24 Haziran 2016 Cuma

GÖZÜMÜ KORKUTAN KİTAPLAR (MİMLENDİM #10)

şule uzundere blog kitap gözümü korkutan kitaplar
Herkese merhaba. Bloguma en son dört gün önce bir mim yazısı yazmışım, şimdi yine bir mimle karşınızdayım. Sevgili Okuyan Muggle beni çok güzel bir mime davet etmişti. Onu da haziran bitmeden yazmak istiyorum. Yani bu aralar mimlerden gideceğiz J

Sevgili Kore Fenomeni beni “Gözümü Korkutan Kitaplar” mimine davet etti. Bu mimi Youtube’ta yapanları görmüştüm ama blogda yazana rastlamamıştım. Bu aralar birçok blogger bu mimi cevaplandırdı. Kore Fenomeni’nin davetiyle ben de cevaplandıracağım. Kore Fenomeni’nin yazısını okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.


1.Okuyamadığın bir kitap?
UĞUR YÜCEL – YAĞMUR KESİĞİ
Bu kitabı geçen yaz D&R’ın Can Yayınları’nı 5 liraya satma kampanyasından almıştım. Uğur Yücel’e hayran olmasam da sevdiğim bir isimdir. Bu yüzden kitabını merak ettim ve aldım ama kitabın ilk 30 sayfasından fazlasını okuyamadım. Kitapta değişik bir dil kullanmış, deneysel bir üslup ama işte ben ne yazdığını, ne demek istediği hiç anlamadığım için kitaptan da hiç zevk almadım ve devamını okuyamadım. Belki de benim kültür seviyem kitabı anlamak için yetersizdi. Aranızda bu kitabı okuyan, seven ve/veya anlayan birileri varsa lütfen yorumunu esirgemesin.

2) Zaman olmadığı için okuyamadığın bir kitap?
ALEXANDREA DUMAS - MONTE KRİSTO KONTU
Bu kitabın filmine bayılmıştım. Zaten genel olarak intikam temalı film ve kitapları severim. Monte Kristo Kontu bu türün en önemli ve en başarılı örneklerinden biri. Yıllardır okumak istediğim bir kitap ama 1045 sayfa olduğu için okumayı hep erteliyorum. Böyle boş vaktimin çok olduğu bir gün, araya başka kitap almadan sadece Monte Kristo Kontu’nu okumak istiyorum ama şimdilik o boş vakti bulamadım. Bu yüzden bir süre daha kitaplığımda bekleyecek.

3) Bir serinin devamı olduğu için okuyamadığın bir kitap?
GEORGE MARTIN – EJDERHALARIN DANSI
Taht Oyunları dizisinin ilk sezonunu izledikten sonra serinin kitaplarını almış ve kısa bir sürede arka arkaya okumuştum. Çok sevdiğim bir seri oldu. Sonra kitabın şimdilik son kitabı ejderhaların Dansı çıktı. Onu da hemen aldım ama içimden hemen okumak gelmedi çünkü yazarın yeni bir kitap yazması yıllar sürebiliyor. Şimdi bu kitabı okuyup bitirirsem diğer kitapları beklemek çok zor gelir diye şimdilik okumuyorum. Serinin yeni kitabı basılır ve Türkçeye çevrilirse Ejderhaların Dansı’nı da o zaman okuyacağım.

4) Yeni çıkan ve okumadığın bir kitap?
NAZAN BEKİROĞLU – NAR AĞACI
Aslında çok da yeni bir kitap değil ama kitaplığıma baktığımda ilk gözüme çarpan Nar Ağacı oldu. Bahar okuma şenliği listeme Nar Ağacı’nı yazdığımda birçok kişi çok güzel bir kitap olduğunu, önce onu okumam gerektiğini söylemişti ama henüz okuyamadım. Bir yanım kitabı çok merak ediyor ama bir yanım da kitabın kalınlığından ürküyor. Kitabı okuyan arkadaşlar yorum yazarlarsa sevinirim. Kitabın  ne kadar güzel olduğunu çoğu kişiden duyarsam korkularımdan kurtulurum belki J

