2 Ocak 2018 Salı

SARIÇAM KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ BAŞLADI

sule uzundere blog
Görsel Sarıçam Mem sitesinden alınmıştır. 
Blogumu düzenli takip edenler Adana’da yaşadığımı ve öğretmen olduğumu bilir. Çalıştığım ilçe iki senedir çok güzel bir etkinlik yapıyor. 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencileri için 3 kitap belirliyorlar ve ilçe genelinde bu kitaplardan yarışma yapıyorlar. Hem öğrenciler yaşlarına uygun güzel kitaplar okumuş oluyor hem de yarışma heyecanını tadıyorlar.
                   sule uzundere blog sule uzundere blogsule uzundere blog
(5.sınıf kitapları)
25 Aralık’ta etkinlik duyurusu geldi. 19 Mart’ta okullar kendi yarışmalarını yapıp her sınıf seviyesinde ilk 3’e giren öğrencileri belirleyecek. 16 Nisan’da da ilçe geneli yarışma yapılacak. Bu yarışmada ilk 3’e girenler ödüllendirilecek.

Etkinliğin en güzel taraflarından biri de yarışmaya velilerin de katılabilmesi. Ayıptır söylemesi geçen sene 5.sınıflarda benim velim 50 sorudan 49’unu doğru yaparak ilçe birincisi oldu. 😉
                     sule uzundere blogsule uzundere blogsule uzundere blog
(6.sınıf kitapları)
Ben öğrencilerime yardımcı olmak ve okul yarışmasında sorulacak soruları belirlemek için seçilmiş 12 kitabı da okuyorum. Geçen sene birkaç kitabın özetini bloguma da yazmıştım. Blogumun en popüler yayınları yazımda da gördüğünüz üzere en çok görüntülenen beş yazımdan dördü bu özetler. Bana binlerce görüntülenme getirse de gönül öğrencilerin özetini aramamasını, kitapları okumasını istiyor tabii.

                     sule uzundere blogsule uzundere blogsule uzundere blog

(7.sınıf kitapları)
Çocuk kitabı okumak günlük hayatın koşturmacasında, sorunlarında insana çok iyi geliyor. Hatta bazen yetişkin kitaplarından almadığınız zevki alıyorsunuz. Bu yüzden bu kitapları görev bilinciyle değil keyifle okuyacağım.
                     sule uzundere blogsule uzundere blogsule uzundere blog
(8.sınıf kitapları)
Ortaokul seviyesinde çocuğu olanlara bu kitapları öneriyorum. Aralarında sizin ya da çocuğunuzun okuduğu kitap var mı? Kitaplarla ilgili fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Yeni yazılarda görüşmek üzere. Unutmayın her gün saat 9’da yeni yazım sizi bekliyor olacak. Görüşmek üzere 😊

27 yorum:

  1. Ne güzel bir etkinlik. Sol ayağım, İnsan ne ile yaşar ve Osmancık okuyup beğendiğim kitaplardan. Çocuk kitaplarının ayrı bir güzelliği var.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      katılıyorum. İnsan Neyle Yaşar'ı geçen sene okumuş ve çok sevmiştim. Sol Ayağım'ın filmini izledim. Diğer kitapları okumak için sabırsızlanıyorum. Ben çocuklardan daha heyecanlı olabilirim :-)

      Sil
  2. İlkokulda bu kadar teknoloji ürünü arasında öğrencileri teşvik etmek çok zor olsa gerek. Umarım işe yarar ve herkes faydasını görür. Ben de ortaokulda İngilizce öğretmeni olan enişteme bahsedeceğim belki böyle bir şey uygular onlar da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem E.
      İngilizce kitap okuma yarışması yapabilirler. Evet, teknolojik aletler çocukların çok ilgisini çekiyor ama hâlâ kitap okumayı seven çocuklar da var. İyi ki var :-)

      Sil
  3. Biz de Metehan'la bir senesinde böyle bir etkinliğe katılmıştık. Ama soruları hiç sevmemiştim. Koskocaman Osmancık'ı okuduk, bahçedeki şadırvanın kaç köşesi var sorusu çıktı. Bir de bir köpeğin adını mı kime ait olduğu mu öyle bir soru vardı. Allah Allah, kitabın konusuyla bunun ne alâkası var diye diye düşünmüştüm. Toplamda yedi sekiz kitap vardı ve sorular hep böyleydi. Bu yarışmanın raconu mu böyleydi bilemedim. Bir daha da katılmadık.

    Haritada Kaybolmak ve Kraliçeyi Kurtarmak sevdiğim kitaplardan :) Osmancık da güzeldi.

    Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      kitabın konusu, karakterleri, olan olaylar vb. konularda sorular sorunca çocukların hepsi yapıyor Handan. Öyle çocuklar var ki kitabı 3-5 kere okuyor, ezberliyor, rastgele bir sayfadan soru soruyorsun yapıyorlar. Bu yüzden eleme yapabilmek için çok detay da soruyoruz. Biz geçen sene iki kere yarışma yaptık çocukları gene seçemedik, bu yüzden iki kişiyi 3. seçtik :-)

      O iki kitabı çocuklar çok seviyormuş. Ben de çok merak ediyorum.

