4 Mayıs 2020 Pazartesi

Film Meydan Okuması #4


Herkese merhaba. Umarım iyisinizdir. Üç günlük bir karantinadan sonra bugün sokağa çıkıp biraz nefes alabildik. Ben bu hafta sonu ailemin yanında kaldım. Kardeşim ve eşi de geldi. Üç gün aile saadeti yaşadık. İki aydır doğru dürüst görüşmemiştik. Bu salgın birden pat diye bitmeyecek. Biz de yıllar boyunca, aşının bulunması için gereken süre, kimseyle görüşmeden duramayacağımıza göre hijyen kurallarına dikkat ederek ailemle görüşmeye karar verdim. 

Bugün hükumet normal hayata dönmek için ilk adımları paylaştı. Beni en çok kuaförlerin bir hafta sonra açılması mutlu etti. Bugün kendi saçını kesme videoları izlemeye başlamıştım ve saçımı kesecektim. Haber tam zamanında duyuruldu 😀

4. Gün Sorusu: “En sevdiğiniz korku filmi hangisi?”

The Shining
Efsane sahne 😱
Ben korku filmlerini sevmiyorum. İnsanın korkmak için film izlemesi bana her zaman saçma gelmiştir. Bir de izlediğim filmlerden çok etkilendiğim, sahnelerini aklımdan çıkaramadığım düşünülürse korku türü en uzak olduğum alan oluyor. Yine de klasiklerden ya da çok beğenilen korku filmlerinden birkaç tane izlemişim. İçlerinde en sevdiğim The Shining yani bizdeki adıyla Cinnet. Stephen King’in romanını Stanley Kubrick sinemaya uyarlamış. Jack Nicholson oyunculuğuyla büyülüyor. Senaryosunu, oyunculuklarını ve film boyunca insanı diken üstünde tutmasını sevmiştim. Sadece türün meraklıları değil herkese öneririm. Zaten IMDB’nin en iyi filmler seçkisinde 61.sırada.

Yıllar önce Okan Bayülgen’in yaptığı gece şovlarından birinde The Exorcist’ten sahneler paylaşmışlardı ve ben dayanamayarak kanalı değiştirmiştim. Eğer izleyebilseydim büyük ihtimalle en çok korktuğum film o olurdu.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

NOT: Normalde bloğuma günlük hayatımla ilgili pek yazmıyorum ama bu etkinlik boyunca kısa kısa kendimden, durumumdan, ruh halimden bahsetmeye karar verdim. Olağanüstü günler geçiriyoruz. Yıllar sonra bloğuma baktığımda bugünlerle ilgili neler yaşamışım görmek istiyorum.

25 yorum:

  1. ben de pek korku filmi izleyemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir başka gezgin,
      izleyenlere hayranlık duyuyorum :-)

      Sil
  2. Ruh halinden kesitler vermen hoş olur bence :)) Kuaförlerin açılma tarihi bana erken geldi ama hayırlısı artık... The Shining'i izlemek istiyorum ama korku filmlerini biriyle izlemek daha güzel oluyor. İzleyecek kimse yok :(( The Exorcist'in kitabını okumuştum, onunla ilgili gerici bir anım var. Kitap üst kattan gelen ritmik tıkırtılarla başlıyor. Ben de gece okumaya başlamıştım, evdeki herkes uyuyor. Sonra gerçekten üst kattan güm güm diye sesler gelmeye başladı, nasıl korktuğumu anlatamam. Sonra annemler de uyanmıştı, hatta bütün apartman uyandı. Üstteki çocuk kaloriferlere vuruyormuş. Vuracak o geceyi bulmasına ne desem bilemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      hehehehe bazen öyle tesadüfler oluyor. Bir keresinde ben de korkutucu bir kitap okuyordum. Tam kendimi kaptırmışken kapım pat diye açılınca yerimden bir metre sıçramıştım. Hangi kitabı okuduğu hatırlamıyorum bile ama o an hâlâ aklımda :-)

      Sil
  3. Ben annem ve kardeşim aynı mahalledeyiz ama henüz bir araya gelmedik :) Sanırım yakın olma hissiyle idare ediyoruz. Anneme ihtiyaçlarını götürüp kapıdan verip hemen dönüyorum. Kendi hasta olmamı umursamıyorum ama ona bulaştırırız diye ödüm kopuyor. Yaşı büyük olumca riske girilmiyor. Siz ne güzel moral depolamışsınızdır, çok iyi gelmiştir:)

    Korku filmini seçmesi çok kolaydı pek izlemeyince de diğerlerini ne yapacağım bilmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      aynen Handan çok iyi geldi. Belki ben de görüşmezdim ama bir yaşında bir bebekle eve kapanmak bana çok yorucu geldi. Lohusa sendromunu daha yeni atlatmışken karantina işi çıktı. Çok bunaldım. bir nefes almam gerekiyordu.

