9 Eylül 2022 Cuma

Blogları Takipten Çıkma Kriterimi Açıklıyorum

Beni tanıyanlar bilirler ki iyi bir takipçiyim. Yazdığınız her yazıyı okurum. Eğer hiç ilgi duymadığım ya da merak etmediğim bir konuysa en azından göz atarım. Bütün yazılarınıza yorum yazmaya çalışırım. Tek kötü özelliğim bazen bu işleri çok gecikmeli yapmam. Onun için de beni anlayacağınızı umuyorum. Günlük hayatın koşturmacası, iş hayatı, ev hayatı, çocuk bakımı, kendine zaman ayırma derken her yazıyı anında okuyamıyorum. Genelde haftada ya da on günde bir zaman bulunca bilgisayarın başına geçer, birikmiş blog yazılarını okurum. Hatta bu şekilde okumayı daha çok sevdiğimi söylemeliyim.

Takip ettiğim birçok bloggerın son zamanlarda sayfalarında aktif olmadıklarını gördükçe üzülüyorum. Blog okumayı seviyorum. Baktım sayfamda çok fazla aktif olan blog kalmamış ben de yeni arkadaşları keşfetmeye karar verdim. Birçok yeni kişiyi takibe aldım. Onları tanıma süreci çok keyifli geçiyor.

Sadece bir şeyden hoşlanmıyorum, yazıma konu olan kriterim de bu: Yazdığım yoruma cevap verilmemesi hiç hoşuma gitmiyor. İnsanlık hâli bazen yorumlar gözden kaçabilir. Mesela benim taa üç sene önceden cevapsız bıraktığım bir yorum varmış, daha geçen aylarda fark ettim J Bazen yoruma cevap yazmanız gecikebilir.  Bloğuna haftalar sonra uğrayan arkadaşlar oluyor ama bakıyorum benim yorumun üstünden üç ay geçmiş, arkadaş o yazının üstüne on yazı daha yazmış, daha bana cevap yazacak. Sadece ben de değilim cevapsız bıraktığı, diğer yorumlara da bir şey yazmamış. Üstelik bunu birden fazla kez yapmış. Artık bu tarz blogları takip etmeyeceğim.

Ben “Takibe takip. Ben sana yorum yazdıysam sen de bana yazacaksın.” kafasında olmadım hiçbir zaman. Takip edip yorum yazarsanız tabii ki sevinirim ama yapmayan kimseye de şimdiye kadar “Neden?” diye sormadım. Gerçekten hiç sorun değil ama benim yazdığım on yorumu (belirlediğim sayı bu) cevapsız bırakan kişileri artık takip etmeyeceğim.

Sizin “Takipten çıkarım.” dediğiniz, sinirinizi bozan blogger davranışları neler? Hadi dertleşelim. Belki bende de düzeltilmesi gereken noktalar vardır. Yorumlarınızı bekliyorum.

55 yorum:

  1. Yerinde bir karar vermiş olabilirsin, ben gelipte bir yorum bırakıp sonra uğramayanlara takığım ama fazla da düşünmüyorum, birkaç blog yeterli oluyor. Benim de bloğuna yorum bıraktığım ama benim bloğuma uğramayan insan biliyorum ben de uğramam olur biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak mesela Yüreğimin iklimi benim bloğuma yorum yapamıyor sorun yaşadığımızdan dolayı ben onun bloğuna hep uğrar yorum yaparım hatta cevaplanan yorumuma bile cevap yazıyorum yeri gelmişken söylemek istedim :)

      Sil
    2. :))) buraya senin bloğuna yorum yapıpta gelmiştim. Bu yazın benim için sürpriz oldu:)) yorumlarım adsız gidiyor neden?

      Sil
    3. Yüreğimin İklimi,
      bir de bir dönem sürekli gelip yorum yazan, kendini fark ettiren, siz de onu takip edip yorum yazmaya başlayınca artık uğramayanlar var. Onlar ayrı sinir bozucu.

      Sil
    4. SinanGCL,
      ne kadar olgun bir davranış. Tebrik ederim :-) Sorun yüzünden yorum yazamaması ilginç geldi. Kimsenin yorum yazamaması yaşanıyor bazen ama bir kişinin yazamamasını ilk kez duyuyorum. Umarım en kısa zamanda çözülür.

