7 Kasım 2017 Salı

KASIM AYI KİTAP ALIŞVERİŞİM (2017)

Herkese merhaba. Kasım ayında Kitap Yurdu ve Okuoku’dan olmak üzere iki kitap alışverişi yaptım.
sule uzundere blog kitap alışverişleri

Nereden, neler aldığıma gelirsek:
sule uzundere blog kitap alışverişleri

Öncelikle Kitap Yurdu alışverişimi yazayım. İki ay üst üste siteden alışveriş yaptığım için %5 ekstra indirim kazanmıştım. Hakkımı kaybetmemek için bu ay da kargo alt limitinde kitap aldım. Bilmeyenler için Kitap Yurdu kargo alt limitini 30 liradan 40 liraya çıkarmış. Bu 7 kitaba toplam 40 lira ödedim.

*Hasan Ali Yücel klasiklerini tamamlamak istediğimi daha önce yazmıştım. Okumak istediğim iki klasiği aldım.
*Cengiz Aytmatov, kitaplarını sevdiğim bir isim. Bütün kitaplarını okumak istiyorum, bu yüzden okumadığım iki kitabını aldım.
*Stefan Zweig için çok bir şey yazmama gerek yok. Kendisi en sevdiğim yazarlardan biri. Sağ olsun İş Bankası Yayınları sürekli yazarın öykülerini yeni kitap olarak basıyor. Her ay bir doz Zweig almaya çalışıyorum.
*Anı kitaplarını okumayı çok seviyorum. Özellikle sevdiğim ünlülerin anıları çok ilgimi çekiyor. Tarık Akan’ın kitabını okumak için sabırsızlanıyorum.
sule uzundere blog kitap alışverişleri

Kitap Yurdu’ndan daha çok klasik kitaplar alırken Okuoku’da tercihlerim popüler kitaplar oldu. Bu 8 kitabı 100 liraya aldım. "Öğretmenim. Öğrencilerime dağıtmam için fazladan kitap ayracı koyar mısınız?" mesajıma kayıtsız kalmayan ve ekstradan ayraç koyan Okuoku'ya çok teşekkür ederim. 
*Levana, Cress ve Winter ile Ay Günlükleri serisini tamamladım. Elimde bütün kitaplar var. Seriyi okumak için yeni yılı bekleyeceğim. Aklımda güzel bir etkinlik var, seri kitaplar okumayı sevenler beklemede kalsın.
*Kurucunun Kızı’nı birkaç yıl önce okumuştum. Distopya olarak zayıf olsa da gençlik romanı olarak hoşuma gitmişti. Öykünün nasıl sonlanacağını görmek için devam kitabını da aldım.
*Anna ve Fransız Öpücüğü’nü nisan ayında okumuş ve çok sevmiştim. Serinin diğer kitaplarını da aldım. Okumak için sabırsızlanıyorum.
*Jane Austen’la Çay Saati, Austenaton etkinlinde okunmak için alındı.
*Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Şekersiz 21 Gün umarım bana yardımcı olur.

Benim için hem kârlı bir alışveriş oldu hem de uzun zamandır okumak istediğim kitapları aldım. Çok mutluyum J Bu kitaplar arasında sizin okuduklarınız var mı? Çok beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz? Ben de okumak istiyorum dediğiniz? Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.


Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın J

27 yorum:

  1. Benim de bu ay aldıklarım arasında Mecburiyet ve Ay Işığı Sokağı vardı. Hemen bitti, yeni Zweigler siparişte :)Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jetonya,
      insan sürekli Zweig kitapları almak ve okumak istiyor değil mi:-)

      Sil
  2. Hepsi birbirinden güzel kitaplar :')) Okuoku alışverişindeki kitaplardan Şekersiz 21 Gün ve Jane Austenla Çay Saatini okumamışım sadece. Gerçi Jane Austenla Çay Saatine de başlamıştım ama bitmedi henüz. Lolayı seversin diye düşünüyorum. Lolanın erkek karakteri çok nazik, şeker bir şeydi :D Nasıl bir etkinlik bizi bekliyor merak ettim şimdi. Ben de kendime bir seri belirleyeyim bari şimdiden :D Kitapyurdu alışverişindeki hiçbir kitabı okumadım henüz :(( Yakın zamanda bir alışveriş yapmayı planlıyorum ben de, Toprak Anayı alabilirim belki.
    Tüm kitaplarını keyifle okursun umarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Lola'yı çok merak ediyorum. Nazik ve sevimli erkek karakterlere hasret kaldım. Okuması keyifli olacak :-)

      çok teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  3. Toprak Ana kitabı çok güzel onu okuduğumda orta okulda filandım .
    Tarık Akan'ın kitabını bende merak ediyorum :)
    Ay günlükleri serisini merak ediyorum sence almalı mıyım ? Serinin tüm kitapları çıktı mı?
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Le Yan,
      Ay Günlükleri serisinin bildiğim kadarıyla bütün kitapları Türkçeye çevrildi. Seriye henüz başlamadım bu yüzden yorum yapamam ama seveni çok. Ben de çok merak ediyorum, yeni yılda okuyunca yorumumu paylaşırım.

