9 Ekim 2021 Cumartesi

Fleabag (Bitirdiğim Diziler #1)

Fleabag (Bitirdiğim Diziler #1)
Herkese merhaba. Bloğumu açtığım günden beri hep dizi yorumlarımı yazmak istedim ama şimdiye kadar bir kere bile yazamadım. Üşengeçliğim yüzünden diziyi bitirir bitirmez yorumunu yazmıyorum, sonra da üstünden çok zaman geçti, söyleyeceklerimin hepsini hatırlayamam, yazıyı toparlayamam diye vazgeçiyordum. Buna artık bu sene bir dur diyorum ve ilk dizi yorumumu yazıyorum. Bu diziyi bitireli aylar oldu ama neyse ki izlediğim dönemler kısa kısa notlar tutmuştum. Onların yardımıyla fikirlerimi yazacağım.

Fleabag bir Amazon dizisi. Ben de Amazon Prime’da izlemiştim. İki sezondan oluşuyor (Devamı gelmeyecekmiş). 6+6 toplam 12 bölüm. Bölümlerin süresi ortalama 25 dakika. Yani birkaç saatte bitirebileceğiniz bir dizi.

Phoebe Waller-Bridge dizinin hem senaristi hem de başrol oyuncusu. Dizinin aynı zamanda anlatıcısı. Dizide 4.duvar yıkıldığı için oyuncu çoğu kez kameraya bakıp bizimle konuşuyor. Bu tarz çekimleri seviyorum ben. 2.sezonda çok abartılsa da bu dizide de sevdim.

Dizi Fleabag’in hayatını anlatıyor. Ailesi, arkadaşları, aşkları, hayata tutunma çabası vs. Dizide hem komedi hem dram unsurları var.

Dizideki oyuncuların gerçek hayatta karşımıza çıkabilecek tarzda doğal olmalarını da sevdim. Bütün castı manken gibi insanlardan oluşan dizileri samimi bulmuyorum. Buradaki oyuncuların hepsi sokakta görebileceğiniz tarzda tipler. Özellikle üvey anne (Olivia Colman) karakterine bayıldım. Aslında nefret ettim ama o kadar gerçekçi ve o kadar iyi oynanmış ki bütün yardımcı kadın oyuncu ödüllerini kendisine vermek isterdim.

Başroldeki kadına herkes övgüler diziyor ama ben kendini itici buldum. Sürekli gülümseyerek konuşması beni rahatsız etti. Açıkçası ben diziyi de çok sevmedim. Yukarıda yazdığım gibi artı özellikleri var ama IMDB’nin gelmiş geçmiş en iyi diziler listesinde 79.sırada olan bir diziden çok daha fazla şey beklerdim. Bir kadının günlük hayatını çok numarası olmadan anlatmış. Hoş, İngilizlerin günlük hayatıyla bizimki çok farklı. Bunu ilk Skins’i izlediğimde fark etmiştim, bu diziyle de pekişti düşüncem. Yaşam tarzlarımız, kültürümüz, aile ilişkilerimiz çok farklı. Bu nedenle İngiliz dizilerini izlerken hem şaşırıyorum hem de etkileniyorum.

Dediğim gibi benim çok sevdiğim bir dizi olmadı ama seveni çok. Zaten 5 saatte bitirebileceğiniz bir dizi. Bir şans verebilirsiniz.

NOT: Dizi +18 yaş grubuna hitap ediyor.

Siz Fleabag’i izlediniz mi? Beğendiniz mi? İzlemeyi düşünüyor musunuz? İngiliz dizilerini sever misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

24 yorum:

  1. Amazon dizileri oldukça kaliteli oluyor. İngiliz aksanına bayılırım. İngiliz dizisi seviyorsanız size Line of duty adlı diziyi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca,
      İngiliz aksanını ben de çok seviyorum. Sırf o aksan için bile dizilerini izleyebilirim :-) Line of duty'yi ilk kez duydum. Listeme ekliyorum. Umarım bir gün izleyebilirim. Öneri için teşekkürler.

      Sil
  2. Bir dizi daha geldi aklıma. Marcella :) Fakat son sezonu güzel değildi. ilk iki sezon oldukça başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Tutam Karınca,
      yine ilk kez duyduğum bir dizi. İzlenecek ne çok şey var :-((

      Sil
  3. izlemedim ama merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EsTen,
      o zaman merakını gidermek için izleyebilirsin. Zaten kısa sürede bitiyor.

      Sil
  4. Diziyi izlemedim ama hayal kırıklığı olduğunu söyleyen bir kaç yorum okumuştum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix,
      öyle mi? Ben de tam tersi hep öven yorumlar okudum. Sorun bende mi diye düşünmeye başlamıştım. Benim gibi sevmeyenlerin de olması içimi rahatlattı :-)

      Sil
  5. Zıt düştüğümüz nadir anlardan birindeyiz o zaman :D Ben Fleabag'e bayılmıştım, o kadar ki ikinci sezonun final olduğunu da bilmeden izlediğim için çok şoklar içinde kalmıştım bitince, inanamamıştım ve gerçekten bayağı üzülmüştüm :D Fleabag'in biraz kusurlu, hatalı, bazen çekilmez oluşu ama yine de acısına empati duyduracak kadar yakın hissettirmesi beni etkilemişti. Komedi sahneleri de incelikliydi bayağı çok sevmiştim<3 Tabi ikinci sezon gelen Papaz beye de ayrı bayılmıştım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elem,
      Blog aleminde diziyi beğenmeyen tek benim sanırım. Gözde ve Tozlu Hayaller Kütüphanesi de çok sevmiş. İllaki bir konuda fikir ayrılığı yaşayacaktık, kısmet bunaymış :-)

      Sil
  6. Yabancı dizilerle aram pek iyi değil, Friends dışında:))) Bir şans verip izleyebilirim diye düşünüyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      Friends en sevdiğim dizilerden. Baştan izlemek istiyorum. Asla eskimiyor.

      Sil
  7. Amazon dizileri izlemeye fırsatım olmuyor ama Olivia Colman bence de şahane bir oyuncu not düşeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      ben kadını geç keşfettim ama çok iyi oynuyor ve iyi projeler seçiyor.

      Sil
  8. Gördüm ama izleyesim gelmedi, öyle zor beğenip de dizi izlemeye başlıyorum ki, ilk bölümünü bitirmeyi başarmam daha da zor oluyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      bilemiyorum Handan. Bu dizinin seveni de çok. Hatta takip ettiğim ve beğenilerimizin uyuştuğu üç arkadaşım da çok sevmiş. Bir şans verebilirsin. Belki senin hoşuna gider.

      Sil
  9. izlemedim ya zaten elimde hali hazırda o kadar izlenecek dizi var ki :D bir o kadar da yarım kalanlar :D sezon arasında olanlar :D vs .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Eylem senin bana yazdığın üç yorum Spam kutusuna gitmiş. Sonradan fark edip yayınladım ve spam değili işaretledim. Niye böyle olmuş ki?

      Sil
    2. Enteresan, neden ki , daha önce böyle bir şey olmadı sanki🙄

      Sil
    3. Kitap Eylemi, evet, olmadı. Bu yorumun normal görünüyor. Belki tek seferlik bir şeydir.

      Sil
    4. Bazen olabiliyor, sıkıntı yok, gönüllerimiz bir ve niyetler ana sayfaya düşsün yeter, yorumlar spama düşse olur. 😄

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. deeptone,
      bloğa yorum yazarsan haber ver Deep. Gözümden kaçabilir. Yorumunu okumak istiyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...