      Teşekkürler canım :-)

      Sil
    2. Bizde yedi sekiz kitap vardı, ooo ben sonuncusunu okuyana kadar ilkinin ayrıntılarını çoktan unutmuştum :)

      Sil
    3. Handan,
      öyle oluyor maalesef. Bu yüzden not alarak okumak lazım. Neyse ki bizde sadece üç kitap var :-)

      Sil
  4. Şule Hanım merhaba, öncelikle çok güzel bir etkinlik kutlarım. Ben pek çocuk kitabı okumuyorum ama 2015'de yanlışlıkla bir çocuk kitabı okudum ve yazarı (Timothée de Fombelle) çok sevince toplam 3 kitapla devam ettim. Kitaplar: Vango Gizemli Geçmişin Peşinde, Vango Yurtsuz Prens ve Esrarengiz Bavullar. Hararetle önereceğim kitaplar bunlar, detay için bloguma bakabilirsiniz. Kolay gelsin, Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça,
      yorumunuz için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi not alıyorum, boş vaktim olduğunda mutlaka yorumlarını da okumak isterim. Yarışma için kitap seçmek o kadar zordu ki. Birçok çocuk kitabı bile çocuklara uygun değil. Bu yüzden güzel kitap önerilerine çok ihtiyacımız vardı. İyi ki yazdınız.

      Sevgiler :-)

      Sil
  5. Çok güzel bir etkinlikmiş . Kitap okumayı çok severim . ☺️ Size de bol okumalar dilerim . 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra Çelik Baltacı,
      kitap okumayı seven insanları da ben severim :-) Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. Ne güzel bir ilçe milli eğitim müdürlüğüymüş öyle. Çok iyi bir şey yapıyorlar. Özellikle küçük yaşlardan kitap okuyarak ve kitabı severek büyüyen çocuklara, yeni nesillere ihtiyacımız var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      değil mi? Biz de çocuklar kitap okumayı biraz daha sevsin diye uğraşıyoruz.

      Sil
  7. Ben de çocuk kitaplarını okumayı sevenlerdenim🙈 Çocuğum olursa bir gün hiç zorlanmayacağım kesin. Böyle güzel etkinlikler her dönem olur umarım. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Tutkum,
      umarım. Ben de meslek gereği çocuk kitaplarına aşina oldum :-)

      Sil
  8. Aaa ben bu yazıya uzun uzun yorum yazmıştım, yayınlamamış mıyım?

    Metehan'la katılmıştık böyle bir yarışmaya seneler önce. Yedi sekiz kitaptan sorumluyduk.Şimdi düşünüyorum da kitap sayısı da fazlaydı. Osmancık da vardı hatta aralarında. Yarışma sorularında, bahçedeki şadırvanın kaçgen olduğu, oradaki köpeğin ismi falan soruluyordu ki kitabın konusuyla hiç alakası olmayan ayrıntılardı bunlar. Bilmiyorum kitap yarışmalarının raconu mu böyle. Sevmedik, bir daha da katılmadık.

    Haritada Kaybolmak ile Kraliçeyi Kurtarmak sevdiğim kitaplardan :)

    Kolay gelsin.

    Mükerrer yorum yaptıysam da birini sil gitsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      gelmiş canım, o yorum da gelmiş ama ben kıyamadım ikisini de yayınladım :-)

      Sil
    2. Hahaha,peki öyle olsun bakalım :)

      Sil
  9. kızım için aldım kitap önerilerini....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma ÜZMEZ,
      umarım kızın kitapları çok sever :-)

      Sil
  10. Öncelikle tebrik ederim seni. Kitap özetlerini yazarak öğrenci milletinin eminim çooook duasını alıyorsundur :) Bloguna orta yerden girmişim sanırım Şule. Öğretmen olduğunu ve Adana'da yaşadığını bilmiyordum. Bu vesile ile öğrenmiş oldum. Ne güzel.
    Her sabah saat 9'da bir yazı demek. Bravo. Keşke ben de senin gibi öyle çok yazabilsem. Geçen sene ben de blogumda hedeflediğimin üstünde yazı paylaşmışım. Bunca senedir gösterdiğim en iyi performans olmuş. Çok mutlu oldum sonuçtan. Bu sene umarım çok kitap okuduğumuz, çok yazı paylaştığımız, çok sanatsal etkinliğe katıldığımız ve çok gezdiğimiz bir yıl olur. Her şeyden önce sağlığımız yerinde olur ama :)
    Sevgiler yolluyorum sana ve süper bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem öztürk,
      teşekkürler canım. Umarım 2018 hepimize iyi gelir.

      Senin her gün yazı yazdığın dönem ok iyiydi. İnsan sık sık yazmak istiyor ama her zaman vakit ayıramıyoruz. Ben bu sene blogumla daha çok ilgilenmek istiyorum.

      Sil
  11. Yahu benim yazdığım yorumlar nereye gidiyor her seferinde? Uzun uzun yorum yazmıştım bu yazıya. Hay Allah! Müsait bir zamanda tekrar yazacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem öztürk,
      gelmiş canım, hatta cevap da yazdım. Cevaplayacağım kadarını onaylıyorum, bu yüzden bir gün gecikmeyle yayınladım kusura bakma :-)

      Sil
  12. İlkay Özgür,
    teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...