19 Mayıs 2021 Çarşamba

Bloğumun 8.Yılı Kutlu Olsun 💓

Bloğumun 8.Yılı Kutlu Olsun 💓
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. Bugünün ülkemiz için anlamı büyük. Benim içinse farklı bir anlamı daha var. Bloğumu bir 19 Mayıs gününde açmıştım. Burada yedi sene geçirdim, sekizinci seneme giriyorum.

Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri blog açmaktı. Bu kararımdan hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Hiçbir zaman bloğumu bırakmayı düşünmedim. Yoğun olduğum zamanlarda birkaç ay yazı yazamadığım dönemler oldu ama okumak için her zaman buradaydım. Umarım daha uzun yıllar bu istekle yazmaya devam ederim. Tabii sizler de okumaya devam edersiniz 😊

Bloğumun doğum gününü hediyelerle kutlamayı seviyorum. Bu yüzden sizlerden bir kişiye üç kitap hediye etmeye karar verdim. Kitapları kitaplığımdan göndereceğim. Size elimde olan kitapların bir listesini yollayacağım, sizler istediğiniz üç kitabı seçeceksiniz. Geçen senelerde sizden kitap tavsiyesi istemiştim, film tavsiyesi istemiştim. Bu sene ise dizi tavsiyesi istiyorum. İzleyip beğendiğiniz, bana önerebileceğiniz bir dizi adı yazarsanız çekilişe katılmış sayılacaksınız. Önereceğiniz dizi çok popüler, bilinen bir dizi de olabilir, adı pek duyulmamış da. Tek dileğim çok sevdiğiniz bir dizi olması. Benim baştan sona bitirdiğim dizi sayısı çok az olduğu için büyük ihtimalle izlememişimdir J

Çekiliş 2 Haziran gece yarısı bitecek. En kısa zamanda kazanan kişiyi açıklayacağım ama kargoda gecikme olabilir, şimdiden söyleyeyim. Bir de katılanlar yurt içinden adres vermeliler, yurt dışına gönderim yapmayacağım.

Çekilişe bloğu olmayanlar da katılabilir. Mail adresinizi yazıp önerinizi yapabilirsiniz. Çekilişe sizi de dahil ederim. Eğer kazanırsanız mail adresinizden iletişim kurarız.

Daha uzun yıllar burada beraber olabilmek dileğiyle. Yeni yazılarda görüşmek üzere 😊

49 yorum:

  1. Bol bol yazı dolu, kitap dolu nice yıllara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      teşekkürler Handan. Seni örnek alıyorum :-)

      Sil
  2. Biz okumaya devam edeceğiz elbette. Yeter ki sen yaz (:
    8. yılını tebrik ederim. Daha çok yazman dileklerimle. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meczup Yazar,
      çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince buradayım. Blogların verdiği keyfi hiçbir sosyal medya uygulaması vermiyor.

      Sil
  3. Ben açalı aylar olmuşken sizinki yıllar olmuş. Umarım daha nice sekiz yıllar buralarda olursunuz. Bu arada önerebileceğim dizi Orphan Black. Ben de henüz izleme aşamasındayım ama beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem Gündüz,
      Diziyi ilk kez duydum. Puanı da yüksekmiş. Öneri için teşekkürler, araştıracağım :-)

      Sil
  4. Nice yıllara, tebrikler.

    YanıtlaSil
  5. Nice nice yillara Sulecim.. Hep birlikte kutlayalim 18 yilini da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      inşallah canım. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. Öncelikle nice sekiz yıllara :) dizi önerisi ise bu sıralar tv izlemediğim için eskilerden aklımda kalan bir diziyi paylaşayım; Ferhunde hanımlar ... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dlkgzr,
      teşekkürler. Ferhunde Hanımlar'ı çocukluktan çok az hatırlıyorum. Çok uzun bir diziydi o. Şimdi baştan başlamayı gözüm kesmez :-)

      Sil
  7. Çifte bayram sizinkisi ne güzel... Daha nice yıllarınız olsun buralarda:) Dizi takip etmediğim için öneremeyeceğim maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      çok teşekkür ederim. Siz beni uzun zamandır takip ediyorsunuz. Yorumlarınız ve desteğiniz için minnettarım :-)

      Sil
  8. Zaman ne kadar hızlı geçiyor.. Nice güzel senelere hem sizin hem de blogunuz için 🥰
    Uzun zamandır dizi izlemiyorum, en son Fi’yi izlemiştim, kitabından farklı olsa da, belki izlememişsinizdir, ilginizi çekebilir belki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MorMidye,
      Fi dizisi izleme listemde ama önce kitabını okumak istediğim için erteliyorum. Seriden sadece ikinci kitap var bende. Belki önce diziyi izler, sonra kitabını okurum :-)

      Sil
  9. Merhaba nice yıllara. ben yeni seyrettim Queen's gambit dizisini öneririm bazı yerlerde mantık hataları vardı ama güzeldi. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O diziyi ben de çok merak ediyorum. Neredeyse herkes izledi ve yorumları da çok iyi. En kısa zamanda izleyeceğim. Teşekkürler :-)

      Yalnız çekiliş için soyisim ya da bir mail adresi alabilir miyim? Size ulaşmak daha kolay olurdu.

