3 Mart 2016 Perşembe

ŞUBAT AYI KİTAP ALIŞVERİŞİM

kitap alışverişi

Biliyorum, biliyorum uzun zaman kitap almayacağım demiştim ama yine aldım. Aslında bu sefer gerçekten uzun bir zaman kitap almak istemiyordum çünkü evde okunacak kitaplar birikmişti. Kitap Ağacı Adana grubuyla mart ayında Peyami Safa’nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu  ve Stefan Zweig’in Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat kitabını okumaya karar verdik. Zweig’in kitabı bende olmadığı için almam gerekiyordu. Kitap Yurdu’nda kargo ücretsiz kampanyasının limiti 40 lira olunca birkaç kitap daha aldım ama o kadar kârlı bir alışveriş oldu ki pişman değilim. Neler aldığıma gelirsek:


kitap yurdu'ndan kitap alışverişi

Emma Chase – Sıkı Fıkı: Yazarın Karmakarışık ve Darmadağınık kitaplarını severek okumuştum. Serinin üçüncü kitabı çıkınca onu da aldım. Bu kitaplar içinde en önce onu okumayı düşünüyorum çünkü bu aralar fazla kitap okuyamıyorum. Böyle basit ve akıcı bir kitapla eski tempoma dönmeyi planlıyorum.

Stefan Zweig - Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat: Stefan Zweig’le Satranç kitabıyla tanışmış ve yazarın kalemini çok beğenmiştim. Hatta Satranç’ı geçen sene okuduğum en güzel 10 kitaptan biri seçmiştim. Bu kitabı severek okuyacağımı düşünüyorum. Kitabın ismini sevdim bile.

Ned Beauman – Işınlanma Kazası: Normalde bu kitap hiç ilgimi çekmezdi ama Kahve Yanı Kitap ve Kafası Karışık Blog’da görünce, bir de fiyatı %85 indirimle 3 liraya düşünce alıp okumak istedim.

Seth Grahame Smith – Aşk ve Gurur Zombiler: Jane Austen’ın Aşk ve Gurur kitabının hayranı biri olarak bu kitap da ilgimi çekti. Bu aralar kitabın filmi vizyonda gösteriliyor. Ben önce kitabını okumak istediğim için filmi sinemada izleyemeyeceğim. Kitabı %83 indirimle 3 liraya aldım.

Selçuk Salih Caydı – Daha Nereye Kadar Üretim, Tüketim, Çevreyi Kirletim: Daha sade yaşamaya, daha az tüketmeye çalıştığım günlerde bu kitabı görünce almak istedim. Kitabı %70 indirimle 3 liraya aldım.

Andrew Shaffer – Edebiyatın Aykırı Çocukları: Yazar ve şairlerin ilginç hayat hikâyelerine kısa kısa yer veren bu kitabı %50 indirimle 11 liraya düşünce kaçırmak istemedim. Bakalım sevdiğim yazarların hangi yönlerini keşfedeceğim.

Kitap Yurdu’nun “Kelepir Kitaplar” diye bir bölümü var. Orada %50-%90 arası indirimlerle kitaplar satılıyor. Bazen güzel kitaplar bulabiliyorsunuz. Eğer Kitap Yurdu’ndan kitap alacaksınız o bölüme bakmanızda yarar var.

D&R'dan kitap alışverişi

Ayın ikinci alışverişini ise D&R’dan yaptım. Normalde D&R’ı çok pahalı bulurum ve oradan kitap almam (Mağazasını kast ediyorum, internet sitesini değil). Bazı kitapları 10 liraya sattığını görünce dayanamayıp beş kitap aldım.

Stephen Hawking – Zamanın Kısa Tarihi: Bilim konusunda kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bu yüzden biraz da bilimsel kitaplar okumaya ve belgeseller izlemeye karar verdim. İlk adımı bu kitapla atıyorum.

Büyük Yönetmenlerin Gizli Hayatları: Edebiyatçıların hayatlarındaki ilginç olayları öğrenirken yönetmenleri es geçmeyeyim dedim çünkü kitap okumak kadar sinemayı da seviyorum.

J.R.R. Tolkien – Hobbit: Yüzüklerin Efendisi kitaplığımda okunmayı bekliyor. Hazır yarı fiyatına düşmüşken Hobbit’i kaçırsam olmazdı.

Hande Altaylı – Delice: Yazarın Kahperengi kitabını çok beğenmiş ve 2015'te okuduğum en güzel 10 kitaptan biri seçmiştim. Delice’nin de güzel olduğunu duydum. Okumak için sabırsızlanıyorum.

Harper Lee – Tespih Ağacının Gölgesinde: Yazarın Bülbülü Öldürmek kitabı kitaplığımda okunmayı bekleyen kitaplar arasında duruyor. Onu okuduktan sonra devam kitabını da merak ederim diyerek aldım.

