23 Aralık 2016 Cuma

2016 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER

2016 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER


2016 değerlendirmesine bu sene sinemada izlediğim filmlerle devam ediyorum. 

2014 yılında sinemada izlediğim filmlerin yazısını buradan okuyabilirsiniz.
2015 yılında sinemada izlediğim filmlerin yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Bu sene Adana’ya taşınınca ve sinemaya ulaşmam kolaylaşınca izlediğim film sayısı dokuza çıkmış. Geçen seneye göre çok iyi ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Dört aydır sinemaya gitmedim. Bu sayı yılın üçte ikisini kapsıyor. Eylül ayında Adana’da film festivali de olduğu düşünülürse kesinlikle daha çok film izleyebilirdim, izlemeliydim ama 2016 film ve dizi açısından benim için sönük geçti. Hedeflerimi sadece okuduğum kitaplarda tutturabildim.

Bir de üzülerek fark ettim ki ben bu filmlerin hiçbirini bloga yazmamışım. Blogumun ilk ismi “Hayat Dair Her Şey” idi ama sadece kitap yazan bir bloga dönüştüm. Bu durumdan memnun değilim. Bu filmler arasında çok sevdiğim, hatta bloga yazacağım dediklerim vardı ama tembellikten yazmadım, aradan zaman geçince de ya yazmayı unuttum ya da filmin detaylarını unutmuşumdur diye yazmadım. Yeni yıl kararlarından birini şimdi alıyorum, bloga izlediğin filmleri de yaz.

Evet, bu yıl sinemada izlediğim filmlere bakacak olursak;
 KOCAN KADAR KONUŞ DİRİLİŞ


KOCAN KADAR KONUŞ DİRİLİŞ
Bu filme okuldan kız arkadaşlarımla eğlenmek için gitmiş ve çok eğlenmiştim. Hatta ilk filmden daha çok beğendim. İlk filmin önce kitabını okuyup, sonra filmini izlemiştim. Bu filme ise kitabını okumadan gittim. Neler olacağına dair bir fikrim olmayınca film daha çok hoşuma gitti. Enis Arıkan’ın gay arkadaş tiplemesi müthişti.
SULE UZUNDERE BLOG 2016 YILINDA SİNEMADA İZLEDİĞİM FİLMLER

THE HATEFUL EİGHT
Tarantino hayranı biri olarak onun hiçbir filmini sinemada izlemediğimi fark edince dehşete düşmüştüm. Buna bir son vermek için son filmini sinemada izledim. Hem de soğuk bir kış günü izlediğim için filmi iliklerime kadar hissettim. Tarantino’nun en sevdiğim filmi olmasa da izlenmeli.
DEADPOOL

DEADPOOL
Deadpool gösterime girdiğinde birçok blogda yorumunu okumuştum. Ben de yazacaktım ama dediğim gibi tembellikten bir türlü yazamadım. 

Deadpool’a eşimin isteği üzerine gitmiştik. Ben filmini izlemeden önce Deadpool’u duymamış ve hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Fragmanını bile izlememiştim. Bu yüzden filme gitmeyi de önce istemedim, eşim ısrar edince gittik ve iyi ki gitmişiz diyorum. O kadar eğlenmiş ve kahkaha atmıştım ki komedi filmleri bile beni bu kadar güldürememiştir. Hatta eşim de “Gelmek istemiyordun, sen benden çok güldün.” demişti Farklı bir süper kahraman filmi izleyen herkese tavsiyemdir ama filmin +16 olduğunu hatırlatayım.
YENİLMEZLER ULTRON ÇAĞI

YENİLMEZLER ULTRON ÇAĞI
Mayıs ayı benim için süper kahraman filmleriyle geçti ve çok güzel geçti. Bu türü çok severim. Yenilmezlerin son filmi izlediğim diğer iki filmin gölgesinde kaldı ama. Yine de bütün kahramanların birbirine daldığı sahneleri izlemek keyifliydi J
X-MEN APOCALYPSE

X-MEN APOCALYPSE
X-men serisi de hayranı olduğum serilerden. Özellikle ikinci üçlemeyi, yani karakterlerin genç hallerinin canlandırıldığı filmleri çok seviyorum. Başrolde en sevdiğim aktörlerden olan iki isim var: James Mcavoy ve Michael Fassbender. Onları izlemek büyük keyif. Sanırım bu filmle ikisinin de sözleşmesi bitmiş. Umarım yeni antlaşmalara imza atarlar ve bizi onları izlemekten mahrum bırakmazlar.
SENDEN ÖNCE BEN

