23 Ekim 2015 Cuma

GAME OF THRONES MİMİ



     Herkese merhaba. Maalesef son zamanlarda bloga istediğim sıklıkta yazamıyorum. Bu sene çalıştığım okul değişti ve geçen seneki okuluma göre bu okulda çok daha fazla çalışıyor ve yoruluyorum. Sadece hafta sonları dinleniyorum ve yapmak istediklerime vakit ayırabiliyorum. Eğer başarabilirsem bu hafta sonu birkaç yazı hazırlayıp hafta içi iki güne bir blogda yayınlayacağım. Yoksa hafta içi yazı yazacak gücü kendimde bulamıyorum.

     Yazma şevkini kazanmak için öncelikle basit bir yazıdan başlayayım dedim. Çok sevdiğim kitap ve dizi Game Of Thrones’la ilgili bir mim buldum. Kimse beni mimlememesine rağmen bu mim çok hoşuma gittiği için cevaplandıracağım. Eğer henüz diziyi izlememiş ya da kitabını okumamışsanız lütfen buradan sonrasını okumayın çünkü yazımda bol bol spoiler olacak.

     Spoiler uyarımı da yaptıktan sonra gelelim mime ve benim cevaplarıma:

1- Kitaplarla/ diziyle nasıl tanıştın?
Dizinin ilk sezonu yayınlandığında başta Ekşi Sözlük olmak üzere internette diziyle ilgili yazılar gördüm. Bir süre sonra ilgimi çekti çünkü ben tarihi ve fantastik yapımları severim. Dizinin kitap uyarlaması olduğunu öğrenince de bütün serinin kitaplarını aldım ve okudum. Dizinin sadece ilk iki sezonunu izledim ama diğer sezonlarda ne olduğunu da takip ettim.

2- Stark ve Lannister hanesinden hariç en çok hangi haneyi seviyorsun?
Baratheon ailesini seviyorum. Üç erkek kardeş üçü de nevi şahsına münhasır tiplerdi. Özellikle Renly’i çok severdim.

game of thrones mimi

3- Stark'lardan hala hayatta olanlardan veya ölenlerden en sevdiğin karakter kim?
Robb Stark. Laf aramızda kendisine aşık olmuş da olabilirim :) Krakterin güzelliği bir yana Robb’u canlandıran oyuncu Richard Madden’i çok yakışıklı buluyorum. Maalesef diziden ve kitaptan erken ayrıldı. Bundan sonra oynadığı diğer projeleri takip edeceğim.

game of thrones mimi

4- Lannister'lardan en sevdiğin karakter kim?
Ya ben aslında Lannister’lerin hepsini seviyorum desem (Tabii Joffrey hariç) :) Tamam bu dizinin kötü karakterleri onlar gibi görünüyor ama dizinin atmosferine bakınca taht oyununu en doğru onlar oynuyor. O ortamda ayakta kalabilmek için yapmaları gerekenleri yapıyorlar. Bu yüzden aralarında tercih yapamayacağım.

5- Beğendiğin başka karakter?
Jon Snow, Ygritte, Renly Baratheon, Ned Stark, Petyr Baelish , Bran Stark,Gendry Baratheon. Bayağı karakteri seviyormuşum :)

6- Beğendiğin kötü karakter?
Cersei Lannister. Tamam birçok kötülük yaptı ama hırsını ve istediklerini elde etmek için her şeyi yapabilecek olmasını seviyorum. Sürprizlerle dolu bir karakter.
Bir de , Petyr Baelish’i seviyorum. Adam pisliğin teki ama her durumdan kurtuluyor. Bence bu serinin sonunda iyi yerlere gelecek.

7- Beğenmediğin kötü karakter?
Joffrey’i oynayan oyuncu onu mükemmel canlandırıyordu. Hatta bence dizinin en iyi oyunculuklarından birini sergiliyordu. Belki de bu yüzden Joffrey’den hepimiz nefret ettik. Öldüğünde herkes bir oh çekmiştir.