      Sil
    5. Yüreğimin İklimi,
      Gmail hesabınızdan çıktıysanız yorumunuz "Adsız" diye görünür. Tekrar hesabınıza giriş yapmanız gerekir. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Sinan Bey daha detaylı açıklayacaktır.

      Sil
  2. Ben de bir blogda önce hemen yorumlara bakarım, kimseye cevap yazmamışsa takip etmem. Uzun süre paylaşım yapmayan ya da kırk yılda bir yapanları da takip etmiyorum.
    Bunun dışında ben mesela yazıları okuyup uzun yorumlar yapıyorum, sohbet havası olsun istiyorum, birbirimize bir şey katabiliriz diye, ama cevap olarak teşekkür ederim diye kısa kesenler oluyor. Bu da bazen gıcık ediyor sanki başından savıyor gibi. Bir de birine yorum yaptım diye kimse gelip bana yorum yapmak zorunda değil. Bazı yorumları sanki yazım okunmadan zoraki yapılmış gibi hissediyorum, fazla olmuyor ama arada bir çıkıyor böyle, o zaman ben de o kişiye yorum yapmayı kesebiliyorum.
    Son olarak blogda siyaset vs. tartışmalarını sevmiyorum her yerde siyaset kavgası var zaten, burada olmasa da olur. Öyle yazıları da okumadan geçiyorum, yorum da yapmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Ben yazıları okuyup öyle yorum yapıyorum ama bazen ne yazacağını bilemiyor insan. İllaki yorum yapmak istiyorum çünkü yazısını okuduğumu bilsin istiyorum. O zaman yazıdaki bir cümleden yola çıkıp bir şeyler karalıyorum. Özellikle Kore dizisi, filmi, müziği vb. konulu yazılarda bu durum sık oluyor çünkü hiç benlik konular değil :-)

      Uzun yoruma kısa cevap verilmesi çok sinir bozucu bir şey. Sen dört paragraf, yarım sayfa yorum yazıyorsun, cevap "Teşekkür ederim." olmamalı ya.

      Siyasetler ilgili cümlelerine sonuna kadar katılıyorum. Ben de tam olarak senin gibi düşünüyorum.

      Sil
  3. Günlük koşturmacanın içinde dediğin gibi bloglara uğramak zor olabiliyor. Bazen okuyup yorup yazmayı unutuyorum. Bazen de yazı çok uzunsa (vaktim olmadığında) sonra uğrarım deyip unuttuğum oluyor. Ben genelde sık sık ziyaret ettiğim halde hiç karşı tepki vermeyen bloglardan vazgeçiyorum. bir de kendisi tanıtım reklam yazısı yazınca ziyaret edenler var. Reklama yorum yazacağız ya karşılık olarak. O sinir bozucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada Deniz,
      Takip ettiğim blogların reklamlarını desteklemek isterim ama karşı taraf bunu zoraki yaptırırsa bana da itici geliyor. Ben zaten okuyup yorumlarım, onun özellikle belirtmesine gerek yok.

      Konusu açılmışken sizin de birçok yorumumu yanıtsız bıraktığınızı affına sığınarak söylemek istiyorum. Sadece benim değil başka arkadaşlarının yazdıklarını da. Sanırım gözünüzden kaçıyor. Haber vermek istedim :-)

      Sil
  4. Aynı dert herkeste var sanırım ama içinizi o kadar güzel ve net bir şekilde anlatmışsınız. Bende bir bloğa yorum yaptım hepsini cevaplıyor benim yoruma gelince cevaplamıyor :) Deli oluyorum ııhhhhğğğğğ :@ Neyse sinirlenmeyim elimde çayla geldim dökülmesin :) Bazı bloglarda da yorum yapıyorum hepsini yayınlıyor benim yorum yayınlanmıyor. Tekrardan yorum yazıyorum diyorum ki ben buraya yorum yaptım bana bildiri tıkladım ama yorumum yok diyorum. Bakıyorum o yorumu da yayınlamıyor. :) Benden sonra yapanlar oluyo yayınlanıyor ama benim yorum yok püfff :) En sonunda bende geri dönüşü bırakıyorum :) Auuuvv çay sıcakmış yahu dilim yandı :) Çay ister misiniz? Taze demledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SinanGCL,
      Teşekkürler. Size afiyet olsun :-)

