22 Nisan 2016 Cuma

MİMLENDİM #8 YAK, YENİDEN YAZ, TEKRAR OKU

sule uzundere blog mim

Sevgili Esseve Rin beni çok güzel bir mime mimlemiş. Kendisine buradan kocaman bir teşekkür J (Onun cevaplarını buradan okuyabilirsiniz. Bu arada mimin görseli da ona ait). Başlığı okuyunca ne olduğunu tahmin edemedim ama ayrıntıları okuyunca çok hoşuma gitti ve vakit geçirmeden yapmak istedim.

Bu mimi şu şekilde yapıyoruz: 1.Rastgele okumuş olduğun 3 kitap seç.

2.Seçtiğin kitaplardan hangisini yakacağına, yeniden yazacağına ve tekrar okuyacağına karar ver.
3.En az 3 tür tamamlayana kadar devam et.

Ben rastgele seçmedim, arayarak seçtim. O zaman başlayalım J

kahraman tazeoğlu bukre ayşe kulin handan dostoyevski suç ve ceza

YAK: BUKRE
Kahraman Tazeoğlu’ndan okuduğum ilk kitap. Yazarın başka bir kitabını okumayı düşünmüyorum diyeyim siz kitabı ne kadar sevmediğimi anlayın.
YENİDEN YAZ: HANDAN
Aslında bu kitabı yarısına kadar severek okudum ama ne zamanki kitapta bahsedilen Handan’ın Gizli Anların Yolcusu’ndaki Handan olduğunu anladım o an kitaptan soğudum. Kitabı, Handan’ı yeni bir karakter olacak şekilde değiştirmek isterdim. Ayşe Kulin’in artık bu seriden kitap yazmaması gerektiğini düşünüyorum.
TEKRAR OKU: SUÇ VE CEZA
Bu klasik kitabı ben birkaç sene önce çok iyi olmayan bir yayınevinden okumuştum. Ya çeviri kötüydü ya da yanlış bir zamanda okudum bilemiyorum ama kitaptan çok zevk alamadım. İletişim ya da İş Bankası Yayınları’ndan bir baskısını alıp tekrar okumak istiyorum.


e.l. james grey harry potter j.k. rowling şeker portakalı

YAK: GREY
Geçen ay okuduğum kitap sırf seri çok satıyor daha çok para kazanayım mantığıyla yazılmış. Yeni ve değişik hiçbir şey yok, ölümüne sıkıcı bir kitaptı. Üstelik 600 sayfa L
YENİDEN YAZ: HARRY POTTER VE ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI
Aslında Harry Potter kitaplarını tekrar oku başlığına da yazabilirdim çünkü 5-10 yıl sonra seriyi tekrar okumak istiyorum. Kitabı Yeniden Yaz başlığına yazmamın sebebi bu kitapta en sevdiğim karakterin ölüyor olması. Onun öldüğü bölümde dayanamayıp ağlamıştım ki ben kitap okurken çok zor ağlarım. Hatta daha sonra onun anıldığı yerlerde dayanamayıp tekrar ağlamıştım J Bu yüzden bu kitabın tekrar yazılması ve sevdiğim karakterin öldürülmemesi gerektiğini düşünüyorum.
TEKRAR OKU: ŞEKER PORTAKALI
Taa lise yıllarımda okuduğum bir kitap Şeker Portakalı. Tekrar okumak istememin sebebi kitabın iki devam kitabını okumak istemem. Devamını okumadan önce Şeker Portakalı’nı tekrar okumak istiyorum.

harry potter j.k. rowling vedat türkali fatmagül'ün suçu ne sabahattin ali kürk mantolu madonna

