8 Ocak 2022 Cumartesi

2021 Yılında İzlediğim Diziler

2016 yılında izlediğim dizileri buradan okuyabilirsiniz.

2017 yılında izlediğim dizileri buradan okuyabilirsiniz.

2020 yılında izlediğim dizileri buradan okuyabilirsiniz.

Herkese merhaba. Ocak ayına girdik ama benim 2021 değerlendirmelerim bitmedi. Üstelik mart ayına kadar bitmeyecek gibi 😁Aralara kitap, film, dizi yorumları serpiştirmeye çalışacağım ama bu iki ay bloğumda çok fazla liste, etkinlik sonucu, planlar, tablolar, sonuçlar vb. göreceksiniz. Dediğim gibi marttan sonra klasik paylaşımlara dönerim diye umut ediyorum.

Dizi izlemeyi her zaman çok sevmişimdir. Hatta film izlemekten daha çok severim ama nedense fazla dizi izlemiyorum. Bloğumda her sene dizi listesi oluşturacak kadar dizi izlememişim mesela. Neyse ki bu durum son zamanlarda değişiyor, 2022’de daha da değişmesini umuyorum çünkü bu sene sadece filmleri değil, kitapları bile ikinci plana atıp dizi izlemek istiyorum. Umarım bu isteğimi gerçekleştirebilirim ve izlediklerimi sizinle paylaşabilirim. Geçen sene ilk defa bloğumda dizi yorumları paylaşmaya başladım. Normalde sadece sene sonunda kısaca yorum yazardım ama iki diziyle bunu kırmayı başardım. Bu sene daha çok dizi yorumlama hedefim var. En azından ayda bir tane yazmak istiyorum.

MODERN LOVE
İlk sezonun en iyi bölümü. İki saatlik bir filmden daha fazla duygu hissettirdi.

MODERN LOVE

Yılın en minnoş dizisi. Yurt dışında bir gazetenin bölümüne gelen gerçekten yaşanmış aşk öykülerinin anlatıldığı bir dizi. Ben ilk sezonu izlemiştim, yıl bitmeden ikincisi de geldi. Onu da izlemek için sabırsızlanıyorum. Detaylı yorumu gelecek. Romantizm sevenler kaçırmasın. Birbirinden ünlü oyuncular oynuyor.

FLEABAG
FLEABAG

Çevremdekilerin çok beğendiği ama benim sevmediğim bir dizi oldu. Burada detaylı olarak neden sevmediğimi yazmıştım. İngiliz dizilerini sevenler bir şans verebilir. Dizinin IMDB puanı çok yüksek ve seveni çok fazla. Zaten bütün dizi beş saatte bitiyor. Bir günde bitirirsiniz 

COMMUNITY
COMMUNITY

Yılın en iyisi. Komedi dizisi izlemek isteyenler mutlaka bir şans versin. Burada detaylı olarak yorumlamıştım. İleride mutlaka tekrar izlemek istiyorum.

LOVE DEATH ROBOTS
LOVE DEATH ROBOTS

Dizinin ilk sezonunu yayınlandığı zaman izlemiştim. 2. Sezonu da gelir gelmez izledim. Kesinlikle ilk sezon daha iyiydi. Sadece 10-30 dakikalık bölümlerden oluşan kısacık bir dizi olduğu için sonuna kadar izledim. Daha uzun olsaydı bırakabilirdim. Her bölüm birbiriyle alakasız bilim-kurgu, distopya tarzında animasyonlar. Meraklıları bir şans versin, size göre en az bir bölümü vardır.

SEXIFY
SEXIFY

Bu diziyi izlemek aklımda yoktu. Sevgili Eslem’in öneri yazısını okuyunca başladım. Henüz bir sezon yayınlanan Polonya dizisi maalesef beni sarmadı. Konu ilgi çekici, dikkate değer bir dizi olabilirmiş ama olamamış. Jenerik müziği müthişti ama. Sanırım hiç unutmayacağım 😅

THE GOOD PLACE
THE GOOD PLACE

Öylesine başladığım, başlamışken bitireyim bari dediğim ama bölümler ilerledikçe beni kendisine bağlayan ve mükemmel bir şekilde biten bir dizi. Detaylı yorumunu yazacağım için bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Günümüzde neredeyse bütün diziler sezon ilerledikçe bozar ya, hah bu dizi tam tersi, her sezon daha iyi oldu ve mükemmel bir bölümle final yaptı. Tavsiyemdir.

HALSTON
HALSTON

Sevgili Ewan Mcgregor için başladığım mini dizi. Halston adında bir modacının hayatı anlatılıyor. Moda dünyasında çok ünlü bir isimmiş ama ben kendisini hiç duymamıştım. Bir günde bitirebileceğiniz çerezlik bir dizi diyebilirim. Dizideki kıyafetler, defileler ve şovlar çok güzeldi. Ewan Mcgregor da müthiş oynamış. Dizinin +18 olduğunu söylemeliyim.

