8 Ocak 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: BU YIL OKUMAK İSTEDİĞİM 6 KİTAP



Pazar gününün bitmesine dakikalar kala Pazar 6’lısı yazımla karşınızdayım. Aslında işlerimden dolayı bugün yazamayacaktım, zaten son birkaç haftadır da yazmıyordum ama takip ettiğim blogların yazılarını gördükçe geri kalmamalıyım diyerek yazmaya başladım. Şu an işlerimi yapmamak için bahane buluyor da olabilirim J Şaka bir tarafa uzun zamandır bu kadar çok Pazar 6’lısı yazısını bir arada görmemiştim. Umarım her hafta böyle kalabalık oluruz. Arkadaşların yazılarını bugün okuyamasam da kaydettim, önümüzdeki günlerde mutlaka okuyup yorumumu yapacağım. Yazımın altında bugün yazılan Pazar 6’lılarına ulaşabilirsiniz.

Sevgili Esseve Rin ocak ayının kategorilerini açıkladı. Buradan bu ay hangi konularda yazacağımızı öğrenebilirsiniz. İsteyen herkes bu etkinliğe katılabilir. Her hafta katılmak zorunda değilsiniz, size uyan haftalarda yazabilirsiniz.

Bu haftanın konusu “Bu yıl okumak istediğim kitaplar” Benim artık bu yıl okumalıyım dediğim kitaplar, tabii ki çok fazlalar sadece altı tanesini yazdım, aşağıda.

OĞUZ ATAY – TUTUNAMAYANLAR
Kitaplığımın en eski üyesi. Üniversite ikinci sınıfta aldığım kitap. Üstünden tam 11 sene geçmiş. Üniversitedeki hocamızın tavsiyesi üzerine almıştım, daha okuyacağım L Tutunamayanlar’ı okumakta bu kadar geç kalmamın nedenlerinden biri de kitabı okuyan arkadaşımın “İlk 300 sayfada biraz sıkılıyorsun ama sonra kitap açılıyor.” demesi. 2016’da okuyacağım demiştim ama biz 2017’ye girdik Tutunamayanlar hâlâ bekliyor. İnşallah bu sene okuyacağım.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK – NUTUK
Nutuk’u da şimdiye kadar okumalıydım diye düşünüyorum. Geç kaldım ama daha fazla geç kalmak istemiyorum. Sadece hangi yayınevinden okumalıyım diye tereddüt ediyorum. Bende Alfa Yayınları’nın bastığı Nutuk var. Siz hangi yayınevini önerirsiniz?

ALEXANDRE DUMAS – MONTE CRİSTO KONTU
Monte Cristo Kontu’nun konusunu biliyorum. Filmini izlemiş ve çok sevmiştim. Kitabını da okumayı çok istiyorum. Hem Alexandre Dumas ile tanışmak için hem de intikam temalı eserleri çok sevdiğim için. Sadece kitabın boyutu, sayfalarının çokluğu ve yazı karakterinin küçüklüğü gözümü korkutuyor. 2017 neden korkularımı yendiğim yıl olmasın?

J.R.R. TOLKIEN – YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
Yine boyutu yüzünden korktuğum kitaplardan. Yüzüklerin Efendisi serisi 2011 yılından beri kitaplığımda okunmayı bekliyor. O zaman daha şık duruyor diye üç kitabın tek cilt haline getirilmiş baskısını almıştım ama kitabı nasıl okuyacağımı düşünmemişim J Kitap ansiklopedi boyutlarında. Şimdi keşke ayrı ayrı alsaydım, sonra kitaplığım için tek ciltli halini alırdım diyorum. Zor mor bu sene Yüzüklerin Efendisi okunacak.

ŞEVKET SÜREYYA AYDEMİR – TEK ADAM ÜÇLEMESİ
Atatürk’le ilgili kitaplar okumayı çok seviyorum. Her farklı yazarda, her farklı kitapta onunla ilgili bilmediğim bir şey öğreniyorum. Şevket Süreyya Aydemir’in üç ciltte anlattığı Atatürk’ün hayat hikâyesini de bu yıl okumayı planlıyorum. Kış okuma şenliği listeme de ekledim kitabı.

VLADİMİR BARTOL – FEDAİLERİN KALESİ ALAMUT
Yıllardır çok güzel diye duyduğum, hatta daha beğenmeyenine rastlamadığım Alamut’a nedense elim bir türlü gitmiyor. Halbuki bu kadar iyi eleştiriler alan bir kitabı okumak için sabırsızlanmam lazım. Neyse, umuyorum yeni yılda Alamut’u da okuyacağım.