8- Öldüğüne üzüldüğün karakter?
Tabii ki Robb Stark. Onunla ilgili ne hayallerim vardı. Tahta geçecek ve babasının intikamını alacaktı. Sonra da kardeşleriyle ve karısıyla mutlu mesut yaşayacaktı ama acımazsız George Martin buna izin vermedi.

9- Öldüğüne sevindiğin karakter?
Joffrey.

10- Sahnelerinden sıkıldığın karakter?
Sansa’yı pek sevmiyorum ve onun sahnelerinde sıkılıyoroum. Bir de Samwell Tarly pek ilgi çekici bir karakter değil.

11- Seni en çok şaşırtan değişim/ gelişme?
9. bölümde Ned Stark'ın ölmesi. Biz başrolün dizinin sonuna kadar yaşamasına alıştığımız için o bölümde de birisi uzaktan ok atacak, cellatı vuracak, Ned de kurtulacak diye bekledik ama Game Of Thrones bizim bildiğimiz dizilerden değildi. 2. Sezonda da Renly’nin ölümüne çok şaşırmıştım. Taht kavgasında en güçlü adaylardan biriyken adamı on saniyede harcadılar. Bu andan itibaren artık hiçbir ölüme şaşırmam derken Kızıl Düğün oldu ve hepimiz şoka girdik. Anladım ki GOT’ta her an her şey olabilir ve bütün karakterler ölebilir.

game of thrones mimi

12- Dizideki bir karakteri canlandırsaydın hangisi olurdu?
Talisa olmak isterdim. Robb’la sahnelerim olurdu :)

game of thrones mimi

13-Dizide ki yerlerin neresinde oturmak isterdin?
Sanırım kralın şehrinde oturmak isterdim. Dizideki en modern mekan orası görünüyor.

game of thrones mimi

14- Sence en son tahta kim çıkacak?
Sanırım Jon Snow ya da Dany çıkacak ama benim gönlüm Gendy’den yana. Tahtı onun hak ettiğini düşünüyorum.

15- Dizi hakkında ne düşünüyorsun?
Dizinin ilk sezonu mükemmeldi çünkü birinci kitabı 10 bölümlük bir sezon olarak çektiler ama o sezondan sonra yazarın kitapları yazma hızı dizinin çekilme hızının altında kalınca bu sefer olayları uzatmaya başladılar. Zaten son sezonda dizi kitaptan ayrıldı ve farklı şekilde ilerliyor. Ben de bu durumdan rahatsızım. Keşke kitapların bitmesini bekleselerdi de ondan sonra diziye uyarlamaya başlasalardı. O zaman belki 5-6 sezon sürerdi ama efsane olurdu. Gerçi şu an da efsane olmuş durumda ama işte kitapları okuduktan sonra diziyi eskisi kadar beğenmemeye başladım.

     Benim Game Of Thrones’la ilgili fikirlerim bunlardı. Diziyi kimlerin izlediğini bilmediğim için kimseyi mimlemiyorum. Eğer diziyi izlediyseniz lütfen bu mimi cevaplandırın. Bana da yorum bırakın ki cevaplarınızı okuyabileyim.

     Diziyle ilgili fikirlerimiz benziyor mu yoksa benden tamamen farklı mı düşünüyorsunuz? Lütfen cevaplarınızı yazın, konuşalım. Şimdilik hoşça kalın, görüşmek üzere.

20 yorum:

  1. ne diziyi izledim ne kitabı okudum:/ hiç bir fikrim yok game of thrones hakkında, arkadaşların muhabbetlerine de uzak kalıyorum haliyle, kendimi çok eksik hissediyorum bu hususta:/
    yeni okulunda Allah kolaylıklar versin canım bu arada!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Son zamanların en çok izlenen ve konuşulan dizisi oldu GOT: Eğer sosyal medya kullanıyorsun gözünden kaçması imkansız. Dizisi de güzel ama kitaplarını tavsiye ederim. Fantastik edebiyat seversen hoşuna gidecektir.

