19 Mart 2015 Perşembe

BU YIL FARKLI OLACAK (MAEVE BİNCHY)



     Maeve Binchy adını İtalyanca Aşk Başkadır kitabıyla duymuştum. Bir ara herkes bu yazarı okuyordu ama benim onunla tanışmam bu sene gerçekleşti. Önce yazarın Gümüş Yıldönümü kitabını okudum, ikinci olarak da Bu Yıl Farklı Olacak kitabını.

     Kitap hepsi Noel zamanında geçen 20 hikayeden oluşuyor. Hikayeler biraz hüzünlü başlıyor. Sonunda da kötü bir şeyler olacak gibi hissederken Noel sihrini gösteriyor ve hepsi bir şekilde iyi bitiyor. Bu durum insana umut veriyor. Ben de yeniyılı çok severim ve yeni bir yılla beraber hayatımızda her şey düzelecek, bu sene güzel şeyler olacak diye düşünürüm. Tabii çoğunlukla öyle bir şey olmaz ve birkaç ay sonra hayat normal akışında seyreder. Yine de bu kitabı çok sevdim. İnsana umut veriyor ve hayatınız değişebilir, güzelleşebilir mesajı veriyor. Durum ne kadar umutsuz olursa olsun. Hatta bunun için Noel olması bile gerekmiyor. 

     Yazarın dili akıcı ve sürükleyici. Kitap kolaylıkla okunuyor. Yazarın bütün kitaplarını olmasa da İtalyanca aşk Başkadır ve Aşk Mutfakta Pişer gibi en çok okunan kitaplarını okuyabilirim. Eğer sizin tavsiye ettiğiniz bir kitabı varsa lütfen yazın, onu da okumaya çalışırım.

     Temmuz ayında Adana Optimum'da D&R'da yazarın üç kitabını (Gümüş Yıldönümü, Bu Yıl Farklı Olacak ve Ruh ve Yürek) 5'er liraya almıştım. Normalde D&R mağazalarından gazete ve dergi dışında bir şey almam çünkü kitapları çok pahalı sattıklarını düşünüyorum ama bazen böyle güzel indirimleri oluyor. Onları yakalamak lazım. Her alışveriş merkezine gittiğimde D&R'a da uğrar indirim var mı diye bakarım. 28 liralık kitabı bile 5 liraya aldığımı biliyorum. O yüzden siz de arada sırada D&R'a bir uğrayın. Keşke kitapların üstüne yapıştırdıkları "5 lira etiketi" daha kolay çıksa. Etiketi çıkarmaya çalışırken kitaba zarar veriyoruz. Ben de o yüzden artık çıkarmıyorum, öyle kalıyor.

     NOT: Fotoğraftaki kedili kitap ayracı 5. sınıf öğrencim Münevver'in bana öğretmenler günü hediyesi. Öğretmenler gününü geçtim, hayatımda aldığım en güzel hediyelerden biri.

     

10 yorum:

  1. D&R her hafta belirli kitaplarda indirim yapıyor benim de o çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O indirimleri, özellikle Can Yayınları'nın 5 liralık kitap kampanyasını, ben de zevkle takip ediyorum. Zaten D&R'dan indirimli kitaplar dışında kitap almıyorum. Bana çok pahalı geliyor.

      Sil
  2. O indirimleri duyuruyor mu peki d&r? ben de geçenlerde italyanca aşk başkadır ve geri döneceksin'i aldım 10ar liraya. uyguna aldım diye keyifleniyordum :D değilmiş meğer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, benim bildiğim D&R duyurmuyor. Ben de Facebook, blog ya da İnstagram'da duyuyorum, görüyorum. Genellikle yazın iyi indirim yapıyorlar. Can Yayınları'nı da 5 liraya satıyorlar. Umarım bu sene de yaparlar.

      Sil
    2. Evet insallah :) o zamana kadar da elimdeki kitaplari okumus olursam super olur. henuz elime ulasmasa da bu ara internetten cok kitap aldim. bir sure almamaliyim :)

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland, kitapların gelince mutlaka İnstagram'dan paylaş. Neler aldığını merak ediyorum. Aralarında okuduklarım varsa birkaç şey söylemek isterim :-)

      Sil
    4. Tamam, paylaşacağım mutlaka ^^ Hatta aklıma koydun, kaç gündür düşünüyorum bir blog daha yazmayı idare edebilir miyim diye :) Hem kitap, hem film, hem de Allah izin verirse bu yıl için en büyük planlarımdan biri olan hamileliğimle ilgili şeyleri biryerlere yazmak istiyorum. Ama bloga vakit ayırıp yapabilir miyim bilemiyorum. Çünkü nail art blogumu da devam ettirmek istiyorum ve o epey vaktimi alıyor. Bir de yeni bloga isim bulamıyorum :D

      Sil
    5. Nail Art in Wonderland, bloga isim bulma konusunda ben çok beceriksizim. Kendime güzel bir blog ismi bulamadım diye direkt kendi adıma açtım :-) İki blogu birden idare edebilirsin. Mesela Kahve Yanı blogu makyaj ve kitap olarak blogunu ikiye böldü. Az yazarsın belki ama bence güzel olur.

      Sil
    6. Biraz daha isim dusuneyim ben ama yapacagim galiba ☺️

      Sil
    7. Nail Art in Wonderland,
      hâlâ bekliyorum o bloğu Alice :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...