20 Ocak 2022 Perşembe

2021’de İzlediğim 10 Filmi Yorumladım

Herkese merhaba. Geçen sene izlediğim filmlerin neredeyse yarısını bloğuma yazamadım. Kısa kısa da olsa söyleyecek bir şeyimin olduğu filmleri bloğuma yazmak istiyorum. Böylece size fikir verebilirim, ben de yıllar sonra bloğuma baktığımda bu filmler hakkında ne düşünmüşüm görebilirim. Hazırsanız başlayalım.

GÜMÜŞ PATENLER
Başroldeki çocuk Tom Holland'a çok benzemiyor mu? 

GÜMÜŞ PATENLER

İnstagram’da bir ara herkes bu filmi öneriyordu. Ben yılın son günlerinde izledim. Görselliği çok güzeldi. Bir Adanalı olarak donmuş kanal, buz pateni, kar, soğuk, soğuk ve çok soğuk atmosfer bana uzak olsa da severek izledim. Sonu gerçekçi olmasa da romantik filmlerde mantık aranmaz deyip ses etmiyorum. Bu kış günlerinde iyi bir tercih olacaktır.

KEMİKLERİNE KADAR

KEMİKLERİNE KADAR

Bir obez olarak anoreksik kişilerin filmini izlemek ilginç bir deneyimdi. Çok yemek de hastalanacak kadar az yemek de yemek bozukluğudur, hastalıktır. Ben her zaman çok yiyen tarafında olduğum için anoreksik kişileri hiç anlayamazdım. Bu filmle o dünyaya biraz girmiş oldum. Çok daha iyi olabilirdi tabii. Emily in Paris dizisinin başrol oyuncusu Lily Collins başrolde.

SOUND OF METAL

SOUND OF METAL

Oscar adaylarını izlediğim dönemde izlemiştim Sound of Metal’i. Film kötü değildi ama Oscarlı film denilecek kadar iyi de değildi. Riz Ahmed’in oyunculuğu çok başarılı. Taaa “Ben, Earl ve Ölen Kız” filminden beri sevdiğim ve takip ettiğim Olivia Cooke’u bu filmde izlemek keyifliydi. Bir de izlediğim en anlamlı, en hüzünlü sevgiliden ayrılma sahnelerinden biri bu filmdeydi. Yıllar sonra bu film aklıma geldiğinde hep o sahneyi hatırlayacağım.

ZOMBİLERİN ŞAFAĞI

ZOMBİLERİN ŞAFAĞI

Yıllar önce bayılarak ve kahkahalar atarak izlediğim Sıkı Aynasızlar ekibinin diğer filmi. Bu filmde zombi saldırıları ve zombi filmleri tiye alınıyor. Favorim Sıkı Aynasızlar ama bu filmde de çok komik yerler vardı. İngiliz komedilerini sevenler kaçırmasın.

YESTERDAY

YESTERDAY

Beatles’i kimsenin tanımadığı, şarkılarının bilinmediği bir dünyada amatör bir şarkıcının Beatles şarkılarıyla ünlü olma hikâyesi. Grubu ve şarkılarını sevenler için kaçırılmaması gereken bir film. Geriye kalanlarımız için de keyifli bir seyirlik. Sadece başrol oyuncusu bir yerden sonra insana itici geliyor. Keşke başka biri tercih edilseymiş.

DENEMEYE DEĞER

DENEMEYE DEĞER

Ben bu filmi çok sevdim ya. Birçok yerde kahkaha attım. Seth Rogen’ı çok severim zaten. Charlize Theron da hem güzel hem başarılı bulduğum bir oyuncu. Normalde ikisini hiç yakıştırmam ve ne alaka derim ama bu filmde müthiş bir çift olmuşlar. İnandırıcılığı sorun etmezseniz keyifli bir iki saat geçirebilirsiniz. Film +18.

BOMBSHELL

BOMBSHELL

Listede ikinci Charlize Theron filmi. Gerçi ünlü oyuncuyu bu filmde tanımak biraz zor. Gerçekten yaşanmış bir taciz olayını anlatan film konusu itibariyle etkileyici. Akılda kalıcı birkaç sahnesi de var ama çok daha iyi olabilirmiş. Oyuncu kadrosunun performansları için bile izlenir.

