19 Aralık 2016 Pazartesi

2016 YILINDA İZLEDİĞİM DİZİLER

sule uzundere blog


Evet, bu yazıyla beraber 2016’yı değerlendirmek yazılarımın açılışını yapmış oluyorum. Blogda yılın en sevdiğim zamanı aralık ayı oluyor. Hem kendi blogumda yılı değerlendirme yazıları yazmayı hem de diğer blogların yılının nasıl geçtiğini okumayı çok seviyorum. Eğer siz de bu tarz yazıları seviyorsanız, size iyi bir haberim var: Yeni yıl gelene kadar bu tarz yazılardan blogumda bolca olacak J

İlk olarak dizileri yazıyorum çünkü en kısa ve kolay yazılacak konu bu J Koskaca bir yılı iki dizi izleyerek geçirmişim. Evet, yanlış okumadınız 2 dizi ki birini de tam bitirmediğim için 1,5 dizi diyebiliriz. Bu sene önce filmlere sonra kitaplara öncelik verdiğim için dizi açısından çok verimsiz bir yıl geçirdim. Halbuki ben dizi izlemeyi, arka arkaya bölüm bitirmeyi, sonra da internetten dizinin yorumlarını okumayı çok severim. 2017 için alacağım ilk karar daha fazla dizi izlemek olacak. Hatta ilk Kore dizimi de bu yıl izlemeyi planlıyorum. Zamanı geldiğinde sizlerin yardımını izleyeceğim bu konuda.

İzlediğim iki diziye gelecek olursak:
Avatar: The Last Airbender
Dizide en sevdiğim sahnelerden

AVATAR, SON HAVA BÜKÜCÜ
Bu diziyi eşimin tavsiyesi ile izlemeye başladım. Kendisi diziyi öğrencilerine de izlettiği için defalarca izlemiş. Zaten Avatar çocuk kanalında yayınlanan, aslında çocuklar için yapılmış bir çizgi-dizi ama senaryosu, karakterleri ve alt metni o kadar sağlam ki 30’lu yaşlarındaki iki insan olarak dizinin üç sezonunu çok kısa bir sürede büyük beğeniyle izledik. Hatta birkaç yıl sonra seriyi baştan izlemeye karar verdik çünkü Avatar’ı sömestrda izlemiştik. Günde on bölüm Avatar izlemeye alışınca dizi bitince bir boşluğa düştük. Utanmasak finali izlediğimiz anda baştan başlayacaktık J

Bence dizinin bu kadar başarılı olmasının ve çok sevilmesinin (IMDB puanı 9.2) nedeni sevilesi karakter sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor. Aang’in dışında Katara, Sokka, Zuko, Iroh, Toph, Suki ve Ty Lee’yi çok sevdim ben. Dizinin psikopatı Azula’nın bile hayranlarının olduğu düşünülürse ne demek istediğim anlaşılabilir. Bizim Türk dizilerinde nasıldır bilirsiniz. Bir kadın bir erkek başrol vardır, bir de yardımcı kadın ve erkek oyuncular vardır ama onlar başrolleri ayırmaya çalıştıkları için sevilmezler. Avatar’da ise onlarca karakter var ve hepsinin kendine özel bir hikâyesi var. Bir bölümde izlediğiniz bir karakteri diğer sezonda da görebiliyorsunuz. Bu devamlılık ve karakter zenginliği diziyi izleyen herkesin dizide kendinden bir şeyler bulmasını sağlıyor.

Dizinin konusundan bahsetmeyeceğim. Ben diziye, hakkında neredeyse hiçbir şey bilmeden başladım ve çok zevk aldım. Sizin de bunu yaşamanızı istiyorum. Hazır sömestr yaklaşırken çocuğunuza kaliteli bir yapım izletmek isterseniz birinci tercihiniz Avatar olsun ama dediğim gibi diziden zevk almak için çocuk olmanıza gerek yok. J
BATTLESTAR GALACTİCA

BATTLESTAR GALACTİCA
Yine eşimin tavsiyesi ile başladığım bir dizi. Eşim piyasadaki neredeyse bütün dizileri izlediği için onun zevkine çok güvenirim. Avatar gibi Battlestar Galactica da çok çok beğendiğim bir dizi oldu ama henüz diziyi bitirmedim. İlk iki sezonunu izledim. Geri kalanını da sömestr tatilinde izlemeyi düşünüyorum. Benim şöyle bir huyum var. Ben günde bir ya da iki bölüm dizi izleyemiyorum. İstiyorum ki oturayım, arka arkaya bir sürü bölüm izleyeyim, bir sezonu birkaç günde bitireyim, tamamen dizinin içine gireyim. Bu yüzden tatiller benim dizi izlemem için en uygun zaman. Bu yüzden de Battlestar Galactica’nın devamını ve başka dizileri izlemek için sömestrı bekliyorum.

