24 Eylül 2017 Pazar

Asude - Pabucumun Ajanı

sule uzundere blog kitap yorumları
Asude kitaplarını merak ettiğim yazarlardan biriydi. İlk ve en çok okunan kitabı Pabucumun Ajanı ile yazarın kalemiyle tanışmış oldum ama maalesef beklediğimi bulamadım.

Romantik komedi türünü seven biri olarak bir Türk yazarın kitabını okumak beni heyecanlandırmıştı. Kitabı sevdiğim takdirde hemen yazarın bütün kitaplarını satın alıp okumaya hazırdım.  Şimdi ise yazardan başka bir kitap okumayı düşünmüyorum.

Bu türde sürpriz sonlar, inanılmaz olaylar, insanı şaşkınlığa sürükleyecek gelişmeler beklemem. Sonuçta ne istediğimiz belli. Âşık olunacak bir erkek karakter, güzel bir tanışma, romantik diyaloglar ve mutlu son. Pabucumun Ajanı’na baktığımızda ben âşık olunacak bir başrol göremedim. Kitapta çok övülse de Tuna Üstüner(Kitapta adamdan sürekli adı ve soyadıyla bahsedilmesi de bir yerden sonra baydı. Tuna de geç işte.) bence itici, kaba ve kendini beğenmiş biri olarak yazılmış. Âşık olmayı geçtim hoşlanılacak bir tarafı bile yok ama karakterimiz doğru dürüst bir iletişim kurmadığı hatta sürekli aşağılandığı adama deli gibi âşık oldu. Gerçi bence baş kadın karakterimizin de pek elle tutulur bir tarafı yoktu. Aynı işyerinde çalıştığı Lale’ye ve ev arkadaşına bazı bölümlerde bildiğiniz kötü davrandı.  Romantik kitapları okurken kendimle özleştirdiğim, keşke yerinde olsaydım dediğim karakterlerden biri olmadı Deniz.

Bu kitap 496 sayfa değil de 350-400 sayfa olsaydı belki daha çok beğenebilirdim. Bu haliyle bende okuyorum okuyorum bitmiyor hissi uyandırdı. Neyse ki sonrasında bir Stefan Zweig kitabı okudum da kendime geldim.

Yazarın seveninin çok olduğunu biliyorum ama benim bir daha okumak istemediğim bir yazar oldu. “Kitabı çok olumsuz eleştirmişsin.” dediğim için sevgili Belle’nin Kütüphanesi’nden özür diliyorum. Çok haklı eleştirileri varmış.

Siz Pabucumun Ajanı’nı ya da yazarın başka bir kitabını okudunuz mu? Yazar ve kitapları hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Yeni yazılarda görüşmek üzere…


ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Himono Onna: Japonya’da kullanılan bir tabir. İş hayatında ve dışarıda görüntüsüne dikkat etse de evinde tam bir pasaklı olan, dağınık, aynı zamanda evlenememiş kadınları ifade ederken kullanılır. 

37 yorum:

  1. Bir kitapta bir itici karakter olur iki iticilik fazladır hele ki birde başrolse öff yani ben Deniz'e daha çok sinir olmuştum.Annemin elinde de bu kitap çok sürünmüştü bende okumadan övüyordum bak herkes okuyup bayıldı seversin diye daha önce Sophie Kinsella okuduğu için o tarz sanmıştım meğer oda beğenmemiş elinde sürünmüş okuyunca anladım.Evet yazarın devam kitabını okumak istemiyorum ama diğer bir kaç kitabını hala merak etmiyor değilim ama ekitap okurum onları beğenmezsem at kenara dursun para vermedim derim hiç değilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      sanırım tarihi kitapları daha iyiymiş ama ben risk almak istemiyorum. Sen okumak istiyorsan dediğin gibi e-kitap olarak okuyabilirsin çünkü kitapları 20 liradan aşağı değil. Beğenmezsen boşa para veriş olursun.

