7 Şubat 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: BENİ GÜLDÜREN 6 KİTAP

pazar 6'lısı beni güldüren 6 kitap
Pazar gününün bitmesine dakikalar kala umarım bu yazıyı yetiştirebilirim. Bugün tatilin son günüydü. Yarın okullar açılıyor. Bu yüzden moralimin bozuk olduğunu saklamayacağım J Neyse ki ikinci dönem her zaman birinci dönemden daha çabuk biter. Bir de ders saatim azalmışsa bu dönem dayanmak daha kolay olacak.

Pazar 6’lısının bu haftaki başlığı benim can sıkıntımı unutturacak şekilde komik kitaplardan oluşuyor. Bakalım beni hangi kitaplar güldürmüş.

MUZAFFER İZGÜ – ZIKKIMIN KÖKÜ
Kitap Adanalı çok fakir bir aileyi ve o ailenin çocuklarını anlatıyor. Kitap Muzaffer İzgü’nin hayatından izler taşıyormuş. Ben de maddi durumu çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm için ve Adana’da yaşadığım için kitabı daha çok sevdim. Bu kitabı okurken kahkahalar atardım. İnsanlar neye güldüğümü sorarlardı. Bir kaç yıl içinde tekrar okumayı planlıyorum. Eğer neşelenmek isterseniz size de tavsiye ederim.


MURAT MENTEŞ – RUHİ MÜCERRET
Geçen sene okuduğum en güzel ve komik kitaplardan biriydi Ruhi Mücerret. Yazarın farklı bir tarzı var. Herkese hitap etmiyor. Ya gerçekten çok seviyor, hayran oluyorsunuz ya da hiç hoşunuza gitmiyor. Ben birinci gruptanım. Ruhi Mücerret’i o kadar sevmiştim ki okuduğum kitapları toplu olarak yazarken ona ayrı bir post hazırlamıştım. O yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

SELÇUK AYDEMİR – MAHALLEDEN ARKADAŞLAR
Bu kitabı geçen sene okudum. 90’lı yıllarda çocuk olan herkesin kahkahalar atarak okuyacağı neşeli bir kitap. Kitap hakkındaki ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

ERDİL YAŞAROĞLU – KOMİKAZE 5/6
Düzenli karikatür dergisi takipçisi değilim. Sadece her yılbaşı Penguen’in seçme karikatürlerinin olduğu yıllıkları alıyorum. Çukurova kitap fuarına gelen Erdil Yaşaroğlu’na kitaplarını imzalatmak için bu iki kitabını almıştım. Bir saatten kısa sürede bitirdim kitapları ama her gün bir doz okunursa gününüze renk katar. Beşinci kitabı burada, altıncı kitabı burada ayrıntılı olarak yazmıştım.

GÜLSE BİRSEL – BÜTÜN KİTAPLARI
Gülse Birsel’in özellikle bir kitabını seçmedim. Bütün kitaplarını severek ve yüzümde bir gülümsemeyle okudum. Son kitabı Memleketi Ben Kurtaracağım’ı incelediğim yazımı buradan okuyabilirsiniz.

YILMAZ ERDOĞAN – FERİŞTAH’IN FANTEZİLERİ
Yılmaz Erdoğan kalemini sevdiğim bir isim. Birçok kitabını okudum. Feriştah’ın Fantezileri beni en çok güldüren kitaplarından biridir. Bir de kitabı Bir Demet Tiyatro’da izlediğim Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan gibi telaffuz etmeye çalışınca daha eğlenceli oldu. Kitabın eleştirisini yazmamışım ama beğendiğim alıntıları yazmışım. Burayı tıklayarak okuyabilirsiniz. 

İnsan bazen neşelenmek, kafasını boşaltmak için eğlenceli kitaplar okumak istiyor. Sizi güldüren kitaplar hangisi? Lütfen yazın, ilgimi çekenleri okuma listeme eklerim.

