25 Mayıs 2021 Salı

Tarryn Fisher- Love Me With Lies Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #1)

Herkese merhaba. Benim bu yılbaşında başlattığım çok güzel bir etkinlik vardı: SERİ KİTAPLARI SERİ OKUYORUZ. Eğer duymadığıysanız isme tıklayarak detayları okuyabilirsiniz. Kısaca bu sene okuduğumuz seri kitapları sayıyoruz. Ben bu sene, geçen senekiler kadar seri kitap okumadım ama yılın geri kalanında hızımı artırabilirim. Okuduğum kitapların yorumunu bloğuma yazarak sizleri de gaza getirmek ve etkinliği hatırlatmak istedim. İlk olarak Tarryn Fisher’in Love Me with Lies serisini yazıyorum.

Bu seri üç kitaptan oluşuyor ve kitapların hepsi Aspendos Yayınları tarafından dilimize kazandırılmış. Kitapların okunma sırası şu şekilde:

1. Fırsatçı

2. Tehlikeli Kızıl

3. Hırsız

Seri bir aşk üçgenini anlatıyor. Bir adam iki kadının yıllara yayılan hikâyesi. Üç kitap üç farklı kişinin gözünden anlatılıyor. Bazen geçmişe gidiyor, bazen günümüze dönüyorsunuz. Kitaplar birbiriyle paralel olduğu için sırasıyla okumanızı tavsiye ederim ama baktınız ilk kitap hoşunuza gitmedi, bırakabilirsiniz. Zaten ilk kitap öyle yazılmış ve bitmiş ki seri olduğunu bilmesem hayatta tahmin etmezdim.

Bu aşk hikâyesi bana pek hitap etmedi çünkü yıllarca süren bu duyguya ben aşk değil saplantılı bir tutku gözüyle baktım. Romantik kitaplar eğer güzel yazılmamışsa bu yıllarca kavuşamayan âşık klişesi beni çok sıkıyor. Seviyorsanız söyleyin, kavuşun işte. Niye boş yere acı çekiyorsunuz, diye diye okuyorum J

Kitaplarda sürekli bir olay oluyor, bir hareketlilik var. Romantik kitaplardaki o durağanlık yok. Olaylar tahmin edemeyeceğiniz bambaşka yollara gidiyor bazen.

Seride hiçbir karakter tamamen iyi ya da tamamen kötü değildi, hepsi gri karakterlerdi. Hepsine bazen hak verdim, bazen kızdım. Bu açıdan başarılıydı. Artık saf iyi ya da saf kötü karakterler okumak hoşuma gitmiyor çünkü gerçekçi değiller.

Kitapların Goodreads sayfasına bakınca birçok blogger arkadaşımın bu seriyi okuduğunu gördüm. Hem de yıllar önce. Bu tarz kitapları pek okumayan birkaç kişi bile okumuş. Serinin bu kadar popüler olmasına şaşırdım açıkçası.

Kitaplardaki yazım yanlışları beni rahatsız etti. Keşke daha dikkatli olunsaydı.

+18 sahneler türün diğer örneklerine göre daha azdı. Çok rahatsız edecek seviyede değil. Diyalogların daha iyi yazılmasını isterdim. Yazarın üslubunu çok sevmedim ama okutuyor kendini bir şekilde. Kafa dağıtmalık kitap isterseniz bir şans verebilirsiniz.

Siz bu seriyi okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yazarın kitaplarını sever misiniz? En çok hangisini seversiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Tarryn Fisher- Love Me With Lies Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #1)

                                    Tarryn Fisher, Fırsatçı, Aspendos Yayınları, Çevirmen: Meltem Türkmen, 316 Sayfa, 2. Baskı, 2015

(FIRSATÇI) ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bir insanın özelliklerine ve özellikleriyle neler yaptığına bakarak onun hakkında fikir edinebilirsin ama o kişiyi gerçekten tanımak zaman ister.