      Sil
  10. Nice bol yazılı yıllar dilerim. Dizi olarak en son göz attığım Away'i öneriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      bu diziyi duymamıştım Işın. Hemen araştıracağım. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil
  11. Siteyi açarken tarihe dikkat etmediğim için bloğumun sene-i devriyesini kutlama yazısı kaleme alamayacağım hiçbir zaman. Yazanlara imreniyorum. Bir eksiklik bu benim blog yolculuğumda. Sizi tebrik ederim. Sizin gibi ben de pişmanlık duymadım. Kendim olabildiğim bir şey demek ki.

    "Avenida Brasil" adlı diziyi tavsiye ediyorum. Defalarca seyrettim. Hatta geçenlerde TV2'nin sosyal medya hesabına, bu diziyi tekrar yayınlanmasını istediğim bir yorum yapmıştım. 5-6 yıl önce Sonny Channel televizyonu "İntikam" ismiyle göstermişti ilk kez. Sonra Planet TV, 24 saat boyunca verdi. Ardından TV2 de "Geçmişin Gölgesinde" adıyla 3 kez yayınladı. Her seferinde aynı merak ve heyecanla seyrettiğim bu dizi yayınlandığı ülkede elektrik şebekesini zorlarmış, hatta devlet başkanı son bölüme bakmak için resmî davetini bile ertelemiş. Öylesi bir ilgi varmış yani. Dizi bittikten sonra, hakkında kaleme alınan yabancı basın yazılarını da okumuştum. Bazen dizinin oyuncularına bakarım Instagram'dan. "Avenida Brasil" diye aratırsanız çıkar internette zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Demiral,
      bu diziyi daha önce duymamıştım. İnternetten buldum ve hemen izleme listeme ekledim. eğer internette bulursam izlemek isterim. Tabii ne zaman sıra gelir bilemem. Güzel öneriniz için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  12. Anne with an E, hem küçüklerin hem de büyüklerin zevk alarak izleyebileceği, her yaşa hitap eden çok güzwl bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim ve çok sevdim. Hatta keşke devamı da olsaydı dedim çünkü en güzel yerinde bitti. Kitaplarını da okumayı düşünüyorum.

      Bu arada isminiz neydi? Yorumda çıkmamış. Böyle çekilişe katılsanız bile kazananı belirlemek imkansız olur. İsminizi de yazar mısınız? Mail adresi de olur.

      Sil
  13. Nice uzun yıllarınız olsun.. Dizilerle aram olmadığı için tavsiyede bulunamayacağım ama her zaman takipçinizim 🌺

    YanıtlaSil
  14. birde olive kitteridge diye mini bir dizi var. Tavsiye ederim. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dizinin adını duymuştum. İzleme listemde. Henüz sıra gelmedi. Teşekkürler.

      Yalnız çekiliş için soyisim ya da bir mail adresi alabilir miyim? Size ulaşmak daha kolay olurdu.

      Sil
  15. Nice yıllara diyerek başlayım:))) iyi ki bloğunu açmışsın, iyi ki güzel yazılarını okuyorum:)) Birçok defa dile getirdim, tekrar yazayım; çok severek takip ettiğim, yazılarını sabırsızlıkla beklediğim bloglardan birisin ve hatta önce geliyorsun. İlk takip ettiğim blog da senindi. Keyif alıyorum senin bloğunda gezinirken:))) İnşallah daha uzun yıllar burada olursun:)) Bloglar arasındaki iletişimin daha sıcak olduğunu düşünüyorum ve buradan tanıdığım arkadaşları da seviyorum:)) Tekrar nice bol yazılı yıllara:)))))) Dizi tavsiyesine gelince kesinlikle Şahsiyet derim, mükemmel bir dizi. Ezel de çok güzeldir. Son zamanlarda Hükümsüz hoşuma gitti ama tüm bölümlerini izlemedim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar:)) Yabancı dizi pek seyretmem ama çok sevdiğim Friends var, muhtemelen seyretmişsindir:))) 8. yılın kutlu olsun:))))))) ben yazılarını hep heyecanla ve keyifle okumaya devam edeceğim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Friends'i izledim ve çok severim. Favori dizilerimden biridir. Ezel'i yayınlandığı dönem izlemiştim ama baştan sona izlemedim. Uygun bir zaman bulursam izlerim belki. Şahsiyet de merak ettiğim diziler arasında. Önerilerin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  16. Nice senelere :) önereceğim o diziyi çok seviyorum, keşke beynimin o dizinin olduğu bölümler silinse de bir daha aynı zevkle izleyebilsem. Dizinin ismi Sherlock

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DUYGUBLOG,
      teşekkür ederim. Sherlock'un ilk iki sezonunu izlemiştim ama devamını izlemedim. Benim de izlemek istediğim dizilerden biriydi. Öneri için teşekkürler.

