9 Eylül 2017 Cumartesi

HELEN FİELDİNG - BRİDGET JONES’UN GÜNLÜĞÜ

Bridget Jones's Diary
Herkese merhaba. Eylül ayının ilk kitabı ve ilk kitap yorumuyla karşınızdayım. Daha yorumunu girmediğim çok kitap olsa da ben hazır kitap hakkındaki fikirlerim tazeyken Bridget Jones’un Günlüğü’nü yorumlamak istedim.

Bridget Jones’un Günlüğü çoğu kişinin filmleriyle tanıdığı bir seri. Ben de yıllar önce serinin ilk iki filmini izlemiştim(Geçen sene çıkan Bridget Jones’un Bebeği filmini izlemedim). Romantik komedileri seven biri olarak filmleri beğenmiştim. Bu yüzden kitaplarını da okumak istedim. Serinin ilk kitabı Bridget Jones’un Günlüğü’nü de birkaç gün önce bitirdim.

Kitapla film arasında çok büyük farklar yok çünkü kitapların yazarı aynı zamanda filmlerin senaryosunu yazmış. Bu yüzden filmden aldığım zevkin aynısını hatta fazlasını kitaptan aldığımı söyleyebilirim.

Kitapta 30 yaşına gelmiş ama hâlâ evlenememiş, bir kariyer sahibi olamamış Bridget’in öyküsünü okuyoruz. Her kadının kendinden bir parça bulabileceği biri Bridget. Bu yüzden onu okuması çok eğlenceli.

Kitapta Colin Firth’in BBC dizisinde Bay Darcy’yi canlandırması ve Hugh Grant’in hayat kadınıyla basılması konularına da değinilmiş. Bildiğiniz gibi serinin filmlerinde de bu iki oyuncu oynadı. Kitap, filmlerden yıllar önce yazıldığı için bu tesadüf bana çok ilginç geldi. Belki yazar bu iki oyuncunun filmde olmasını özellikle istemiştir.

Kafa dağıtmak ve eğlenmek için bir kitap okumak istiyorsanız Bridget Jones’un Günlüğü doğru tercih. Ben serinin ikinci kitabına başladım bile.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bir insanın adının Bay Darcy olması ve bir partide tek başına dikilip kibirli görünmesi bana oldukça gülünç geldi. Adeta adınız Heathcliff diye bütün geceyi bahçede dolanıp “Cathy” diye bağırarak geçirmeniz ve kafanızı bir ağaca vurmanız gibi.

2. Araştırmalar aşkın, paranın ya da gücün mutluluk getirmediğini, ulaşılabilir hedefleri kovalamanın insanı asıl mutluluğa taşıdığını kanıtladı: Diyet dediğiniz de ulaşılabilir hedef değilse başka nedir?

3. Bir kadın olmak çiftçi olmaktan zor. Yapılacak bir yığın biçme ve spreyleme işi var: Bacaklara ağda, koltukaltlarına tıraş yapılmalı, kaşlar alınmalı, topuklar ponzalanmalı, cilt temizlenmeli ve nemlendirilmeli, siyah noktalar sıkılıp temizlenmeli, dip boyası yapılmalı, kirpikler kıvrılmalı, tırnaklar törpülenmeli, selülitler masajla eritilmeli, mide kasları çalıştırılmalı. Tüm bu performans o kadar yüksek enerji istiyor ki insan birkaç gün ihmal etse tüm mahsul telef oluyor. Bazen merak ediyorum, doğada ilkel halime bırakılsam ne olurdum? Sakallı, bacaklarımın arası orman gibi, saç gibi kaşlar, suratım ölü deri mezarlığı, siyah noktalar volkan gibi fışkırmış, cadı gibi uzun kıvrık tırnaklar, lens takmadığımdan gündüz yarasa gibi kör ve aptal, sarkık vücudum sağa sola yalpalayarak gezerdim. Öğh, öğh. Kızların kendine güveni olmadığına şaşılır mı?

4. Kendi yaşımdaki erkeklerin, akranlarını çekici bulmadığı yaşa geldim.

5. Fark ettim ki ne yaparsam yapayım, başka bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum hep.

6. Hiç yararı yok. Biri sizi terk ettiğinde, onu özlemenin yanında, birlikte yarattığınız o küçük dünyanın yıkılmasının yanında ve yaptığınız ya da gördüğünüz her şeyin size onu hatırlatmasının yanında en kötüsü, sizi denediklerini ve sonunda bedeninizi oluşturan her bir parçanıza sevdiğiniz o kişi tarafından “REDDEDİLDİ” damgası vurduğunu düşünmektir.

7. Diğer insanların da hayatı kötü giderken her şey daha güzel oluyor.


NOT: Biliyorsunuz istisnalar hariç okuduğum kitapları toplu olarak bir yazıda yazıyorum. Bunu değiştirmeyi düşünüyorum. Kitapların yorumlarını tek tek girsem hem daha çok okunur hem de daha çok dikkat çeker diye düşündüm. Bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Sağ taraftaki anketime katılıp fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler 😊

29 yorum:

  1. Alıntılar hoşmuş! ^_^ Ne filmlerini izledim ne de kitaplarını okudum. :/ Sana iyi okumalar o halde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      teşekkürler. Eğer romantik komedilerden hoşlanıyorsan filmlerini tavsiye ederim. Eğlenceli bir iki saat geçirirsin.