100 lira tutan beş kitabı 50 liraya aldığım için mutluyum. Yalnız sizi uyarmak istiyorum. D&R uyanıklık yapıp 12-14 liralık kitapları da 10 liraya satıp çok büyük indirim yapmış gibi davranıyor ama o kitapları siz internetten 8-9 liraya alabilirsiniz. Ben mesela Hasan Ali Yücel klasikler serisinden kitapların da indirimde olduğunu görünce çok mutlu oldum çünkü o kitapları almayı çok istiyordum ama baktım zaten ucuz olan kitapları koymuşlar. 20-25 liralık kitaplar da indirime girmiş ama maalesef Hasan Ali Yücel klasiklerinde istediğim indirimler yoktu. Bir de kitapların üstüne yapıştırdıkları etiket keşke daha küçük olsa ve daha kolay çıksa. Etiketi çıkartayım derken kitap zarar görüyor, çıkartmasam kötü bir görüntü oluyor. Bu da beni sinir ediyor. 

Dediğim gibi bu aralar pek kitap okuyamıyorum ama okunacak kitaplar böyle birikince okuma konusunda gaza geldim. Mart ayında kendi okuma rekorumu kırmaya çalışacağım. Büyük ihtimalle edebi değeri olmayan, kolay okunan ince kitapları seçeceğim, sırf kitaplığımdaki okunacaklar kitaplar biraz azalsın diye. Umarım dediğimi yapabilirim.

Bu kitaplar arasında okuyup da çok beğendiğiniz bir kitap varsa lütfen bana yazın, ona öncelik tanımak isterim. İki gün sonra blogumda şimdiye kadar okumadığınız bir konuda yazmayı planlıyorum. Ne hakkında olduğunu söylemeyeyim, sürpriz olsun :-) Şimdilik hoşça kalın, görüşmek üzere.  

54 yorum:

  1. Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat'i çok severek okumuştum. Dilerim seversin sen de. Diğerlerini henüz okumamışım o nedenle de yorum yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, Stefan Zweig'i seveceğime emin gibiyim :-) O zaman kitapları okudukça yorum yazayım, belki ben sana tavsiyede bulunmuş olurum :-)

      Sil
  2. Bir Kadının Yaşamından 24 Saat'e bayılmıştım :) Can yayınlarından çıkan baskıda içinde bir de Bir Yüreğin Ölümü hikayesi vardı o da çok güzeldi. gerçi ben Zweig adını yazsa bayıla bayıla okurum :D Aşk ve Gurur ve Zombiler ve Tespih Ağacının Gölgesinde'yi ben de istiyorumm :) bi de kitapyurdu niye 40 tlye çıkardı yaa hiç hoşuma gitmedi bu durum :/ neyse keyifli okumalar canımcımm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, Zweig'in bütün kitaplarını sanırım ben de severek okurum. Ben hiç az kitap almadığım, toplu kitap almayı sevdiğim için kargo sınırı beni etkilemiyor. Çok teşekkür ederim Poşet'çim :-)

      Sil
  3. Zamanın Kısa Tarihi ve Tesbih Ağacının Gölgesinde benim de okunmayı bekleyen kitaplarım arasında. Hobbit'i ise çok severek okumuştum. Keyifle oku her birini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Şeyden Konuşmalı, çok teşekkür ederim. Üçü de merak ettiğim kitaplar. Umarım ben de severim.

      Sil
  4. ama şimdi gel de böyle indirimi es geç. ben de olsam kitap almayacağım evdekileri bitireceğim desem koşar alırdım şule. hobbit'i almakla ne iyi etmişsin. tolkin'in eserlerini beğenirim, umarım sen de keyifle okursun Şule. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, çok teşekkür ederim. Hobbit'i yakın zamanda okumayacak olsam da okuduğumda seveceğime eminim.

      Sil
  5. Hiçbirini okumadım ama Işınlanma Kazası bende de var yorumunuza göre okuma listemde öne alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, o kitabı yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum çünkü bekleyen çok kitabım var. Bir sene hatta belki daha fazla bekleyecek büyük ihtimalle :-((

      Sil
    2. Benim elimde de bekleyenler var bende yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum, kim önce okursa diğerine fikir versin o zaman :)

      Sil
    3. gül özdemir, anlaştık :-)

      Sil
  6. Kitapla ilgili paylaşımlarınız çok güzel, hangi kitabı almam gerektiği hakkında bilgi sahibi oluyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran'ca Paylaşımlar, yazımı okuyup yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  7. Kitapları görünce aklıma ilk gelen şey üstündeki 9.90 yazısının çıkartılabilir olup olmamasıydı cevabımı aldım teşekkürler :)

    Güzel kitaplar almışsın abla, umarım kısa zamanda okursun. Hobbit bir harika bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, çok teşekkür ederim. Hobbit'i yakın zamanda okumayacak olsam da okuduğumda seveceğime eminim.