YAK: FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE
Bu kitapta bir olmamışlık vardı. Sonradan öğrendim ki Fatmagül’ün Suçu Ne önce film senaryosu olarak yazılmış, sonra kitabı çıkmış. Klasik işleyişin tersi olmuş yani. Senaryodan uyarlama olduğu ve Vedat Türkali’nin asistanı tarafından yazıldığı için beklentilerimin altında kaldı.
YENİDEN YAZ: HARRY POTTER VE ÖLÜM YADİGARLARI
Yine bir Harry Potter kitabı çünkü bu kitapta da seride en sevdiğim karı koca ölüyordu. Onların ölmemesi için kitabın yeniden yazılmasını isterdim. Bu arada ben böyle isim vermeyerek yazıyorum sırf kitabı okumamış olanlar spoiler yemesin diye ama Harry Potter’ı okumamış ya da izlememiş var mı aranızda? Bence kalmamıştır ama J
TEKRAR OKU: KÜRK MANTOLU MADONNA
Bu kitabı sevgili Sebo’nun Günlüğü’nden ödünç alıp okumuştum 7-8 yıl önce ve kitaba dair hiçbir şey hatırlamıyorum L Sabahattin Ali’nin İçimizdeki Şeytan  ve Kuyucaklı Yusuf kitaplarını da aynı dönemde okumuştum. Onları az çok hatırlıyorum, en çok İçimizdeki Şeytan’ı sevmiştim mesela ama Kürk Mantolu Madonna hakkında aklımda bir şey kalmamış. Son yıllarda kitap patlayınca beni de bir merak aldı. Bu yüzden tekrar okuyacağım.

Benim cevaplarım bu şekilde. Bu mimi yapmayan fazla insan kalmadı ama ben yine de birkaç arkadaşımın ismini yazayım. Yapmak isteyen yapsın tabii, cevapları okumak eğlenceli oluyor J

Sebo’nun Günlüğü
Aslıhan’ın Dünyası
Bi Poşet Kitap
Yusuf Arslan
Kitap Cumhuriyetim
Kahve Yanı Kitap
Cahil Okur
Nail Art In Wonderland
Neşeli Kitap Vagonu
Rapunzel’in Kulesinden

Yeni yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.




36 yorum:

  1. Öncelikle mimlediğin teşekkürler abla :D

    Sonrasında Bukre, Grey adını cok duyamda okumadığım eserler. anladığım kadarıyla okumama da gerek yokmus :D Fatmagül'ün suçu ne? Pardon! Bunu hiç duymadım gerçeği sölemek gerekirse.

    Harry Potter serisini okudum lakin ölmemesi istediğin karakrterler kim ki acaba? Kitaplarda değişmesini istediğim çok nokta var aslında. Keşke daha da fantastik olaylar olsaydı :d Hele şekil değiştirenler daha çok olsaydı dediğim oldu birçok defa. Ayşe Kulin ise hiç okumadım. O nedenle Handan için birşey diyemem.

    Tekrar oku kitaplarını ise beğendim. Suç ve Ceza ile Kürk Mantolu Madonna tekrar tekrar okuyabileceğim eserler.Şeker Portakalı ise listemde olmasına rağmen nasip olmadı daha :D

    Neyse çok uzattım güzel bir mim olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, rica ederim :-) Fatmagül'ün Suçu Ne film ve dizi olarak çekildi. Hatta dizisinde Beren Saat oynadı. Onu da mı duymadın? Demek ki hiç televizyon izlemiyorsun :-)

      Sirius, Lupin ve Tonks'un ölmemesini isterdim. Seride en sevdiğim karakterlerden birkaçıydı.

      Güzel yorumun için teşekkürler. Ben uzun yorumları severim :-)

      Sil
    2. Lupın olmemelıydı mı? Bunu dusunuyorum acıkcası lakın o kadar kotu bır kurt adam (Gorsel olarak) bilemedim abla ya :D Tonks a gelınc eo sacların hatrına o kız olmemelıydı :S

      Ve Sirius Black, bu adam tam bir kaçıktı abla ya. tamam iyi taraftaydı da ne bileyim benı hep korkutmustur hep bir hainlik bekledim ben ondan :D Yapmadı ama olsun

      Sil
    3. Cahil Okur, sen kitabı okudun mu? Görsel olarak yazmışsın ya sanki filme göre yorum yapmışsın. Kitapla film arasında fark oluyor. Filmde Sirius ve Lupin hayal ettiğim kadar iyi yansıtılmadılar ama kitaplarını okusan çok severdin bence.