5) Okuduğun bir kitabı beğenmediğin için o yazardan okuyamadığın bir kitap?
TUNA KİREMİTÇİ – DUALAR KALICIDIR
Tuna Kiremitçi’nin Git Kendini Çok Sevdirmeden ve Yolda Üç Kişi kitaplarını okudum ve ikisini de sevmedim. Bu yüzden elimde olan Dualar Kalıcıdır kitabını okumadan bir arkadaşıma hediye ettim. Pişman değilim J

6) Havanda olmadığın için okuyamadığın bir kitap?
SUZANNE COLLINS – AÇLIK OYUNLARI SERİSİ
Açlık Oyunları’nın filmleri de kitapları da ilgimi çekmemişti. Eşim bekarken seriyi aldığı için şimdi üç kitap da kitaplığımda duruyor. Ben de hazır elimin altındayken bir şans verip okumak istiyorum. Belki çok severim kim bilir çünkü serinin hayranı çok ama şimdilik içimden okumak gelmiyor. Belki seneye okurum.

7) Çok büyük olduğu için okuyamadığın bir kitap?
J.R.R. TOLKIEN – YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
Beş sene önce Yüzüklerin Efendisi’nin tek ciltli baskısını almıştım çünkü ciltli ve çok güzel görünen bir kitaptı ama kitabı nasıl okuyacağımı düşünmedim J Üç kitap bir arada, 1026 sayfa, yazıları çok küçük ve kitap ansiklopedi görünümünde. Bu yüzden okumayı sürekli erteliyorum. Sanırım seriyi e-kitap olarak okuyacağım, kitabını da kitaplığımda saklayacağım.

8) Kapağını beğenip aldığın ama kötü yorumlar okuduğun için okumadığın bir kitap?
SETH GRAHAME SMITH - AŞK VE GURUR VE ZOMBİLER
Aşk ve Gurur’un zombilere uyarlanmış versiyonu olan bu kitabı Aşk ve Gurur hayranı biri olarak aldım ve çok merak ediyorum ama kitapla ilgili hatta kitabın uyarlandığı filmle ilgili pek olumlu yorumlar okumadım. Bu yüzden şimdilik okunmayı bekleyecek.

9) Okumaktan en çok çekindiğin kitap?
WILLIAM GOLDING – SİNEKLERİN TANRISI
Bu kitaba bloggerlarla beraber okuma etkinliği yapacaktık ama sevgili Nail Art In Wonderland’ın yoğunluğundan dolayı yapamadık. Bir yanım bu kitabı çok merak ediyor bir yanım da hiç okumak istemiyor. Ölmeden önce okunması gereken 1001 kitaptan biri olduğu için okumak istiyorum ama kitabın film uyarlamasını izlediğim ve çok sarsıldığım için okumak istemiyorum. Bilirsiniz genellikle kitaplar filmlerinden daha etkileyicidir. Bu yüzden şimdilik okumayacağım. Hem belki ileride bir ay yine okuma etkinliği yapabiliriz.

10) Uzun zamandır okunmayı bekleyen kitap?
OĞUZ ATAY - TUTUNAMAYANLAR
Evet, geldik kitaplığımdaki en eski arkadaşa. Bu kitap tam 2006 yılında satın alındı ve o günden beri okunmayı bekliyor L Üniversitedeki hocamız Tutunamayanlar’dan bahsetmiş ve mutlaka okumamız gerektiğini söylemişti. O zaman kitabı satın almıştım ama sürekli yeni kitap aldığım için elim hep başka kitaplara gitti ve Tutunamayanlar 10 yıldır kitaplığımda okunmayı bekledi. Bu sene içinde okuyacağım diye kendime söz vermiştim, 2017 gelmeden okuyacağım. Umarım Tutunamayanlar’a tutunamayanlardan biri olmam ve kitabı severim.


