17 Eylül 2021 Cuma

İlk Defa Sahaftan Alışveriş Yaptım

Yaklaşık altı aydır kitap almıyorum. Rekorum değil ama benim için ciddi bir süre. Yeni yıla kadar da almak istemiyordum çünkü elimde çok güzel kitaplar var. Önce onları okumak istiyordum. Kozan’a yaptığımız bir ziyarette orada yeni bir sahafın açıldığını duyunca bir uğrayalım bakalım, diye düşündüm.

Açıkçası ben sahaf hayranı biri değilim. Hani vardır ya bir kitabın ilk baskısına sahip olmak ister, sahaflarda kitap kovalar, ikinci el kitapları, ondaki yaşanmışlıkları sever… Hah, işte o kişi ben değilim. Ben kitabın son baskısına sahip olmak isterim. Kitap yepyeni olsun ve ilk ben okuyayım isterim. Bu yüzden bu yaşıma kadar yüzlerce kitap almama rağmen daha önce hiçbir sahaftan ikinci el kitap almamıştım. Bu alışveriş ilk oldu ama son olmayacak. Hem kitap fiyatlarının çok artması hem de okumak istediğim birçok kitabın yeni baskısının olmaması nedeniyle bundan sonra sahaflarla daha sık görüşeceğiz gibi duruyor.

*Nil Karaibrahimgil’in kitaplarını uzun zamandır okumak istiyordum. Deneme türünü seviyorum. Özellikle okulda ders aralarında ve boş derslerde okumak güzel oluyor. Bu iki kitabı da okulda okumayı düşünüyorum.

*Gizemli Âşık kitabını uzun zamandır arıyordum. Dört kitaplık bir serinin son kitabı. Diğer üçünü okudum, bir tek bu kalmıştı. Bunu da bulduğum için mutluyum. Zaten bu kitabı görünce kitap almaya karar verdim. Diğerlerini daha sonra da alırım diye düşünebilirdim ama bunu bulunca kaçırmak istemedim.

*Linda Howard çerezlik diyebileceğim tarzda güzel aşk öyküleri yazıyor. Birkaç kitabını okumuştum. Favorim Sweeney.

*Napoli serisinin iki kitabı bende var. Bu da dördüncüsü. Üçüncüsünü de aldığımda hemen okumaya başlayacağım çünkü okuyanlar tarafından çok sevilen bir seri. Benim de beklentim büyük.

Bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Merak ettikleriniz? Önce bunu okumalısın, dedikleriniz? Siz hangi taraftansınız? Kitaplarınızı sıfır mı ikinci el mi tercih edersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

27 yorum:

  1. Bu kitapların hiçbirini okumamıştım. Ben de yeni kitap severim. Eski kitaplar kötü kokuyor gibi geliyor bana, yıpranmış sayfaları da sevmem. Ancak çok temizse alabilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      ben de sararmış yaprak sevmiyorum. Hiç okunmamış gibi ikinci el kitaplar var. Onlara can feda :-)

      Sil
  2. Nil Karaibrahimgil'in kitaplarını merak ediyordum. Kitap yorumlarınızı bekliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      birini okudum bile. Ben sevdim üslubunu. Okulda okumak çok keyifli oluyor.

      Sil
  3. Sahaflarda hayat vardır.. Çok pahalı olabilecek kitapları 3 tl ye almışlığım var :) Tabii artık eski sahaflar yok maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ESRA KAFKASLI,
      artık o fiyata kitap bulabileceğimizi sanmıyorum. En kötü kitaba bile 10-15 liradan başlıyorlar :-(

      Sil
  4. yeni kitapları severim ama eski kitapları da severim hatta böyle eski siyah bordro ciltliler olur ya onlar gibi sayfaları sararmış filan birde ilk baskı olursa süper :) içlerinden fırtına merak ettiklerimden konusu hakkında bir fikrim yok ama adı ve kapağı ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      Bordo Siyah Yayınları'nı mı diyorsun. Onları üniversitedeyken ne okurdum. Kitaplığımdaki bütün klasikler onlardan oluşuyordu. Şimdi yeni kitap basmıyorlar maalesef.

      Sil
    2. bordo siyah yayınevini ben de severim eskiden ne çok vardı dediğin gibi ama benim bahsettiğim hani böyle dizi filmlerde olur ya eski siyah ciltliler birinci basım onlar umarım tarif edebilmişimdir :)

      Sil
    3. Gül Özdemir,
      şimdi anladım canım. Bütün kitaplar aynı cilde sahip. Eski filmlerde çok görürüm :-)

      Sil
  5. Uzun zamandır kitap alışverişi yapmıyorum. Sahaftan kitap almışlığımda çoktur. Sahafları ayrı bir severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      ben de aylardır kitap almıyordum ama bir anlık gözümün dönmesiyle bunları almış bulundum :-)

      Sil
  6. Ben de sahaf dolaşmaya bayılırım, kitap almayacak olsam bile. Fakat ne yazık ki bana eşlik edecek hiç arkadaşım yok, öyle olunca da sık sık yapamıyorum bu çok sevdiğim şeyi :D İlk baskı peşinde koşmam ama dediğin gibi kitaplardaki yaşanmışlık izlerini görmeyi seviyorum. Not düşmüşlerse mesela özellikle hoşuma gidiyor. Tarih görmek bile bir tuhaf hissettiriyor beni, ne bileyim garip bir his :D Kitapları okumadım ama sen hevesle almışsın, umarım keyifle okursun ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      teşekkürler canım :-) Ben bu alışverişi çok kısa sürede yapmak zorunda kaldım. Vakit bulduğum zaman uzun uzun kitapları karıştırmak istiyorum. Daha çok istediğim kitap bulabilirim.

