20 Kasım 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: YAZARIYLA HOŞBEŞ ETMEK İSTEDİĞİM 6 KİTAP

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

Bugünün üçüncü ve son Pazar 6’lısı yazısı geçen haftanın konusu: Yazarıyla hoşbeş etmek istediğim 6 kitap. Ben bu kategoriyi kendime göre değiştirerek sohbet etmek istediğim 6 yazarı seçtim. Bu 6 ismin de en sevdiğim yazarlardan olduğunu söylemeliyim.

İlk aklıma gelen yazarları yazdım ve hepsinin Türk yazarlar olduğunu fark ettim. Acaba bilinçaltım “İngilizce bilmiyorsun. Yabancı yazarlarla nasıl konuşacaksın?” diye mi düşündü ki J
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

AHMET ÜMİT
Günümüz Türk yazarlarından en sevdiğim yazar Ahmet Ümit. Kendisiyle iki kere karşılaştık. İlkinde sanırım 2009 senesiydi. Çukurova Kitap Fuarı’na gelmişti. Ben de kendisine kitap imzalatmıştım ama yanına yaklaşmam on dakikayı bulmuştu. Önce uzaktan uzun uzun kendisini seyretmiştim ve yanına gitmeye cesaret edememiştim. Hayatımda hiçbir ünlünün karşısında bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum.

Ahmet Ümit’le ikinci karşılaşmamız geçen sene yine kitap fuarında oldu. Bu sefer Kitap Ağacı Adana grubundan arkadaşlarla beraber kendisine kitap imzalattık ve fotoğraf çekildik. O günün detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Geçen sene Ahmet Ümit’le birkaç cümle de olsa sohbet ettim ama yazarla kesinlikle daha uzun süre konuşmak isterdim.
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

ORHAN VELİ KANIK
Şiir sevmeyen benim en sevdiğim şairdir Orhan Veli. Erken öldüğüne en çok üzüldüğüm edebiyatçılardandır. Daha uzun yaşamasını ve bize daha çok şiir bırakmasını isterdim. Onunla oturup şiir konuşmak ilginç olurdu şüphesiz.
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

MİNA URGAN
Mina Urgan’ın Bir Dinozorun Anıları kitabını okuyan herkes şüphesiz yazara ve hayatına hayran olur. O kadar dolu dolu bir ömür yaşamış ki… Beş yaşında Atatürk’le tanışma. Falih Rıfkı Atay’ın üvey kızı olması. Halide Edip Adıvar’ın asistanlığını yapması. 16 yaşında tek başına trenle Avrupa turuna çıkması. Her yaz Berna Moran ve Sabahattin Eyüboğlu gibi edebiyatçılarla mavi tura çıkması vb. Keşke karşıma geçse ve saatlerce anılarından bahsetse, ben de onu dinleyebilseydim.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

ORHAN KEMAL
Türk edebiyatında en sevdiğim yazarlardan biri Orhan Kemal. Adanalı olması ve kitaplarının Adana’da geçmesi kendisine daha fazla sempati duymamı sağlıyor. Varoşlarda yaşayan fakir insanları kendisinden daha iyi yazan bir yazarla tanışmadım henüz. Orhan Kemal’le tanışmak ve Adana’dan, insanlardan konuşmak isterdim.   
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

İPEK ONGUN
İpek Ongun genç kızlık zamanlarımın bir numaralı yazarıydı. Üniversitede okurken Atatürk Havaalanı’nda kendisini görmüştüm. Tam karşımda oturuyor ve Zülfü Livaneli’nin Sevdalım Hayat kitabını okuyordu. Yanına gidip kendisiyle tanışamadım ama onu uzun uzun seyrettim J Bu sene Çukurova Kitap Fuarı’na gelirse kendisine kitap imzalatmak ve sohbet etmeyi çok isterim.
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

REŞAT NURİ GÜNTEKİN
Yine en sevdiğim isimlerden Reşat Nuri’yle de tanışmak ve edebiyattan, öğretmenlik tecrübelerimizden sohbet etmek isterdim Bakalım o zamanlardaki öğretmenlikle günümüzdeki öğretmenlik arasında ne gibi farklılıklar ve benzerlikler var. J


Evet, Pazar 6’lısı yazılarının bu haftalık sonuna geldik. Ben şimdi gidip bir hafta sonraki vizelerime çalışmalıyım. Bilmeyenler için söyleyeyim, açık öğretimden edebiyat okuyorum ve derslere çalışmayı bu zaman bıraktığım için çok çalışmam lazım çok. Bu yüzden bu hafta bloguma çok uğrayamayacağım ama aralıkta söz veriyorum telafi edeceğim. Ben yokken siz blogumu yalnız bırakmayın olur mu? J Haftaya görüşmek üzere, hoşça kalın. 

33 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. Sanırım çoğumuz İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri Serisi'yle büyüdük =) Ahmet Ümit'i hep okumak isteyip erteliyorum, umarı bir gün okuyacağım. Hatta önereceğin kitabı varsa çok sevinirim. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü Ayraç, Ahmet Ümit'ten başlangıç olarak Patasana kitabını tavsiye ederim. Onu seversen Başkomiser Navzat karakterinin olduğu romanları okuyabilirsin.

