19 Mart 2015 Perşembe

KÜTÜPHANEYE ÜYE OLDUM

     27 yaşındayım, kendimi bildim bileli kitap okumayı çok severim ama ilk defa bir kütüphaneye üye oldum (Üniversitede kullandığım okul kütüphanesini saymazsak).

     4 senedir Midyat'ta yaşıyorum ve Midyat Halk Kütüphanesi'nin önünden defalarca geçmişimdir. Şimdiye kadar hiç merak edip de içine girmemiştim. Ta ki bugüne kadar. Düzenli olarak kitap okuma ödevi verdiğim öğrencilerimin, ki kendileri 6. sınıf olurlar, yarısının kütüphaneye üye olduğunu ve birbirinden güzel kitaplar aldıklarını görünce, üstüne bir de aynı okulda çalıştığım arkadaşlarımın da kütüphaneye üye olduğunu öğrenince en azından bir gidip bakayım burası nasıl bir yermiş diye düşündüm. Gitmemle beraber üye olmam da bir oldu tabii.

     Bende kitap alma hastalığı var. Şimdiye kadar bir kitap aldığımı hatırlamıyorum. 5-10 kitap birden alıyorum ve onlar bitmeden yenilerini alıyorum. Böylece bazı kitaplar okunmadan yıllarca kütüphanemde duruyor(En eskisi 2006 yılından). Bu yüzden bir karar aldım. Elimdeki bütün kitapları bitirmeden(20 kadar kitap var.) yeni kitap almayacağım. Böylece bütçemi de biraz düzeltebilirim. Kitaplara ciddi para harcıyorum çünkü.

     Bu noktada kütüphaneye üye olmak için doğru zamandı. Elimdeki kitaplar bitmeden gidip 3 kitap aldım bile. 



     Kitapları okumayı düşündüğüm sırayla fotoğrafladım. Öncelikle sinema yazılarını büyük bir zevkle okuduğum(keşke Sinema dergisi kapanmasaydı da hâlâ okuyabilseydim.) Uygar Şirin'in Karışık Kaset kitabını okuyacağım. Duyduğuma göre akıcı bir kitapmış. Birkaç günde bitiririm diye düşünüyorum. Sonrasında da filmini izler "Kitabı daha iyiydi ya." geyiği yaparım :-)

     2. sırada bütün arkadaşlarımın neredeyse bütün kitaplarını okuduğu ve öve öve bitiremedikleri Sarah Jio var. Şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığım yazar, arkadaşlarımın dediklerinin yarısı kadar olsa bile bu, yazarın bütün kitaplarını okuyacağım demektir.

     Son kitap bir klasik: Küçük Kadınlar. Ben bazı çocuk kitaplarını hiç okumadım(Küçük Kadınlar gibi), bazılarını da çok küçükken okuduğum için hatırlamıyorum. O yüzden bazen çocuk kitaplarını, özellikle klasik olanları, okuyacağım. Bu kitabın kısaltılmamış, tam çeviri olduğunu okuyunca dayanamadım hemen aldım.  

     Şimdilik bu kadar. Elimdekileri bitirdikten sonra yeni kitaplar aldıkça kütüphane maceralarımı yazacağım. Takipte kalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...