13 Ağustos 2021 Cuma

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım

Aslında böyle bir niyetim yoktu. Yazın sıcaklardan dolayı hiç kitap okumuyorum. Elime iki aydır kitap almadım. Bu yüzden vaktimi film izleyerek değerlendiriyorum. Son zamanlarda bayağı film izledim. Hepsini yavaş yavaş yazmak istiyorum. 

Fark ettim ki bir haftada üç Johnny Depp filmi izlemişim. Sonra bunu bir blog yazısına dönüştürmek istedim ve iki filmini daha izledim. Şimdi bu beş filmin yorumuyla buradayım.

Not: Filmler beğeni sırama göre sıralanmıştır. İlk film en beğendiğim, son film en az beğendiğim filmdir. Bütün filmleri Netflix’ten izledim. Hayalet Süvari kaldırıldı ama diğerlerini siz de Netflix’ten izleyebilirsiniz.

Not 2: Bütün görseller IMDB sayfasından alınmıştır.  

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım
ÇİKOLATA (2000)

Bu filmi sevgili Handan önermişti bloğunda. Romantik filmleri ve çikolatayı çok sevmeme rağmen bu filmi izlememiştim. Büyük ihtimalle izlemezdim de çünkü başroldeki kadın oyuncuyu pek sevmiyorum. Handan önerince bir şans vereyim dedim ve filme bayıldım. Masal gibi ama bir o kadar da gerçek. Tutucu bir kasabaya başına buyruk bir kadının çikolata dükkânı açmasıyla yaşanan değişim anlatılıyor. Tam kışın battaniye altında sıcak çikolata içerken izlemelik film. Tavsiyemdir.

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım

EVRİM (2014)

Bu film yeteri kadar bilinmiyor bence. Bilim kurgu türünde çok başarılı bir örnek. Filmin çıktığı yıllarda çok iyi bilim kurgular olduğu için Evrim biraz geri planda kalmış. Halbuki filmin konusunu çok iyi. Film de güzel ama olaylar çok hızlı gelişiyor. Ben ki son yıllarda çok uzun filmleri izlerken sıkılıyorum. Günlere bölerek ya da atlayarak izliyorum. Bu film daha uzun olsaydı, en az üç saat, anlatacaklarını daha sakin anlatsaydı klasik bir filme dönüşebilirdi. Filmde çok iyi oyuncular var ama maalesef onlardan verim alınamamış. Yine de yapay zekaya bakış açısı ve sürpriz sonu için mutlaka izlenmeyi hak eden bir film.. tavsiyemdir.

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım

HAYALET SÜVARİ (1999)

Johnny Depp’in en yakışıklı olduğu film bu olabilir. Filmin gotik havası içinde bembeyaz suratıyla çok yakışıklı görünüyor. Filmin kahramanı olacakmış gibi başladı ama klasik başkarakterden bayağı farklı çıktı. Film benim tahmin ettiğim gibi ilerlemedi. Öncesinde filmle ilgili hiçbir şey bilmediğim için birçok sürprizle karşılaştım. Bazı sahneler bayağı korkutucuydu. Küçük çocuklarla izlenmemeli.

 

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım

FANTASTİK CANAVARLAR GRİNDELWALD'IN SUÇLARI (2018)

Serinin ilk filmini çok sevmemiştim. Belki devam filmini izlemezdim ama Harry Potter en sevdiğim serilerden biri olduğu için onunla ilgili olan her şey ilgimi çekiyor. Harry’nin hatırına izledim. Bu film, ilkinden de vasattı. Oyunculuklarla ilgili sorunum yok ama senaryo çok kötü. Çok fazla mantık hatası ve zamanlama yanlışlığı var. Senaryo çok klişe. Karakterlerin davranışlarına bir anlam veremiyorsunuz. Eddie Redmayne’yi severim ama sanki çok fazla anormal karakteri canlandırdı. Biraz da normal, sıradan insanı oynasa fena olmayacak. Leta karakterinin finalde giydiği elbise sinema tarihinin en berbat elbiselerinden biri olabilir. Harry Potter fanıysanız o dünyaya ait yakaladığınız detaylar sizi mutlu edebilir yoksa izlemeseniz de olur.

Johnny Depp’in Beş Filmini İzledim ve Yorumladım

CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI (2005)

Çikolata filminin üstüne bir çikolatalı film daha izledim J Bu film bir kitap uyarlaması. Bizim öğrenciler ilçede yapılan bir yarışma için kitabı okudular ve filmi izlediler. Bazı sahnelerine denk gelmiştim ama baştan sona ilk kez izledim. Beklentimin altında buldum. Kitabı okumadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Ben filmi çocuk filmi olarak biraz ürkütücü buldum. Özellikle Johnny Depp’in oyunculuğu bazı sahnelerde insanı geriyordu. Şarkı sahnelerinde sıkıldığımı söyleyebilirim. Romanın eski bir uyarlaması daha var, internetteki bazı yorumlarda onu daha çok beğenenlere rastladım. Belki o versiyonunu da izlerim. Filmin verdiği mesaj güzeldi ama filmi daha iyi beklerdim.

