5 Mayıs 2021 Çarşamba

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

Not: Filmler beğeni sırama göre sıralanmıştır. İlk film en beğendiğim, son film en az beğendiğim filmdir.

Not 2: Bütün görseller IMDB sayfasından alınmıştır.  

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

AYLA

Bütün Türkiye’nin izlediği filmi ben bu sene izledim. Başroldeki kızın tatlılığına bayıldım. Dönem filmi olarak başarılı bir filmdi. Türk sinemasında bu tarz filmler görmek istiyorum. Anlatabileceğimiz o kadar güzel hikâyelerimiz var ki. 

Süleyman Astsubay’ın hikâyesini bilmeden bu filmi izlesek inandırıcı gelmez belki. Ne kadar abartmışlar deriz ama bunlar gerçekten yaşanmış. Her zaman derim, kaderin yaratıcılığı hiçbir senaristte yok. Filmde, dizide, kitapta “Yok artık bu kadar olmaz. Ne kadar uçmuşlar.” dediğimiz olaylar, hatta daha fazlası bazı insanların başına geliyor.

Filmi beğendim ama filmde en çok etkilendiğim yer gerçek Süleyman Astsubay ve Ayla’nın karşılaşma anıydı. Orada ağladım işte. Nasıl bir sevgi, nasıl bir özlem bu kadar uzun sürer? Ankara Marşı’nı söyleyen Koreliler de duygulandırdı beni. Tarihimizin önemli bir bölümünü anlatan bu film, eğer hâlâ izlemediysen öneri listemde.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

AVRUPA MUHABBETLERİ

Ben bu filmde çok eğlendim ya 😁 Afiş aptal Amerikan gençlik filmleri gibi bir izlenim veriyor ama bayağı eğlenceli filmdi. Gençlerle Avrupa’yı gezmek bu karantina günlerinde ilaç gibi geldi. Lütfen ön yargınızı bırakın ve bir şans verin. Bence seveceksiniz. Sosyal medyada çok paylaşılan bir sahnenin bu filmde olduğunu görüp şaşırabilirsiniz. Matt Damon’ı çok eğlenceli bir rolde konuk oyuncu olarak görüp ne alaka diyebilirsiniz. Filmin sadece bir iğrenç sahnesi var, onu da söylemeden geçmeyeyim. İzleyince hangisi olduğunu anlarsınız zaten.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler
Afiş aşırı iyi.

SAD HİL MEZARLIĞI

Bu belgesel sadece İyi Kötü Çirkin filmini sevenleri ilgilendiriyor. Filmin hafızalardan çıkmayan üçlü düellosunun çekildiği mezarlık zamanla kaderine terk edilmiş, yok olmak üzereyken filmin hayranı bir grup genç orayı düzenlemek için işe koyuluyor. Sonra giderek kalabalıklaşıyorlar. Başka insanlar ve yardımlar derken mezarlığı filmdeki haline getiriyorlar. Sonra orda İyi Kötü Çirkin filmini izliyorlar. Filmden önce onları bir sürpriz bekliyor. Filmleri seven ve sevdiği filmlerle duygusal bağ kuran biri olarak bu belgesel beni çok etkiledi. Özellikle sonunda gözlerim doldu. Onların heyecanını ve mutluluğunu kalbimde hissettim. İyi ki izlemişim.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

ŞEF

Oruçluyken ya da açken izlememeniz gereken bir film varsa budur. Yapılan yemekler iştahınızı kabartacak. Eğlenceli, keyifli bir yol filmi. Ailecek de izleyebilirsiniz. Hatta baba-oğul ilişkisinde, babanın teknolojiye ayak uydurmaya çalışmasında kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz. Tavsiyemdir. Arada çok ünlü konuk oyuncular da cabası.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

ROCKETMAN

Film Elton John’un hayatını anlatan bir müzikal. Şarkıcının hayatını ve şarkılarını neredeyse hiç bilmememe rağmen severek izledim. Daha önce Kingsman filmlerinde izlediğim Taron Egerton, Elton John’u mükemmel canlandırmış. Hatta daha ileri giderek Rami Malek’in Freddie Mercury’i oynamasından daha başarılı bulduğumu söyleyeceğim. Bence bu film de Bohemian Rhapsody’den daha güzeldi ama onun kadar ses getirmedi. Müzikal ve biyografi filmlerini seviyorsanız tavsiye ederim.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

BİZİM KÖYÜN ŞARKISI

Güldür Güldür’ün çocuk ekibini seviyorum. Hatta onların skeçlerini izlemek daha eğlenceli geliyor. Bu film gösterime girdiğinde de ilgimi çekmişti ama sinemada izlemedim. Netflix’e gelince kafa dağıtmak için açtım. Çocuk filmi olarak çok başarılı buldum. Çocuğunuzla beraber izleyebileceğiniz keyifli bir film. Verdiği mesajlar da çok iyi.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

