10 Ocak 2022 Pazartesi

Seri Kitapları Seri Okuyoruz Okuma Etkinliği (2022)

Seri Kitapları Seri Okuyoruz Okuma Etkinliği (2022)
Evet, geçen sene yaptığım etkinliğin bu seneki duyurusuyla karşınızdayım. Ben zaten kendim her sene okuduğum seri kitapları listeliyordum, bloğuma yazınca bana eşlik etmek isteyen arkadaşlarla beraber okumuş olduk. Çok da güzel oldu.

 

Etkinlikte kitap veya seri sınırlaması yok. Klasik, fantastik, bilim-kurgu, genç yetişkin, polisiye… Aklınıza gelebilecek, istediğiniz herhangi bir seriyi okuyabilirsiniz. Bir seriyi baştan sona okumanıza gerek yok. Daha önce başladığınız serinin kitaplarını da okuyabilirsiniz. Tek kuralımız okuduğunuz kitabın bir seriye ait olması.

 

Etkinliğin süresini kısa tutmak istemedim. Bazen yoğun dönemler geçiriyoruz, istediğimiz kadar kitap okuyamıyoruz ya da o dönem etkinliğe uygun kitaplar okumuyoruz. Bu yüzden 1 Ocak-31 Aralık arasında okuduğunuz bütün seri kitapları sayacağız. Yıl sonunda kaç kitap okuduğunuzu ve neler okuduğunuzu bana bildirebilirsiniz. En fazla kitap okuyan arkadaşa kitaplığımdan üç kitap hediye edeceğim.

 

Geçen senelerde okuma listemi çektiğim fotoğrafla duyurmuştum. Bu sene de okumak istediğim serilerin hepsini topladığım bir fotoğraf çekeceğim ve listemi paylaşacağım. Ne zaman yapabilirim bilmiyorum ama. Listemdeki bütün kitapları okuyamayacağımı biliyorum. Bende çok fazla seri kitap var çünkü. Yine de yıl sonunda kaç tanesini okumuşum diye saymak hoşuma gidiyor. Eğer siz de etkinlik için kitap seçerseniz paylaşmaktan çekinmeyin lütfen. Aralarında okuduklarım varsa yorum yaparım.

 

Katılmak isteyen arkadaşlar lütfen yorum yazsın. Katılımcı listesi oluşturayım. Hangi kitapları okuyacağınızı seçer ve blogunuzda paylaşırsanız yazının linkini yazabilirsiniz.

 

Hiç okumuyorum diyen biri bile bir senede birkaç seriyi okuyordur. Zaten günümüzde neredeyse tek yazılan kitap kalmadı gibi. Az çok demeden hepiniz etkinliğe katılabilirsiniz. Amacımız motivasyonumuzun artması ve elde biriken serilerin bitmesi. Katılımınızı bekliyorum. Yılın herhangi bir zamanında katılabilirsiniz. Diyelim ki nisan ayında gördünüz bu etkinliği ve katılmaya karar verdiniz. Ocak ayından itibaren okuduğunuz kitapları sayabilirsiniz.

 

Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Katılımcılar:

1. Şule Uzundere

26 yorum:

  1. Bu sene kendimden daha ümitliyim, elimdeki tüm seriler otuz tane kadar, ne kadarını okuyayabileceğim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      yarısını okusan gene yeter. Hemen ekliyorum listeye adını :-)

      Sil
  2. Bende katılmak istiyorum. Elimde olan kitapların resmini çekebilirim ama sanıyorum yıl içinde alacağım kitaplarla listede değişecektir. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      liste değişmesi hepimizin başına geliyor. Ben geçen sene etkinlik için 50 kitap seçtim, sadece 14 tanesini okudum, 16 kitabı liste dışında okudum. Sorun olmaz yani.

      Sil
  3. Ben de ilk defa bu etkinliğe katılayım, seri kitaplar genellikle en sürükleyici kitaplar oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      çok sevindim senin de katılmana Işın. Dediğin gibi kafana göre bir seri bulursan arka arkaya okuyorsun. Ben uzun zamandır öyle bir seri okumadım. bir yerden başlamak istiyorum.

      Sil
  4. 8,5 yaşındaki kızıma aldığım Macera Tüneli serisini ben ondan çok hevesle bekliyorum. Şu anda okuduğum Witcher serisinin 7.kitabını saymazsak bu yıl okuyacağım ilk seri Macera Tüneli serisi olacak :D Devamı gelir mi, gelirse hangi seri olur hiçbir fikrim yok şu anda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      eşim Witcher dizisini izledi ve çok sevdi. Bana kitaplarını alıp okutmak istedi ama ben seri hakkında bilgi sahibi olmadığım için acele etmedim. Kitapları güzel mi?

