20 Aralık 2015 Pazar

PAZAR 6’LISI : NOEL BABA’NIN GETİRMESİNİ İSTEDİĞİM 6 KİTAP

pazar 6'lısı
     Yine bir pazar günü yeni bir Pazar 6’lısı yazımla karşınızdayım. Bu haftaki kategoriyi çok sevdim. Almak ve okumak istediğim onlarca kitap içinde en çok istediğim 6 kitabı seçtim. Hani aranızdan biri bana kitap hediye etmek isterse ne alacağına kolayca karar verebilmesi için bu listeye bakması yeterli J

ahmet ümit elveda güzel vatanım

Ahmet Ümit – Elveda Güzel Vatanım
En sevdiğim yazarın yeni kitabı çıktı bu ay. Normalde hemen sipariş verir ve kitap elime geçtiği gibi okurdum ama elimde okunmayı bekleyen o kadar çok kitap varken yeni kitap alma isteğimi bastırıyorum. Bunun dışında kitabı aldığımda hemen okumak isteyeceğimi biliyorum. Kitabı okuduktan sonra bu sefer yeni kitabın çıkmasını bekleyeceğim. Bu da en az 1-2 sene beklemek demek. Bu yüzden çok istememe rağmen Elveda Güzel Vatanım biraz daha bekleyecek. (GETİRDİ:-)) 



gülse birsel memleketi ben kurtaracağım

Gülse Birsel – Memleketi Ben Kurtaracağım
Gülse Birsel çok sevdiğim bir isim. Bütün kitaplarını okudum. Bu kitabını da okumayı çok istiyorum ama yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı o da şimdilik bekleyecek. (GETİRDİ:-))

alexandre dumas monte kristo kontu

Alexandre Dumas – Monte Cristo Kontu
Bu kitabı uzun zamandır okumak istiyorum. Filmini izlemiş ve çok beğenmiştim. (Filmin bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.) Aslında hikâyeyi de biliyorum ama yazarın kaleminden okumak istiyorum. Birçok yayın evinde baskısı olan kitabın kısaltılmamış tam çevirisi İthaki Yayınları’nda 1054 sayfa olarak basılmış. Ben o kitabı alıp okumak istiyorum. (GETİRDİ:-))

amy engel kurucunun kızı
amy engel devrimin kızı


Amy Engel – Kurucunun Kızı / Devrimin Kızı
Bu sene çıkan seriyi okumayan bir ben kaldım sanırım. Özellikle İnstagram’da birçok hesapta gördüm ve konusu ilgimi çekti. Distopya türünde yazılan kitap sanırım bu açıdan zayıfmış ama benim için sorun değil. Ben gençlik kitabı okur gibi okurum. (GETİRDİ:-))

asude beni sev diye

Asude – Beni Sev Diye
Asude daha önce okumadığım bir yazar. Belki bu sene kitaplarıyla tanışabilirim. Beni Sev Diye ciltli kapağı ve bloglarda gördüğüm alıntılarıyla hoşuma gitti. 2016 yılındaki romantizm ihtiyacımı bu kitaptan karşılayabilirim.

begüm başoğlu ege erim sade

Begüm Başoğlu – Ege Erim : Sade
Son iki yıldır hayatımı sadeleştirmeye çalışıyorum. Artık her şeyin fazlası beni yoruyor. Bu dönemde bu kitabı okuyarak daha doğru değişiklikler yapabileceğimi düşünüyorum. (Bu kitabı Okuma Günlüğüm blogundan görerek okuma listeme aldım.)

     Eğer sizin de bana tavsiye edebileceğiniz yazar ya da kitaplar varsa lütfen yazın. Artık kötü kitaplar okuyarak zaman kaybetmek istemiyorum.


     Bu arada Pazar 6’lısının geçtiğimiz haftalarda yapmadığım bir kategorisi vardı. Onu da günün ilerleyen saatlerinde yazacağım. Beklemede kalın efendim J Şimdilik hoşça kalın, görüşmek üzere. 

34 yorum:

  1. Monte Cristo Kontunu ben de çok okumak istiyorum ama uzunluğu gözümü korkutuyor.
    Kurucunun Kızını seveceğini düşünüyorum, şimdiden iyi okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Eğer kitabı seversem uzunluğunu sorun etmem. Hatta uzun olması hoşuma gider. kitap hemen bitmemiş olur. Kurucunun Kızı'nı D&R'da birkaç sayfa okudum ve hoşuma gitti. Ben de seveceğimi düşünüyorum. Teşekkür ederim :-)

      Sil
  2. Iyi okumalar size.
    Aslında ben artık Kafamı toplamak istiyorum ve belli bir alanda yoğunlaşmak ya da bir yazarın Külliyatı ve o yazar hakkında Yazılmış kitaplar gibi Yoğunlaşma ihtiyacı duyuyorum. Her bir kitap ve yazar ayrı bir dünya aralarında hızlı geçiş yapmak sanki onları tüketiyor duygusu uyandırıyor bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, çok teşekkür ederim. Dediğin okuma şeklini ben de defalarca yapmayı düşündüm. Sevdiğim bir yazarın bütün kitaplarını arka arkaya okuyayım veya Rus edebiyatını bitireyim gibi ama çok sevdiğim bir yazar bile olsa bir süre sonra aynı kalemi okumak sıkıcı geliyor. Arada değişiklik yapma ihtiyacı hissediyorum. Bu yüzden okumak istediğim kitapların listesini yapıp karışık olarak okuyorum.