      Senin stratejini uygulayacağız. Aklımıza ilk gelen filmi yazacağız :-)

      Sil
  4. Jack Nicholson'ın oyunculuğu ile birleşince eminim efsane olmuştur. Bu filmi izlemedim ama Guguk Kuşu'nu izlemiştim müthiş bir performanstı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayeldamlası,
      Evet, Guguk Kuşu da çok güzel bir film. Onu da severek izlemiştim.

      Sil
  5. Jack Nicholsun'u Guguk Kuşu'ndan biliyorum. Harika bir oyuncu gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolâhenkli,
      Guguk Kuşu'nu da izlemiştim. O da çok güzel bir filmdi.

      Sil
  6. Bir gün lisede arkadaşlarla kaçıp sinemaya gitmiştik,film olarak da o şeytan çıkarma filmini seçmiştik çok fenaydı çok kötüydü bir de gerçek hayattan uyarlanması daha da korkunç yapıyor filmi.Ben de korku filmini pek tercih etmiyorum özellikle inli cinli olanlarını.The Shining'ı izlemiştim sağlam bir filmdi çocuğun bisiklet sürüşü kanlı holler iyi filmdi hatta o odanın belgeseli de çekildi onu da merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      ben de bir gün kuzenlerimle sinemaya gittim. Hangi filme gitsek diye konuşuyorduk. Biri bu Şeytan filminde ısrar ediyordu. Neyse ki onun dediği olmadı yoksa salondan koşarak kaçardım herhalde :-)

      Cinnet'in çekilme süreci de film kadar güzel. Detayları okudukça etkileniyorum.

      Sil
  7. Selaamm etkinliği cevaplayıp, paylaştım sonunda :) Bu filmi izlemiştim cidden aşırı iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menfi'nin Günlükleri,
      süpersin. Uygun bir anımda okuyup yorumumu yazacağım mutlaka. Sevgiler :-)

      Sil
  8. Bu da linki :) https://menfiebrutas.blogspot.com/2020/05/film-meydan-okumasi-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menfi'nin Günlükleri,
      tamamdır. Kaydettim. En kısa zamanda dönmeye çalışacağım. Teşekkürler :-)

      Sil
  9. The Shining korku filmi olsa da korku filmi amacıyla izlenecek bir film değil bence. Filmde o kadar çok gönderme var ki Stanley Kubrick harika bir iş çıkarmış. Filmin incelemesini okuduğum zaman, ''Vay be'' demiştim. Her sahnenin, her şeyin bir anlamı var. Korku ögesi diye geçmemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      evet sadece korku filmi değil. Ben de filmi izledikten sonra filmin yorumlarını okurum. Filmde gözden kaçırdığım bir sürü detayın olduğunu görmek hoşuma gitmişti. Derin bir film.

      Sil
  10. Cinnet filmini uzun zaman önce izlemiştim, o zamanlar korku filmleri şimdiye kıyasla daha çekici geliyordu.
    The Exorcist bana kalırsa dönemine göre korkutucu bir yapım, şimdi izlesem aynı düşünür müyüm emin değilim. Yine de filmdeki atmosfer ve müzikler insanı içine çekiyor ve ister istemez geriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne Okudum Ne İzledim,
      The Exorcist'in bazı sahneleri şu an kimi insana komik gelebilir ama ben yine de korkardım diye düşünüyorum. Bunu deneyecek cesareti bulabilirsem haklı mıyım değil miyim anlayacağım :-)

      Sil
  11. İlkay Özgür,
    hahahha okulda The Shining izlemek çok ilginçmiş. Biz animasyonlardan öte gidemiyoruz :-)

    YanıtlaSil
  12. Cinnet'i izlemedim ama kitabını okumuştum. King'in en sevmediği uyarlama buymuş diye okumuştum. Ayrıca aklıma The Simpsons'taki parodisi geliyor. Youtube'dan The Shinning diye aratınca çıkıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      Evet, Stephen King bu uyarlamayı hiç beğenmemiş ama film eleştirmenler ve halk tarafından çok sevilmiş. Kendisi de kitabını uyarlamış ama hiç beğenilmemiş. Yazarın Yeşil Yol uyarlamasını da beğenmediğini duymuştum. Demek ki bir yazar gözüyle bakıyor ama sinema başka bir alan. Beğenmediği iki film de gayet güzel bence.

      Sil
  13. Shining çok severim, the exorcist beni çok etkilemişti. İşin içinde küçük bir çocuk olması ekstra korkunç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar,
      evet, bu yüzden korku filmlerinde genellikle çocukları kullanıyorlar. Böylece daha korkutucu oluyor.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...