      Sil
    2. Ben fantastik edebiyatı ve macera kitaplarını çok seviyorum. Witcher da tam öyle. Diziye bir göz atıp öyle karar vermeniz daha iyi olabilir. Kitapların edebi değeri konusunda çok bir şey söyleyemem ama ben türü sevdiğim için çok sürükleyici geliyor bana :) Dizi kitapların yanında sönük kalıyor bence ama bir fikir verebilir en azından :)

      Sil
    3. Manxcat / KuyruksuzKedi,
      çok teşekkür ederim. Bir araştıracağım. :-)

      Sil
  5. Bu sene serilerden yana umutluyum elimde okumak istediğim seriler var diyor ve katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tozlu hayaller kütüphanesi,
      süpersin. Senden historical yorumu okumak istiyorum. Sayende yeni kitaplar ve yazarlar keşfediyorum :-)

      Sil
  6. Harry Hole serisini topluyorum 9 tane okumuş olacağım fena olmayan bir girisle katılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      sayende hiçbir şey bilmediğim bir seri hakkında bilgi sahibi olacağım. Merakla yorumlarını bekliyorum. Aramıza hoş geldin :-)

      Sil
  7. 18 kitaplık Ulysses moore serisine baslamistim. Gecen sene ilk 6 kitabını okudum. Bu sene de devam ederim umarım. Pek seri okumam ama bu kitaplari böyle aralara serpiştiriyorum işte. Belki bu sene biterler. Ulysses moore sağolsun ben de seri okumuş oluyorum. Herkese iyi seriler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul,
      hiç o kadar uzun bir seri okumadım. Rekorum 8 ya da 9'dur. Eğer gözüm keserse ileride daha uzun seriler okuyabilirim.

      Sil
  8. Benim yeni liste hazır bile 😃 ama benimkiker pdf/epub şeklinde olduğu için fotoğraf paylaşamıyorum. Büyük ihtimal geçen seneki gibi Goodreads linki paylaşırım 😁 yazı hazır olunca buraya da atarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      süpersin. Bekliyorum listeni :-)

      Sil
  9. Düzenli kitap okuyorum. Okumayı bekleyen 30 kadar kitabım var. Ama iddialı değilim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay Aksoy,
      önemli olan okuyabildiğimiz kadar okumak zaten. Herkesin okuma durumu çok farklı olabiliyor. Bu sene ben de çok okuyabileceğimi sanmıyorum ama yine de etkinliklere katılıyorum. Beraber okumak çok keyifli :-)

      Sil
  10. Çok iyi bir etkinlikmiş. Benim serileri arka arkaya okumak gibi bir alışkanlığım vardı ancak yayınevlerinin serileri yavaş çıkarması ya da bazı serileri bırakması bu alışkanlığımı mahvetti. 2022'de bu alışkanlığıma dönme açısından bunu bir meydan okuma olarak kabul edeceğim <3 Umarım başarılı olabilirim, kısaca varım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benherneysemo,
      çok mutlu oldum senin de katılmana. Serileri arka arkaya okumayı ben de seviyorum. Bu yüzden bir serinin bütün kitapları elimde yoksa okumaya başlamıyorum. Yayınevlerine güvenmediğim için tamamen basılmamış serilere başlamıyorum. Anne serisini bu yüzden bekletiyordum. Sanırım bütün kitapları Türkçeye çevrilmiş. Artık okuyabilirim :-)

      Sil
    2. Ben de hep bitmiş serileri okurdum ama hızlı kitap basıldığı dönem bazı serilere hevesle başlamam ve yarım kalmaları bu alışkanlığımı bozmuştu maalesef. Ama eski düzenime döneceğimi umuyorum. Etkinlik için teşekkürler <3 Hepimiz için verimli geçmesi dileğiyle

      Sil
    3. Benherneysemo,
      umarım. Okumalar başlasın o zaman :-)

      Sil
  11. Geçen sene görmüştüm ama katılamadım. Bu sene katılmak istiyorum. Hatta hangi kitapları okusam diye düşünmeye başladım bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sude ,
      ooooo süper. Katılmana çok sevindim. Şimdiden keyifli ve bol okumalar dilerim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...