      Sil
    4. Tartışmasız kafamdaki görüntüde filmin etkisi daha çok lakin ne bileyim sevmedim ben onları :D Hagrid'ciyim ben.Bir tek o koca adam iyi bence

      Sil
    5. Cahil Okur, ben de Hagrid'i pek sevmem. Bu konuda anlaşamayacağız galiba :-)

      Sil
  2. Mimlediğin içi teşekkür ederim.En kısa zamanda yazacağım :) Seninkiler o kadar yerinde olmuş ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan T. rica ederim. Senin cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  3. Grey için çıkacağını duyduğum anda edindiğim fikir aynen buydu. Sonrasında okuyanlardan da hep aynı yorumu duydum. İyi ki okumayı dahi düşünmemişim :D Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Ölüm Yadigarlarını seçme konularında hemfikirim. Buna rağmen ben o olayları değiştirir miydim, bilemiyorum. Evet, bahsettiğin ölümler hala beni bir fena yapıyor ama kitapları vurucu hale getiren de o ölümlerdi. Ölmemelerini isterdim ama o zaman bir şeyler eksik olurdu sanki. Ne bileyim ya o kitapları değiştirmek istemezdim işte kısacası :D Bu arada Şeker Portakalı'nın devam kitapları olduğunu bilmiyordum. o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Şeker Portakalı'nın iki devam kitabı var: Güneşi Uyandıralım ve Deli Fişek.

      Aslında haklısın. Ortada bir savaş varsa iyilerden de birileri ölmeli ama keşke benim en sevdiklerim ölmeseydi diye düşünüyorum hâlâ :-)

      Sil
  4. HP'leri ben de değiştirmek isterdim, çok üzülmüştüm :(( Ama ölmezlerse de vurucu olur muydu bilmiyorum. Kürk Mantolu Madonna'yı ben de tekrar okumak istiyorum, çok güzeldi :))
    Kahraman Tazeoğlu'nu ben de hiç sevmiyorum. Grey konusunda da aynı fikirdeyim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, genellikle aynı fikirdeymişiz :-)

      Sil
  5. Harry Potter cevaplarının hepsine aynen katılıyorum. Ah zalim JKR ya en sevdiklerimi hep öldürdü :(
    Şeker Portakalını ben de tekrar okumak istiyorum. Hatta uygun olursa birlikte okuyabiliriz :>
    Yaptığın için çoook teşekkür ederim ^____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, beni mimlediğin için ben teşekkür ederim. Şeker Portakalı'nı yakın zamanda okuyamam çünkü devam kitapları elimde yok. Yeni yıla kadar kitap almayacağım için onu okumayı erteliyorum :-)

      Sil
  6. Blog tasarımı, eklentiler, sorunlar ve çözümleri hakkında merak ettikleriniz varsa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Blog Düzenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog Düzenim, ihtiyaç duyduğumda geleceğim :-)

      Sil
  7. grey'e seri olarak bulaşamadım ya:( güzel mim ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, bence de :-) Ya bende şöyle bir sorun var, bir kitabı okumak isteyince bütün seriyi alıyorum. Halbuki birinci kitabı oku, beğenmezsen diğerlerini okuma değil mi? Eskiden öyle yapmıyordum, şimdi sevmiyorsam okumuyorum :-)

      Sil
  8. Ah sirius ah :'( ben de çok ağlamıştım da ölen çift derken kimden bahsettiğini anlamadım :)