Bu kitaplar arasında sizin okuduklarınız varsa yorumlarınızı duymak isterim.

Sizin bu yıl okuyacağım artık dediğiniz kitaplar var mı? Varsa lütfen yazın.

Diğer Pazar 6’lısı yazılarını aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz( Görmediğim bir yazı varsa lütfen yazın. Onun linkini de ekleyeyim).

Esseve Rin’in Pazar 6’lısı yazısını buradan okuyabilirsiniz.
Okuyan Muggle’ın Pazar 6’lısı yazısını buradan okuyabilirsiniz.
Öneri Makinesi’nin Pazar 6’lısı yazısını buradan okuyabilirsiniz.
Yorum Atölyesi’nin Pazar 6’lısı yazısını buradan okuyabilirsiniz.


43 yorum:

  1. Tutunamayanlar ortak :). Yüzüklerin Efendisini oku ilk başta yavaş ilerlese de sonra açılıyor :). Onu bitir sonra Hurin'nin Çocukları, Hobbit falanı da oku. Ara özleyeceksin çünkü o dünyayı :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, yorumun ve önerilerin için teşekkürler :-) Ben de Hobbit'i önce mi okusam diyordum. O kitap Yüzüklerin Efendisi'nin öncesini anlatıyor sanırım.

      Sil
    2. Önce de olur sonra da. Ben sonra okudum mesela. Ama daha okumamışken önce okuyadabilirsin.

      Sil
    3. öneri makinesi, anladım. Teşekkürler :-)

      Sil
  2. Tutunamayanlar kesinlikle okumamız gereken bir kitap :) hala becerip okuyamadım.
    Nutuk ile uzun zamandır haşır neşir değilim. Onu da tekrar okumakta fayda var.

    Yüzüklerin efendisi serisini artık oku :D Oku da söyle hararetli bir tartışalım senle kitapları :D Bende bir tekrar okuma yapabilirim belki bu sene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, anlaştık. Yüzüklerin Efendisi'ni okuyunca kitabın kritiğini yapacağız :-)

      Sil
    2. Okumadan haber etde beraber okuyalım :D Daha iyi olur. Önce tabi benim "Bitmemiş Öyküleri" okuyup Tolkien için yeniden start vermem lazım

      Sil
    3. Cahil Okur, tamam. Ben bu üç ay içinde başlamam zaten. Okuyacağım zaman haber ederim.

      Sil
    4. Merakla haber bekliyor olacağım :D

      Sil
  3. Tutunamayanlar harika, okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bazı kitapları hevesle alıyorsunuz ve sonra gerçekten kitaplıkta kalıyorlar öyle... Yüzüklerin Efendisi'nde sizinle aynı durumu yaşıyorum, elim varmadı bir türlü :(

    Dilerim bu yıl bunların tamamını okursunuz, çok güzel kitaplar gerçekten. Nutuk'u ben de Alfa Yayıncılık'tan okumuştum, ama başka yayınevlerinde nasıldır bilemediğim için çok yorum yapamayacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, teşekkürler, umarım :-) O zaman ben netten araştırayım Alfa Yayıncılık'ın baskısını. Eğer eleştiriler çok kötü değilse onu okurum.

      Sil
  5. Lisetenden 3 tanesini okudum ben. Tutunamayanlar'ı çok sevmemiştim açıkcası. Bitirdikten sonra belki ilerki yıllarda bir daha okurum demiştim. Fedailerin Kalesi Alamut ise güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, yorumun ve önerilerin için teşekkürler :-)

      Sil
  6. Monte Cristo Kontu'nu bende okumak istiyorum. :)
    Yüzüklerin Efendisi ile Fedailerin Kalesi Alamut güzel kitaplardır.
    Umarım bu yıl okuyabilirsin hepsini. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, teşekkürler, umarım :-) Önerilerini dikkate alacağım.

