9 Nisan 2015 Perşembe

İki Şiirin Arasında (Yekta Kopan)


     Yekta Kopan'ı sunucu ve seslendirme sanatçısı olarak tanıyordum. Hatta ses tonunun hayranıyım. Kendine has, duyar duymaz tanıyabileceğiniz, yumuşak bir ses tonu var. Genellikle animasyon karakterleri seslendirse de ben onun Star Wars filmindeki Obi-Wan Kenobi seslendirmesini unutamıyorum.

     Yazar Yekta Kopan'la ise birkaç yıl önce tanıştım. Yekta Kopan Adana'daki kitap fuarına gelecekti, ben de ona imzalatmak için 3 kitabını (Bir de Baktım Yoksun, Kediler Güzel Uyanır, Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri) aldım. Sonra fuara gidemediğim için imza işi kaldı ama nasılsa yazar her sene geliyor Adana'ya. İllaki yolumuz bir gün kesişir. Bu 3 kitabını da zevkle okudum. Bu yüzden geçen sene çıkan yeni kitabı İki Şiirin Arasında'yı da hemen aldım ama daha yeni okuyabildim. 

     İki Şiirin Arasında yazarın okuduğum diğer kitaplarından daha çok hoşuma gitti. Belki bu yüzden kitabı çok hızlı okudum. 136 sayfalık kitabın yarısını bir oturuşta okudum. Yani kolaylıkla bir günde bitirebileceğiniz akıcılıkta bir kitap olmuş. Yalnız kitabı bitirdikten sonra öyküleri zor hatırlıyorsunuz veya hatırlamıyorsunuz. Kitaptaki bir öyküde bir eleştirmen, öyküler yazan genç yazara "Uzun ama çok güzel bir öyküydü, bir solukta okudum yalnız ne yazık ki bitirdiğimde aklımda hiçbir şey kalmamıştı, siz gençler biraz daha 'akılda yer eden' öyküler yazmalısınız." diyordu. Sanırım bu eleştiri yazar Yekta Kopan'a da getirilebilir. Yazara haksızlık etmek istemem. Bu durum benden de kaynaklanıyor olabilir çünkü ben genellikle okuduğum öyküleri pek hatırlamam. (Bunun tek istisnası şimdilik Necati Cumalı.)

     Öykü türünü seviyorsanız, birkaç günde bitirebileceğiniz kolay bir kitap okumak istiyorsanız Yekta Kopan'ın İki Şiirin Arasında kitabını tavsiye ederim. 

     Kitapta hoşuma giden bir anekdot: 


    (Konuyla alakasız ama Can yayınları iyi ki beyaz kapaktan vazgeçti. Yeni, renkli kapaklarını daha çok beğeniyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...