MANIAC
MANIAC

Benim için yılın hayal kırıklığı. Başrolünde çok sevdiğim Emma Stone ve sevdiğim Jonah Hill var. Konu da güzel. Netflix’in ilk dizilerinden ama olmamış. Ne anlatacağını bilememiş, her şeyden biraz biraz bahsetmiş, sonunu bir yere bağlayamamış. Ben ki bir şey izlerken gözümü ekrandan ayırmam, dizinin sonlarına doğru atlayarak izledim. Tavsiye etmiyorum.

THE ALIENIST
THE ALIENIST

Ayrıntılı yorumu gelecek. Mükemmel olmasa da sevdiğim bir dizi oldu. Eksikleri var ama ilginç bir şekilde kendini izletiyor.

Siz bu sene istediğiniz kadar dizi izleyebildiniz mi? Hangi dizileri izlediniz? Hangilerini çok sevdiniz? Bana önerebileceğiniz diziler var mı? Bu diziler arasında izledikleriniz var mı? İzlemek istedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

16 yorum:

  1. Bunların hiç birini izlememişim. Kore hariç yabancı dizi izlemiyorum gerçi ondandır. :)
    Bu yıl tekrar izlediğim diziler de var ama öyle çok fazla beğendiğim olmadı sanırım. Daha çok anime izledim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      Animeler ve Kore dizileri de benim hiç bilgimin olmadığı konular :-)

      Sil
  2. Yabancı diziler konusunda çok iyi değilim. Senin önceki yazılarından Communıty not almıştım, ona mutlaka bakacağım:))) Emeğine sağlık:))))

    YanıtlaSil
  3. Fleabag bence çok iyiydi. Underrated kalmış. Ana karakterin kameraya bakıp bizimle temas kurması ilginçti. Yerinde bir durum komedisi ve kara mizah içeriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Keçecioğlu,
      bu diziyi sevmeyen dünya üzerindeki üç kişiden biri benim sanırım :-)

      Sil
  4. Community aklımda, iyi yıllar olsun bu sene daha çok izlediğimiz, daha çok okuduğumuz, daha çok gülümseyebildiğimiz bir yıl olsun inş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      inşallah canım. Community'yi herkes benim kadar sevmeyebilir ama o dizi tam benim kafama göre yazılmıştı. Umarım sen de benim kadar seversin.

      Sil
  5. Good place'in son sezonlarınj izlemedim, bir ara bakayım. Modern Love'ı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Modern Love çok güzel. İllaki kendinden ve ilişkinden parçalar bulabileceğin bölümler var. Ben bir çiftin hikâyesini bize çok benzettim :-)

      Sil
  6. İzlediklerinden Fleabag favorilerimden. Diziyi sevmeyen sayılı insanlardan birisin sanırım 😄 Community'yi de üni. sondayken severek izlemiştim. Son sezonlarını o kadar da beğenmediğimi hatırlıyorum. The Alienist de hoşuma gitmişti. Psikoloji ve polisiyenin güzel bir birleşimiydi.

    Love Death Robots'u merak ettim, listeme aldım 😉 Komedi seviyorsan Black Books'u ve The IT Crowd'u önerebilirim. İkisi de biraz eski yapımlar ama çok, çok iyiler 🖤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fehiman Neşe,
      başka bir arkadaşa daha yazdım, Fleabag'i sevmeyen dünya üzerindeki üç kişiden biri benim sanırım :-) Community ilk üç sezondan sonra inanılmaz düşüyor. Tabii ben dayanamayıp sonuna kadar izledim çünkü dizileri yarım bırakmayı sevmem.

      The IT Crowd'u izledim ve çok sevdim. Black Books'u duymamıştım. Hemen inceliyorum. Teşekkürler :-)

      Sil
  7. İzlediklerinden iki diziye başlamış ve ikisini de yarım bırakmışım: Fleabag ve The Good Place. Fleabag bence gerçekten kötüydü, The Good Place'i ise bilinçli olarak değil de araya zaman girip unuttuğum için yarım bırakmış oldum. Modern Love'ın bir bölümünü arkadaşım bana izlemişti ve çok güzeldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Modern Love birbirinden bağımsız bölümlerden oluştuğu için her bölümü aynı derecede güzel değil ama hepsi ortalamanın üstünde. Bazen mükemmel bölümler de çıkıyor.

      Fleabag'i sevmeyen birini daha bulduğuma sevindim. Yorumları okursan herkes diziye bayılmış. Kendimi yalnız hissetmeye başlamıştım :-)

      Sil
  8. dizilerin bir kısmını izledim, fleabag izlicem işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      bakalım sen ne düşüneceksin? Ben sevmedim ama hayranı çok olan bir dizi.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...