9 Ağustos 2021 Pazartesi

Zekeriya Sofrası Yaptım

Zekeriya Sofrası Yaptım
 Herkese merhaba. Dün evimde Zekeriya Sofrası yaptım. Yıllar önce bloğumda Zekeriya Sofrası’nın ne olduğunu, neden ve nasıl yapıldığını uzun uzun anlatmıştım. Bloğumun en çok okunan yazılarından biri olan yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Kısaca anlatmam gerekirse eğer bir dileğiniz varsa ve bu dileğiniz için kabul olduğu takdirde Zekeriya Sofrası kuracağım diye adakta bulunuyorsanız dileğiniz kabul olduğu zaman bu sofrayı kurmanız gerekiyor ve bu sofrada 41 çeşit yiyecek olması gerekiyor.

Ben yıllar önce teyzemin yaptığı sofraya katılmıştım. Oradaki dileğim gerçek olunca kendi evimde yaptım ve tekrar bir dilekte bulundum. Yine kabul oldu ve dün Zekeriya Sofrası yaptım. Tabii bir dilekte daha bulundum. Eğer kabul olursa yine bu sofrayı kuracağım.

Zekeriya Sofrası’nı duymayanlar (Duymayan çok kişi var) ve çok istediği bir dileği olanlar için yazıyı bloğumda paylaşıyorum.

Siz Zekeriya Sofrası’nı duymuş muydunuz? Hiç katıldınız mı ya da yaptınız mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

10 yorum:

  1. İlk Zekeriya sofrası yazını da okumuştum, ana sayfamda görünce bir an eskiye döndüm gibi geldi :D

    Ayy sofranın maşallah var cidden, 41 çeşit çok zor ya ben kuru kuru dilemeye devam edeceğim sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      aslında zor değil çünkü bazı hileler yapabiliyorsun :-) Mesela karışık turşuda yedi çeşit vardı, on çeşit kuru pasta vardı, poğaçalar da dört çeşitti: sade, peynirli, zeytinli, kaşarlı gibi. O şekilde hesaplayınca ve gelen kişiler de birer çeşit getirince 41'i bulmak zor olmuyor.

      Sil
  2. Ellerine sağlık sofra harika görünüyor. İnşallah bu dileğin de kabul olur :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç duymamışım. Ne güzel bir gelenek. Yeni dileğin de kabul olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      pek bilinmiyor nedense. Teşekkürler Handan. İnşallah kabul olur:-)

      Sil
  4. Allah dileğini kabul etsin Şule'cim, çok hoş olmuş:) ben dilek öncesi yapmıştım, kuzenlerim komşular vs çok keyifli olmuştu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      teşekkürler Eren. İnşallah dileğim kabul olur :-)

      Sil
  5. Ne güzel görünüyor, ellerine sağlık:))) Allah kabul etsin, inşallah kabul olur dileğin. Ben yıllar önce annemden duymuştum ama hiç nasip olmadı. Çok güzel bir gelenek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      genelde pek bilinmiyor ama sen duymuşsun. İnşallah dediğin gibi kabul olur :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...