9 Ekim 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: KEŞKE ÖLMESEYDİ DEDİĞİM 6 KİTAP KARAKTERİ

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Pazar gününden, Pazar 6’lısı yazısından merhaba. Bu hafta keşke ölmeseydi dediğimiz kitap karakterlerini yazıyoruz. Etkinliğin ayrıntılarını merak edenler buradan okuyabilirler, ben hemen listemi yazmaya başlıyorum.

UÇURTMA AVCISI – HASAN
Çocukken bile çoğu yetişkinden olgun olan Hasan keşke güzel bir geleceğin olsaydı ama Halid Hüseyni’nin kitaplarında mutlu hikâyelere pek rastlanmıyor maalesef.

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ – MERYEM
Çocukluğundan beri yüzü gülmeyen kadersiz Meryem. Bari kitabın sonunda mutlu olsaydın ama yazar sana iyi bir kader yazmamaya ant içmiş sanki. Neyse ki çektiğin acılar bitti.

TAHT OYUNLARI – NED, ROBB, YGRITTE, HODOR; RICKON
Taht Oyunları serisi bu kategori için çok uygun bir kitap. Hatta 6 karakteri sadece bu kitaptan tamamlayabilirim :-) İlk aklıma gelen, ölmelerine çok üzüldüğüm karakterleri yazdım.

HARRY POTTER – SIRIUS, LUPIN, TONKS, FRED
Harry Potter’sız bir Pazar 6’lısı listesi düşünülemeyeceği için bu listeye de yazdım :-) Aslında Harry Potter’da keşke ölmeseydi dediğimiz karakterler çoğaltılabilir ama ölümleriyle beni en çok üzen isimler bunlardı.

PERİ GAZOZU – O ÇOCUK
Peri Gazozu insanın aklından çıkmayacak anılarla dolu ama özellikle bir tanesi beni çok etkilemişti. Ercan Kesal’ın doktorluk yaptığı zamanlarda bir köyden fakir bir adam hasta çocuğunu getirir. Doktor, çocuğa birkaç ilaç yazar. Birkaç gün sonra çocuğun öldüğü haberi gelir. Doktor köylünün evine gider. Yazdığı ilaçları kullanıp kullanmadıklarını sorar. Adam da ellerindeki parayla sadece bir tanesini alabildiklerini, diğerlerini ellerine para geçtiğinde almayı düşündüklerini söyler. Baba, çocuğun iyileşmesi için şart olan antibiyotiği alamamıştır. Eğer bir kutu daha ilaç alacak paraları olsaydı o çocuk belki de ölmeyecekti.

BİR GÜN – EMMA
Ah Emma’m tam da mutluluğu bulduğun an ölmen beni ağlatmıştı. Kitapta o bölümleri okurken gözyaşlarımı tutamamıştım. Çok kısa anlatılan ama insanı sarsan bir ölüm tasviriydi. Ben seni Dex ile mutlu mesut yaşıyor sayıyorum.  

Sizin keşke ölmeseydi dediğiniz karakterler kimler? Cevaplarınızı bekliyorum. 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle…


24 yorum:

  1. Bol spoilerlı bir tema oldu bu hafta. Yazıya okumaya başlarken bunu göze almıştım ama zaten :D
    Bir Gündeki ölen karaktere üzüldüm ya. Okumayı düşünüyordum ama şu an biraz tereddütteyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, işin spoiler kısmını düşünmedim. Senin yazma şeklin daha iyiydi :-)

      Bir Gün'ün filmini izle canım. Eğer severse sonra kitabını okuyabilirsin.

      Sil
  2. Sirius Black! Hala üzerimde bir travma kendisinin ölümü. Listede ölmesine en çok üzüldüğüm de kendisi olmuştu.

    Halid Hüseyni'nin kitapları dediğiniz gibi mutlu hikayeler için değil, ama her iki karakter de çok özel karakterlerdi. Ölümleri beni de çok üzmüştü. Taht Oyunları'nda o kadar çok var ki hangisine üzülsek bilemiyoruz.

    Son iki kitabı okumadığım için onları bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, ilk iki yorumuna sonuna kadar katılıyorum. bir Gün ve peri gazozu çok güzel kitaplardır, tavsiye ederim.

