23 Kasım 2018 Cuma

Julie Garwood – Lairds Fiancees Serisi (Seri #12)

Julie Garwood – Gelin
Epsilon Yayınları, Çevirmen:Timur Avarkan, 1.Baskı, 2014, 461 Sayfa

Historical kitaplar okumayı seviyorum. Bu türde favori iki yazarımın(Julia Quinn ve Judith Mcnaught) bütün kitaplarını okuduğum için yeni yazarlar arayışına girdim. Geçtiğimiz yıllarda bir blog etkinliğinde takasla Julie Garwood’un altı kitabını almıştım. Bu kitaplar içinde ilk olarak Lairds Fiancees Serisi’nin iki kitabı olan Gelin ve Düğün’ü okudum. Seri iki kitaptan oluştuğu için seriyi bitirmiş oldum.

Gelin ve Düğün, yazarın ülkemizde en çok okunan kitapları. Gelin 1100’lü yıllar İskoçya’sında geçiyordu. İskoçya historicalını ilk kez okudum. Bu kadar eski döneme ait olan bir historicalı da ilk kez okudum. Benim okuduklarım hep İngiltere’de ve 1700-1800’lü yıllarda geçiyordu.

Gelin’in ilk 200 sayfası beklediğimden iyiydi ama sonra kitap tıkandı, akmadı, sıkıcılaştı. Hep diyorum, bu türde eğer çok iyi bir kaleminiz yoksa sayfa sayısının 350’den fazla olmaması gerekiyor. Yazar 461 sayfalık kitabının yarısından sonra sürekli tekrara düşmüş. Bu da benim okuma zevkimi düşürdü açıkçası. Bir de baş kadın karakteri itici bulunca kitabı okumak benim için iyice zorlaştı.

Gelin’in ikinci çifti Daniel ve Mary’ye yazık olmuş. Onları daha ayrıntılı anlatabilirdi yazar. Hatta ben serinin diğer kitabında onlar mı anlatılacak dedim ama başka bir çift anlatılmış.
Julie Garwood – Düğün
Epsilon Yayınları, Çevirmen: Mine Atafırat, 408 Sayfa, 4.Baskı, 2012.
Kitapları okuyalı uzun zaman oldu. Yorumlarımı kitapları okurken aldığım notlara dayanarak yazıyorum. Maalesef Düğün’le ilgili not almamışım. Bu yüzden detaylı bir yorum yapamayacağım ama onu da sevmediğimi hatırlıyorum. Hatta onda baştan sona sıkılmıştım.

Sonuç olarak ya yazarın kaleminden ya olayların çok eski zamanlarda geçmesinden ya da farklı bir ülkenin historicalı olmasından dolayı bu seri bana hitap etmedi.  Yazarın elimde okunmayı bekleyen dört kitabı daha var ama sanırım içlerinden birini okuyup diğerlerini okuyup okumayacağıma karar vereceğim. Eğer o kitabı da sevmezsem kendimi zorlamamın anlamı yok.

Siz Gelin ve Düğün’ü okudunuz mu? Beğendiniz mi? Julie Garwood’un kitaplarını sever misiniz? Okumak ister misiniz? Historical türünü sever misiniz? En sevdiğiniz historical yazarları kimler? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Bu kitap “Seri Kitapları Seri Okuyoruz” etkinliği için okunmuştur.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. (Gelin) Köpekle dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak yeğdir.



3 yorum:

  1. Bu yazardan bu iki kitabı okudum bende ve ikisinin de birbirine benzediğini düşünüyorum.Sadece karakterlerin adlarını değiştirmiş yazmış gibi gelmişti.Okurken keyif almıştım ama aralarında az bir zamanla iki kitabı okuyunca zaman zaman bende sıkılmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      historicalları ara vererek okumak gerekiyor yoksa en güzel kitaplarda bile sıkılabiliyorsun.

      Sil

  2. İlkay Özgür,
    sen daha çok klasik kitap maratonuna yönelik okuyorsun sanki. Bari yılın son ayında birkaç seri oku :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...