      Yorumum çıkmadığı hâlde bildirim gelmesi olayı bende de oldu. O zaman tekrar yorum yazdım ve spamlara bakmalarını önerdim. İkinci yorumum sayfada çıktı ve blogger arkadaş spam kutusunu kontrol ettiği için ilk yorumumu da yayınladı. sizin dediğinizde sanki kasıtlı yapmış gibi. Yine de günahını almayayım, belki iki yorumunuz da spama düşmüştür.

      Sil
    2. Doğru bende öyle düşündüm :)

      Sil
  5. Yorumlar konusuna bende dikkat ederim. Gidip mutlaka sonra bakarım bana ne cevap vermiş diye, karşılıklı etkileşim sonuçta bu da. Ben de bir yıl süresi içinde paylaşım yapmayan blogları listemden çıkarıyorum. Karşılıklı aktif olarak etkileşimde kalabilmek beni daha çok mutlu ediyor ve zaten gereksiz akrabalık ilişkilerini günlük hayatımızda yaşadığımız için burada da sürdürmeye gerek yok bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      ben blog dünyasında eski sayılırım. Benim takip ettiğim kişilerin yarısı artık yazmıyor diyebilirim. Yine de takipten çıkmıyorum, belki geri dönerler diye. Dönen oluyor ama o kadar ara vermiş ki diğer yazılarına göz gezdirmem gerekiyor çünkü kim olduğunu, onu neden takip ettiğimi unutmuş oluyorum :-)

      Bu sene Sevgili Kitap Eylemi'nin başlattığı aktif bloglar etkinliğinde çok kişiyi takibe aldım yoksa okuyacak kimse bulamıyordum.

      Sil
  6. yorumlara yanıt vermeyenler genelde aktif olmuyorlar zaten, kendi kendilerine yazıyor oluyorlar. yazıları çok iyi olan bloglara yanıt vermese de yorum yapıyom, destekleyim, hep yazsın diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      yok Deep, iki üç güne bir yazı paylaşıp yine yorum yapmayanlar var.

      Sil
  7. Benim sağım solum pek belli olmuyor. Oğlumun uykusal sinirsel durumlarına göre değişiyor durumlarım. Birkaç gündür yanıtlamadığım yorumlarıma bu sabahtan itibaren cevap vermeye başladım. Şu an mutluyum. Ama takipçileri ayıklama işini pek yapmıyorum. Yaşlandım artık o kadar detaya girmek zor geliyoo :) Sevgili Momentos, sevgili deeptone yeni keşifler yapmamda yardımcı oluyorlar. Hazıra konuyoruz sayelerinde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Şimdi bir de Blog Dedektifi var. Ben onun sayesinde çok isim keşfettim. Eğer takip etmiyorsanız onu da önerebilirim.

      Bundan birkaç sene önce size yazdığım yorumların bazılarına cevap alamamıştım. Bunu da yeri gelmişken söylemek istedim. O dönem neredeyse her gün bir yazı paylaşıyordunuz. Film tanıtımları yapıyordunuz. Benim yorumlar gözünüzden kaçtı sanırım :-)

      Sil
  8. Beni de üzen şey uzun zamandır yazan blogger arkadaşlarımın artık blogunda bir şey paylaşmaması. Onlardan haber alamıyor olmak gerçekten üzücü. Buralar sessiz kaldı gibi hissediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Kuklası,
      bu durum beni de çok üzüyor. En sevdiğim blogların neredeyse yarısı artık yazmıyor. Bloğumda en çok yorum yazan yirmi kişinin yarısı artık aktif değil. Sık sık aklıma geliyorlar. Keşke kimse bloğunu bırakmasa ve ayda bir bile olsa yazmaya devam etse.

