22 Kasım 2018 Perşembe

Marissa Meyer-Uzak Yıldızlar (Seri #11)

Marissa Meyer-Ay Günlükleri
Artemis Yayınları, Çevirmen: Elif Nihan Akbaş-Seçil Ersek Ümitvar, 373 Sayfa, 2.Basım, 2017

Benim için bu yılın sürprizi olan Ay Günlükleri serisinin son kitabını da okuyarak seriyi tamamladım. Serinin diğer kitaplarını yorumladığımda ne kadar beğendiğimden uzun uzun bahsetmiştim. Bu yüzden bu yazıda sadece serinin 6.kitabı olan (Ara kitap) Uzak Yıldızlar’ı yorumlayacağım.

Kitapta dokuz öykü yer alıyor. Bu öykülerden altısı başkarakterlerin kitaplarda anlatılanlardan önce yaşadıklarını içeriyor, biri gelecekte geçiyor, biri yeni karakterleri anlatıyor, sonuncusu ise Kai’nin Cinder’le tanışmasını Kai’nin gözünden anlatıyor.

Başkarakterlerin geçmişlerinin anlatıldığı öyküler içinde en çok hoşuma giden Winter ve Jasin’in öyküsü oldu. Keyifle okudum, keşke daha uzun olsaydı dedim. Sanırım ikisini beraber okumak hoşuma gitti çünkü fark ettim ki karakterlerin hepsi galaksinin bir yerlerine dağılmış, tek başlarınayken o kadar ilgi çekici gelmediler. Onların bir aradayken daha güzel, daha okunası olduklarını düşünüyorum.

Kitap aslında 352 sayfadan oluşuyor. Kitabın sonundaki son 20 sayfada yazarın yeni kitabı Kalpsiz’in bir bölümü var. Kalpsiz, Ay Günlükleri serisi kadar beğenilmese de ben yazarın kalemini çok sevdiğim için okumayı düşünüyorum.

Serinin son kitabında çevirmenler değişmiş. Ben kitabı okurken bunun farkını hissetmedim açıkçası. Kitapta değişmeyen bir şey varsa o da yazım yanlışları. Artemis Yayınları bu konuda maalesef sınıfta kalıyor.

Sonuç olarak Ay Günlükleri benim en sevdiğim serilerden biri oldu. Herkese, özellikle gençlere şiddetle öneriyorum ve bu serinin çizgi dizisinin yapılması gerektiği önerimi yineliyorum. Netflix şimdi söz sende J

Serinin okunma sırası aşağıda yazdığım gibi. Kitap ismine tıklayarak kitapla ilgili yorumuma ulaşabilirsiniz:
6.Uzak Yıldızlar (Ara kitap)

Siz seriyi okudunuz mu? Sevdiniz mi? Seriyi okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

6 yorum:

  1. Bu seriyi okumadım ama en kısa zamanda alıp başlamak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. ışınonur,
      ben çok severek okudum. Umarım sen de seversin :-)

      Sil
  2. Serinin dizisinin olmasını ben de çok isteriim :)) Bu ara kitabı okumadım ama belki ileride... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Kağıt Salıncak,
      o dünyayı özlediğinde hatırlamak için okuyabilirsin.

      Sil
  3. Yazınız çok güzel ve detaylı olmuş.Seriye ek olarak çıkarılan çizgi romanların birincisi Wires and Nerve ile ilgili yazıma sizi de beklerim : https://prismaticdiaries.blogspot.com/2021/03/wires-and-nerve.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecem,
      çizgi-romanı mı çıkmış? İlk kez duyuyorum. Bakacağım hemen. Teşekkürler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...