      Sil
  7. Sahafları çok seviyorum ama ilk baskılara sahip olmak adına değil de eski sayfalar arasında kaybolmak ve insanların kitaplarında bıraktıları hikayeleri yakalayabilmek.. Keyifli ve güzel bir arayış, tabi dükkan sahibi tüm kitapları kurcalıyor olmamdan rahatsız olup, keyifsiz bakışlar atmazsa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adamkarga,
      öyle satıcıları ben de hiç sevmem. Kitapçıda kitap karıştırmayacaksan alışveriş yapmanın hiç anlamı yok çünkü internette kitaplar çok daha ucuz. Tek avantajlarını da kaybetmezler umarım.

      Sil
  8. İlkay,
    Nil Karaibrahimgil'in bir kitabını okudum bile. Ben sevdim üslubunu. Okulda okumak çok keyifli oluyor. Napoli serisinden beklentim büyük. O seriyi çok seveceğimi düşünüyorum ben de :-)

    YanıtlaSil
  9. Napoli Serisi için Nadir Kitaba bak istersen önce daha iyi fiyatlı bulabilirsin
    Nil Karaibrahimgil kitap mı yazmış ya bak bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      yazmış hem de dört tane :-) İkisini aldım. eğer hoşuma giderse diğerlerini de alırım.

      Sil
  10. dediğin gibi Şule'cim kitap fiyatları o kadar arttı ki sahaflar kurtarıcı oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      bundan sonra sahaflara bir şans vereceğim Eren.

      Sil
  11. İlk baskıları kovalamak dışında en başta bahsettiğiniz sahaf insanı bendim :) Eski, yaşanmışlığı olan kitapları çok seven bir nostalji arsızıydım ben :) Ancak internet alışverişleriyle sıfır kitapların sahaftan daha uygun fiyata gelmesi ve sahaflardaki kitapların söylenen kondüsyondan daha kötü durumda vs gelmesi beni soğuttu sahaf alışverişlerinden. Ben de sadece bulamadığım kitapları almak için başvurur oldum. İçimdeki nostalji canavarına dur dedim :p Gerçi uzun zamandır da kitap alışverişlerim sıfır ve minimum arası gidip geliyor. Kitaplara gelince Linda Howard ben de severim, benim de favorim şimdilik Sweeney. Martı'nın historical serisini ben de almıştım ama hala okumadım. Aldığınız kitapları umarım güle güle okursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benherneysemo,
      çok teşekkür ederim.

      İlk ziyaretimde bile fark ettim fiyatların pahalı olduğunu. Sıfırı 40 lira olan roman illaki bir sitede bir dönem %50 indirime giriyor. Ben sıfır kitabı 20 liraya alabilirim. 2.elde aynı kitaba 15-20 lira istenince almak istemiyorum.

      Senin arşivine hayranım. Eğer bir gün satış ya da takas yapmak istersen ilk önce bana haber ver lütfen :-)

      Sil
    2. Evet, sıfır kitap ve sahaflar başa baş gelince ben de bıraktım :p Zaten okunacak kadar çok kitap var ki elimi eteğimi iyice çektim.
      Kitaplar konusunda teşekkür ederim :) Ben epey okullara, kütüphanelere bağışladım. Bir koliye yakın ayırdım yine, muhtemelen bir hesap açacağım satış sitelerinde çünkü kütüphaneye falan gidemiyorum artık. Sevgiler :*

      Sil
    3. Benherneysemo,
      ben de biraz çevreme, biraz okullara dağıttım ama historicallar herkese verilmiyor. Herkes de okumuyor zaten. Onları takas ya da satış için kullanıyorum.

      Sil
  12. Sahafları çok severim, uzun uzun gezmeyi, aradığın bir kitabı bulmaya çalışırken bir başka kitabın rafın arasından sana gülümsemesi:))) Ben de uzun zamandır gitmiyorum. Online olarak bakıyorum bu ara 2.el kitaplara, aradığım bir iki kitap var, bulabilirim inşallah. Ne güzel kitaplar almışsın, okumadım hiçbirini. Nil Karaibrahimgil'i çok severim ama kitaplarını okumadım, not aldım senden görünce:))) Keyifli okumalar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      teşekkürler canım. Ben Dolap uygulamasını kullanmaya başladım. Orada ikinci el kitaplar satılıyor. Hem satacağım hem alacağım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...