      Sil
  9. Bence 10 cevapsız yorum çok bile! Sen yine insaflısın :) Cevap vermeyecekse bir zahmet yorumlara kapatsın blogunu öyle yapanlar. Yorumları cevaplamadan yeni yayın yazmaya çekiniyorum şahsen. Saygısızlık gibi geliyor. Sanki "Daha bana cevap vermedi, bak yeni yazı yazmış. Beni kâle almıyor galiba" sanılabilir gibi geliyor. Arada gözden kaçan, cevapsız yorum olur tabi ama üst üste 10 kez de olmaz yani. Herkes beni okusun diye yırtınan ama kendi zahmet edip kimseyi okumayanlara ayrı gıcık oluyorum zaten ama o apayrı bir mevzu tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manxcat / KuyruksuzKedi,
      Son cümlene imzamı atıyorum. Daha birkaç aylık blogların "Okunmuyorum." diye triplere girmesi hem komik hem sinir bozucu geliyor. "Sen kaç bloğu takip ediyorsun, kaç kişiye yorum yazdın?" denek istiyorum.

      Aslında eskiden beş cevapsız yorumda takibi bırakıyordum ama baktım ki çok sevdiğim bloglar da o sayıya ulaşabiliyor, artık on yorumu bekliyorum. Yorumu cevaplandırmamak sandığından daha yaygın bir davranış. Maalesef...

      Sil
  10. Sanırım benzer konulardan herkes şikayetçi. Her yazıya yorum yazmak zaten mümkün değil, çünkü herkesin ilgi alanı farklı:) Ama bende eğer takip ediyorsam, ilgimi çekmese bile illa göz atarım. Ama yoruma cevap vermeyen bir bloga ikinci kez yorum yaptığım çok nadirdir:) Belki de değer vermediğini düşünüp, takibi bırakmak lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      Ben bırakıyorum artık. Sadece tek seferde değil birden fazla şans veriyorum. Blog yazılarını biriktirip okuduğum için bazen bir yazıya bir iki hafta sonra yorum yazıyorum. Blog sahibinin gözünden kaçabiliyor bazen ama yoruma cevap vermemeyi alışkanlık hâline getirmişse takibi bırakıyorum.

      Sil
  11. İlkay,
    kendi bloğuna takipçi çekmek isteyenlerin yorumları hemen belli oluyor zaten. Herkesin, her yazısına, aynı basmakalıp cümleleri kuruyorlar. Eskiden daha sık görüyordum, neyse ki zamanla azaldı. Tamamen biter bir gün umarım.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.
    Çok güzel bir konuya el atarak blog sayfanızda paylaşmışsınız. Önce emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Bazı blogcular sayfasında yapılan yorumlara hiç cevap vermezler. Herhalde tarzları böyle. Ben bu zaman kadar paylaşımlarıma yapılan yorumların hiçbirini cevapsız bırakmadım. Çünkü bu benim tarzım. Bu olay aynı selam olayına benzer. Birisi yolda size "günaydın" dediğin de siz ona hiç bakmadan ve siz de ona bir "günaydın" demeden geçip gidebiliyor musunuz? Hayır bunu yapamazsınız. İşte blog paylaşımlarına okuyucular tarafından yapılan yorumlara da en azından bir teşekkür yorumuyla cevap verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

    Yorumlarımızı genellikle uygun olmayan yorumların yayına girmesini önlemek amacıyla denetime tabi tutarız. Bazılarımızın ki ise, doğrudan hemen yayına girer. Doğrudan yayına giren yorum tarzını seviyorum ve ben de artık denetime tabi yorum seçeneğini değil de doğrudan yayına giren seçeneğini kullanıyorum. Ancak herkesten doğrudan yayına giren yorum seçeneğini de beklemek doğru olmaz.