      Sil
  17. İlkay,
    Güney Kore dizileriyle aram hiç yok İlkay. Bu yüzden izlemediğime eminim çünkü şimdiye kadar hiç Kore dizisi izlemedim :-( Önerini dikkate alacağım. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  18. Şule'cim çok tebrik ederim, gerçekten dolu dolu paylaşımlar yapıyorsun, blogunu çok severek merakla takip ediyorum, eline, yüreğine sağlık, daha nice uzun yıllara inşallah:) dizi tavsiyem İngiltere kraliyet ailesini anlatan, bol ödüllü The Crown, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Eren. Yorumlarınla, varlığınla beni her zaman destekliyorsun. Umarım daha uzun yıllar buralarda oluruz :-) O dizi izleme listemde. Mutlaka izlemek istiyorum. Öneri için teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  19. aklıma ilk gelen diziyi söylüyorum düşününce seçemeyebilirim :D black books çok severim <3 bilmiyorum ingiliz komedisi sever misin ama güzel eğlenceli dizidir tavsiye ederim nice mutlu yıllara **

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      İngilizlerin espri anlayışı çok farklı gerçekten. Seviyorum diyebilirim. Bu diziyi de izleyeceğim mutlaka. Teşekkürler canım :-)

      Sil
  20. Merhabaa, kitap blogu açmama sebep olan bloglardan birisiniz 8. sene için tebrik ederim😊, takip ettiğim bazı blogların yazmayı bırakması beni üzüyor. 😥 Ben de mini dizi olarak Alias Grace önerebilirim sürükleyici bir dizi ve geçmiş zamanda. Anne with an E çok severim ama bazıları biraz sıkıcı buluyor. Altered Carbon çok iyi bir bilim kurgu dizisiydi 2 sezon. Ve dee Umbrella Academy çok eğlenceli ve sürükleyici bir dizi o da 2 sezon. Daha ben öneririm de susuyorum bloguma beklerim sizi de 😊😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastel,
      güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok mutu oldum :-)

      Bahsettiğiniz diziler arasında sadece Anne'i izledim ve çok sevdim. Keşke devamını çekselerdi. En güzel yerinde bitirdiler. Diğer önerilerinize de mutlaka bakacağım.

      Sil
  21. nice mutlu yaşları olsun bloğunuzun :)
    ben de size kore dizisi önereceğim çünkü hastasıyım :) screet garden sonra coffee prince ve de romance is a bonus book hepsi mükemmel romantik komediler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimdeki yaz,
      romantik komedilere bayılırım. İlk Kore dizim olarak önerilerinizden birini seçebilirim. Teşekkürler :-)

      Sil
  22. kutlu olsun yeni yaşı bloğun şuleee nice güzel yazıları olsun :)
    ben de sana kore dizisi öneriyorum romance is a bonus book kitap sever olarak seveceğini düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      aynen öyle, içinde kitap olan dizileri çok severim. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil
  23. Nice yıllara olsun Şule abla. İnsan keyif aldığı bir şeyi yapınca yıllar da yollar da çok gelmiyor. Dizi önerisine gelince :
    Animasyon dizilerin verdiği keyfi diğer dizilerde pek bulamıyorum. O yüzden animasyon önereceğim ama Çoook beğeneceğin iki dizi önereceğim. :) Çünkü Avatar (son hava bükücü) muhtemelen duymuşsundur ve izlemiş olduğunu düşünüyorum. Ama filmi değil dizisi izlemediysen de. İkincisi de ejderhalar prensi o da çok tatlı akıcı bir dizi. 20-25 dakika filan olduğu için aşırı hızlı da gidiyor. Sıkmaz :) bu arada bloğuna musallat olmuşum gibi hissettim bir girdim çıkamadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm,
      hoş geldin canım. İyi ki geldin. ara ara gel sen, yorumlarını okumak çok keyifli.

      Avatar'ı birkaç sene önce izlemiştim ve çok sevmiştim. Baştan izlemek istiyorum. Kızım biraz büyüsün onunla birlikte de izleriz. Diğer diziyi bilmiyorum ama. Hemen bakacağım. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil
  24. Nice senelerin, nice senelerimiz olsun Şule'cim, hep yaz hep okuyalım, sevgiyle , sağlıkla kal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      teşekkürler Eylem. Senin gibi bloggerlarla güzel buralar. Hep yazalım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...