      Sil
  3. Çok güzel bir konu olmuş böyle farklı,keyifli yazılar okumak güzel.
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceyda DIY, okuduğunuz ve yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kendine gel kiremithane kızı. Noel baba kim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl siz kimsiniz? Kim olduğunuzu yazın öyle konuşalım.

      Sil
  5. Kurucu'nun Kızı para verilesi bir kitap değil ama Ahmet Ümit ve diğer güzel kitaplar için şu an Babil'de harika bir kampanya var bir göz at derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, Evet Babil.com indirimini gördüm ama sadece bir kitap alınca kargo parası ödemem gerekiyor. Kargo parası ödememek için belli bir limiti aşmam gerekiyor. Şu anda kitap alışverişi yapmak istemiyorum. Önümüzdeki sene olabilir. Haber verdiğin için teşekkürler canım :-)

      Sil
    2. Hehe haberim işe yaramış mı sanki :) Azönce son yazını gördüm keyifle oku :)

      Sil
    3. Dilek, teşekkür ederim :-) bir daha %50 indirimi nereden bulacağım dedim aldım. İyi yapmışım, indirimi hemen %30'a düşürmüşler. Haber verdiğin için sağ ol :-)

      Sil
  6. Ne güzelb ir yazı olmuş....Metin Köse'nin Göl Dağı ve Mükellefiyet'ini tavsiye edebilirim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, teşekkür ederim. Metin Köse ismini de kitaplarını da hiç duymamıştım. Araştıracağım. Önerin için teşekkürler.

      Sil
  7. Noelcim Babacım tek istediğim 5-10-15-25 kitapçık, nolur sanki çuvalına doldurup getirsen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci :-) İstemekten zarar gelmez. Evrene mesaj yollayalım, duyan biri çıkar elbet.

      Sil
  8. Noel Baba sesini duyar umarım çuvalında ufacık bir yer kaplayan yüklü bir hediye kartı getirsin :)
    Hiç birini okumadım ben de merak ediyorum aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, kitapları alıp da okursam blogumda yazarım zaten. o zaman daha iyi bir fikrin olabilir.

      Sil
  9. sulecıgım sen yıne de bu kıtapların ıcınden Ahmet umıtı kesın alırsın dıye düşünüyorum ve babıle bır goz atmanıtavsıye edıyorum sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun, Evet Babil.com indirimini gördüm ama sadece bir kitap alınca kargo parası ödemem gerekiyor. Kargo parası ödememek için belli bir limiti aşmam gerekiyor. Şu anda kitap alışverişi yapmak istemiyorum. Önümüzdeki sene olabilir. Haber verdiğin için teşekkürler canım :-)

      Sil
  10. Sadece kitap mi istedin bu yıldan?Diger isteklerini de öğrenmek isteriz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül ayında yazmıştım ya yeni yıl kararlarımı, yeni yıldan neler istediklerimi. Bu yüzden bir daha yazmam ama öyle büyük isteklerim yok zaten :-)

      Sil
  11. Çok naziksiniz Şule Hanım, beni de andığınız için teşekkür ederim:) Harika kitaplar gerçekten, yeni yılın size istediğiniz kitapları ve daha fazlasını getirmesini dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O, teşekkür ederim. Umarım yeni yıl hepimize istediğimiz kitapları getirir. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  12. sevgili santa;
    umarım tüm kitap severlerin çağrısını duyar.
    çuvalını kitaplarla doldurursun. :)
    Monte Cristo Kontu'nun filmini beğenerek seyretmiştim. hâlâ televizyonda rast geldiğimde oturur bakarım.
    kitabı da filmi kadar oldukça hoşuma gitmişti. ne kadar harika bir liste olmuş Şule, dopdolu ve rengarenk.
    bir bir konuya uzanıyor resmen. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, umarım dediğin gibi isteklerimizi duyar. Ben de aynı şekilde Monte Kristo Kontu'nu televizyonda yakalayınca kanalı değiştiremem. Tabii bunda filmin başrol oyuncusunun da etkisi var :-)

      Sil
  13. 1984'u okumus muydun? ben onu hala okumadigim icin utaniyorum artik resmen. sonunda siparis verdim :) geldigi gibi okuyacagim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland,1984 benim kitaplığımda var ama henüz okumadım. aynı yazarın Hayvan Çiftliği kitabını okudum ve çok beğendim. Eğer okumadıysan onu da okumanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Diğer yazına yorum bırakmıştım bu konuda ^^ Hayvan Çifliği'ni derste okumuştuk biz. Ve epey incelemiştik de. 1984'ü de o zamandan beri (yaklaşık 8 yıldır) okumalıyım diye düşünüyordum. Ama ancak sıra geldi. Siparişim gelince hemen başlayacağım.

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland, evet o yorumu da gördüm. Ben de 1984'ü ilk üniversitedeyken duymuştum. roman incelemesinde en yakın arkadaşlarım onu seçmiş ve sınıfa anlatmışlardı. Ben de tam 8 senedir bu kitabı okuyacağım. aynı şekilde Tutunamayanlar da o kadar süredir bekliyor. Kitaplığımdaki en eski kitap onlar.

      Sil
    4. :) tutunamayanlar'a henüz cesaret edemiyorum ben :)

      Sil
    5. Nail Art in Wonderland, ben de şimdiye kadar cesaret edemedim ama 2016'da etmeyi planlıyorum :-)

      Sil
  14. Oh oh yine gözüne kestirmişsin güzel güzel kitaplar. Benim de ağzım sulandı valla, canım çekti bu kitaplardan. Kışın evde sıcak sıcak kitap okumak... En güzel şey hayatta yaaa :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...