    Mim için teşekkürler :) diğer mim'i yayınlayamadım daha (yazdığım halde hem de)ama vaktim olduğunda bunu da yapmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, Lupin ve Tonks'tan bahsediyorum. Uygun olduğun bir zaman yaparsın canım. Yoğun olduğunu biliyorum :-)

      Sil
    2. yaa, Lupin'i biliyorum da ben Tonks'un öldüğünü tamamen silmişim. Öksüz mü kalmıştı yani yavrucak? :((

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland, maalesef. Neyse ki vaftiz babası Potter var :-)

      Sil
  9. Harry Potter'ı yeniden yazmak... Muhteşem bir fikir, hiç aklıma gelmedi :) Ve olur da yeniden yazarsan lütfen ama lütfen Harry ve Hermione birlikte olsuun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakma Rapunzel, benim gibi düşünen birini bulduğuma çok sevindim. Bence de Harry ve Hermione olmalıydı. Haberin var mı bilmiyorum ama yazar da ikisini çift olarak yazmadığına pişman olduğunu açıkladı. iş işten geçti ama :-)

      Sil
    2. Demeyin öyle, ben Ron'u çok seviyorum <3

      Sil
    3. Amma Harry'ye Ginny değil de daha farklı, yeni bir kız olmalıydı bence ;)

      Sil
    4. Nail Art in Wonderland, ben de Ron'a farklı bir kız olmalıydı diye düşünüyorum. Lavender diye bir kız ona aşk büyüsü yapmıştı ya. O olabilirdi bence. Harry ve Hermione daha çok yakışırlardı. Hermione, Ron'a göre daha zeki. o iş yürümez :-)

      Sil
    5. Ben yine de Hermione'nin yerinde olsam Ron'u seçerdim. Harry'de bir gariplik var hep. Ginny de Neville ile olmalıydı bence. Ama Harry'ye kimseyi bulamadım :D

      Sil
    6. Nail Art in Wonderland, çocuk travma yaşamış. pek normal olmaması normal bence :-) Ginny de Neville iyi fikirmiş :-)

      Sil
    7. Nail Art in Wonderland,
      serinin başrolünün yalnız kalması düşünülemez :-)

      Sil
  10. Ahahaha gördüm sonunda :))
    Sende kitap çoktur zaten şule! ne olurdu yapsan hemen bozdun beni :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korefenomeni, heehhehehe başka bir mime artık :-)

      Sil
  11. Mimlenince yazmaya başlayan ben yine bir mimle geri döneceğim sanırım. Yogunluktan blogum sürülmemis tarlaya döndü :/
    Aslinda cevaplarimizin pek çoğu benzer ama ben de bir derlemeyle bu mimi cevaplandirayim. Bakalim ortaya ne çıkacak ;)

    YanıtlaSil
  12. Canım benim çok teşekkür ederim, beni de mimlemişsin.
    Ben artık mim yapmıyorum Şule'ciğim. Mim cevaplarımız samimi oluyor, kendimizden bilgiler içeriyor, bu çok güzel ama kötüye kullanım söz konusu oluyor bazı kişiler tarafından. Bu başıma geldiği için uzak duruyorum artık. Tüm mim yayınlarımı kaldırdım blogumdan.
    Bu arada Harry Potter'ın tüm kitaplarını tanıyan biri olarak sana sormak istiyorum canım, Bu seriyi bir akrabamızın çocuğuna alsam ki sanırım 14 yaşında falan, iyi bir hediye olur mu sence? Tavsiye eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, öyle mi? Bu gelişmelerden haberim yoktu. Çok şükür ben blogumda henüz öyle bir olumsuzlukla karşılaşmadım ama başka bloglarda hoş olmayan davranışlarla karşılaşanları okuyorum. insanların işi gücü bırakıp birilerini rahatsız etmelerine sinir oluyorum.

      Harry Potter bir çocuk için en güzel hediyelerden biri. 14 yaşındaki biri bence çok severek okur kitaplarını. Bence alabilirsin :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...