      Sil
  2. Hiç okumadım yazarın kitaplarını.Zaten tarzı da bana pek uygun değil sanırım.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      bu tarzı sevmiyorsanız hiç bulaşmayın derim. Ben sevmeme rağmen zorla okudum. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Benlik de değilmiş teşekkürler paylaşımın için.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice yazıcı,
      yorumun için ben teşekkür ederim ablacım :-)

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    senin yorumunu hatırlıyorum. Sen de benim hoşlanmadığım noktalardan hoşlanmamıştın. Aklın yolu bir :-)

    YanıtlaSil
  5. Hep almak isteuyip elimin gittiği ama nedense almadığım kitaplardandır yazarın kitapları. SEV kitabını özellikle merak etmiştim bir zamanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      ben de çok merak ediyordum yazarı ama maalesef bana hitap etmedi. Tarihi türdeki kitapları daha iyiymiş diye duydum. Belki okumaya onlardan başlayabilirsin.

      Sil
  6. Yaa olumsuz yoruma biraz üzüldüm. Yine de zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. :) Asude'yi ben seviyorum nedense. Sonunda hep mutlu olunacak tamamen pembe bir dünya okumak hoşuma gidiyor. Mola gibi geliyor ve beni dinlendiriyor. Lise döneminde yazarla tanıştığım için de olabilir bu. Aklım bir karış havada her yerden aşık olunacak biri fırlasın istiyordum onu okurken. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      bu türü ben de çok severim. Kimisi romantik kitapları küçümser, hiçbir zaman onlardan olmadım. Her ay en azından 1-2 bu tarz kitap okurum. Dediğin gibi hem dinlendiriyor hem de eğlendiriyor beni. Kitabı beğenmememin en önemli iki sebebinden biri neredeyse 500 sayfa olması. Bu kadar uzatılacak bir konu yok ortada. 350 sayfa yapsa birkaç günde bitirsem daha çok sevebilirdim. Bu haliyle elimde çok uzun süre kaldı. Bir de başroldeki aşk inandırıcı gelmeyince kitabı da sevemiyorum ben. Kız adamda çok yakışıklı olmasının dışında ne gördü de aşık oldu? Keşke bir şeyler yaşansaydı, ondan sonra duyguları değişseydi dedim. Sanırım yazarın tarihi kitapları daha iyiymiş. Denk gelirsem okuyabilirim, belki o zaman bakış açım değişir.

      Sil
  7. Sosyal medya pohpohlaması ile lise çağındaki kızları zehirlemek adına piyasaya sürülmüş bir eser ne yazık ki... Acımasız olmak istemiyorum ama içi çok ama çok boş geliyor ve ne yazık ki en fazla satan kitaplardan biri :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      çok satılan kitaplardan vakit kaybı olan o kadar çok kitap var ki. Ben yaşım dolayısıyla neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum ama ergenlik dönemindeki bir genç kız aşkın bu tarz kitaplarda anlatıldığı gibi yaşandığını düşünürse gerçek hayatta çok sıkıntı çeker.

      Sil
    2. Burada da devreye hiç kitap okuma alışkanlığı olmayan edebiyat ve Türkçe öğretmenlerinin çocuklara sadece kendilerini zorunlu hissettirmelerinden kaynaklanan "Kitap okuyun" azarları devreye giriyor.

      Bir öğretmen popüler kitaplara da klasikler kadar önem verip takip etmeli. Popüler olan ve edebi değer taşıyan eserlerde var. Çocukları bunlara yönlendirmeliler. Ama bizim hocalarımız daha bu konuda çok ama çok geride ne yazık ki

      Sil
    3. Cahil Okur,
      hiç okumayan Türkçe öğretmenleri olduğuna katılıyorum ama çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmada en önce ve önemli olarak aile faktörü var. Çocuk annesinin babasının kitap okuduğunu görse, evde bir kitaplıkları olsa öğretmeninin okuyun demesine gerek kalmaz kendi okur zaten. Türkçe öğretmeni çocuğu okulda 5.sınıfta, edebiyat öğretmeni 9.sınıfta görüyor. Bir çocuğun o zamana kadar kitap okumayı sevmesi lazım. Biz sevmeyenlere de sevdirmeye çalışıyoruz :-)

      Sil
  8. Benim tarzımda değilmiş
    Öğrenmiş oldum.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. Yaa bu kitabı ben okudum hatta ikincini de okudum.İlk başta hoşuma gitmişti çünkü bu tür kitapları okumak bana keyif veriyor...
    Ama düşünce evet uzatılacak bir konu yok hep aynı eksende yaşanan şeyleri okuduk oo konuda haklısın belki biraz daha kısa tutsaydı vee içine az da olsa ''aşk'' ı anlatılacak unsur bulunmalıydı.
    Bir yorumunda ''Kız adamda çok yakışıklı olmasının dışında ne gördü de aşık oldu?'' demişsin.Kitabın hitap ettiği kitle göz önüne alınırsa Başka bir şey olmasına gerek yok.

