30 Ocak 2019 Çarşamba

Brenda Joyce’dan Dört Kitap Okudum

The deWarenne Dynasty serisi

Bloğumu uzun zamandır takip edenler historical türünü ne kadar sevdiğimi bilirler. Bu türde favori iki yazarım vardı: Julia Quinn ve Judith Mcnaught. İkisinin de okumadığım kitabı kalmadığı için yeni yazar arayışına girmiştim. Yeni okuduğum yazarlardan sevdiklerim de oldu sevmediklerim de. Sevgili Belle’nin Kütüphanesi’nin önerisine uyarak bir de Brenda Joyce’un kitaplarını okumak istedim.

Yazarın Türkçeye çevrilmiş on bir kitabı var. Bu kitapları hepsi The deWarenne Dynasty serisine ait. Kitaplar Pegasus Yayınları tarafından yıllar içinde maalesef sıralamaya dikkat edilmeden çevrilmiş. Bu yüzden kitapların basılma tarihine dikkat etmemek gerek. Serinin okunma sırası şöyle:

8. Kusursuz Gelin
9. Tehlikeli Aşk
10. İmkansız Aşk
11. Yemin

Ben serinin ilk dört kitabını okudum. Kitaplar ve yazarın üslubu hakkında genel bir yorum yapacağım.

Ben yazarın üslubunu sevdim. Kitapları historicalların çoğunluğuna göre daha kalındı. Bu türde genellikle 300-350 sayfa yazılırken yazarın okuduğum dört kitabının sayfaları 436-623 arasında değişiyordu. Biri hariç bu sayfaların dolu dolu olduğunu söyleyebilirim. Bazı kitaplarında pembe dizi izler gibi karakterlerin hikâyelerini yıllara yayılmış olarak okumak hoşuma gitti. Yazar kitapları boş yere uzatmamış, sayfaların hakkını vermiş.

Okuduğum birçok historical toz pembe diyebileceğim romantikliğe sahipken yazarı daha gerçekçi buldum. Diğer historicallarda bahsedilmeyen ya da üstü kapalı anlatılan rahatsız edici detaylar yazarda açık seçik yazılmıştı. Bu yüzden Julia Quinn naifliğine alışkın okurlar yazarı okurken ilk başta biraz yadırgayabilir.

Dört kitapta üç farklı çevirmenin çalışmış olması serinin devamlılığı için hoş olmamış. Özellikle birinin çevirisinden hiç hoşlanmadım ve onun çevirdiği kitap da en az beğendiğim kitap oldu. Şimdi düşünüyorum acaba gerçekten kitap diğerlerinden daha mı kötüydü yoksa ben çeviriden dolayı mı beğenmedim? Keşke bütün seriyi aynı kişi çevirseydi.

Yazarın kitapları Pegasus Yayınevi tarafından basılmış. Her bir kitabın fiyatının en az 40 lira olduğu göz önüne alınırsa, Bir Avuç Aşk 45 lira, seriyi ikinci el temin etmek isteyebilirsiniz. Kitaplara bu fiyatı biçen Pegasus, keşke kitapların basımına dikkat etseydi de kitaplarda daha az yazım yanlışı olsaydı diyorum.

Yazı daha da uzamasın diye her kitabı tek tek yorumlamayacağım. İsterseniz yorumlarda detaylı olarak konuşabiliriz. Burada sadece beğenime göre sıralayacağım ama türü seviyorsanız ilk kitaptan itibaren okumanızı öneririm. İlk dört kitap içinde benim için en iyiden en kötüye doğru sıralama şu şekilde oldu: Gülün Sözü>Oyun>Gönülçelen>Bir Avuç Aşk

Sonuç olarak Brenda Joyce benim sevdiğim bir kalem oldu. Kitaplarını okumaya devam edeceğim. Henüz okumadığım yedi kitabı olduğu için kendimi şanslı sayıyorum çünkü yayınevi yazarın yeni kitaplarını çıkarma konusunda çok yavaş. Umarım ben elimdekileri bitirene kadar yazarın yeni kitapları çıkar.

Siz hiç Brenda Joyce kitabı okudunuz mu? Sevdiniz mi? Historical türünü sever misiniz? Bu türde favori yazarlarınız kim? Yorumlarınızı bekliyorum, yeni yazılarda görüşmek üzere.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. (Bir Avuç Aşk) Güçlü erkeklerin böyle dertleri olur. Koca bir krallığı idare ederler ancak asi bir evlatla başa çıkamazlar.

8 yorum:

  1. Sıralamaları dikkate alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. sibel özer,
      eğer seriyi okumak istiyorsanız ilk kitaptan itibaren okumanızı öneririm ama eğer ben sadece güzel olanları okuyacağım derseniz beğendiklerime öncelik verbeilirsiniz.

      Sil
  2. Kalınmış kitapları ya öyle oldu mu sıkılabiliyorum,zaten o rahatsız edici bilinen sahneleri üç beş sayfada anlatmak da gereksiz uzunluk geliyor bana geçiveriyorum.Ama sen hakkını vermiş demişsin okuyabilirim denk gelirsem yine de önceliğim Julia Quinn ve Judith Mcnaught ikisinin kalemlerini çok severim birer kitaplarını okumuş olsam da devamlarını okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      türde zevklerimiz benzer o zaman :-)

      Sil
  3. Merhaba bu yazıyı gördükten sonra tanıdım bu kitapları. En kısa sürede okumak isterim. Ayrıca açıklayıcı anlatışından ve bloğundan çok etkilendim. Ben de bugünlerde böyle bir yazı yazdım değerlendirmen benim için önemli bi bakıp değerlendirir misiniz
    https://magazintur.blogspot.com/2019/01/hint-cingeneleri-2019-ylnda.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Magazin Tur,
      güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  4. Çeviri yüzünden seriyi okumayı bıraktığımı bilirim, çok fark ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      bence bir seriyi bir çevirmen çevirmeli. Kitabın kapağında okumasan bile bu kitabın çevirmeni farklı diyorsan sıkıntı var demektir.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...