      Sil
  3. benide en çok albus dumbledore un ölümü üzmüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay Efsa Şahin, onun ölümüne ben de çok üzülmüş ve şaşırmıştım.

      Sil
  4. Hasan keşke ölmeseydi, beni de üzmüştü. En çok üzüldüğüm karakter Canan Tan'ın kitabında Piraye'nin Haşim'i keşke ölmeseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KirazKahve, Haşim'e üzülen hatta ağlayan çok kişi var ama ben kendisini pek sevmediğim için etkilenmemiştim :-)

      Sil
  5. Senden Önce Ben kitabındaki Will'in ölümü beni çok üzmüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, Will'in ölmesi beni de üzmüştü ama ben kitabını okumadım, sadece filmini izledim. Zaten o kitapta üzülen, ağlayan çok.

      Sil
  6. Benim için Sirius, Snape, Dobby ve Hedwig 😢😢 Ağlaya ağlaya kitap okumak ne garip ama dimi 😊 Bir yandan gözyaşından göremiyorsun, bir yandan da devam etmek istiyorsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, aynen öyle canım :-)

      Sil
  7. Şule ablaaaa! Spoiler yerim korkusuyla okuyamıyorum yazını ya :'( Esleminkini de okuyamadım zaten bu yüzden :/ Hangi kitaplardan bahsettiğini yaz da ona göre okuyayım olur mu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, hahahaha ben spoiler sevmeyen kişileri düşünemedim ya :-)

      Harry potter, taht oyunları, bir gün, bin muhteşem güneş, uçurtma avcısı ve peri gazozu kitaplarından bahsettim.

      Sil
    2. Bin Muhteşem Güneş'i okumak istiyordum ama :/ Olsun, yine de hevesim kaçmadı, Meryem'in hikayesini okumak istiyorum hatta şimdi daha çok.. Harry Potter'ın son üç kitabı zaten insana fenalık geçirtiyor :/

      Sil
    3. Gözde Türker, Harry Potter mutlu sonla bitti diyorlar ama arada kaybedilenler düşünülürse bence o kadar da mutlu değildi sonu.

      Bin Muhteşem Güneş'i mutlaka oku Gözde, vazgeçme :-)

      Sil
  8. Bin Muhteşem Güneş' i iki postunuzda da gördüm. Merak ettim. Okumaya başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, Bin Muhteşem Güneş'i ben bu blogda çok yazdım. Adı gibi muhteşem bir kitaptır. mutlaka okumalısın, seveceğine eminim.

      Sil
    2. En kısa zamanda okuyacağım :)

      Sil
    3. okumasyon, okuduğunda yorumunu bekliyorum.

      Sil
  9. İşte benim okumak isteyip, zamanında okuyamadığım mim! Okurken içim yandı, aklıma okuduğum ve izlediğim serilerde ki sevdiğim karakterler geldi. Biri bile yaşamadı, tek bir tanesi bile. Elime aldığım her kitapta hangi karakteri sevsem, ya ölür, ya kötü adam damgası yer dışlandığından başına gelmeyen kalmaz, yada başka bir bahtsızlık gelir. Mesela karakter öldürmede Halid Hüseyin gibi Jun Mochizuki'de aşmıştır, kadın son sayfa da bile birini öldürmüştü, yeni serisinde ise daha hikayenin başında ana karakterin öleceğini bahsetmişti başka bir karakterin ağzından (ki o da sevdiğim bir diğer karakterdi) Dördüncü maddeki isimleri okuyunca içim cız etti yeniden. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, o isimlere üzülmemek mümkün mü? Ne olurdu sadece kötüler ölseydi romanlarda da gerçek hayatta da.

      Sil
  10. Hasan, Meryem, Ned ve Robb'un ölümleri beni de çok üzmüştü. Hatta Robb'un tekrar dirileceğine olan inancımı hala kaybetmiş değilim. Taht Oyunları serisinin geneline baktığımızda olmayacak iş değil ne de olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, aynen öyle. Taht Oyunları'nda ölüler dirilebiliyor. Dirilmese bile belki geçmişe gidilir ve orada karşımıza çıkar. Ben çok isterim Ned'i tekrar görmeyi, okumayı.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...