Sizin bu filmler arasında izlediğiniz var mı? Beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz? En sevdiğiniz Johnny Deep filmi hangisi? Kendisini ve oyunculuğunu beğenir misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

 

24 yorum:

  1. Hepsini izlemiş olmam sanırım beklenir bir şeydi :D

    Evrim gerçekten de fena film değildi, bir çok şişirilen filmden daha iyiydi hatta.

    Bak Johnny'nin Mortdecai filmi de eğlencelik çıtır çerez bir filmdi. İzlenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Süpersin Handan. Sen aklına geldikçe film önermeye devam et. Fırsat buldukça izlerim. Teşekkürler :-)

      Sil
  2. çikolata ve çarli'nin çikolata fabrikası favorim Şule'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      en bilinen ve en sevilen filmleri de onlar sanki :-)

      Sil
  3. Hayranı olduğum ilk yabancı isimdi Johnny. Ben de benzer bir başlık açmış ama henüz tamamlayıp yayınlayamamıştım :) Burada görünce atladım hemen. Hayalet Süvari pek izlenmiyor bence, sende görünce hemen, en yakışıklı hali bu! yazacaktım. (Sonra Gizli Pencere) Senin zaten yazdığını görmek beni çok sevindirdi. Charlie'yi çocukken izlediğim için hala o hislerle bakıyorum ve seviyorum o yüzden sona koymazdım muhtemelen. Çikolata benim de ilgimi çekmemişti ama bu yazıdan sonra izleyeceğim gibi duruyor :)) Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tefrika,
      o zaman genelde aynı düşünmüşüz. Charlie'yi 34 yaşında izleyince direkt eleştirel bir gözle bakıyorsun. Yoksa bizim öğrenciler çok seviyor. Küçük yaşta izleseydim ben de severdim bence.

      Sil
  4. Bu adamı en çok Karayip Korsanları’nda sevdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MorMidye,
      en tanınan ve en sevilen filmi Karayip Korsanları. Ben de iki filmini sinemada izlemiştim. Sanki dün gibi hatırlıyorum.

      Sil
  5. Sadece bir tanesini izledim. Ama Edward Scissorhand adlı bir filmi var. En sevdiğim odur. İzlemediyseniz benden bir tavsiye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem Gündüz,
      Makas Eller'i izledim. Çok severim. Bence de oyuncunun en iyi filmlerinden biri. İnstagram'da anket yaptığımda o filmi kimse yazmadı. En son ben önerdim. Biraz eski olduğu için pek bilinmiyor sanırım.

      Sil
  6. Çikolata ve Çarli'nin çikolata fabrikasını izledim. Hayalet Süvariye muhakkak bakacağım. Ben de 9. Kapı filmini tavsiye ederim. Hem Johnny Depp oynuyor hem de konusu çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camgüzeli,
      O filmi hiç duymamıştım. Hemen listeme ekliyorum. Teşekkürler :-)

      Sil
  7. Selam uzun zamandır buralarda yoktum şimdi yeni bir blogla geri döndüm sizi de takipteyim. Rica etsem bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)

    YanıtlaSil
  8. Ben Johnny Deep sevmeyenlerdenim. Filmlerin hepsini izlemedim. Merak ettiklerim arasında Çikolata ve Charlie'nin Çikolata Fabrikası var:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      oyunucyu sevmeyen ender kadınlardan birisin :-) Ben aşırı hayranı değilim ama seviyorum kendisini. Kendini izletmeyi biliyor.

      Sil
  9. ahh johnny deep çok severim aksanı rolleri, içlerinde bir tek çikolatayı izlemedim onu da hep erteledim belki bu kış izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      Çikolata'yı mutlaka izlemelisin. Eğer bekleyebilirsen kışın izle. Soğuk havada etkisinin daha fazla olacağına inanıyorum.

      Sil
  10. Çikolata'yı sinemada izlemiştim, çok sevmiş ve etkisi altında kalmıştım. Çarli'nin çikolata fabrikası'nın orijinal ingilizce kitabını okudum, basit bir dili var. Filmini izlemedim. Karayip Korsanları'nı arada açıp izlerim, oradaki oyunculuğu çok hoşuma gidiyor :) Yorumunu yazdığın filmler de aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      ben de Karayip Korsanları'nı sinemada izlemiştim. Çok keyifli filmlerdi.

      Sil
  11. Çikolata haricindekileri sevmedim ama çikolata efsaneydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      kesinlikle. Nasıl bu zamana kadar izlememişim dedim.

      Sil
  12. Sizi uzun süredir takip ediyordum. Güzel yazılar yazdığını biliyordum. Listenizi de değerlendireceğim. Çikolata ile izlemeye başlayacağım. İzledikten sonra tekrar okuyacağım. Yazınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz çakmak,
      güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Yazdıklarınız beni çok mutlu etti :)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...