Sevgili Kore Fenomeni’ne beni mimlediği için teşekkür ederim. Ben de 
bloglarını mimliyorum ama tabii yapmak isteyen herkesin cevaplarını okumak isterim. Mimi cevaplandıran arkadaşlar yazılarını yorum olarak bırakırsa okumaktan mutluluk duyarım. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın. 

38 yorum:

  1. Gözüme hemen Nar Ağacı çarptı. İkimizde listeleere ekleyip ekleyip bir türlü okuyamıyoruz acaba beraber mi okusak :)
    Sineklerin Tanrısı na geçen ay başladım halen devam ediyorum :/ bu aralar malesef pek okuyamıyorum. Aynı anda okuduğum 3 kitap var üçüne de başlayalı nerdeyse bir ay olacak :/
    Gözünü korkutanları umarım hemen okursun bence Nar Ağacı' ndan başlamalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, bu aralar ben de pek okuyamıyorum ama haziranın başında çok okuduğum için bu ay okuma durumum iyi. Temmuzda da gezme ve taşınma durumum olduğu için fazla okuyabileceğimi sanmıyorum. Belki ağustosta okuyabilirim. Eğer o zamana kadar sen de okumamış olursan Nar Ağacı'nı beraber okuyabiliriz. :-)

      Sil
    2. O zamana kadar emin ol ben de okumam :)
      Taşınmanda kolay gelsin canım

      Sil
    3. Neşeli Kitap Vagonu, tamam o zaman. Teşekkür ederim canım benim :-)

      Sil
  2. Sineklerin Tanrısı'ndan çekinmeyin bence, alın okuyun hemen :). Yüzüklerin Efendisi'ni ben severim. Ara ara okurken sıkıldığım olmuştur bu da muhtemel ama alacağınız keyif bundan kat kat fazla olacaktır. Açlık Oyunları'nı da distopya seviyorsanız kesinlikle öneririm, zaten çok akıcı kolay okunan bir kitap. Sineklerin Tanrısı'da yine biliyorsunuz ki bir çocuk kitabının distopyası. İki kitap da distopya olup bu listeye girince acaba sevmiyor musunuz diye düşündüm bu türü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, distopya türünde fazla kitap okumadım ama okuduğum kitapları da çok sevmedim. Kitaplar kötü değildi, sadece ben geleceğe dair karamsarlık içeren kitapları okumayı sevmiyorum çünkü olumsuz etkileniyorum. Bu yüzden distopya türü çok sevdiğim bir tür değil ama bu kitaplar çok popüler ve sevilen kitaplar olduğu için yine de okumak istiyorum.

      Sil
    2. Doğru tahmin yapmışım desenize 😄. Ben baya severim distopyayı o yüzden yorumlarım olumlu oldu ama zaten dediğiniz gibi bu kitaplar çoğunluk tarafından beğenilen kitaplar. O zaman size ütopya önermek lazım ☺️

      Sil
    3. öneri makinesi, evet, çok doğru bir tespit yaptınız. Çok dikkatlisiniz demek ki :-) Ütopya bildiğim kadarıyla hiç okumadım ama denemek isterim.

      Sil
  3. Tutunamayanlar bekledi bekledi bende de ve bir arkadaşım aldı gitti ben okuyamadan. Şimdi onun kütüphanesinde bekliyor. Oda bekletiyor ilginçtir.
    Şu mimleri okumak terapi gibi :)
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, Tutunamayanlar sanırım birçok kişinin gözünü korkutuyor. Elde başka kitaplar varken ona sıra gelmiyor. Ben de mim yazıları okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Sana da mutlu hafta sonları :-)

      Sil
  4. Açlık Oyunları hiç gözünü korkutmasın Şule. İlk kitabı bitirdikten sonra elin hemen ikincisini arayacak o denli sürükleyici bir seri :))
    Aşk ve Gurur ve Zombileri okuduktan sonra internetteki olumsuz yorumları görüp şaşırmıştım ben. Çok sevdiğim Aşk ve Gurur'un orijinal ana hatları bozulmadan üzerine zombiler eklenmiş sadece. Ki bu da güldürücü bir unsur olmuştu benim için. Ben sevmiştim kitabı anlayacağın. Aşk ve Gururu sevdiğin için sen de beğenirsin gibi geliyor bana :)))
    Mim için de çook teşekkürler ^____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, rica ederim:-) İki kitapla ilgili bana umut verdin. Artık gözümü o kadar korkutmuyorlar. Teşekkürler :-)