    Sizin de değindiğiniz gibi, paylaşımları takip etmek, okumak ve paylaşımla ilgili duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak amacıyla yorumlar yazmak için bayağı bir zamana ihtiyaç duyuyoruz. Bu zamanı herkes aynı kolaylıkla bulamıyor. İş, güç, ev kadını olmak, çoluk çocuk vs derken bu koşuşturmadan arta kalan zamanı, herkes aynı şekilde bulamaz. Onlara da hak vermek gerekir. Blog yazmak, takip etmek, yorumda bulunmak ve cevabi yorum yazmak biraz da sabır işidir.
    Selam ve saygılarımla.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun;
      Güzel sözleriniz için teşekkürler. Duygu ve düşüncelerinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Yorumlarınız çok yapıcı. Keşke herkes bu detaylara dikkat etse. Günlük hayatımızda yeterince geriliyoruz, burada keyifle zaman geçirelim.

      Eskiden benim yorumlarım da direkt yayınlanıyordu ama birkaç kere küfürlü yorum, birkaç kere de tamamen reklam paylaşımı oldu. O günden beri yorumları kontrol ediyorum.

      Sil
  13. Yorumlara en az yazılar kadar değer veririm. Takip ettiğim çok fazla blog var. Zamanım elverdiğince ilgimi çeken yazıları okur ve genellikle uzun yorumlar bırakırım. Bir blogu okumak bazen çok zamanımı alıyor. Çünkü sıradan bir okuma olmuyor genellikle bu. Yazının altındaki bütün yorum ve cevapları okuduğum yetmezmiş gibi yazıda geçen bir sanatçı, tarihi bir kişi, kitap, film, yeni bir yer ya da olay hakkında eksik bilgilerimi tamamlamak için kapsamlı araştırmaya koyulurum. Bazen bir blog yazısını okumak tüm günümü alır benim. Bu yüzden yazılarını çok sevdiğim bloglara yeterince zaman ayıramadığım için üzülürüm. Evet, benim yazılarıma yapılan yorumları kesinlikle cevaplarım. Cevaplamadıysam kesin gözümden kaçmıştır. Eskiden yazılarımın okunup okunmamasını fazla dert etmezdim ama şimdi okunması, yorum yapılması hoşuma gidiyor. Fakat bunun ben yorum yaptım o da bana yorum yapsın yoksa takip etmem durumuna getirmedim. Takipten çıkardığım çok kişi yok. Eleştirilmeyi severim yazılarımda. Saygılı bir şekilde eleştirmeyi de. Eleştirinin insanı geliştirdiğine inanıyorum. Eleştiriye tahammül etmeyip beni yanlış anlayan bir arkadaşı takipten çıkardım. Bir de sorgulamayı severim, körü körüne bir ideolojiye kapılan ve her fırsatta bunu dile getiren blog yazıları bana göre değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaystros Tyrha,
      Sizin yaptığınız gibi okumak evet çok zaman alıyordur. Maalesef ben bu kadar zaman ayıramıyorum. Sadece yazılanları okuyup yorumlamak bile haftada bir günümü alıyor. Diğer arkadaşların yazıya yaptığı yorumları da nadiren okuyorum.

      Fanatikliğin her türlüsünü zararlı buluyorum. İnsan bir takıma, siyasi partiye, fikre vb. hiçbir zaman körü körüne bağlı olmamalı. Olursa mantığının sesini duyamıyor.

      Sil
  14. ben de uzun süredir aktif olamıyorum maalesef ve bugün açar açmaz bu yazıyı görünce bir kaç kelâm edeyim dedim (korkup da yazmış gibi olmayayım da :)) aktif olduğum dönemlerde takipe takip yoruma yorum yapıyordum ben de evet. yeni katılanlara destek amacıyla da kimseyi geri çevirmiyordum limit yettikçe ama şu an listemdeki arkadaşlarıma bile zaman ayıramıyorken yenileri ekleyemiyorum maalesef. Senin ne demek istediğini anlıyorum; sadece takip edilmeyi önemseyenler bir zaman sonra sıkılıp kaçıyor ve blogları da o ayıp olmasın diye yapılan yorumlar da bir köşede unutulup kalıyor bu sebeple bence bu konuya çok da takılmamalısın. Çünkü seni gerçekten okuyan (takip ettiğin için değil aynı frekansta olduğun için okuyan), anlayan ve yıllarca ara versen de seni takip eden blog arkadaşların yetiyor inan. ben bu pasif dönemlerimde bunu çok net gördüm, anladım ve yeri gelmişken burada paylaşmak istedim. Öpüyorum seni, selamlar bana da beklerim :) (şaka yaptım uğrama boşuna yeni yazı yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren,
      hahahahaha :-) Yazının sonu müthiş bitmiş. "Bana da beklerim." lafından tiksinmiştim bir ara. Neyse ki uzun zamandır karşıma çıkmıyor :-)