SENDEN ÖNCE BEN
Senden Önce Ben filmine Semra ile gitmiştim. Takip ettiğim bloglarda gerek kitabının gerek filminin yazılarını görüp duruyordum. Filmin fragmanını da beğenince izlemem lazım diye düşündüm. Güzel bir filmdi ama şimdi sinemada izlemesem de olurmuş diyorum. Dediğim gibi filmin fragmanı çok güzel ama filmde ne olacağını fragmandan öğreniyorsunuz. Bütün güzel sahneleri zaten göstermişler. Bu açıdan hayal kırıklığı yaşadım ama Sam Claflin’i beyaz perdede izlediğim için mutluyum J
 SİHİRBAZLAR ÇETESİ 2

SİHİRBAZLAR ÇETESİ 2
Yemek yediğimiz lokantadan indirimli sinema bileti kazanmıştık ama bu bilet üç boyutlu filmlerde geçerli değildi. Yoksa bir süper kahraman filminde kullanacaktık. O aralar vizyonda pek güzel filmler yoktu, biz de tercihimizi ilk filmini de sevdiğimiz Sihirbazlar Çetesi’nin devam filminden yana kullandık. Bu film de gayet güzeldi ama benim gözlerim Isla Fisher’i aradı. Kendisi çocuk sahibi olduğu için bu filmde oynayamamış ama serinin üçüncü filminde yer alacakmış. Evet, serinin üçüncü filmi de gelecekmiş. Onu da izleriz J
ÇIRAK (APPRENTICE)

ÇIRAK (APPRENTICE)
Adana altın Koza Film Festivali yıllardır katılmak istediğim ama bu sene katılma şansı bulduğum bir organizasyon. Peki, ben bu kadar sabırsızlıkla beklediğim etkinliğin hakkını verebildim mi? Tabii ki hayır. Bir hafta süren festivali iki film ve bir söyleşiyle kapattım. O filmler de önceden araştırıp plan yaparak tespit ettiğim filmler değil, o an sinemada ne oynuyorsa izlediğim filmler. Şimdi çok pişmanım ve seneye bir hafta önceden festivalin programını indirip, elimde kağıt kalemle plan yapmayı kafama koydum.

Çırak festivalde izlediğim iki filmden biriydi. Fransız yapımı olan film babasını idam eden celladın yanında çıraklık yapan bir genci anlatıyor. güzel bir filmdi, filmin bitmesini beklemeden salondan çıkanlar olsa da ben filmi beğendim.
KAPTAN FANTASTİK

KAPTAN FANTASTİK
Kaptan Fantastik de, yazmaya utanıyorum ama, ismine bakıp “Aa, süper kahraman filmi mi acaba?” diyerek girdiğim film. J Süper güçleri olmayan ama çok değişik olan bir babanın hikâyesi. Başrolde de tanıdık bir isim, Viggo Mortensen var. Çocuklarını okula göndermeyen, ormanlık bir alanda kendi inandığı şekilde yetiştiren bir babayı oynuyor. Eğitim ve tüketim sistemine sağlam eleştiriler var filmde. İzlemenizi tavsiye ederim. Filmde ailenin annelerinin cenazesini yakarken beraber şarkı söyledikleri sahne favorilerim arasına girdi. Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
(Şu an Youtube açılmıyor. Açıldığı anda linki paylaşacağım). 
Yeni yılda daha çok ve daha güzel filmler izlemek dileğiyle…

2016 yılını değerlendirdiğim diğer yazılarıma, üstlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz (Bloga yazdıkça linkleri dolduracağım):

2016 yılında izlediğim oyunlar
2016 yılında izlediğim filmler
2016 yılında izlediğim en iyi on film
2016 yılında okuduğum en iyi on kitap




19 yorum:

  1. Son film gözümden mi kaçmış, unutmuş muyum bilmiyorum ama konusu ilgimi çekti izleyeceğim 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, Kaptan Fantastik geçen ay gösterime girmişti. Ben beğendim. Bence sen de seversin.

      Sil
  2. The hateful eight hala izlemedim, görünce aklıma geldi =(
    Deadpool neydi öyle yaa, Ryan'ın direnmesine anlam verdim =))
    "Senden önce ben" merak ediyorum ama hala kararsızım ve izlemedim, kitaplarını gördükçe geri duruyorum, romantik duygusal pek tercihim değil bakalım =)))
    2016'lar derlenmeye başlanmış, kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, Ryan benim sevmediğim hatta biraz itici bulduğum bir oyuncuydu ama filmde çok sempatik geldi. Tabii bunda film boyunca yüzünde maskeyle oynaması da etkili olmuş olabilir :-)

      Daha yazılacak çok 2016 yazısı var. Sen de yazsana. Ben değerlendirme yazılarını çok severim.