      Sil
  5. Açlık oyunlarını okuduğumda ben çok sevmiştim. Hiç gözünü korkutmasın, sürükleyici bir seri. :)
    Sineklerin Tanrısı bende de beklemede :D
    Eline sağlık, cevaplarını çok severek okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra ünal, yorumun için ben teşekkür ederim. Açık Oyunları evet akıcı bir seriymiş. O zaman bu kitapların içinde ilk okuyacaklarım olabilirler.

      Sil
  6. Öncelikler mim için teşekkürler abla :)

    Ama o güzel özel basım 3 kitap bir arada olan yüzüklerin efendisi varya o kitabi oku ne olursun. O kitaba yapilacak en büyük haksızlık rafta toplanmasına müsaade etmek bence. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, rica ederim :-) Tabii ki okuyacağım ama o kitaptan okumam çok zor, e-kitap olarak okurum ama okurum :-)

      Sil
  7. Ayy sorma Şule abla ya benim de mimlerim birikti ama mim yazısı yazmak çok eğlenceli değil mi :D Sadece arka arkaya mim yazısı yayınlamak içime sinmiyor benim :/ Neyse, şu Aşk ve Gurur ve Zombiler için aynı durumdayız, ben de hem merak ediyorum hem de çok fazla olumsuz yorum görüyorum, hevesim kaçıyor -_- Açlık Oyunları'nın filmlerini izlemediysen seriyi okurken hiç sıkılmazsın bence :D Yüzüklerin Efendisi için aynı fikirdeyim, o koca tek ciltte okunmaz hiç. Bence zaten o tek cildi kütüphanede arşivlik olsun diye basmışlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada mim için çoook teşekkür ederim ^.^

      Sil
    2. Gözde Türker, ben de seviyorum mim yazmayı ve takip ettiğim blogların mim yazılarını okumayı. Benim yazmam gereken 2 mim daha var. evet arka arkaya yazınca benim de içime sinmiyor ama bu aralar başka yazı hazırlayacak enerjim de pek yok. Açlık Oyunları filmlerini hiç izlemedim belki ileride kitaplarını okurum diye. Rica ederim canım :-)

      Sil
    3. Gözde Türker,
      rica ederim canım :)

      Sil
  8. Tutunamayanlar uzun zamandır benim de kitaplığımda beklemekte :/ Aldığım zaman sana ağır gelir biraz bekle demişlerdi, hevesimi kırdılar şimdide başlayamıyorum :D Keşke o zaman dinlemeyip, okusaydım. Belki göndermeleri anlamazdım ama ileriki yıllarda tekrar okurdum ve tabu haline gelmezdi. Sineklerin Tanrısı beni de çok etkilemişti, filmini sonra izledim ama kitabı kesinlikle daha güzel. Aşk ve Gurur ve Zombiler'i üzülerek belirtiyorum ki ben de beğenmedim, filmi iticiydi bence. Üstelik kitapçıda bu kitabı klasik rafına koymuşlar, kitap okumayan eleman çalıştırmanın getirisi -.- (Belki kitabı daha güzeldir? Ciltli basımı çok güzel görünüyor :D)
    İyi okumalar diliyorum :))

    YanıtlaSil
  9. Ask ve gururun kapağını beğendin mi? :) ben korktum ya, okusam herhalde kapağını örter öyle okurum ;))) iyi okumalar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, o kitabı sorunun kapağını beğendiğim kısmına değil de "kötü yorumlar okuduğun için okumadığın bir kitap" kısmına uyduğu için yazdım yoksa korkutucu bir kapağı olduğu yorumuna katılıyorum :-)