2. Yüzünü kontrol etmek için durdum ama yüzü Savaş ve Barış kadar anlaşılmazdı.

3. Başka seçeneği olmayan birinin nelerle başa çıkabileceğini bilseydiniz şaşardınız.

4. Bir insan en çok sevdiği şey kadar iyidir değil mi?

Tarryn Fisher- Love Me With Lies Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #1)

                                Tarryn Fisher, Tehlikeli Kızıl, Aspendos Yayınları, Çevirmen: Meltem Türkmen Şimşek, 296 Sayfa, 2.Baskı, 2015

(TEHLİKELİ KIZIL) ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Aşkla ilgili en kötü şey buydu: ne yaparsan yap kalbine sahip olan kişiyi asla unutmazdın.


2.
İnsanların gerçek anılarını hatırladıklarında yukarıya ve sağ tarafa baktıklarını; beyninin yaratıcı tarafını kullanan-yalan söyleyen- insanların ise aşağıya ve sol tarafa baktığını büyük bir zevkle keşfetmiştim.

Tarryn Fisher- Love Me With Lies Serisi (Seri Kitapları Seri Okuyoruz #1)

                                    Tarryn Fisher, Hırsız, Aspendos Yayınları, Çevirmen: Meltem Türkmen Şimşek, 310 Sayfa, 1.Baskı, 2014

(HIRSIZ) ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Bazı insanlar diğerlerinden daha çok uğraştırır. Sen gerçekten karmaşık bir kadına âşık oldun. İkiniz için işlerin ne kadar güç olduğunu ve olacağını tartabilirsin ama asıl değerlendirmen gereken şey, onsuz yaşayabilip yaşayamayacağın.

2. En son gördüğümde daha eli yüzü düzgündü. Erkekler kalpleri kırıldığında neden tıraş olmayı reddederlerdi?

14 yorum:


  1. Ortaokul öğrencileri için en iyi kaynaklara sahip olmak istiyorsanız sizde pruvaakademi.com.tr 'u ziyaret etmelisiniz. Her derse ait ortaokul derecesindeki soru bankalarını sayfadan temin edebilirsiniz.. Aşağıdaki bağlantılar ile sayfamızı ziyaret edebilirsiniz...

    https://pruvaakademi.com.tr/kitaplarimiz/?filter_sinif=8-sinif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alp Duman,
      yorum için teşekkürler. Hemen bakıyorum.

      Sil
  2. çok seneler önce okumuştum ilk kitabı beğenmiştim de ama sonra devamını getirmedim bu saatten sonra da okumam sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      bence de okuma. Okunacak daha güzel kitaplar var :-)

      Sil
  3. Okuduğumda baya hayal kırıklığına uğramıştım ve sinir olmuştum aslında. Hiç beklediğim gibi gelişmedi olaylar ve bu iyi anlamda değil. Yine de fena değildi ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm,
      benim de tahmin ettiğim gibi gelişmedi. Normalde kitabı tahmin edememeyi severim ama buradaki gelişim bana çok sinir bozucu ve saçma geldi. Bu kadar kavuşamayacak ve uzatılacak bir aşk yoktu bence. En iyi yanı okuması kolaydı :-)

      Sil
    2. Kesinlikle kavuşmayı üç kitaba yayacak kadar büyük bir aşk yoktu baya spoiler olacak ama :D çocuk meselesi de çoooook saçmaydı.

      Sil
    3. Gülsüm,
      yazar uzatmak için kasmış. Tek kitapta bitirseydi daha güzel konuşurduk hakkında :-)

      Sil
    4. Kesinlikle ilk kitapta bitseydi tadında olurdu :D

      Sil
  4. Yurt dışında popüler olduğu için bizimkiler de şans verdi bence. Seveni de oldukça fazlaydı. Ben okumadım ama yorumlarından sevmeyeceğimi anladım, zaten normalde de sevmiyordum 😅

    YanıtlaSil
  5. Kitabı duymamıştım açıkçası. Yazın sayesinde öğrendim, araştıracağım:)) Seri okuma konusunda biraz zayıfım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      ben de tam tersine seri okumaya bayılırım. Dizi izler gibi karakterlerin başlarından geçenleri uzun uzun okumak çok hoşuma gider ama bu sene çok hoşuma giden bir seri okuyamadım. Yazın okurum belki.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...