11 Mart 2016 Cuma

2015 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER

sinemada film izlemek

Mart ayına geldik ama ben 2015 yılını değerlendirdiğim yazılarımı bitiremedim. Bu yazının dışında bir yazım daha olacak, sonra 2015 yılını kapatacağım. Seneye bu kadar uzatmam artık.

Geçen sene Mardin’in Midyat ilçesinde çalışıyor ve yaşıyordum. Midyat’ta sinema olmadığı için Mardin, Batman ya da Diyarbakır’a gitmem gerekiyordu film izlemek için. Normalde bu da benim için sorun değildi ama geçen sene mayıs ayına kadar haftanın her günü çalıştığım için 2015’in ilk yarısı sinema açısından verimli geçmedi. Temmuzdan itibaren Adana’da yaşıyorum. Yılın geri kalanında sinemada sadece iki film izlediğime bakılırsa sinemaya gitme alışkanlığımı hemen yakalayamamışım. Bu sene yılın ilk 70 gününde geçen sene izlediğim film kadar film izlediğim düşünülürse geçen sene sinema açısından benim için vasat bir yıl olmuş. Neyse bu yıl telafi edeceğim zaten.

Geçen sene sinemada izlediğim filmlere gelirsek:

hobbit beş ordunun savaşı

HOBBİT BEŞ ORDUNUN SAVAŞI
Yüzüklerin Efendisi filmlerini çok seviyorum ama maalesef Hobbit serisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Üç kitaptan üç film çıkarmak tamam ama bir kitaptan üçleme çıkarmaya çalışınca, üstelik bu filmler üç saate yakın olunca zorlama ve uzatılmış hissi veren filmler izliyorsunuz. Ben Hobbit filmlerini izlerken böyle hissettim.

Serinin son filmi Beş Ordunun Savaşı’nı eşimle beraber Diyarbakır’da 2 Ocak’ta izlemişiz. Günün ilk seansı olduğundan mı bilmem salonda bizden başka kimse yoktu.

Beş Ordunun Savaşı’nı serinin diğer filmlerine oranla daha çok beğendim. Diğer filmleri izlerken sıkılmıştım ama bu filmde sıkılmadım çünkü olayların sonuca bağlandığı ve hareketin en fazla olduğu film buydu. Tabii bir de sinemada izleyince ister istemez filmden daha çok etkileniyorsunuz.

Filmin en çok savaş sahnelerini sevmiştim. Filmdeki elflere, özellikle favori aktörlerimden biri olan Lee Pace’nin canlandırdığı Thranduil’e, hayran olmuştum. Yüzüklerin Efendisi filmlerinin hayranıysanız Hobbit serisini zaten izlersiniz ama Orta Dünya'ya özel bir ilgi duymuyorsanız bence izlemenize gerek yok. Bu yıl Hobbit kitabını okuyacağım. Kitaptan daha çok zevk almayı umuyorum.

the martian

MARSLI
Marslı için ayrı bir blog yazısı yazmıştım. Buradan okuyabilirsiniz. Çok beğendiğim bir filmdi. Sinemada izlediğim için mutluyum. Bazı filmleri sinemada izlemek gerekiyor, Marslı da onlardan biriydi. Eğer sinemada izleme şansını kaçırmışsanız kesinlikle yüksek çözünürlüklü olarak izlemenizi tavsiye ederim.

star wars güç uyanıyor

STAR WARS GÜÇ UYANIYOR
Star Wars Güç Uyanıyor’a 20 Aralık’ta gitmişim. Eşim de ben de büyük bir Star Wars hayranıyız. Bu yüzden bu filmi kaçırmamız düşünülemezdi. Filmi izlediğim zamanlar bloguma yazacaktım ama üşengeçlikten yazmamıştım. Şimdi keşke yazsaydım, bütün detayları daha iyi hatırlardım diyorum.

Film hakkında çok bilgi vermeden sadece hissettiklerimi yazacağım. Star Wars dünyasını çok sevdiğim için filmi de beğendim. Zaten çok çok kötü olmadığı müddetçe filmi beğenirdim. Serinin eski oyuncularını görünce çok duygulandım. Seriye yeni katılan oyuncular bence filme çok iyi ayak uydurmuşlardı. Özelikle Daisy Ridley ve Oscar Isaac’ı çok beğendim. Adam Driver’ın ses tonu çok etkileyiciydi ama keşke onu film boyunca maskesinin altından izleseydik diye düşündüm J

2015 yılında sinemada izlediğim üç film bunlardı. Dediğim gibi bu sene daha mart ayında üç film izledim ve bu sayının artacağına eminim. Sonuçta yeni X-Men filmi, Demir Adam ve Kaptan Amerika’nın filmi, Batman ve Süpermen’in filmi, Senden Önce Ben filmi gösterime girecek. Şimdilik bu filmleri sinemada izlemek istediğimi biliyorum ama daha fazlası da olacaktır. Umarım üşengeçliğime yenilmem ve izlediğim filmleri size sıcağı sıcağına yazarım.