      Sil
    2. :) , gerçi bizim evde olsa o kitap çocukların elimden düşmezdi galiba ;)

      Sil
    3. Bize Her Yer Okul, çocuklar bizden daha cesur oluyorlar :-)

      Sil
  10. Şulee!!! çok güzel olmuş ki, kalemine sağlık ;)
    Çoğu kitabı bilmiyorum... Yüzüklerin efendisini okuyamaman sen!!! kitap kurdu, beni şaşırttın =)))
    Sinek tanrısını ben de etkinlikten hatırlıyorum...
    Aşk ve gurur filmini izlemiştim +Zombi hali nasıldır, merak ettim doğrusu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, çok teşekkür ederim. Yüzüklerin Efendisi'ni okuyamama sebebeim kitabın çok kalın ve ağır olması, yazılarının da küçük olması yüzünden yoksa şimdiye kadar okurdum belki. Seriyi e-kitap olarak okumaya karar verdim. Böyle daha kolay olur.

      Sil
    2. Anladim sule sen ki kitap kurdu, ya değilse kaçar mı 😉 keyifli iyi okumalar 💕

      Sil
    3. Kore Fenomeni, çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  11. Sahi Sineklerin Tanrısı'nın kitabını ben de düşünemiyorum Şule... Dehşeti kendi hayal gücümüzle okumak filmini izlemekten daha korkunç olacaktır diye tahmin ediyorum.
    Tabi öyle bir dönemin olmasını asla istemem ama Tutunamayanlar'ı okuman için sana, kitap okumak istemeyeceğin bir dönemi tercih etmeni önereceğim :) Yani diğer kitapları canın çekmediği, okumaktan soğuduğun bir dönem aç ve başla. Ben öyle yapmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, ilginç bir öneri yapmışsın :-) Tutunamayanlar'ı öyle bir dönemde okumayı akıl etmezdim. Tutunamayanlar'dan artık o kadar korkmuyorum çünkü bir arkadaşım en sevdiği kitaplardan biri olduğunu ve dört kez okuduğunu söyledi. :-)

      Sil
  12. Monte Kristo Kontu'nu okumayı ben de çok istiyorum. Tam öyle kalın kitaplar okuyacak havadayım. Tutunamayanlar'ı bitireli birkaç gün oldu. İlk 200 sayfayı atlatınca devamı geliyor zaten. Başucu kitabım bile olabilir. Boş vaktiniz varsa kitabın içine dalın derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buse Akkır, bu yorumunuz bana umut verdi. Artık Tutunamayanlar gözümü o kadar korkutmuyor. Teşekkürler :-)

      Sil
    2. Kesinlikle öyle ilk 200 sayfadan sonrası bir çırpıda bitiyor. 5-6 sene önce okuduğum bir kitap. Hala altı çizili yerleri okurum, zihnimi tazeliyor bu satırlar.
      İnce bir zekanın ürünü kesinlikle. Bi an da sizi tutunamayanlara dahil etse de kitap, birdenbire bileğinizden yakalıyor insanı o esriklik ve yeniden diyor. Keşke Oğuz Atay uzun yıllar yaşasaydı ve daha çok eserini okuyabilseydik..

      Sil
    3. güzellik senfonileri, maalesef erken denilebilecek bir yaşta ölmül. İyi bir şair ya da yazar genç yaşta ölünce çok üzülüyorum. Orhan Veli'ye, Sabahattin Ali'ye üzüldüğüm gibi. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  13. Ben de Tutunamayanlar'ı üniversitede alıp başlamıştım ama sonunu getirememiştim. 12-13 sene oluyor. Şimdiki aklımla belki daha kolay okurum diyorum ama hala elim gitmiyor. Belki de daha zamanı gelmemiştir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, evet kitapların zamanı oluyor. Bazen sıkılıp yarım bıraktığın kitabı başka zaman okuyunca bir çırpıda bitirebiliyorsun. Umarım Tutunamayanlar'ı doğru zamanda okuruz :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...