      Sil
  15. Ne güzel, hepimizin ihtiyacı olan bir yazı. " Söz Savunmanın" der gibi. Böylesi bir iç dökmeye benim de ne çok ihtiyacım vardı. Bu vesileyle kaybettiğimiz arkadaşlarımızı da bir kez daha andım. Unutamadıklarım var aralarında. Gülsen Varol, Mehmet Osman Çağlar ... Ne vefalılardı. Bir arkadaşımız daha, birden blog adını hatırlayamadım. Ölümlerinden sonra da bloglarına birer anma yorumu yazmıştım.

    Bloglar çoğaldıkça iletişim de azaldı. Çok değerli arkadaşlarımız var. Paylaşımcı, vefalı, empati kurabilen. ön yargısı olmayan. Bir arkadaşımı unutamam. Uzun bir aradan sonra tekrar bloglara döndüğümde yorumu ilaç gibi gelmişti. Bir başka arkadaşa 3 yıl aradan sonra yorumuna cevabı unuttuğumu fark edip yorum yazdım. Ancak bir zaman sonra istediğiniz düzeni kuramıyorsunuz. Okuma hızınız düşüyor, gözler zayıflıyor, çeşitli engeller, kazalar, hastalıklar hayatın akışı...

    Örneğin sizin bir önceki yazınız, Eğitim Uzmanlığı ile ilgiliydi. Bir yorum yazmayı bilseniz ne çok istedim. Ama bulunduğumuz yörede İnternet çalışmaları yazmamı engelledi. Kendime söz verdim, mutlaka görüşümü yazacağım. Bir yazıyı okurken tüm yorumları da okuyorum. Spama düşmüş yorumları bilmiyordum. Zamanla öğreniyoruz birçok şeyi ama hala teknik konularda çok yetersizim. Yardımcı olan arkadaşlarımı unutamam.
    Kimsede kasıtlı olumsuzluk aramamak lazım. Ya da nedenlere inerek kişileri değerlendirmek uygun olur.
    Yazınca uzun yazıyorum. Bir iç dökme oldu. Bu ortamı sağladığınız için teşekkürler.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Abalı,
      uzun yorumları çok severim. Bana istediğiniz kadar uzun yorum yazabilirsiniz, sorun olmaz :-)

      Arada sırada vefat eden blogger arkadaşları duyuyorum. Şimdiye kadar benim birebir tanıdığım biri olmadı. Bu olay bana çok hüzünlü geliyor. Ölen birinin hâlâ duran bloğunu okumak... Bazen bloğuma yazı stokluyorum. Mesela perşembe günü yayınlanacak şekilde ayarlıyorum. Sonra içimden "O zamana kadar ölürsem ne garip olur. Ben yok olurum ama insanlar yazımı okuyabilir." diyorum.

      Yorumların spama düşme olayı birkaç aydır var. Daha önce böyle bir sorun yoktu. Siz de ara ara spam kutunuzu kontrol edin, orada bekleyen yorumlarınız olabilir.

      Sil
  16. Uzun bir yorum yazmıştım. Ulaşmadı mı acaba?

    YanıtlaSil
  17. bende fırsat oldukça blogdan bloga geziyorum, yazıları okuyorum. Bloguma görev gibi gelip yazdığım yazıyla alakası olmayan yorum yazanlara(sadece ben geldim sende gel imajı çiziyor)sinir oluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LerzanKaradan.com
      onlardan herkes rahatsız oluyormuş. Bu yazıdan ve gelen yorumlardan onu anladım :-)

      Sil
  18. Yorumlara cevap yazılması benim için de çok önemli bir kriter...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DüşTasarımcısı,
      cevap almayınca kendimizi önemsenmemiş hissediyoruz çünkü :-)