      Sil
  7. Oğuz Atay'ın kalemini ufaktan ben de merak ediyorum ama ablacım "300 sayfadan sonra açılıyor" nedir ya :D Kitap zaten kaç sayfa ki yani :/ Nutuk benim listemde de var :') Belirli bir yayınevi duymadım ben özellikle, bence tam metin olmasına ve sansürlü olmamasına dikkat et yeter ya.. Yüzüklerin Efendisi için endişen olmasın, eminim o ansiklopedi boyutlarında seni daha iyi sürükleyip götürecek Orta Dünya'ya :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, canım Tutunamayanlar 724 sayfa :-) 300. sayfadan sonra açılıyorsa gene iyi :-)

      Yüzüklerin Efendisi'nden korkmamamı birçok kişi söyledi. Artık ondan korkmuyorum. Bu sene okuyacağım inşallah. Teşekkürler :-)

      Sil
    2. Vay, o zaman birçok kitap gibi yarısından sonra açılıyor. Senin yorumunu bekleyeceğim o zaman :D

      Sil
    3. Gözde Türker, anlaştık :-)

      Sil
  8. Tutunamayanlar'la Yüzüklerin Efendisi benimde okumak istediklerimden. Bu yıl okumayı bende istiyorum. Liste bayağı kabarık bakalım sonuç ne olacak. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban, okumak istediklerim ve evde okunmayı bekleyenler listesi bende de çok kabarık. Bu sene listemi biraz azaltmak istiyorum ama bakalım. O zaman ikimize de keyifli okumalar :-)

      Sil
  9. Tutunamayanlar'ı ben de okusam mı acaba diye düşünmekteyim :)
    Ama gözüm korkuyor, ne yalan söyleyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, Tutunamayanlar'dan gözü korkan tek kişi ben değilmişim :-) Okursam bloga yazarım, sen de ona göre kararını verirsin istersen.

      Sil
  10. Vayyy az önce okuyan muggle de gördüm, bu 6li seçimler şahane 😉
    keyifli, iyi okumalar efenim 😻😻😻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, teşekkürler. Bir hafta sen de bize katılsana :-)

      Sil
  11. Listemiz tamamen aynı. :D Monte Cristo Kontu'na başladım dün, üç bölüm okudum. Umarım diğerlerine de başlayabilirim. İyi okumalar bizee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, öyle mi? Bunu duyduğuma sevindim. bitirince kesin yorumunu yazarsın sen. Beklemedeyim.

      Keyifli okumalar bize :-)

      Sil
  12. Tek Adam serisini uzun zaman önce okumuştum.Zaman zaman çıkarıp bazı bölümlerini okurum bence tek sefer okunmakla kalmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, şimdilik hedefim ilk kez okumak. eğer seversem defalarca da okuyabilirim. Yorum için teşekkürler :-)

      Sil
  13. Alamut' u yeni bitirdim ve kitaba hayran oldum mutlaka okumalısın :)
    Tutunamayanları ben de çok okumak istiyorum. İnşallah alıp okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, Alamut bu sene okunacak o zaman. Tutunamayanlar'ı okumak isteyip de okumayan çokmuş. bir okuma etkinliği mi yapsak ne yapsak :-)

      Sil
    2. Tutunamayanlar ı almak için de tutunmam gerek zira hayli pahalı :)

      Sil
    3. okumasyon, maalesef. İletişim Yayınları hiç ucuz bir yayınevi değil. Sağ olsunlar indirim de yapmıyorlar. Ben de üniversite çalışarak kazandığım parayla almıştım kitabı.

      Sil
    4. Malesef öyle canım ama aldığımda beraber okuyalım

      Sil
    5. okumasyon, tabii. Ben yakın zamanda okuyacak görünmüyorum :-)

      Sil
  14. Yüzüklerin efendisi ile Monte Cristo kontu'nu okumuştum. Monte Cristo'yu filminin etkilemesiyle almıştım aslında, pişman da değildim, 'neden filmini izlediğim bir kitabı aldım' diye. gerçekten akıcıydı. Yanlış anımsamıyorsam Tek Adam Üçlemesini senin şenlik listende görmüştüm Şule. Doğrusu gelecek yorumunu hayli merak etmiştim, burada da kitabın adını görünce merak duygum depreşti. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Tek Adam'ı kış okuma şenliğime yazdım ama okuyabilir miyim bilmiyorum. Yine de bu sene okumak istiyorum. Okursam bloguma yazarım mutlaka.

      Sil
  15. Selam seçimlerin güzel iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun,selam. Uzun zamandır görünmüyordun Gülseren. Umarım her şey yolundadır. Teşekkürler :-)

      Sil
  16. İlkay Özgür, çok teşekkürler canım. Ben 30 yaşında Tutunamayanlar'ı okumaya cesaret edemiyorum. Bence sen biraz bekle :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...