3 Nisan 2019 Çarşamba

Erich Kastner-Uçan Sınıf Benim ve Öğrencilerimin Yorumu

sule uzundere blog kitap yorumları

Sarıçam Kitap Okuma Şenliği’nde 7.sınıf için seçilen kitaplardan biriydi Uçan Sınıf.

Yılbaşı yaklaşırken bir erkek yatılı okulundaki öğrencilerin maceralarını okuyoruz. Okulda her çeşit öğrenci var. Onları ve aralarındaki ilişkiyi okumak çok keyifliydi. Her ne kadar çocuk kitabı olarak geçse de ben de severek okudum. Bana yer yer Hababam Sınıfı’nı hatırlattı. Kitapta çok güzel mesajlar da vardı. Ortaokul çağındaki çocuğunuza gönül rahatlığıyla okutabilirsiniz. Hatta siz de onunla beraber okuyun derim.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1.İşlenen her suçta, suç sadece o suçu işleyende değildir, suçun işlenmesini engellemeyen de suçludur.

7.sınıf öğrencilerimin kitapla ilgili yorumları şu şekilde:

Gamze: Kitabı, karakterleri ve konusunu kendime çok yakın buldum ve bu yönünü beğendim. Johny Trotz’dan daha fazla bahsedilmesini isterdim.
Ebru: Kitap çok güzel ve akıcıydı. Arkadaşlar arası dayanışmayı çok sevdim.
Fatma: Bence yılbaşında oynanan Uçan Sınıf oyunundan daha uzun şekilde detaylarıyla bahsedilmeliydi. Kitapta genel olarak Matthias ve Uli’den bahsediliyor. Biraz da Sebastian, Johnny ve Martin’den bahsedilmeliydi.
Zeynep: Eğlenceli kitaptı. Ben çok beğendim ama sadece İngilizce isimler olduğu için bazen isimleri karıştırdım.
İrem: Kitabın başında yazarın, kitabı nasıl yazdığını anlattığı yer çok uzundu. Robert Uthofft’ın lakabının “Sigara İçmez” olması çok hoşuma gitti.
Ali: Sürükleyici, insanı başka diyarlara götüren bir kitap. Komik, eğlenceli, çılgın bir sınıf. Türklerdeki Hababam Sınıfı’na benziyor.
Naim: Kitap sürükleyici ve okudukça okunmak istenen bir kitap. Yazar kitapta öğüt verici cümleler kurmuştur. Bazı yerlerinde insana ilham veren noktalar var.
Alican: Kitap güzeldi ama macerası azdı.
Yusuf: Hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri diyebilirim.

Siz Uçan Sınıf’ı okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

14 yorum:

  1. Yorumlara bakınca ben de okumak istedim. Teşekkürler tanıtım için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Ebemkuşağı,
      içinizdeki çocuğu eğlendirmek için güzel bir tercih olacaktır :-)

      Sil
  2. çocuk kitapları okumayı çok seviyorum, hele bu son ara çok okudum diyebilirim, Hanzade SErvi okudun mu hiç Şule'cim? Ben çok sevdim onun kitaplarını... Bu kitabı da seveceğime eminim, ekliyorum listeme:) çocukların yorumlarına bayıldım, ne güzel şeyler söylemişler maşallah:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      Hanzade Servi'yi daha önce duymamıştım Eren. Kitaplarını not aldım. Sen beğendiysen güzeldir. Uygun bir anımda okumak isterim. Teşekkürler önerin için. Sevgiler :-)

      Sil
  3. Bu kitabı Kero'dan okumuştum sanırım ama çok emin olamadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Kağıt Salıncak,
      okuduğum kitapları unutmamak için kitap uygulamaları kullanıyorum yoksa benim de kafam karışıyor okudum mu okumadım mı diye :-)

      Sil
  4. aa süper kızıma da alayım hemen teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Babaannemintakvimciği,
      umarım severek okur. Sevgiler :-)

      Sil
  5. 6. sınıfa giden oğlum için özellikle sınıfça okuduğunuz ve öğrencileriniz tarafından beğenilen kitapları not ediyorum. Bu kitaplar hakkında öğrencilerinizi bilirkişi kabul edip, yorumlarını ve tepkilerini önemsiyorum. Bu yüzden, sene sonuna doğru, öğrencilerinizle beraber okuyup ta onlar tarafından çok beğenilen kitapların listesi biz kitaplara kaçanlara borcunuz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAPLARA KAÇANLAR,
      öyle bir liste hazırlamanıza çok sevinirim. Bazen öğrencilerim benden kitap önerileri istiyor. Ne kadar çok ve farklı önerilerde bulunabilirsem o kadar yararlı olurum. Listenizi merakla bekliyorum.

      Sil
    2. Öğretmenim :) kusura bakmayın, hata bende. Yanlış ifade etmişim galiba. Büyük bir merakla bu listeyi sizden beklemiştim. Uçan Sınıf, Kraliçeyi Kurtarmak gibi kitapları öğrencileriniz çok beğenmiş, yorumlarını ilgiyle okudum. Bende bu yüzden bu kitapları çocuklarıma da alacağım. Onların yorumları benim için çok önemli.

      Sil
    3. KİTAPLARA KAÇANLAR,
      siz doğru ifade etmişsiniz ama ben yanlış anlamışım :-) Bir ara blogumda çocuk kitapları önerileri yazmıştım. Onun linkini vereyim, kendim özel bir liste yaparsam onu da yazarım.

      https://suleuzundere.blogspot.com/2015/06/cocuklar-icin-guzel-kitap-tavsiyeleri.html

      Sil
  6. Eğlenceli görünüyor, 7 sınıf seviyesine tavsiye edebilirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Duo Diyet,
      biz de 7.sınıf öğrencilerimle okumuştuk. Onlar çok sevdiler.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...