    :) Ne çok anlatacağım var mış yahuu ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Nihal,
      :-) Bu kitap beğeneni de konuşturuyor beğenmeyeni de :-)

      Sil
  10. hiç duymamıştım daha önce. kalın olması ve bir türlü bitmemesi insanı kitaptan soğutabiliyor demek. aslında romantik komedi türü kitapların çoğunun genel sorunu bu galiba. gereksiz yere uzun ve sündürülmüş. yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      türde çok popülerdir bu kitap ve yazarı. Güzel bir aşk romanı olsaydı uzun olması hoşuma giderdi ama kitabı sevmeyince elimde süründü. Ben teşekkür ederim yorumun için :-)

      Sil
  11. duydum ve gördüm fakat elim gitmedi, sanırım yeni nesil evde yeterince höt zöt yapan ebeveyne doymamış , anlamıyorum bu durumu . KAdınların kendilerini aşağılayan tiplere aşık olmaları tamam da sevgili olmaları imkansız benim dünyamda , ve evet ben de severim aşk romanlarını, ama hep karakterinde bir şey olmalı çekecek beni , en azından derinlerde bir yerde iyilik kırıntıları şart :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      katılıyorum Eylem'cim. Bu tarz karakterleri okuyup aşık olan kadınlar hayatlarındaki erkeklerden şiddet görünce seslerini çıkarmıyorlar. Onlara normal geliyor.

      Sil
  12. Sanırım benim tarzımda değilmiş. 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazal'ın Dünyası,
      bu tarzın sevenleri için bile daha iyi örnekleri var diyebilirim.

      Sil
  13. Kitaba karşı olan ön yargılarımda çok haklıymışım, yorumunu okuyunca bunu fark ettim. Böyle bir kitap erkek bir yazardan çıkmış olsa belki bir derece daha anlayacağım bu erkek karakterinin bu kadar baskın olmasını ama kadın bir yazardan çıkmış olması inanılmaz geliyor. Nedir yani bu kadar kadını aşağılamanın anlamı?

    Kibar, esprili erkek karakterlerin suyu mu çıktı ki bu aralar bu tarz karakterlere yöneliş var anlamış değilim. Okumayı düşünmüyordum, yorumundan sonra da bu kararım iyice pekişti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      bazen kadınlar, erkeklerden daha çok zarar veriyor bize. Bence de okuma canım. Okunacak çok kitap var zaten :-)

      Sil
  14. Yazarın kitaplığımda bekleyen bir kitabı var, uzun vadede okumam artık :(

    YanıtlaSil
  15. Türe ilgi duymadığım için kitabı okumayı hiç düşünmemiştim, haklı olduğumu da yorumlardan anlıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi,
      bu türün sevenleri için bile daha iyi örnekleri var diyebilirim. Zaman kaybıydı benim için.

      Sil
  16. Asude'yi ilk kez lisede matematik öğretmenimden duymuştum, sanırım o dönem hikayelerini facebook'ta yayınlıyormuş. Keşke yeni nesil romantik kitaplar, kadını erkeğe karşı ezik göstermese. Tehlikeli bir nesil yetişiyor ://

    YanıtlaSil
  17. Gül ve Avcı kitabı çok güzel. Severek okudum:) Eski zamanın İngiltere'sinde lordlar ve ladylerden oluşan güzel tatlı bir kitap.
    Aşk bol miktarda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Türk karakterler ile yazdığı kitaplar nasıl tam bilmiyorum .
      Öylesine okumak istersen iyi ama gerçek bir kitap okumak istersen daha toplumcu yaklaşan ve bazı şeyleri anlatan ya da klasikler daha güzel olur

      Sil
    2. Le Yan, yazarın başka kitabını okumayı şimdilik düşünmüyorum ama okumak istersem Gül ve Avcı'yı deneyeceğim. Yorum için teşekkür ederim :-)

      Sil
    3. Le Yan,
      ben klasik de okuyorum romantik kitaplar da okuyorum. Tabii ki edebi değerleri çok yüksek değil ama insanı rahatlatıyor. Tarihi aşk türünde Julia Quinn'i tavsiye ederim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...