      Sil
  2. Herkesin deli gibi takip ettiği bir kitap serisi ve dizi :) Ben de bayılarak okuyor ve izliyorum, hatta ben de bloguma alayım bu mimi.
    Genel olarak fikirlerimiz benzer, ancak burada da söylemeden geçmeyeyim, ben büyük bir Tywin Lannister hayranıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tywin Lannister aslında kral olması gereken adam. Yaşına göre cidden karizma. Dün gördüm hemen mimi yapmışsın. Hızına hayran oldum. Ben olsaydım en az bir hafta sürünür yazmazdım. Hemen cevaplarını kontrol edeceğim. Neler yazmışsın merak ettim :-)

      Sil
    2. Son zamanlarda hiç yazı yazmıyordum, gördüğüm gibi yaptım ve hemen Kralların Çarpışması Kısım 2'yi okumaya devam ettim :)) Bana da sayenizde yazı çıkmış oldu. Teşekkürler ayrıca:)

      Sil
    3. Rica ederim :-) Yazı yazamadığım dönemlerde mimler yardımıma yetişiyor. Mim yazarken pek zorlanmıyorum. Sonrasında da diğer yazılara geçiş yapıyorum.

      Sil
  3. Çok vahşi sahneler, entrika, kan revan, taht kavgalari... offf anlatirken bile içim şişti. Hepi topu 5 bölüm izleyip bana göre degil demiştim. Hele o bağırsaklarla ilgili bir sahne vardi ki "ayyyy" dedyip diziyi kapatmıstim.
    What is it bebegimmmm? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sen Kore dizilerine devam et canım. :-)

      Sil
  4. Ben bu diziye baştan başladım bir ara verdim kaldı gitti öyle:))
    cevapların süper çok keyifle okudum ve güldüm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Maalesef diziyi takip etmesi zor çünkü senede sadece 10 bölüm yayınlanıyor. Diğer sezon geldiğinde neler olmuştu dizi nerede kalmıştı hatırlayamıyorsun. Bu yüzden ben dizinin final yapmasını bekleyip hepsini baştan izlemeye karar verdim :-)

      Sil
  5. Benimde takip ettigim dizi,kitabinida okumak isterdim,ben dizi en bastan bidaha izliyorum,unutmusum cunku😊ama son sezonu dayanamyip izledim yinede,sule canim dediklerine katiliyorum,bu dizi ezberlerimizi bozdu,dizide en cok sevilen karekterde olsa gozunun yasina bakilmadan harcaniyor,john snowda benim favorimdi,onun tahta gececegini dusunuyordum😔tahta gecmesini istedigim adamda tywin lannister

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin favoriler de öldü Esen. Bakalım yeni sezonda kimler ön planda olacak?

      Bu arada madem bloguma yorum yapabiliyorsun niye bir senedir yorum yapmıyordun Esen ? :-)

      Sil
  6. Dizisine takılmayayım şimdi ama eğer tavsiye edersen kitap serisini alıp okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım. Ben ilk dört kitabını severek okudum. Beşinci kitabını alalı çok oldu ama yeni kitabı beklemek zor olur diye hemen okumak istemiyorum. Güzel bir seri.

      Sil
  7. Joffrey ile ilgili bir rivayet var.derler ki kitabın yazarı joffrey i oynayan çocuğa aferin sana evlat rolünü öyle güzel oynadın ki bütün dünya senden nefret etti demiş :-) benim bu dizideki en favori adamım tabiki tyrion lannister dır :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÖKHAN UZUNDERE, Joffrey oyunculuğuyla bütün övgüleri hak ediyor bence. Bütün dünyayı kendinden nefret ettirmek kolay mı? :-) Tyrion diziyi izleyen birçok insanın favori karakteri.

      Sil
  8. şimdiye kadar izlediğim en iyi dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nini,
      ben de severdim. sonuna kadar izlemedim ama. Bir ara vakit bulunca baştan sona izleyeceğim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...