2015 değerlendirmem son bir yazıyla bitecek. Onu da haftaya yazmaya çalışacağım. 2015’i değerlendirdiğim diğer yazıları aşağıya bırakıyorum. Gözden kaçırdıklarınız varsa isimlerinin üstüne gelerek okuyabilirsiniz.



Şimdilik bu kadar. Kendinize iyi bakın, görüşmek dileğiyle. 

28 yorum:

  1. Hiçbirini izlemediğim için tek kelime yorum yapamıyorum ama Marslı önce kitap sonra film sıralamasıyla aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, Marslı kitabı şu an D&R'da indirimle 10 liraya satılıyor. elinde yoksa almayı düşünebilirsin.

      Sil
  2. Hobbit'in kitabını geçen gün aldım. Okuduktan sonra filmleri izleyeceğim. :) Marslı'yı da kitabı okuyana kadar bekletecektim fakat yorumlara dayanamayıp izlemiş oldum :D Star Wars serisini henüz tam olarak izleyebilmiş değilim fakat aklımda, vaktim olduğu zaman ard arda izlemeyi planlıyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban (Bayan Safir Mavi) Hobbit'in kitabı benim de okunacaklar listemde ama Marslı'yı okumayı düşünmüyorum. Star Wars'un şu an 7 filmi var ve iki filmi daha gelecek. tatil olan bir gününü onlara ayırabilirsin. Star Wars'u seven çok seviyor ama kimisi de hiç sevmiyor. Umarım sen sevenlerden olursun.

      Sil
  3. Yazınızın fikrini çok sevdim :) Üç filmi de izlemedim ilk ikisini önce okumak istiyorum üçüncüsü içinse serinin önceki filmlerini izlemek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, çok mantıklı bir sıralama olur :-)

      Sil
  4. benim de izlemediklerimden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, Hobbit fantastik Marslı ve Star Wars bilim kurgu. Bu tarz filmlere düşkün değilsen gözünden kaçması normal.

      Sil
  5. iyi ki yazıyorsunuz böyle en azın dan içeriği izlenmeye değer filmleri not alabiliyorz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı, size fikir verebiliyorsam ne mutlu bana :-)

      Sil
  6. marslıyı okumadan izlemek istemedim. önce okumam lazım ^^

    hobbit'leri de izledim aslında ama nedense pek bir şey hatırlamıyorum :/ kitabı okuduktan sonra filmleri arka arkaya tekrar izlerim muhtemelen.

    star wars'u ben de çok seviyorum ama Türk filmine bağlamışlar, babadan oğula böyle gidecek herhalde diye düşünmeden edemedim. en sevdiğim karakter de gitti zaten :(( yazmayayım burada, izlemeyenlere spoiler olmasın ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, valla Star Wars'ta bu seyirci potansiyeli oldukça film sayısı 20'ye kadar çıkabilir. Serinin çok önemli bir oyuncusu öldü ama ben yenileri de sevdiğim için devam filmlerinden umutluyum.

      Sil
  7. İzleyemedim bir türlü filmleri ama bir liste olmuş oldu sayenizde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Mutlu, insan her zaman istediği kadar film izleyemiyor. Umarım siz de seveceğiniz filmler izlersiniz.

      Sil
  8. İçlerinden sadece Marslı'yı izledim onu da evde tabi ki :)
    Sen Midyat'ta imkansızı başarmışsın bence... Burası sözde büyükşehir belediyesi... 1 tane sinema salonu var, onda da gişe yapacak filmleri getiriyorlar... Dolayısıyla ben gidemiyorum... Deli gibi ha geldi gelecek diye bekliyorum, bakmışım yine birşey yok...
    Allahtan iyi bir cd cim var da bana yüksek çözünürlükte filmleri veriyor. Televizyonda sinema keyfi yapmaya çalışıyorum bende...
    Bu sene inşallah gönlünce film izlersin :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, çok teşekkür ederim. Maalesef vizyon kalitesiz Türk filmi komedileri ile dolu. Oscar filmlerine ya da kaliteli yabancı filmlere sınırlı sayıda salonda ulaşabiliyoruz. Sinemada izleyemediklerimizi eşim internetten indiriyor. Ben de farkı bu şekilde kapatmaya çalışıyorum.

