21 Ocak 2021 Perşembe

2021 Klasik Kitap Okuma Maratonu

2021 Klasik Kitap Okuma Maratonu

Bu sene kitap okumaya ağırlık vermek istiyorum. Çeşitli etkinliklere katılarak okumayı daha eğlenceli hâle getirmek istiyorum çünkü ben liste yapmayı, kitap seçmeyi ve sene sonunda ne yapmışım diye bakmayı çok severim. Bu sene yeni etkinliklere katılacağım ama geçen yıllarda katıldığım etkinliklere de devam edeceğim. Klasik Kitap Maratonu bunlardan biri.

2021 Klasik Kitap Okuma Maratonu
Sevgili Gözde bloğunda etkinliğin detaylarını yazdı. Buradan okuyabilirsiniz. Kısaca bu yıl okuyabildiğimiz kadar Türk ve Dünya klasiği okuyacağız. Kitaplığımda okunmayı bekleyen çok klasik var. Önce bir liste yaptım. Her ay için bir Türk klasiği bir Dünya klasiği seçtim ama sonra bu listeye bağlı kalmanın beni zorlayacağını düşündüm. Bu işi keyif almak için yapıyorum, strese girmek istemedim. Kendime sadece şu hedefi koydum. Yılsonuna kadar 12 Türk klasiği, 12 Dünya klasiği oku. Daha fazlası olursa ne mutlu ama bu kadarını başarabilirsem kendimi başarılı hissedeceğim.

2021 Klasik Kitap Okuma Maratonu
İlk etapta okumak istediği kitapları seçtim. Kitaplığımda bir rafa yerleştirdim. Her ay bir iki tanesini okumaya çalışacağım.

Bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Merak ettikleriniz? Önce bunu okumalısın edikleriniz? Sizin okunmayı bekleyen klasik kitaplarınız neler? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.


16 yorum:

  1. Ne güzel bir maraton!
    Ya ben böyle kitap bloglarını pek seviyorum :))
    (son yazıma bakınız:))

    YanıtlaSil
  2. Ben bir Halide Edib aşığı olarak onun kitaplarına öncelik veriyorum. Biyografi niteliğindeki kitapları da tavsiye ederim, Mor Salkımlı Ev ve Türkün Ateş ile İmtihanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokaktaki Asosyal,
      Halide Edib'i ben de çok seviyorum ama yazarın kitaplarını istediğim kadar sık okumuyorum. Türk'ün Ateşle İmtihanı'nı okudum ama Mor Salkımlı Ev okunmayı bekliyor. Yorumunuz için teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Klasik kitaplarda çok eksiğim var, geçen sene doğru düzgün okuyamadım bile. Bu sene inşallah çok fazla kitap okurum. Etkinlik çok güzel:) Ben sizin yazılarınızı okumakla eşlik edeceğim bu sene:)

    YanıtlaSil
  4. Oblomov aşırı severim
    Martin 2 kez okudum çok sağlam bir klasik
    Gazap Üzümleri okuduğum en iyilerde
    Filler Sultani çok keyifli çok sevdim
    Ben Suat Derviş al listene derim ben de geç tanıştım. Üzgünüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Suat Derviş okumak hiç aklıma gelmemişti. Amacım şu an elimde olan kitapları azaltmak. Kitap alışverişi yapacağım zaman yazar aklımda olacak. Öneri ve yorumun için teşekkür ederim :-)

      Sil
  5. Ben bu tür listelere hiç sadık kalamadığım için yapmayı uzun zaman önce bıraktım:) Sana keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. Klasiklere uzağım uzun zamandır. Bu sene kafamdaki tek etkinlikte senin yaptığın bu sefer başaracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      hadi bakalım. Umarım bu motivasyonun bütün yıl devam eder :-)

      Sil
  7. Gazap Üzümleri'ni yaptığım listeye dahil etmedim ama en yakın zamanda okumak istiyorum. Fakir Bayburt da çok geç olmadan tanışmak istediğim bir yazar. Hepsi güzel kitaplar, umarım verimli bir maraton olur. Katılımın beni mutlu ediyor Şule abla, motive ediyoruz birbirimizi ne güzel :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      Gazap Üzümleri'ni uzun zamandır okumak istiyordum. Yazarın kalemini çok severim. Umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz. Bu maratondan ben de çok memnunum Gözde. Sayende klasik kitap okumaya daha çok dikkat ediyorum. İnşallah bu sene bir aksilik çıkmaz da istediğim kitapları okuyabilirim.

      Sil
  8. Gazap üzümleri harika gerçekten ,bende bu tarz bir etkinlik yapabilirim ,çok klasik birikti okunacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evintekkizimona,
      Gazap Üzümleri en merak ettiğim kitaplardan biri. Sen de katılabilirsin. Çok güzel olur. Bu tarz etkinlikler ne kadar kalabalık olursa o kadar güzel geçiyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...