      Sil
  2. Şule abla her yazında kendimden bir parça görüyorum, korkmaya başladım :D Şiir sevmediğini bilmiyordum..şiir sevmenin resmen moda olduğu bu dönemde şiir sevmeyen bir ben varım gibi geliyordu. :D Ortak noktamız çıktıkça garip bir şekilde seviniyorum :D Açık öğretimden edebiyat okumana da çok sevindim, umarım kolaylıkla bitirirsin :') Benim de yazmak isteyip yazamadığım pazar altılısı temaları var... araya sıkıştıracağım artık ben de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, pazar günleri benim için göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Bu yüzden birkaç yazıyı yazamamıştım, içimde kalmıştı. Geç de olsa yazmak istedim, blogumda dursun istedim.

      Ben de senin her yazında kendimden bir parça buluyorum. Birbirimize bu kadar benzediğimiz için iyi anlaşıyoruz :-)

      Sil
  3. Pazar 6lisi yazilari cok hosmus ya ozendim ben de:) cok keyifli bir yazi olmus her yazar icin ben de kendimi yokladim, sinavlarinizda basarilar:)

    YanıtlaSil
  4. ben bugünlerde, çok teşekkür ederim. Pazar 6'lısı yazılarına siz de katılabilirsiniz isterseniz.

    YanıtlaSil
  5. Sanırım hepsiyle ben de sohbet etmek isterdim, özellikle Reşat Nuri'yle... Çalıkuşu üzerine saatlerce konuşurduk. :D Ben de aöf'den edebiyat okuyorum, ikinci sınıftayım :D Umarım kendi üniversitemle eş zamanlı bitecek, başarılar şimdiden, umarım sınavların çok güzel geçer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, instagram paylaşımlarından görmüştüm edebiyat okuduğunu. Mesaj atacaktım hatta. Umarım ikimizin de sınavları güzel geçer. Ben zevkine okuduğum için ve tembelliğimden dolayı kasmıyorum kendimi. büyük ihtimalle dört yılda bitiremem :-)

      Sil
  6. Sınavlarında başarılar diliyorum. Benim de içimde edebiyat okumak ukte kaldı. İnşallah gerçekleştireceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, teşekkür ederim canım. Umarım sen de okursun ama cidden emek vermek gerekiyor. İlk vizeden anladım bunu :-)

      Sil
    2. İnşallah canım. Açık öğretimde artık 4 yanlış 1 doğruyu götürecekmiş o da sana rastladı ama eminimki sen başarılı bir şekilde bitirirsin :)

      Sil
    3. okumasyon, aynen. Devlet durdu durdu benim okumayı seçtiğim yılda getirdi bu kuralı. Neyse ki çan eğrisi var. Kendime değil ama diğer insanların tembelliğine güveniyorum :-)

      Sil
    4. :) ben sana da güveniyorum

      Sil
    5. okumasyon, teşekkürler canım :-)

      Sil
  7. İlkay Özgür, güzel yorumun için ben teşekkür ederim :-)

    YanıtlaSil
  8. Özellikle Reşat Nuri ve İpek Ongun..:) harika bir seri bu:)

    YanıtlaSil
  9. Orhan veli ve Reşat Nuri'yi yakalarsan bırakma , :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, keşke yollarımız kesişseydi :-)

      Sil
  10. Pazar altılısı yazılarınıza bayılıyorum :) temalar çok hoş bende Reşat Nuri Güntekin ile tanışsam fena olmazdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizkardeseler Arasinda, bir pazar 6'lısı yazısı da sizden okumak isterdim :-)

      Sil
  11. Sınavlarınız güzel geçmiştir umarım, pazar 6'lısının bu teması çok güzelmiş ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, bazı sınavlarım güzel bazıları berbat geçti :-) bu temayı ben de severek yazdım.

      Sil
  12. Yorumlarını özledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, teşekkürler :-) Bu hafta başlıyorum inşallah.

      Sil
    2. Bu aralar ben okuyamıyorum tutuldum sanki.Yorumlar tetikler belki.Sevgiler :)

      Sil
    3. cangz, benden de sevgiler :-)

      Sil
  13. http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/12/pazar-6ls-6-bloggera-hediye-ver.html
    Son pazar 6'lısı yazımda senden bahsettim biraz :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, bu aralar yoğunluğumdan dolayı blog yazıları okuyamıyordum. Bugün arayı kapataya çalışacağım. Şimdiden teşekkürler :-)

      Sil
  14. heyecandan konuşabilir miydim pek emin değilim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, seni çok iyi anlıyorum. Ahmet Ümit'i ilk gördüğümde yanına gidebilmek için 5 dakika kendimi hazırlamıştım :-)

      Sil
  15. Mina Urgan kesinlikle ben de çok isterdim 😍. Bayadır buralarda olmayınca toplu yayın okuma ve yorum yapıyorum üst üste 😄 Daldan dala ☺️. Özlemişim valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, benim şikayetim yok :-) Geçen haftalarda ben de buralarda pek yoktum. Takip ettiğim blogları okumam üç günümü aldı :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...