      Cengiz Aytmatov zaten favori yazarlarımdan biri :-)Yorumun için teşekkür ederim :-)

      Sil
  4. Wooww... Harika kitaplar yorumlarını merakla bekliyorum. kitap yurdu'ndan çok alışveriş yaptım ama okuoku yeni duydum deneyeceğim.

    Bu arada yeni keşfettim takipteyim. Seni de beklerrim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsen Çendeoğlu Akyol,
      Okuoku'dan bir senedir alışveriş yapıyorum. Çok memnunum. Tavsiye edeirm.

      Bloguma hoş geldiniz :-)

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    Beyaz Geceler yazarın en çok okunan kitaplarından biriymiş. Dostoyevski'yi severim, kitabını merakla okuyacağım. Teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil
  6. keyifli okumalar,hepsi güzel kitaplar...

    YanıtlaSil
  7. Evet bana da geçen email gekdi fuar sokağı kampanyası diye bende 12 tane kitpa sipariş ettim hala gelmelerini bekliyorum onlara kavuşma hissi bambaşka oluyor sende bayağı tekli güzel kitaplar edinmiştir hayırlı olsun hepsini güle güle oku Şule ablacığım. Kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      senin neler aldığını merak ettim şimdi. Siz blogunuzda kitap alışverişi yazısı yazmıyorsunuz. Ben çok severim kitap alışverişi yazılarını. Belki bu alışverişini yazarsın :-)

      Çok teşekkür ederim canım :-)

      Sil
    2. Derslerimw yoğunlaştım blog yazmaya vaktim olmuyor ki :(

      Sil
    3. Sümeyye Kip,
      Derslerinde başarılar canım :-)

      Sil
  8. akanı okudum güzel. cemile çok güzel yaaa. amy engel serisi de heycanlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      üçünü de merak ediyorum. Kitapları seveceğime eminim diyebilirim :-)

      Sil
  9. Kitap yurdundan ben de her ay düzenli alışveriş yapıyorum. Alt limitim bundan sonra 40 oldu demekki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      maalesef :-( O ekstra %5 indirimi kaçırmamak için sanırım ben de her ay kitap alacağım :-)

      Sil
  10. Okuoku'dan hiç alışveriş yapmadım. Alacağım kitaplar stokta görünmüyor, temin süresi üç gün yazıyor. Açıkçası bu nedenle bir türlü almadım, fakat güzel indirimler var. Alışverişin bayağı karlı olmuş :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlıhan,
      her kitap değil ama bazı yayınevlerinin kitapları çok uygun fiyata satılıyor. Onları yakalayınca alabilirsin. Biraz geç deliyor doğru ama %50 indirim görünce geç gelmesini umursamıyorum :-)

      Sil
  11. Ay Günlükleri serisinden Winter'ı okuyorum ben de, tesadüf oldu :)) Bence bu seriyi seveceksin. Devrimin Kızı'nı okumuştum, dediğin gibi gençlik serisiydi. Lola'da akıcıydı. Jane Austen ile Çay Saati bende de var ama sanırım romanlarını okuduktan sonra okuyacağım... Beyaz Geceler ve Romeo ve Juliet'de sevdiklerimden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Ooooh neredeyse aldığım bütün kitapları okumuşsun :-) Yorumların hoşuma gitti. Hepsini okumak için sabırsızlanıyorum. Teşekkürler :-)

      Sil
  12. Şekersiz 21 günü yapıyorum arada tatlı düşkünlüğümden dolayı kilo almayım diye ama 21 gün sonra tekrar dönüyorum tatlılara dayanamıyorum :D Lola çok tatlıydı okurken keyif almıştım.Ay günlükleri serisi de çok güzeldi ya umarım sende hepsini keyifle okursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      ben de şekere, tatlılara çok düşkündüm. Abur cuburu tatlıları bıraktım ama kahve ve çayı şekersiz içemiyorum. Zamanla onları da bırakmaya çalışacağım. Kilo sorununun dışında insan sağlığına çok ciddi zararları varmış.

      İki seriyi de çok merak ediyorum. Beğeneceğime eminim. Teşekkürler :-)

      Sil
  13. HArika bir alışveriş olmuş. Kahve de koymuşlar sanki, sadece ayraç mı o ambalajdakiler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı,
      evet, ayraçların yanında bir de kahve koymuşlar. Kahve sever gözlerinden kaçmamış :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...