      Sil
  19. ben yorumları yanıtlayamadığım zaman yayınlamıyorum bekletiyorum unutmamak için ama bazen çok uzun süre bekletmek zorunda kalıyorum derslerime okula odaklanmam gerektiği zamanlar böyle oluyor özellikle büyük sınavların olduğu aylarda da böyle oluyor ama bloğa uğrayabildiğimde ilk iş önce bekleyen yorumları yanıtlamak oluyor ardından gelen kişilere uğramaya çalışıyorum bir de bcp etkinliğinde yazanlara gidip okuyorum ve uzun süre blog dolaşamadığım için onlara uğramışken mutlaka başka dikkatimi çeken yazıları var mı diye kontrol ediyorum. tez ile uğraşmam gerektiği için ancak bu şekilde yapabiliyorum geç de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      kolaylıklar diliyorum sana. İşte ya da okulda yoğun olduğun zaman ancak bu kadar zaman ayırabiliyorsun. Bunu yapman bile çok güzel çünkü genellikle blogla ilişkisini tamamen kesiyor insanlar.

      Ben de yanıtlayıncaya kadar yorumları yayınlamayayım diyorum ama dayanamıyorum :-) Aslında senin yaptığın daha doğru. Yayınlamışsan görmüşsün demektir, o zaman cevap yazmalısın. Ben de bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım :-)

      Sil
  20. Ahhh ahhh Şule, ne güzel kelimelere döküyorsun.... Benim de garibime gidiyor bu durum... illa takibe takip olmak zorunda mı? Bu durum Instagram'da da var...takibe alıyor, sen de alınca bir süre sonra takipten çıkıyor.
    Oysa ki bir zaman ayırımı var burada...hepimizin kendine göre işleri var ama bahane bu olmamalı...
    Ara da yapıyorum bu temizliği, iyi de oluyor, böylece gerçekten okuyan arkadaşlarımızın yorumları bizi.daha nor motivasyon ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satır Arası,
      Ara ara listeni temizlemek iyi oluyor. ben de bütün sosyal medya hesaplarımda yapıyorum bu. Güzel sözlerin için teşekkürler canım :-)

      Sil
  21. Ya, eğer kimsenin yorumuna cevap yazmıyorsa haydi neyse de bazen kimileri cevaplanıyor kimisi kalıyor. Sankieve gelen misafirlerin kimisine hoşgeldin dememek gibi kötü hissettiriyor. Ben bana gelip hiç yorum yapmayan bir kaç bloğu takipten çıkmıştım. Seviyordum da bloglarını ama bin defa gelip yorum yapmışım insan bir kere uğrar. Baktım bu beni kırıyor, bıraktım takibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      en iyisini yapmışsın Handan. yorumlara seçerek cevap verenlere hem çok kızıyorum hem de gülesim geliyor. Benden önce ve sonra yazanlara cevap vermiş, ben arada tek kalmışım. Görmemiş olması da imkansız. Seni sallamıyorum diyor açıkça :-)