Battlestar Galactica bilimkurgu türünde bir dizi(IMDB puanı 8.7). Bir gün makinelerin gelişmiş hali olan Sylonlar, insanlara savaş açar ve insan ırkının neredeyse yok olmasına sebep olur. Saldırıdan kurtulan birkaç yüz kişi hem hayatta kalmaya hem de Sylonları alt etmek için çözümler bulmaya çalışır.

Dediğim gibi henüz diziyi bitirmedim. Bitirdiğimde ayrıntılı bir yazısını yazabilirim.

Sizin bu dizilerden izlediğiniz var mı? Varsa yorumlarınızı, en sevdiğiniz karakterleri duymak isterim.


2017’de daha çok dizi izleyebilmek umuduyla, yeni yazılarda görüşürüz J

29 yorum:

  1. Avatar'ı cnbc-e'nin olduğu vakitler ailecek izlerdik. :D Hatta genel olarak anime seyrettiğimden birkaç hafta evvel annem 'seninle bir şey izliyorduk beraber hatırladın mı? Kel bir çocuk vardı, kaçıyordu, yüzü yaralı bir çocuk vardı' diye hatırlatmaya çalışmıştı da. Hep o çocuk, bu çocuk diye tarif ettiğinden zor çıkarmıştım. Benim çok keyif alarak seyrettiğim yapımlardan birisidir son hava bükücü. Buna rağmen Korra'yı (devamlılığı olan bir diğer seri) yarım bırakmıştım. Nedense Korra'da ki bayan karaktere ısınamamıştım. ^^ Gözüm hep eski tayfayı aramıştı. Battlestar'ı da listende görünce biraz nostaljik hissettim. ^^
    Bilimkurgu dalında keyif alarak seyrettiğim dizilerden biriydi. Ama artık pek bilim-kurgu dizisi seyredemiyorum. Yeni çıkanlardan oldukça bihaberim. En son Falling Skies'ı seyrediyordum. Uzaylıların istilası hakkında birşeydi, The Walking Dead'i andırıyordu biraz. Güncel olarak takip etmeme rağmen, üçüncü sezonun sonlarında mı ne bırakmış, daha da bilim-kurgu seyredememiştim. Listenin geri kalanını da hayli merak ettim Şule. Bol, bol 2016 güncesi tadında yazdıklarından göreceğimden de sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Korra, il seri kadar güzel dediklerinden şimdilik izlemeyi düşünmüyorum ama karakterlerin hayatlarının nasıl devam ettiğini merak edersem başlayabilirim.

      Ben bitmiş dizileri izlediğim için milletin yıllar önce bitirdiği dizileri daha yeni izleyebiliyorum.

      Ben de senin yorumuna sevindim Riv çünkü bu tarz değerlendirme yazılarını yazmayı çok seviyorum :-)

      Sil
  2. Avatar'ı cnbc den biliyorum, ara ara izlemişliğim var ama düzenli izlemedim bu yorumlardan sonra daha çok izlemek istedim. İkinci diziyi de duydum ama izleme fırsatım olmadı.
    Ben de üst üste bölüm izlemeyi seviyorum, bitirmeden de genelde rahat etmem ama her dizi için geçerli değil. Bir de bitmiş dizileri izlemek daha güzel benim için. Bu yıl ben de çok dizi izlemedim. Belki bir ya da iki pek hatırlamıyorum 😄.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, sanırım bu sene kimse fazla dizi izlememiş. 2017'de blog dünyası olarak dizilere ağırlık vermeliyiz bence. Hatta anlaşsak, aynı dizileri aynı anda izlesek ve yorumlaşsak süper olur :-)

      Sil
    2. Hımm olabilirmiş aslında ama ben ya önce bitiririm ya da sonra çünkü seversem bırakamıyorum 😂

      Sil
    3. öneri makinesi, belki yeni yılda bir dizi izlemek planı yapar bloga yazarım. Sana da uyarsa bana katılabilirsin.

      Sil
    4. Bana uyar. Hadi bakalım, yalnız dua edelim de reading challenge 2015 gibi olmasın kendisini hala bitirememiş olduğumdan 😂😂

      Sil
  3. Mr. Robot'un on bölümünü izleyecektim, beş bölümünü dahi bitiremedim. :D Bu dizilerin varlığından bile haberdar değildim, bu mecradan çok uzağım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, Mr. Robot'u da çok sık duyuyorum ama dediğim gibi yeni dizileri pek izlemediğimden onu da izlemedim. Dizi izlemek ayrı bir kültür. Ben de bu konuda zayıfım, amaç yeni yılda daha iyi olmak :-)

      Sil
  4. Oytun'dan dolayı birkaç kez avatar izlemişliğim var ama şimdi sen böyle anlatınca acaba izlesem mi diye düşünmedim değil hani :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, bence tatilde ana oğul oturun baştan sona bütün bölümlerini izleyin. İkinizin de çok zevk alacağına eminim. Sevgiler :-)

      Sil
  5. İlkay Özgür, o zaman mutlaka yorumunu isterim. Şimdiden iyi seyirler :-)

    YanıtlaSil
  6. Birkaç yıldır dizileri ve tv'yi terkettim ben. Sevdiğim filmleri netten seyrediyorum sadece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, televizyonu ben de seyretmiyorum ama internetten dizi film izlemekten vazgeçemem.

