14 Ocak 2018 Pazar

ÇUKUROVA KİTAP FUARI GANİMETLERİM (2018)

sule uzundere blog

Bu sene 11.si düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı bugün sona eriyor. Fuar bitmeden fuar izlenimlerimi ve aldığım kitapları yazmak istedim. Böylece gidecek olanlara bir fikir verebilirim.

Ben fuara, açıldığı gün ve erken saatlerde gittim. Amacım ilk gün şöyle bir gezip indirimlere bakmak, gözüme takılanları almak, ikinci gezişimde daha detaylı gezerek bir alışveriş daha yapmaktı ama ikinci kez gidemedim. Bugün fuar açık olacak ama hem pazar günü olduğundan hem fuarın son günü olduğundan hem de birçok imza günü düzenlendiğinden ne kadar kalabalık olabileceğini tahmin edebiliyorum. Bu yüzden bu sene fuar defterini kapattım.

Yayınevleri yine %25-%30 arası indirimler yapmışlardı. Neyse ki neredeyse her yayınevinin %50 indirimli ya da 5-10 liralık kitap bölümleri de vardı. Ben tercihimi bu bölümlerden yana kullandım. Elimde zaten okunmayı bekleyen çok kitap var. İnternet sitelerinde bu indirimlerin daha fazlasını yakalayabiliyorken sırf görünce dayanamadığım için kitap almak istemedim. Böylece az sayıda kitap aldım, aldıklarımı da çok uygun fiyata aldım. 

İsterseniz neler almışım tek tek bakalım:
sule uzundere blog
Sel Yayıncılık
Geçen sene gibi bu sene de en çok kitabı Sel Yayıncılık’tan aldım. 7 kitaba 35 lira verdim. Küçük İskender ve Ferit Edgü kalemini sevdiğim yazarlar. Enis Batur’u daha önce okumadım ama kitabın isminde Oktay Rıfat adını görünce okumak istedim. İsahag Uygar Eskiciyan’ı Öneri Makinesi’nden duymuştum. Yazarla tanışmam bu kitapla olacak.
sule uzundere blog
Destek Yayınları

Babam Beni Şahdamarımdan Öptü kitabını İnstagram’da takip ettiğim kitap sayfalarında gördüm. Hepsi de övgü dolu yorumlar yazmıştı kitaba. Ben de çok uygun fiyata bulunca(5 ya da 10 liraydı) kaçırmak istemedim. Hatta bir tane de birine hediye ederim diye aldım. Yuğ kitabı yayınevi tarafından hediye edildi.
sule uzundere blog
Pegasus Yayınları

Pegasus’ta bazı kitaplarda %50 indirim vardı. Ben fuarın ilk günü ve sabah erken saatlerde gezdiğim için Pegasus henüz kitaplarını dizme işini bitirememişti. Bu yüzden bütün kitapları ayrıntılı inceleyemedim. İndirimli kitaplar arasında Esseve Rin’in okuyup beğendiği Büyümek Diye Bir Şey Yok kitabını görünce hemen aldım. Kitaba 15 lira ödedim. Karikatürlerden oluştuğu için hemen okudum. Önümüzdeki günlerde yorumu gelecek.
sule uzundere blog
Türkiye İş Bankası Yayınları

Ahh ah gönül isterdi ki İş Bankası da bütün kitaplarında %50 indirim yapsın, bütün maaşı oraya yatırıp elimde onlarca kitapla çıkayım ama tabii ki böyle bir indirim yapmadılar. Ben de %25 indirimi beğenmediğim için, internette %38’e varan indirimler bulabiliyorum,  yayınevinden sadece Türkan Şoray kitabını aldım. 10 lira ödedim.
sule uzundere blog
Kırmızı Kedi Yayınları

İnci Aral da sevdiğim kalemlerden. Yazarın üç romanını okusam da denemelerini okumamıştım. En sevdiğim türlerden biri olan denemede yazarı okumak istedim, kitaba 5 lira ödedim.
sule uzundere blog
Martı Yayınları

Linda Howard’ın bir kitabını okumuştum. Bu iki kitabı da sürekli gözüme çarpıyordu. Arada canım romantik kitaplar okumak istediğinde okumak için aldım. İkisi de 5 liraydı.
sule uzundere blog
İnkılap Yayınları

İnkılap Yayınları’ndan Yaşar Kemal ve Aziz Nesin biyografilerini aldım. İkisine toplam 10 lira ödedim.
sule uzundere blog
2018 fuar kitaplarım

Aldıklarımın toplu görüntüsü bu şekilde. Fuardan 17 kitap almışım gibi görünse de biri yayınevinin hediyesiydi, ikisini de ben arkadaşlarıma hediye etmek için aldım. Yani fuar alışverişimi 14 kitapla tamamlamış oldum. Tesadüftür ki geçen sene de 14 kitap almıştım.

2017 Çukurova Kitap Fuarı yazımı buradan okuyabilirsiniz.
2016 Çukurova Kitap Fuarı yazımı buradan ve buradan okuyabilirsiniz

15 yorum:

  1. Aldığın Linda Howard kitaplarının ikisini de severek okumuştum. Okuduktan sonra yorumlarını bekliyorum. 😊 Güzel okumaların olsun, sevgiyle kal.. 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban,
      çok teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  2. İlkay Özgür,
    Büyümek Diye Bir Şey Yok kitabının baskı kalitesi gerçekten çok iyiydi. İnstagram'da birkaç sayfasını paylaşmak istiyorum.

    Senin yeni profil fotoğrafına bayıldım. :-)

    YanıtlaSil
  3. Aaa Sarah Andersen'ın kitabının çevrildiğinden bile haberim yoktu :D Yeni kitaplarını güle güle oku ablacım, umarım hepsini beğenirsin :') Yorumlarını bekliyor olacağım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      tabii siz orijinal dilinde okuduğunuz için çevirilerden haberiniz olmuyordur :-)

      Çok teşekkürler canım. Okudukça blogumda yazarım :-)

      Sil
  4. Kumkurduu <3 garip bir sempati besliyorum ona henüz okumasam da :) keyifle oku :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      Kumkurdu'nu ben de okumadım. Hatta duymamıştım bile. Yayınevinden hediye verilince görsele koydum. Sen böyle yazınca merak ettim şimdi :-)

      Sil
  5. Güzel kitaplar almışsın Şule :) Hepsini bir solukda oku inşallah ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      inşallah canım. Teşekkürler :-)

      Sil
  6. Kitap alışveriş yazılarını okumak pek keyifli oluyor :)Hepsini büyük bir keyifle okuman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      bence de. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  7. Keyifle oku canım. Güzel alışveriş olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      teşekkürler canım :-)

      Sil
  8. Keyifli günlerde oku, Kara Melek bende de var bir türlü okuyamadım benden önce okursan yorumuna göre başlara alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      çok teşekkür ederim :-) Okuyunca mutlaka yorumlarım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...