      Sil
  8. Keyifli okumalar sulecigim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun, çok teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  9. hobbit'i ben de dün alıyordum neredeyse. elime alıp geri bıraktım ingilizcesini okumak istediğim için. şimdilerde kitap hırsızı'nı okumaya başlayacağım. okumam gereken birsürü öğrenci kağıdım da olduğu için hızlı okuyamam ama eğer bir süre sonra hobbit'i okuyacağın zaman haberleşip berber okuyabiliriz ;) ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, Kitap Hırsızı bende de var ama yakın zamanda okuyacağımı düşünmüyorum. Seninle aynı kitabı okumayı çok isterim ama Hobbit'i de ne zaman okurum bilmiyorum. Sen ne zaman okumayı düşünüyorsun?

      Sil
    2. Canım ben kitabı kütüphaneden aldım, haziran başına kadar bende. En geç o zamana kadar okumuş olmam lazım. Ondan sonra uzatabilir miyim bilmiyorum.

      Sil
    3. Ama eğer yaza kadar okuyabilirim dersen şöyle yapabiliriz. Ben okurum ama yazısını yayınlamam. Sen de hazır olunca aynı anda paylaşırız yorumlarımızı :) Ne dersin? 1984'ü de öyle yapabiliriz bir ara ;) o da bu yıl listemde ^^

      Sil
    4. Nail Art in Wonderland, o zaman Hobbit kalsın çünkü ben onu bu sene okuyamayabilirim ama 1984'ü dediğin gibi yapabiliriz. Nisan ayında beraber okuyalım mı?

      Sil
    5. Nail Art in Wonderland, bu arada kütüphaneden nasıl o kadar uzun süreli kitap alabildin. Bizim burada kitabın iade süresi 15 gün. 15 günden sonra 15 gün daha uzatabilirsin ama bir ay sonra kitabı vermek zorundasın.

      Sil
    6. 1984 için anlaştık o zaman ^^ Ama Nisan'ın sonu olsun olur mu? Kitap henüz elimde yok çünkü. Söz verip okuyamamak istemem :)

      Sil
    7. Öğretim görevlisi olunca dönemlik alabiliyorum kitapları ;) ama başkası benden sonra almak için istek oluşturursa mümkün olduğunca erken teslim etmeye çalışıyorum. Şimdilik hobbit'i talep eden olmadı.

      Sil
    8. Nail Art in Wonderland, Anladım. Kütüphaneyi bu şekilde kullanabilmen güzelmiş.

      Sen 84'ü ne zaman okumak istersen o zaman okuyalım. Benim acelem yok. Okuyacak çok kitabım var. Bu konuda sana uyarım.

      Sil
    9. Kütüphane süper gerçekten de ^^ Hatta bu yıl kütüphaneye kitap siparişi verebileceğimizi de öğrendim. İngilizce okumak istediğim ve kütüphanemizde bulunmayan birçok kitap için sipariş oluşturdum. Benim olmayacaklar tabi ki ama istediğim zaman kütüphaneden alıp okuyabileceğim ^^

      1984 için 30 Nisan diyorum. Hatta düşünürken aklıma geldi de bir etkinlik oluşturup duyursak ve her ayın son günü önceden belirlediğimiz bir kitabın yorumunu aynı anda bloglarımızda paylaşıp birbirimizin yazılarına da link versek. Nasıl olur sence? Ben duyuru yazısını hazırlayabilirim. Sence nasıl olur? Okumak istediğimiz kitaplar genelde birbirine uyuyor. Her ay katılır mıydın bana? Daha sık olsa insanları zorlayabilir ama ayda bir olur gibi geldi bana.

      Sil
    10. Nail Art in Wonderland, olur tabii. Ben bilgisayardan bir şeyler hazırlama konusunda çok beceriksizim. Sen bir görsel hazırlarsan İnstagram'da da duyururuz. Katılım artarsa güzel olur, artmazsa biz okuruz :-) Dediğin gibi blog yorumumuzun altına birbirimizin yorum linkini bırakırız güzel olur.

      Sil
    11. Nail Art in Wonderland,
      1984 okumamız ne güzeldi. Keşke tekrar öyle beraber bir okuma yapsak.

      Sil
  10. Keyifli okumalar dilerim yorumları bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, çok teşekkür ederim. Okudukça yorum yaparım.

