uzuyor. Belki daha sonra bir postta konuşuruz.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

İLK KORKU: Edward Norton’un ilk oyunculuk denemesi. Ne kadar iyi bir oyuncu olduğu daha ilk filminden belliymiş. Richard Gere’den bile rol çalıyor. Avukatlık filmlerini ve sürpriz sonları sevenler kaçırmasın.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

AŞIRICILAR: Bu filmi de çok severek izlemiştim. Çizimlerdeki detaylar inanılmazdı. Tek sorunu çok kısa olması. Keşke biraz daha uzun olsaydı ve sonunda kahramanların başına neler geldiğini daha detaylı görebilseydik. Anime sevenler kaçırmasın.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

ŞİKAGO YEDİLİSİ'NİN YARGILANMASI: Aaron Sorkin’in senaryolarına bayılıyorum. Hepsi birbirinden zeki karakterler çok uzun cümleler kuruyor, çok hızlı konuşuyorlar ve herkes birbirine laf sokuyor 😊 Benim için izlemesi çok keyifli. Bu filmde Sorkin filmi yazmakla kalmamış aynı zamanda yönetmiş. Gerçek bir olaydan uyarlama. Mahkeme sahneleri size tanıdık gelebilir. Türkiye’deki bir olaya çok benzettim. Demek ki ülkeler değişse de iktidarın yaptıkları pek değişmiyor.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

KAZANMA SANATI: Yine Aaron Sorkin senaryosu ve yine gerçek bir olaydan uyarlama. Amerikan futbolu hakkında hiç bilgim ve ilgim yok ama filmi bir an bile sıkılmadan izledim. Brad Pitt rolünde çok başarılı. Onu böyle umursamaz, kendinden emin ve esprili rollerde izlemek çok keyifli.

2020 Yılında İzlediğim En İyi 20 Film #2

 ŞİPŞAK AİLE: Yılın sürpriz filmi. Normalde bu filmi izlemezdim ben çünkü başrolde Mark Wahlberg var. O adamı itici buluyorum. Sevgili Fighting Blog'un İnstagram hesabında beğendiğini görünce bir şans vermek istedim ve bingo. Çok sevdiğim bir film oldu. Hem çok komik hem çok duygusal. Özellikle anne baba olan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir film. Mutlaka izlemelisiniz. Sonu çok masalsı olsa da insana kendini iyi hissettiren bir film.

Seçtiğim 20 filmin 7’si gerçek hayattan alınma. Yazarken daha çok gibi gelmişti ama 7 de az değil.

Siz bu filmlerden kaçını izlediniz? Aralarında sizin de beğendikleriniz var mı? Merak ettikleriniz? Sizin geçen sene izleyip çok sevdiğiniz filmler hangileri? Yorumlarınızı bekliyorum.

30 yorum:

  1. Aralarında bir tek Aşırıcılar'ı izlemişim. Anime sever olarak tabii ki bu filmi kaçırmazdım çünkü filmin senaryo ve planlama kısmında Hayao Miyazaki yer alıyor. Onun elinin değdiği bir anime de genelde güzel oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      senin o filmi izlemiş olacağını tahmin etmeliydim :-)

      Sil
    2. Buradaki yorumunuz bile duruyor. Eskilere gittim bir an :)

      https://kitaplarbenimhayatim.blogspot.com/2019/09/10-mukemmel-animasyon-filmi.html

      Sil
    3. Metin Kibar,
      bu yorumlara daha sonra dönüp okumak çok keyifli oluyor :-)

      Sil
  2. Listendeki dört filmi izlemişim. Aşırıcılar'ı bir kez daha duymuştum. İzlemeli sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://adadenizi.blogspot.com/
      bana da iki arkadaşım önermişti. İyi ki önermişler yoksa dikkatimi çekmeyebilirdi. Ben de şimdi herkese öneriyorum.