      Sil
  2. İlkay Özgür,
    demek ki iki klasiği de okumuşsun :-) O alıntı benim de hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  3. Alıntılar benimde hoşuma gitti.Keyifle okudum.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incinin dünyası,
      Keyifle okumana sevindim. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  4. Alıntılar güzelmiş. :D Keyifli bir kitaba benziyor, denk gelirsem bakarım ama şu sıra klasiklere odaklanmış durumdayım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi,
      takip ediyorum canım :-) Kafa dağıtmalık bir şey okumak istersen aklında olsun.

      Sil
  5. ben filmini seyredip çok sevmiştim, kitabına da rastlasam okurum herhalde, alıntılar da çok güzel Şule'cim, eline sağlık, keyifli okumalar, sevgiler (görsel de şahane:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      Teşekkürler Eren. Ne güzel motive ediyorsun beni :-)

      Sil
  6. Filmlerini izlememiştim, önce kitaplarını okurum belki. Romantik komedileri ben de çok severim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      kitap güzeldi ama filmleri de ayrı güzeldir. Başroldeki iki erkek de rollerine çok uymuş. Çok eğlenerek izleyeceğine eminim :-)

      Sil
  7. Serinin ilk filmini izlemiştim devamını ben de izlemedim. uygun bir zamanda bakayım. Kitapları ise hiç okumadım. Huzurlu geceler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      kitaplarına vakit gelmez belki ama filmlerini tavsiye ederim. Eğlenmek istediğin zaman iki saatliğine dünyayla bağlarını koparabilirsin :-)

      Sil
  8. Alıntılar gerçekten çok hoşuma gitti ilginç bir kitaba benziyor tavsiyen için çok teşekkür ederim :)

    Bana sorarsan kitapların yorumlarını tek tek girersen daha güzel olacağını düşünüyorum. Hem blogunda herhangi bir kitabın yorumunu okuyan birisi daha sonra tekrar aynı kitap yorumunu incelemek isterse ( kitabı okuduktan sonra ) kitap yorumunu bulmak daha kolay olur bence. Bu arada oyumu verdim ama karar senin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meczup yazar,
      güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :-)

      Zaten çoğunluk kitap yorumlarını tek tek yazmama oy vermiş. Bundan sonra öyle yapacağım. Kısa yorum yazacaklarımı bir arada veririm.

      Sil
    2. Böyle yapacak olmanıza sevindim :) Ben teşekkür ederim. Vesselam...

      Sil
  9. Benim ilk e-kitabım oldu, bu kitap. Severek okudum.

    YanıtlaSil
  10. Filmlerini izlemiştim ben de, Mr. Darcy deyince akan sular duruyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Bütün Mr. Darcy'lere hayranız :-)

      Sil
  11. Çok popüler bir eser ama okuma ve izleme fırsatım olmadı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      hepsine sıra gelmiyor maalesef. Benim okumadığım ve izlemediğim o kadar popüler eserler var ki şaşırırsın :-)

      Sil
  12. Kitap tamam popüler ve tavsiye edeni çok ama benim dikkatimi çeken sen fotoğrafçılığa da mı el attın abla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      yok, sadece kafeye giderken yanımda kitap taşıyorum. İçecek ya da tatlıyla fotoğraflarını çekiyorum :-) evde konsept uydurmak zor geliyor.

      Sil
  13. Kitabı da filmi de ayrı merak ediyorum aslında ama bu ara okumak istediklerimi o kadar tıkıştırdım ki bir kitap daha eklenirse halim duman olur :D Filmini ilk önce izlerim diye düşünüyorum. Pazartesilerini kendim için film günü ilan ettim de :D

    Alıntılar da şahane özellikle de beşincisine güldüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      film gününü iyi düşünmüşsün. Bu aralar film pek izleyemiyorum ama haftaya günde 2-3 film izlemek istiyorum. Çok özledim. Bridget Jones'un Günlüğü de çok eğlencelidir. Seversin bence.

      Sil
  14. Sinema dünyası gişeyi garantilemek için güzel bir yol bulmuş. Ses getiren, başarılı olan kitapların filmi çekilir ve işler şansa bırakılmaz :))
    Bridget Jones'un filmlerinin hepsini izledim ve istisnasız her birinde beni güldüren sahnelere rastladım. Yazar, izlemesi keyif veren bir karakter yaratmış.
    Yorumunuzdan sonra kitapları da seveceğimi düşündüm. :) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      senaryo sıkıntısı çeken yapımcılar kitaplardan medet umuyorlar. Birçoğu hayal kırıklığı olsa da aralarında bazı güzel örnekler çıkabiliyor. Bridget Jones da o güzel örneklerden biri.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...