      Sil
  9. Marslı filmini merak ediyorum henüz izlemedim.SEnden Önce Ben film olduğunu yeni öğrendim sanırım film konusunda çok geri kaldım :))
    Geçtiğimiz yıl ağırlıklı olarak Türk filmlerini daha çok izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ben de daha çok yabancı filmleri izliyorum. Senden Önce Ben'i bir İnstagram sayfasında görmüştüm. Kitabı okumama rağmen fragmanını görünce çok beğendim. sinemada izlemek istiyorum.

      Sil
  10. demee! iki filmi daha mı gelecek! inanılmaz mutlu oldum şu an!
    Şule'den al haberi... superman evreninde ki daily planet çalışanı gibisin Şule. :)
    LOTR serisine bayılırım. -orta dünya tutkunu olduğumdan ötürü.- ee haylilen hikayenin başlangıcı hobbit'te çok hoşuma gitmişti. açıkçası filminin ilk çıkacağını öğrendiğim an tek serilik bir film olur demiştim, bu sebeple hobbit beni haylice bir şaşırtmıştı. bir yanım sevinç çığlıkları atarken diğer yanım acaba üç saate konuyu nasıl işleyecekler. bir de devamı da olacakmış, umarım sadece uzatmak olmak için uzatmazlar derken; ahaa o noktaya geldik. ama ikinci müthiş miydi? evet. ve ilk filmi de beni ne denli uzun olursa olsun merakta bırakmıştı, hatta öyle ki bir üç saatlik bir gösterim bile izleyebilirdim o an. bir an sinemada koltuğa gömülüp devamını beklediğimi hatırlarım. mars'lıya gelirsem, gerçekten kurgusuyla beni etkileyen filmler arasına girmişti. bu yönden zamanında sinemada izleyebildiğim için mutluyum. ^^
    hımm... sahi ben senin mars'lı konunu okumuş muydum ki? en iyisi gidip o başlığa da bir bakayım. film hakkında ki detaylı görüşünü merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Star Wars için üç filmlik bir anlaşma imzalamışlar. Hobbit'i beğenmene sevindim. Maalesef ben ilk iki filmde çok sıkıldım. konuyu çok uzatmışlardı. Sadece son filmi, o da biraz sinemada izlediğimden biraz da savaş sahnelerinden dolayı hoşuma gitti. Marslı'yı ben de çok sevmiştim. Sinemada izlenmesi gereken filmlerden olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  11. Merhaba sule Marslı filmi ilgimi çekti izlemek isterim ben google sayfamda damlanin fotoğraf ini paylastim görmek istersen kızım orda yalnız biraz hastayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun, öyle mi? Çok geçmiş olsun. Bakıyorum hemen.

      Sil
  12. İzlemek istediğim üç filmi izlemişsin :D Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serisini hala izlemedim çünkü kitaplarını okuyacağım. Star Wars serisi için de çok geç kaldığımı biliyorum ama yeni seriden izlemeye başladım, konunun akışına göre gitmek daha mantıklı geldi. Şimdi iki ve üçüncü filmin arasını anlatan Clone Wars'u izliyorum gerçi hala birinci sezondayım. :D Marslı'yı da kitabını okumak yerine izleyeceğim sanırım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Normalde kitapları filmlere tercih ederim ama ben de Marslıyı okumaktansa izlemeyi tercih ettim. Clone Wars'u eşim izledi,, çok da sevmişti ama ben izlenecek o kadar dizi arasından ona zaman ayıramadım maalesef :-(

      Sil
  13. Tam da görselleriyle ancak sinemada izlenince anlam ifade eden filmler Şule. Bazı filmler var ki sinemada izlemediysen ölüveriyor televizyon ekranında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, aynen öyle. Ben de o filmleri sinemada izlemeye çalışıyorum.

      Sil
  14. Star Wars'u hiç izlemedim ve aslında merak da ediyorum. Bir yerden başlamak lazım :D

    YanıtlaSil
  15. Gözde Türker, yedi Star Wars filmi olduğu düşünülürse en yakın zamanda başlamanı öneririm :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...