      Sil
    2. hadi ya ama bazen oluyor benim de var herkesin ölüp bitip de izlemeye tahammül edemediğim =)
      Ah şule yazmak isterim de bir sürü var ki izlediklerimi zor yazıyorum, bir de değerlendirme of off diyorum =)

      Sil
    3. Kore Fenomeni, sorma canım. Benim de yazılacaklar birikti. Yetiştirmeye çalışıyorum ama ancak ocağın sonunda bitirebileceğim galiba :-(

      Sil
  3. İzlediğimiz filmlerin çoğu ortak :)) Senden Önce Ben konusunda sana katılıyorum ve kitapta olup filmde olmayan çok fazla bölüm vardı. O yüzden beni hayal kırıklığına uğratan filmlerden biri oldu :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, ben kitabını okumamıştım. Bu yüzden kıyaslayamam ama filmde fragmandan daha fazlası olsaydı hoşuma giderdi.

      Sil
  4. İlkay Özgür, Deadpool'u ben de farklı buldum ve çok sevdim. O zaman bu sene izleidğim en iyi on filmi yazımı da mutlaka okumalısın.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu sene çok fazla sinemaya gidemedim ama şimdi baktım ki gittiğimde de tercihimi Türk filmlerinden yana kullanmışım :)
    SEvgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, ben de tam tersi Türk filmlerini sinemada izlemeyi tercih etmiyorum. Genellikle görsel efekti bol filmler sinemada izlenmeli diye düşünüyorum. Bu durumda Türk filmleri evde televizyondan izleniyor.

      Benden de sevgiler :-)

      Sil
  6. Bende kocan kadar konus dirilisi izlemistim. Digerlerine hic bakmadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, demek ki sinema zevkimiz pek tutmuyor :-)

      Sil
  7. Kaptan Fantastik'i ben de yakın zamanda izledim. Hem çok güldüm bazen ağladım, karmakarışık yaptı beni. Ama mutlaka izlenmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel, bence de. Filmde akıllardan çıkmayacak çok sahne var.

      Sil
  8. Deadpool'u beğenemeyen galiba bir tek ben varım. O gün arkadaşla bir gitmiştik hatta sinemaya, her ikimizde çizgiroman okumayı sevdiğimizden bayağı mutlu gitmiştim, ama nasıl diyeyim. Biraz esprilerin belden aşağı olması hoşuma gitmedi, yer, yer. ^^' Onun haricinde güzeldi, evet. Karakter hayli renkliydi. Fakat bende oluşturduğu izlenimle çizgiromanını alıp almama konusunda kararsızlık yaşadım. Şu an bile yazını okuduğumda acaba ben mi çok ön yargılı davranıyorum, karakter de matrak. Kimi mangalar daha belden aşağı esprilere ve sahnelere yer veriyor diye düşündüm. Yenilmezler ve X-men çok hoşuma gitmişti. Dizilere nazaran filmlere daha çok yer vermişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, evet bu sene film ve kitaplara yönelip dizileri ihmal ettim ama 2017 benim için dizi yılı olacak. Eğer espri komikse belden aşağı olmasını önemsemem ben ama herkes sevmeyebiliyor. Milletin bayıldığı ama benim çok sevmediğim filmler de var. Olur öyle :-)

      Sil
  9. İzlediklerini genel olarak beğenmişsin, ne güzel. Kocan Kadar Konuş'un ikinci filmi bence de daha eğlenceliydi. The Hateful Eight'i izlerken sıkıldığımı hatırlıyorum -_- Senden Önce Ben'in kitabını çok sevmiştim, film için de heyecanlıydım ama vizyona girdikten sonra hevesim kaçtı ve artık izlemek de istemiyorum, kitabın büyüsünü bozacakmış gibi geliyor. Her ne kadar oyuncu seçimlerini beğensem de... Sihirbazlar Çetesi 2 ise çok çok güzeldi, üçüncü filmin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorrrum! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, The Hateful Eight uzun bir filmdi. Sinemada izlemesem ben de sıkılabilirdim.

      O zaman Senden Önce Ben'i izleme. Oyuncu seçimleri iyi olsa da kitabını okuyan birinin beğeneceği kadar iyi bir film yok ortada.

      Sihirbazlar Çetesi'nin yeni filmini ben de bekliyorum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...