3 Mayıs 2020 Pazar

Film Meydan Okuması #1 #2 #3

Sule Uzundere Blog

Şuraya kendi düzenlediği etkinliğe geç kalan bir blogger çizelim 🙈 Bu hafta sonu annemlerde karantinaya girdim. Burada boş vaktimin çok olacağını ve yazılarımı rahatça yazacağımı düşünmüştüm ama tam tersi bilgisayarımı açmaya bile vakit bulamadım. Daha öncesinde yazı stoklamayı da akıl edemediğim için meydan okumanın üçüncü gününe geldik. Halbuki her güne bir yazı yazmayı çok istiyordum. Umarım bundan sonra öyle yapabilirim.

Etkinliğin detaylarını ve katılımcıları buradan görebilirsiniz.

Ben bu etkinliğe beş yıl önce de katılmıştım. Bu süreçte filmler izledim ve takdir edersiniz ki insanın bazı düşünceleri değişebiliyor. Bu yüzden eski cevaplarımdan farklı cevaplar verebilirim. Size beş yıl önceki cevabımı da yazacağım. İsteyenler onu da okuyabilirler.

En’li sorulara cevap vermeyi her zaman zor bulmuşumdur. Bu yüzden kasmadan, aklıma ilk gelen filmi yazacağım. Tercihlerim genellikle bu sene izlediğim filmlerden olacak. Böylelikle izlediğim filmleri de kısaca yorumlamış olurum.

Bu kadar giriş yeter. Hadi sorulara geçelim:

1. Gün Sorusu: En az sevdiğiniz film hangisi?
Hababam Sınıfı Yeniden

Hababam Sınıfı Yeniden

Salgın yüzünden hepimiz karamsarlığa kapıldık. Bu yüzden bu yıl genellikle insanın içini açan, eğlenceli , neşeli filmler izlemeye çalışıyorum. Hababam Sınıfı Yeniden’i de bu nedenle izledim. Orijinal filmlerin yerini tutmayacağını biliyordum. Amacım bir buçuk saat boyunca kafamı dağıtmaktı. Beklentim yoktu, film olmayan beklentimin bile altında kaldı. Filmi izlerken başkası adına utanmayı yaşadım. Bu filmi yazan, çeken, oynayan kimse biz ne yapıyoruz dememiş mi acaba. Uzak durun derim.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

2. Gün Sorusu: En son izlediğiniz film hangisi?
X-Men The Dark Phoenix

X-Men The Dark Phoenix

Bloğumu düzenli takip edenler bilir. Süper kahraman filmlerini çok severim. Özellikle X-Men evreni favorimdir. Bence potansiyel olarak Avengers serisinden daha çok şey vaat ediyorlar ama maalesef bunu sinemaya yansıtamıyorlar. Arada güzel filmler çıksa da çoğu hayal kırıklığı yaratıyor. Bu film ise tam bir fiyasko.

Kadronun tamamen yenileneceğini duyduğumda üzüldüm çünkü başta Michael Fassbender ve James Mcavoy olmak üzere oyuncu kadrosunu seviyordum. Bu iki ismin oyunculuğu ve birbirleriyle uyumları müthiş. Zaten en çok onları bu rolde izleyemeyeceğim için üzülüyorum. Cast seçimi bu kadar başarılı bir filmin Sophie Turner gibi, insanları Game of Thrones’te  sinir eden, uyuz bir kıza filmin en önemli rolünü verme hatasını nasıl yaptığını aklım almıyor. Göründüğü her sahnede gözlerimi devirmiş olabilirim. Demek ki torpil Hollywood’da da var. Bu kız oyunculuğuyla rolü almış olamaz çünkü.

Filmin senaryosunda da boşluklar, saçmalıklar ve önceki filmlerle tutarsızlıklar vardı. Zaten hem gişede hem yorumlarda battı. Buna rağmen izlediğime pişman değilim. Sevdiğim oyunculara ve sevdiğim bir seriye veda ettim.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

3. Gün Sorusu: En sevdiğiniz aksiyon/macera filmi oyuncusu?
John Wick

Keanu Reeves’i sevmeyen var mı? Bence yok. Özellikle John Wick serisinde onu izlemek çok keyifli.

Beş yıl önceki cevabımı buradan okuyabilirsiniz.

Bundan sonra her gün bir soru-cevapta buluşmak dileğiyle. Sizin cevaplarınız neler? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

27 yorum:

  1. Hababam Sınıfı eski haliyle güzel. Zaten kendini kanıtlamış bir yapım. Tekrar tekrar yenisini alakasız karakterlerle çekerek üzerinden prim yapmaya çalışmak çok anlamsız. Bazı filmlerin tekrar çekilmesini yasaklamaları gerekiyor bence. Geçenlerde başka bir blogda da benzer konuda yorum yapmıştım, bazı filmler olduğu gibi kalmalı. :)
    Süper kahraman filmlerini severim ancak izlemek için can atmam. O yüzden de çok sıkı bir takipçisi değilim film serilerinin. Ancak Sophie Turner'ı ben de itici buluyorum, dediğiniz gibi GoT serisindeki karakteri yüzünden.
    Keanu Reeves'i severim. John Wick serisinde de iyi bir iş çıkarıyor.
    Gelecek sorulara vereceğiniz cevapları da takip edeceğim, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne Okudum Ne İzledim,
      Sophie Turner'ı seven birine rastlamadım diyebilirim. Evet, karakteri iticiydi ama o seride nice kötü karakterler vardı. Çoğu karakter izleyicide takdir gördü. Bence kızın oyunculuğu yetersiz kaldığı için insanlar onu beğenmedi yoksa dediğim gibi kötü karakteri canlandırıp sevilen çok insan oldu GOT'ta.

      Yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  2. Ailemle vakit geçirirken ben de pek elime almıyorum pc yi. İki filmi de izlemedim ama Keanu Reeves'e ben de hayranım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      yazımda da dediğim gibi sanırım Keanu Reeves'i sevmeyen yoktur :-)

      Sil
  3. Hababam Sınıfı serisi daha da kötü olamaz derken sürekli bizi şaşırtmaya devam ediyor ve Rıfat Ilgaz'ın kemikleri sızlıyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      kesinlikle. Bundan önceki üçleme de çok iyi değildi ama bu seferki bambaşka kötü olmuş. Sanki özellikle uğraşmışlar gibi.

      Sil
  4. Sanırım John Wick aynı seçeneklerimiz arasında :) Devamını bekliyorum bende ilerleyen zamanlarda paylaşacağım şimdilik beklemede :)

    YanıtlaSil
  5. "Görevimiz Tatil" Demet Akbağ için izlediğim bir filmdi.Büyük hayal kırıklığı oldu.En son "Lucy" filmini izledim.Eh işte diyebilirim.Aksiyon macera ile fazla aram yok ama aksiyon komedi deyince Jackie Chan filmlerini severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camgüzeli,
      Jackie Chan'i çocukken çok severdim. Birçok filmini de izledim ama yıllardır bir filmini izlemedim. Şimdi izlesem ne düşünürüm bilmiyorum. Yine eğlenirim büyük ihtimalle.

      Demet Akbağ'ı severim ama artık Türk filmlerine temkinli yaklaşıyorum. Bu yüzden onu da uzun zamandır bir filmde izleyemedim. Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu'nu izlemeyi düşünüyorum.

      Sil
  6. Ben de çoğu soruyu cevapladım birkaç tane kalmış yayınlayacağım. Marvel benim de sorularım da vaaarrrr. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menfi'nin Günlükleri,
      Marvel filmlerini genelde seviyorum ama bazen çok kötü işler de çıkarabiliyorlar.

      Sil
  7. Selam canım nasılsın? Şulecim bu etkinliği Blogbeyinde ilk gördüm onun postunu okurken sana rastladım ben de uzun süredir blogum ile ilgilenemiyordum geçtiğimizosak ayından sonra geçen ay paylaşımlarıma başladım . Ve bu etkinlikle bir silkeleneyim dedim. Ben de soruları üç bölüme ayırıp tüm aya yayarak cevaplamayı planladım. Az önce ilk on soruyu cevapladım mesela. https://www.hayeldamlasi.com/2020/05/meydan-okuma-film-etkinligi-1.htmllinkini de şöyle bırakayım. Ben de çok düşünmeden ilk aklıma gelen cevapları yazdım.Görüşmek üzere iyi geceler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayeldamlası,
      iyiyim canım. Sen nasılsın? Umarım her şey yolundadır.

      Bloğuna dönmene sevindim. Buranın yerini hiçbir sosyal medya tutmuyor. Cevaplarını uygun olduğum bir anda okuyacağım mutlaka. Günlük okuyamıyorum. haftada bir bütün takip ettiğim hesapların yazısını okuyorum :-)

      Sil
  8. çok güzel bir etkinlik Şule'cim çok güzel yazmışsın:)

    YanıtlaSil
  9. İlk ikisini izlemiyorum o halde :)) X-men evrenini bir ara severdim ama sonra sırasını kaçırdım ve öylece kaldı. :D John Wick filmlerini izlemedim, aksiyon izlemiyorum bir süredir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      John Wick'in sadece ikinci filmini izledim ben de. Bir ara birinci ve üçüncü filmleri izlemem lazım. Sürekli bir aksiyon olduğu için zaman su gibi akıp gidiyor.

      Sil
  10. Herkesin belirttiği gibi ben de eski Hababam Sınıfı filmlerini seviyorum. Yenileri tam bir hayal kırıklığı.
    X-men filmlerinin hepsini izledim bi Dark Phoenix kaldı. Beni tatmin etmez diye korkuyordum ki sen de fiyasko yazmışsın zaten. Bi süre daha izlemem ben bunu.
    John Wick güzel film ama bence biraz abartılmış film. Yine oyunculuğuna lafım yok tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      Dark Phoenix'e herkes kötü diyordu zaten. Film gerçekten kötüymüş ama oyuncular ve X-Men evreni için izlenir.

      Sil
  11. İlkay Özgür,
    John Wick'in sadece ikinci filmini izledim ben de. Bir ara birinci ve üçüncü filmleri izlemem lazım. Keanu Reeves'i sevmeyen ölsün diyerek arabeske bağlıyorum :-)

    YanıtlaSil
  12. Hakikaten hababam sınıfı eskileri izlemek daha zevkli katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      ilk yeniden çekimler gene neyse ama bu versiyonu hiç olmamış. Verilen paralara yazık.

      Sil
  13. Merhaba, çok güzel bir etkinlik olmuş. Ben de Keanu Reeves'i çok severim bu arada. Neyse etkinliğe toplu cevaplar yazabilirsem bir post ile katılmayı düşünüyorum inşallah. Normalde mim ve meydan okumaları sevmem ama bu tam benlik olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      günü gününe yazmak gerçekten zor oluyor. Başta 8.güne kadar yazı stoğu yapmıştım ama devamını yazamadım. Haftada bir yayınlamaya karar verdim. Sen tek seferde yazabilirsin. Eminim sayende güzel filmler keşfederiz.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...