DEVLET OYUNLARI

Filmin kadrosu yıldızlar geçidi gibi: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel Mcadams, Helen Mirren, Robin Wright, Jason Bateman ve Jeff Daniels benim tanıdıklarım. Film 2009 yapımı ve maalesef zamana yenik düşmüş. Çıktığı yıllarda izleseydim ya da az film izlediğim dönemlerde izleseydim etkilenebilirdim ama bugün sonu tahmin edilebilir ve senaryosu basit geldi. Yine de gazetecilik ve siyaset ilişkisini sevenler bir şans verebilir.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

MÜKEMMEL BULUŞMA

İzlediğim filmlerin yorumunu yazarken bu film aklıma gelmedi. Hangi filmdi bu diye Google’da aratınca hatırladım. Dört ayda hafızamdan silinmiş 😢 Gençlik aşk filmi. Başı sonundan belli. Başroldeki kızı keşke daha iyi seçselermiş. Kendini ve oyunculuğunu beğenmedim. Başrol erkeğin en yakın arkadaşı, Netflix’in değişmez kadrosu gay çocuk da çok kötü oynuyordu. Sadece Netflix gençlik filmlerinin gediklisi Noah Centineo’yu beğendim. Romantik gençlik filmlerinde oynaya oynaya tecrübe kazanmış J  

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

AY'DA İLK İNSAN

Oscar kazanmış filmleri izlemeye çalışıyorum. Bu film de 2019 yılında görsel efekt dalında Oscar kazanmış. Neil Armstrong’un Ay’a çıkış sürecini anlatıyor. Filmin süresi 2 saat 20 dakika ama filmin ağır temposundan dolayı daha fazlaymış gibi geliyor. Filmi izlerken ruhum sıkıldı desem L Biraz hızlandırarak izledim. Tablette Netflix’ten film izlemenin böyle avantajları var. Konu ilginizi çektiyse izleyebilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Çok sıkıcı.

Şubat Ayında İzlediğim Filmler

FERİDE

Yılın değil tüm zamanların en kötü filmlerinden biri olabilir. Emeğe saygı deyip çok yermek istemiyorum ama tutulacak hiçbir tarafı yok. Recep İvedik bunun yanında komedi şaheseri kalır diyeyim siz anlayın. Konuk oyuncularını merak ettiğimden ve moda dünyası, belki birkaç şık kıyafet görürüm diye başladım ama büyük hayal kırıklığı oldu. Zaten sonuna kadar izlemedim. Yarım bıraktığım ender filmlerden biri oldu. Koşarak uzaklaşın.

18 yorum:

  1. Ilk.defa bir filmi senden once izlemisim :)) Ayla.. ilk vizyona girdigindr sinemaya girmistim bir pazsr gecesi gec vakit... Feride icin yazdiklarina da cok guldum kosarak uzaklasin:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      Ayla'yı izlemeyen çok az kişi kadı. Onlardan biri de bendim :-)

      Sil
  2. Ayla filmini henüz izlemedim. İzlersem ağlarım diye cesaret edemiyorum. Şef filmini merak ettim. Listeme ekliyorum. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix
      Ayla'da herkes ağlamış, bana da ağlarsın demişlerdi ama ben ağlamadım. Sadece sonunda gerçek insanların görüntülerini görünce ağladım. Onların kısacık videosu filmden daha etkileyiciydi.

      Sil
  3. Rocketman'a kadar olan tavsiyelerini izleyebilirim, özellikle Ayla'yı merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. ''Ayla'' filmini çok sevmiştim ve çok da ağlamıştım izlerken. Dediğin gibi küçük kıza bayıldım:)) Oyunculuklar mükemmel, duygu aktarımı seyirciye çok iyi geçiyor:)) Çetin Tekindor'u da çok severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Ayla'daki kıza bayıldım. Çok tatlıydı.

      Sil
  5. Şef'i ben de severek izlediğim, şahane yemekler yapıyorlardı. Devlet Oyunları dediğin gibi zamana yenik düşmüş. Avrupa Muhabbetlerini çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      biraz basit bir komedi ama ben yine de güldüm. Özellikle eve kapandığımız şu günlerde bütün Avrupa'yı gezmeleri çok hoşuma gitti.

      Sil
  6. Ayla beni çok etkilemişti izlediğimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      film zaten etkileyici, olayların gerçekten yaşandığını öğrenmek insanı daha çok etkiliyor.

      Sil
  7. Ayla çok güzel bir film kesinlikle, diğer filmlerin çoğunu izlememişim ama arada aklıma yazdıklarım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrs Soda,
      umarım aralarda sevdiğin filmler çıkar :-)

      Sil
  8. Ayla da hoş bir yapımdı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      ben de beğendim. Günümüzde çekilen birçok Türk filminden daha iyiydi.

      Sil
  9. perfect date ve euro trip, pekii, yazlık filmler olsuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      yazın sıcaklarda kafa dağıtmak için güzel gider :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...