Haftaya Pazar 6’lısı sevgililer gününe denk geliyor. Buna özel bir kategoriyle karşınızda olacağım. Şimdilik hoşça kalın.


22 yorum:

  1. Yine notlar alındı. Güzel bir kategoriymiş :)
    Bu arada hediyelerim elime ulaştı. Bloguma yazdım. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, o zaman hemen bloguna bakmalıyım. Rica ederim :-)

      Sil
  2. Ruhi mücerret'i çok bekletmesem iyi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, beklentileri yükseltmeden okumalısın yoksa beğenmeyebilirsin.

      Sil
  3. Ruhi mücerret listemdeydi.. Şimdi görünce burada evet sıraya daha çabuk almalıyım hissi oluştu :)
    Zıkkımın Kökü'nü de merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, Zıkkımın Kökü'nü severek okuyacağını düşünüyorum. Ruhi Mücerret'i ise beklentileri yükseltmeden okumalısın yoksa beğenmeyebilirsin.

      Sil
  4. Ben bu hafta maalesef yazamadım şimdi ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan T. :-) Eğer kategorileri sevdiysen, yazmak istiyorsan yaz. Biz pazar günüymüş gibi okuruz :-)

      Sil
  5. Listedeki kitapları okumadım ama Zıkkımın Kökü'nün film uyarlamasını izlemiş ve onda da ağlamıştım :D Bu haftaki tema çok güzeldi ama şöyle bir bakınca kitaplığıma güldüğüm sadece bir tane kitap olduğunu gördüm. O da Marslı'ydı. Sanırım güldüren kitaplardan daha ziyade ağlatanları seviyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, iyi hatırlattın. Zıkkımın Kökü'nün filmini de izleyeyim. Ailenin fakirliği insanı hüzünlendirse de yazarın üslubu komikti. Bu yüzden güldüm.

      Ben de genellikle dram türünde kitap okuyorum ama altı tane güldüren kitap okumuşum.

      Sil
  6. Muzaffer İzgünün çocuk kitaplarını okumuştum sadece. O sıcak anlatım Zıkkımın Kökü'nde de varsa kesinlikle okumak isterim :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Zıkkımın Kökü çocukların da yetişkinlerin de okuyabileceği türeden bir kitap. Bence seversin.

      Sil
    2. Muzaffer izgü nün çocuk kitaplarına oğlum bayılıyor.Kendisi 11 yaşında ve kitap okumayı sevmiyor:(((Ama sevmiyorken bile ,yazarın serisini bir solukta bitirdi:)))Fazla söze ne hacet...

      Sil
    3. zehra karabacak, Muzaffer İzgü'nün çok sayıda çocuk kitabı var. Ben okumadım ama ileride çocuklarımın okumasını isterim.

      Sil
  7. Muzaffer İzgü her okuması gerek bir yazar Anadolu insanının doğal halini anlatımı harika. Zıkkımın Kökü kitabını bende okumuştum okunması gereken kitaplardan :)

    YanıtlaSil
  8. Ruhi Mücerret gülümsetmişti beni de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, evet o kitabı seninle ben çok beğendik.

      Sil
  9. Ruhi Mücerret'i bende okumak istiyorum, listemde :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra ünal, Ruhi Mücerret'i seven bayılıyor sevmeyen ise yarım bırakıyor. Umarım sen de benim gibi sevenlerden olursun :-)

      Sil
  10. Muzaffer İzgü'nün kitaplarını bende gülerek okurdum. En son lisede okurken bir kitabını almıştım. O kitabım ortalarda yok, nerede diye aklıma düştü şimdi. :)
    Gülse Birsel'in kitaplarını da keyifle okumuşumdur. Elimde okunmayı bekleyen Memleketi Ben Kurtaracağım isimli kitabı var. Okunma sırasını bekliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      Memleketi Ben Kurtaracağım diğer kitapları kadar komik gelmedi bana. Siyasi eleştiri tarzında yazdığı için gülümsetse de kahkaha attırmıyor. Umarım sen seversin.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...