      Sil
  22. Bu konuda herkes dertli sanırım:) Ben de birkaç defa yazılarımda veya başka yorumlarda dile getirmiştim, hatta en son Blog Dedektifi'nin yazısında yazmıştım. Ben takip ettiğim bloglara yorum yazıyorum. Yorum yazmayı da çok seviyorum, iletişim güzel bir şey bence:) Bana yazılan yorumları asla cevapsız bırakmam. Sadece belli dönemlerde hayatımda olan bazı sorunlar yüzünden geç cevap yazdığım oluyor, onda da yorumu cevaplarken mutlaka özür dilerim, bloğuma uğrayıp okuyan herkes görür zaten.
    Ben şuna ayrıca sinir oluyorum; hiç kimseye yapmacık şekilde yorum yazmam, bazen yorumuma öyle buz gibi, soğuk cevaplar veriyorlar ki, gerçekten çok sinir oluyorum. Fazlasıyla üzücü oluyor. Kimseyi takip etmiş olmak için takip etmiyorum, bloğu incelerim hoşuma giderse takip ederim, sonrasında da mutlaka cevap yazarım.
    Benim bloğuma özellikle uğramayan insanlar var, başka bloglarda yorumunu görüyorum, beni takip ediyor ama bana yorum yazmıyor. Böyle blogları sevmiyorum, bu yüzden geçen sene birkaç bloğu takipten çıktım.
    Bir süredir yoktum, bazı sorunlar yüzünden, geriye dönük olarak yavaş yavaş yazıları okuyup yorum yazıyorum. Hiç yorum yapmayan insanlara kızıyorum. Sonuçta bir paylaşım, iletişim...
    Bir de benim yorumumu bekliyor, ben yorum yaptıktan sonra geliyor benim yazıma yorum yapıyor, bu da hiç hoş değil. Ben yazımı yazmışım üstünden birkaç gün geçmiş, ben diğer blogları ziyaret ediyorum yorum yazıyorum ondan sonra bana gelip yorum yazıyor. Bir de yazıyla hiç ilgisi olmayan yorum yazanlar var, onlar da ayrı. Uzun yorum yazıyorum, karşılığında kısacık cevap geliyor. Ben ilgi gösterip o yazıyı okuduysam, karşılığındaki cevap kısa olmamalı, buz gibi olmamalı.
    Şu an benim bloğumda yeni yazı yok mesela, bir süre daha yazamayacağım, tek tek gidip blogları okuyorum, yorum yazıyorum. Beni bir süredir tanıyorsun zaten, yapmacık biri değilim, sevdiğim blogları takip ediyorum:) Blog okumayı seviyorum, bloğu zaten ayrı seviyorum. Bence biraz daha dikkatli ya da düşünceli mi denir bilmiyorum, öyle olunması gerekiyor. Yazmayı unuttuğum bir şey kaldı mı bilmiyorum? Biraz fazla uzun yazdım:)))) Çok güzel bir konuya değinmişsin, ben de içimi döktüm sayende:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      hepimiz benzer şeylerden şikâyet ediyoruz. Umarım özellikle yorum konusunda insanlar daha dikkatli olurlar. Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Çok uzun bir yoruma kısa bir cümleyle cevap verilmesi bana da kırıcı geliyor. Seni başından atıyormuş gibi. Böyle durumlarda çok sinirleniyorum.

      Sil
  23. Benim bloğa pek yorum yazan olmadığı için böyle bir sorun yaşamadım elhamdüllillah 😄 zaten ben de ayda bir kitap özeti yazıyorum. Çok da aktif değilim ama zamanım oldukça sizin blog gibi takip ettiğim kitap blogları var. Aslında benim de blog takip listem oldukça atıl kalmış durumda. Simdi kontrol etsem yarısı artik yayin yapmiyor bile olabilir. Takip ettigim bloglarda atıl olanlardan takipten çıksam acaba kaç blog kalir listemde emin olamiyorum. Benim de bir yenilenmeye ihtiyacım var aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bendim, deniz... yorumu gondermeden önce yine isim ve link yazmayi unutmusum

      Sil
    2. Deniz,
      Her seferinde isim ve link mi yazıyorsun? Bayağı uğraştırıyordur. Bundan sonra isimsiz gelen yorumları direkt sensin diye düşüneceğim :-)

      Sil
    3. Deniz,
      ben yüzden fazla kişiyi takip ediyor görünüyorum ama içlerinde aylarca hatta yıllarca yazmayanlar var. Bloğunu kapatanlar var. Bir ara okuyacak yazı bulamıyordum çünkü takip listemdekiler çok az yazı paylaşıyordu. Ben de ona yakın yeni ismi takip etmeye başladım.

      Sil
  24. Benim ki biraz da teknoloji cahilliği aslında.
    Bu arada bu posttan sonra takip listeme baktim 200 kisi var, hepsini tek tek kontrol ettim 150 tanesi ya kaldirilmis ya 2,3 senedir yazmamis. Hepsini sildim topu topu 50 blog kaldi. Arada bunu yapmak lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz,
      evet. Yeni arkadaşları keşfetmek, onları okumak için de yapılmalı. Ben nasıl olsa bir sürü insanı takip ediyorum deyip yeni kişilere şans vermiyordum. Şimdi daha çok yenilerle paylaşımda bulunuyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...