      Sil
  3. Çoğu netflixde gördüğüm ama şans veremediğim filmler... Bu evde kalma sürecinde distopik filmlere sarmış durumdayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokaktaki Asosyal,
      ben de tam tersi o filmlerden kaçıyorum. Evde kaldığımız bugünlerde ruhumu karartan filmler izleyemediğim için daha iç açıcı filmler izliyorum. Herkesin tercihi farklı :-)

      Sil
  4. Birkaçını listeye aldım, teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Kazanma Sanatı dışında hiçbirini izlemedim. Merak ettiğim filmler var, yavaş yavaş izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  6. Hiçbirini izlememişim ya da hatırlamıyorum nedense... Jojo rabbit ve Whatchmen merak ettiklerimden izleyebilirim bu yıl umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      ikisi de çok güzel filmlerdi. Umarım sen de seversin.

      Sil
  7. Jojo Rabbit benim de 2020'de en sevdiğim filmlerden biri oldu, gerçekten çocuk bayağı yetenekli ve sevimliy maşallah :)))

    Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum'un kitabını okudum geçen günlerde, sonlara doğru epey gerildim, filmi de kitabı gibi güzelse eminim severim onu da. Kitabı okumayanların çoğu sevmemiş ama filmi. Bakalım izlemeyi düşünüyorum önümüzdeki günlerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      sen kitabı okuduğun için filmi sever misin bilmiyorum. Film biraz anlaşılmaz olmuş. İzleyenler o yüzden sevmemiştir. Ben film bittikten sonra filmle ilgili yorumları okudukça filmi sevdim. Kesinlikle en az iki kez izlenmesi gereken bir film.

      Sil
  8. Bu sefer ok görünmeyen misafir izledim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      güzeldi değil mi? Sonunu biraz tahmin ettim ama buna rağmen soluksuz izledim.

      Sil
  9. Jojo ve IATOET benim de çok sevdiğim filmler :D. Diğerlerini izlememişim listendeki :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      Jojo'yu sevmeyen yok galiba. Yorumlardan anladığım kadarıyla en çok izlenen ve sevilen o :-)

      Sil
  10. yarısını izlemişim Şule'cim izlemeediklerime bakayım:)

    YanıtlaSil
  11. Listendeki filmlerin 4 tanesini izlemişim 6 tanesini de izlemeyi düşünüyorum. Özellikle Şipşak Aile pek düşünmediğim bir filmdi ama sen beğenmişsen izleyeceğim.
    İlk Korku şahaneydi :)
    Görünmeyen Misafir'i El Cuerpo filminden sonra o kadar beğenemedim ama hakkını yememek lazım.
    The Post listemde, etkileyici bir filme benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Şipşak Aile'yi izlemeyi ben de düşünmüyordum ama blog arkadaşım önerince izledim çok hoşuma gitti. Dram ve komedi çok güzel harmanlanmış. İyi zaman geçirmek için tercih edebilirsin.

      Sil
  12. İlk Korku gerçekten çarpıcı bir filmdi, ben de izlediğimde çok etkilenmiştim. Aşırıcılar da sevdiğim animeler arasındadır, çok sevimlii :') Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum'un kitabını okuduk bu ay Karanlık Şato'da. Kulüpteki herkes çok sevdi, çok etkilendi ama ben sonda ortaya çıkan olayı kitabın yarısına gelmeden tahmin ettiğim için etkilenemedim kitaptan. Şaşırmayı beklediğim için de hevesim kursağımda kaldı biraz. Filmi izlemek için bu etkinin geçmesini bekliyorum. Jojo Rabbit yılın en iyilerindedi.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      valla ben filmde tahmin edemedim sonunu Gözde. Aklıma bir sürü teori geldi ama hiçbiri tam olarak doğru çıkmadı. Sen tahmin ettiysen helal olsun :-) Dediğin gibi kitabın üstünden biraz zaman geçsin öyle izle yoksa filmi de sevmezsin.

      Sil
  13. Çok güzel filmler var bir kısmı benim de bu yıl izlenecek filmler listem de ❤️

    YanıtlaSil
  14. Yanıtlar
    1. webkenti,
      yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...