OYUN

OYUN

En sevdiğim yönetmenlerden biri olan David Fincher’ın en az beğenilen filmlerinden biri. Aslında film kötü değil ama yönetmenin filmografisi o kadar başarılı ki diğer filmlerinin yanında Oyun vasat kalıyor. Heyecanı sürekli diri tutan, tam bitti dediğiniz anda devam eden, sonunu biliyorum dediğiniz anda sizi yanıltan bir film. Bir yerden sonra “Yok artık. Bu kadarı da fazla.” diyorsunuz ama  yine de izlemesi keyifli.

OKJA

OKJA

Parazit’in ünlü yönetmeni Bong Joon Ho’nun Parazit’i çekmeden önce çektiği film. Filmde birçok ünlü oyuncu var. Yönetmenin Hollywood’a giriş filmi diyebiliriz. Ben filmi sevmedim maalesef. Verdiği mesaj çok anlamlı ama anlatım tarzını beğenmedim. Oyunculuklar insanı rahatsız edecek kadar abartılı. Başroldeki kız “Okja! Okja!” diye bağırdıkça başım ağrıdı. Filmin renklerini sevdim ama. Doğada geçen kısımlar tam bir görsel şölen. Vejeterjan olmayı düşünen ama henüz hazır olmayanlar bu filmi izlesin diyorum.

VAN HELSİNG

VAN HELSİNG

2004 yapımı bu filmi ben daha yeni izledim ve bayağı beğendim. Bazı sahnelerde beni bayağı korkuttu ama bu, benim çok korkak olmamla ilgili olabilir. Filmin en iyi yanlarından biri kesinlikle müzikleriydi. Dinlediğiniz anda, filmi izlemeseniz bile size çok tanıdık gelecektir bu müzik çünkü uzun yıllar boyunca ana haber bültenlerimizi süsledi J

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Beğendiniz mi? Hangilerini izlemek istersiniz? Geçen sene en beğendiğiniz, aklınızda en çok yer eden film hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

10 yorum:

  1. OKJA bende severek izlemiştim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      çok sevimliydi kerata :-)

      Sil
  2. gümüş patenler filmine böyle kafa dağıtmalık romantik komedidir diye başlamıştım :D o kadar çok içimi karartmıştı ki güzel filmdi ama benim ruh halime göre değildi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      ben de romantizme ve dönem kıyafetlerine doyayım diye izledim yok devrim yok fakir-zengin çatışması hiç beklemediğim şeyler çıktı. Benim de beklentilerime uymadı :-)

      Sil
  3. Filmler çok güzel:))) Gümüş Patenler'i çok severek izlemiştim ben de ve başroldeki çocuk Tom Holland'a benziyor bence de:)) Kitaptan uyarlanan film ve kitabını okumadan seyrettiklerimden. Kemiklerine Kadar, Oyun, Denemeye Değer filmlerine bakacağım mutlaka. Bunların dışında bana göre listenin en iyi filmi Skandal, benim için açık ara önde, gerçek bir olaydan yola çıkması filmi daha etkili yapmış. Çok üzücü bir olay ve filmde anlatılanlar birçok yerde yaşanıyor ne yazık ki. Kesinlikle seyredilmesi gereken filmlerden:))) Emeğine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Skandal'ı ben de sevmiştim. Etkileyici bir film. Anlatılanların gerçekten yaşanması insanı daha çok sarsıyor.

      Sil
  4. Gümüş Patenler Ve Oyun'u sevmiştim. Oyun'u zaten yıllar yıllar önce izlemiştim o zaman sürpriz sonlu filmlere aşina olmayan bünyeme şok etkisi yaratmıştı. Yesterday ve Bombshell listemde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Yesterday hoşça vakit geçirmelik bir film. Bombshell daha etkileyici, akılda kalıcı. Umarım ikisini de seversin.

      Sil
  5. Van Helsing'i sinemada izlemiştim. O sesler, görüntü kalitesi salonda bir farklıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostbilgi,
      çekildiği zamana göre görsel efektleri çok iyi bence. Müziği on numara zaten. İnsanı anında havaya sokuyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...