      Sil
  11. Bu alışveriş çok karlı gerçekten
    İyi okumalar...tabi yorumlarını bekliyor olacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne güncesi, çok teşekkür ederim. İkisini okudum bile. Okudukça yorumlayacağım.

      Sil
  12. Hobbit'i Üçlemeden önce okumuştum ben ve iyi ki öyle yapmışım diyorum şimdi. Öyle olunca olay örgüsü daha bir anlaşılır oluyor bence. Aşk ve Gurur ve Zombiler'i ben de görmüştüm son alışverişimde hatta sepetten son anda çıkardım. Çok kararsız kaldım aslında ama sonra kitabın olumsuz yorumlarını görüp vazgeçtim. Senin yorumunu bekliyorum Şule abla, ona göre alacağım :D İyi okumalar! :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, o zaman ben de önce Hobbit'i okuyayım. Aşk ve Gurur Zombiler'in kitap yorumu da film yorumu da pek iyi değil. Çoğunluk beğenmemiş ama sevdiğim bir kitabın uyarlaması olunca almak istedim. Sonuçta kitap 3 lira, fazla bir kaybım olmayacak. Okuduktan sonra blogda yayınlarım tabii :-)

      Sil
  13. Oh oh oh maşallah, ne güzel dizilmişler öyle :)) Bir ben kitap alma işini ucuza getiremiyorum sanırım hep 100 üzeri oluyor :))) Yaa ne hızlısınız, her ay mı bitiyor bu kitaplar :)) yıllık hedef tavan bana göre :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korefenomeni, ben de hiç az kitap alamam. Toplu kitap almayı seviyorum. Bu yüzden 100 küsur lira ödediğim çok kitap alışverişim olmuştur ama iki sene okumama yetecek kadar kitabım biriktiği için artık çok kitap almıyorum. Ayda 7-8 kitap okuyabiliyorum. Mart ayında daha çok okumaya çalışacağım. Bakalım başarabilecek miyim?

      Sil
    2. Başaracağına inanıyotrum Şule uzundere! Benim gözümde dıymuyor, tolu alıyorum, hala daha alasım var, yeniler de gözümde, elimde seri var 6 kitaptan oluşan gözüm başka seride, çok bi maymun iştahlıyım ama frenliyorum, bitireyim öyle diye elimi çekiyorum şimdilik :)))

      Sil
    3. Korefenomeni, sanırım hiçbir zaman kitaplara doyamayacağız :-)

      Sil
    4. kesinlikle, amaaaan yeter ki kitap olsun, daha ne değil mi Şule Uzundere!

      Sil
    5. Korefenomeni, aynen öyle :-)

      Sil
  14. Kitap alışverişi postlarını görünce özeniyorum :D Okumak istediğim kitapları da almışsın hem dee :D Aşk ve Gurur Zombiler konusunda ben de Gözde gibi kararsızlık yaşıyorum. Aşk ve Gurur'u çok sevdiğimden acaba Zombiler versiyonu çıkmasaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum :D Hobbit'i de okuyacağım umuyorum ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, ben de kitap alışverişi yazılarını okumayı çok severim ve elimde olmayan kitapları alanlara imrenirim ama bunun sonu yok. Bu yüzden elimdeki kitapları bitirmek için bir süre ne kadar istesem de kitap almayacağım. Aldıklarımı okudukça blogumda yazarım. Bu da sana bir fikir verir diye düşünüyorum.

      Sil
  15. Harika kitaplar almışsınız, yorumlarını merakla bekliyorum, özellikle zombiler kitabı benim de okumak istediklerim arasında, keyifli okumlar dilerim, sevgileR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. çok teşekkür ederim. Kitapları okudukça blogumda yazacağım. Zombiler kitabı herkesin merak ettiği bir kitapmış. Onu okumaya öncelik vereyim bari :-)

      Sil
  16. kitaplar harika , Lee okumayı ben de istiyorum , Altaylı da kolay okunacak kitaplardan diye düşünüyorum , gerçi deliceyi okumadım ama daha önce Altaylı okudum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, aynen dediğin gibi kolay okunacak bir kitap. Ben Delice'yi bir günde bitirdim.

      Sil
  17. iki cümle soylemek istiyorumm.. Helal olsun :)

    YanıtlaSil
  18. Haftanın blogu etkiliğinden geldim takibe aldım bana da beklerim :)

    http://menfiebrutas.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  19. Hawking, Zamanın Kısa Tarihi alıp okuyacaklarım arasında. Bir kaç senedir sırasını bekliyor.
    Bakalım sen nasıl bulacaksın. Dili kötüyse uyar beni, vakit kaybetmeyeyim okumakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, okuduğum anda blogda yorumumu yazarım ama bende de okunacak çok kitap var. Birkaç seneyi bulabilir okumam :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...