      Sil
  7. Battlestar Galactica'ya mutlaka devam et işler karışacak :) Hala hatırlarım güzel diziydi.
    Böyle yazıları okumak hoşuma gidiyor devamlarını merakla bekliyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler, bu yorumu okuduğuma sevindim. Devamı gelecek efendim :-)

      Sil
  8. Ben film izlerken bile çok sıkılan ve bi filmi iki günde güç bela izleyen biri olarak dizilerle hiç ilgilenmiyorum. Belki de beni türk dizileri de soğutmuş olabilir ama hiçbir diziyi baştan sona kadar izlemedim. Belki senin görüşlerin doğrultusunda Avatar a bi şans verebilirim :)
    Bu arada her ne kadar izlerken zorlanacak olsamda film tavsiyelerini merakla bekliyorum canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, film yazısı ve tavsiyesi ayrı olarak gelecek merak etme :-)

      Canım ben de Türk dizisi izleyemiyorum çünkü reklamlarla birlikte 3-4 saat sürüyor izlemesi ve konuyu çok uzatıyorlar. Bazen dizilerde sevdiğim karakterler oluyor. İnternetten onların sahnelerini izliyorum.

      Sil
  9. dizilere bir miktar boş verdim sanki bu yıl ben , :D neyse toparlanır diyeceğim de aöf vizeler fena vurdu ya , sen naptın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, benim notla 0-100 arası değişiyor :-) 0, 11, 17, 30, 40, 60, 70, 80 ve 100 var.

      Sen ikinci sınıftın değil mi? Birinci sınıfta Osmanlıca'dan geçtin mi? Kaçla ve hangi notla geçtin söyler misin? Çan eğrisinin kaç olduğunu merak ediyorum.

      Sil
    2. 100 benim rüyalarıma giriyor ancak :D 15 ile 65 arası değişti benimkiler , 2. sınıfım , alttan dersim yok , Osmanlıca'dan geçtim , 55 ile geçmişim BB harf notu , AA 79 muş :D

      Sil
    3. KİTAP EYLEMİ, vay be. Osmanlıcadan o notu alan insanlar var demek ki :-) Bütün derslerini geçtiğin için yürekten tebrik ederim. Ben geçen sene yazıldım ama özel sebeplerden dolayı sınavlara giremedim. Şimdi 1. sınıfın bütün derslerini 2.sınıftan da 4 ders olmak üzere 11 ders alıyorum. Vizelerde mahvoldum, finale önceden çalışırım dedim ama daha başlayacağım :-)

      3 dersim çok kötü, diğerlerini geçme ümidim var. Umarım finallerde ikimiz de başarılı oluruz :-)

      Sil
    4. şule uzundere, ben de bu sene ortalama yükselteceğim dedim ama şu 4 yanlış olayı çok fena etkiledi beni , normalde belki bildiğim soruyu bile yapmaya korkar oldum :D vizelerden sonra bırak not yükseltmeyi , 1-2 dersin kalmasına bile razı olacağım sanırım , finaller için ben de çalışmaya başlamadım , inş yeni yıl sonrası , 1 aydır ben de koptum gidiyorum kıvamında yaşıyorum , dur bakalım 2017 bir gelsin de :D inş başarılı olalım yaaa , öptm seni çok ...

      Sil
    5. KİTAP EYLEMİ, yanlışların doğruları götürmesi beni de çok zor durumda bıraktı. Dediğin gibi tereddüt ettiğin soruyu korkup işaretliyemiyorsun.

      Benim ders sayım çok olduğu ve çok kötü birkaç dersim olduğu için pazartesi başlamayı planlıyorum. Umarım planda kalmaz.

      Ben de seni öpüyorum. Sevgiler :-)

      Sil
  10. Avatar en sevdiğim çizgi-dizilerden biri, hatta geçen ay bütün bölümleri baştan başlayıp tekrar izledim. =) Bu aralar çok fazla Kore dizisi izliyorum ben de, k-dramalara karşı biraz ön yargım vardı ama peş peşe birden fazla dizi takip etmeye başladım. :D Kore kültürünü merak ediyorsan tavsiye ederim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü Ayraç, ben de biraz ön yargılı sayılırım. Bu yüzden tanışmak için sabırsızlanıyorum. İnternet sorunumuzu halleder halletmez başlayacağım :-)

      Sil
  11. Avatar o kadar güzel demek Şule abla.. Yazdım bi kenara ben de mutlaka bir deneyeceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, ben çok beğendim canım. Başlarda çocuksu gelse de bölümleri izledikçe o dünyanın içine giriyorsun. Bence mutlaka izlemelisin.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...