30 Kasım 2017 Perşembe

İŞTE BÜTÜN MESELE BU (MİMLENDİM #21)

Herkese merhaba. Tam dört aydır mim yazısı yazmadığım için elimde yazılmayı bekleyen beş mim vardı. Ben de bir yerden başlamak istedim. Sevgili Gezegenin Sihri ve Annesinin Prensesi’ne beni mimledikleri için çok teşekkür ediyorum, bu gecikme için de özür diliyorum. Onların yazılarına isimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu mimde blog dünyasını bir apartman gibi düşünüp bu apartmanın sakinlerini belirleyeceğiz. Yazıya başlarken neler yazacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Bakalım ortaya ne çıkacak J

sule uzundere blog yazıları


1-) Bu apartmanın başkanı kim?
Deep Tone: Bu soruya onu yazmasak olmazdı. Sanırım tanımadığı ve kucak açmadığı blogger yok. Blogumu ilk açtığım zamanlardaki bana desteğini unutamam. Her şey için teşekkürler Deep.
Blog Hocam: Blogunu geliştirmek isteyen herkesin yolu en azından bir kere Blog Hocam’a düşmüştür.

2-) Apartmanın kütüphanecileri?
Okuyan Muggle: Muggle’ımın kitap tavsiyelerini her zaman dikkate almışımdır. Ya benim de okuyup çok sevdiğim kitapları paylaşır ya da okuyup çok seveceğim kitapları J
Yorum Atölyesi: Bu blogda hem Esma’yı ve Sümeyye’yi okuyabilirsiniz. Bir taşla iki kuş J Bloglarında dünya klasiklerini de bulabilirsiniz, güncel edebiyat eserlerini de. Özellikle benim okumak istediğim neredeyse bütün serileri okudukları için onları biraz kıskanıyor olabilirim J
Okuma Günlüğüm: Adıyla bile nasıl bir kitapsever olduğunu belli eden Eren sayesinde bir sürü yeni yazar ve yeni kitap tanıdım. Cömertliği sayesinde kütüphaneme yeni kitaplar kattım. İyi ki tanımışım dediklerimden.
Belle’nin Kütüphanesi: Belle son zamanlarda sık yazmada da historical ve romantik kitaplarda ilk başvuracağım isimdir.
Kitap Güneşim: Kitap Güneşim’in detaylı kitap yorumlarıyla kitaplar hakkında net fikirler kazanıyorum.

3-) Apartmanın en tatlı anneleri?
Nail Art In Wonderland: Sevgili Alice anne olalı neredeyse bir yıl oldu. Geçen senelerde çok güzel muhabbet ederdik ama çocuk ve iş derken bloguna eskisi gibi vakit ayıramaz oldu. Umarım en kısa zamanda aramıza döner. Onu çok özledim.
Annesinin Prensesi: İsmi sizi yanıltmasın, blogunda sadece annelikle ilgili konular yok. Çok farklı konularda bilgilendirici yazıları var ama ben isminden dolayı buraya yazdım.
Dilek Eren: Dilek, dört ay önce Damla’sını kucağına aldı ve anne oldu. Bu yüzden onu da buraya eklemek istedim.
sule uzundere blog yazıları

4-) Sohbeti en tatlı olanlar?
Cahil Okur: Yüzüklerin Efendisi’ni hâlâ okumadığım ve okuduğum kitapların yorumunu çooook geç yazdığım için arada bana kızsa da Cahil Okur’la muhabbetimiz hep çok keyifli olmuştur. Kendisi kısa zaman önce evlilik kararı aldı. Umarım eşiyle bir ömür çok mutlu olurlar.
 Neşeli Kitap Vagonu: En sevdiklerimden ama maalesef o da artık yazmıyor. Böyle kendinizi sevdirdikten sonra yazmamaya hakkınız yok bence. Geride kalanlar olarak yarım kalmış hissediyoruz. Geri dön Neşeli L
Kitap Eylemi: Eylem’le o kadar ortak noktamız ve konuşacak o kadar konu var ki İstanbul’a yolum düştüğünde ona da uğrayacağım J Onu her zaman Adana’ya bekliyorum.
 Kahve Yanı: Sevgili Kahve blog yazmaya ara vermiş ama umuyorum kısa bir aradır. Bu mecrada tanıdığım, konuştuğum ve en çok sevdiğim isimlerden. Bir gün yüz yüze görüşmeyi çok istiyorum.

5-) Her şey hakkında yazanlar?
Oytun’la Hayat: Başlık Şebnem’i özetliyor aslında. Her şey hakkında yazıyor ve hepsini de çok güzel yapıyor. Onu okumak çok keyifli.
Sibelynka: Sevgili Sibelynka film, dizi, kozmetik, güncel vb. hangi konuda yazarsa yazsın hakkını vererek insanı etkileyerek yazıyor. Üstelik bunu çok aktif bir şekilde yapıyor. Bu yazıda yazdığım isimler arasında aktifliğini kıskandığım iki kişiden biri. Maşallah diyeyim de nazar değmesin J
Kâğıttan Dünyam: Sevgili İlkay da çok aktif olan bloggerlardandı ama bu sene sınava hazırlandığı için eskisi kadar sık yazamıyor. Sınavını başarıyla atlattıktan sonra aramıza bomba gibi döneceğinden şüphem yok J

6-) Bu apartmanın en bakımlıları?
Pek kozmetik blogu takip etmiyorum. Eskiden beri düzenli olarak takip ettiğim ve yazılarını beğendiğim iki isim var: Beauty Beybi ve Benim Tutkum. İkisini de şiddetle öneririm.

7-) Önerilerine çok güvendiğiniz komşular?
Öneri Makinesi: Aktifliğini kıskandığım diğer isim Öneri Makinesi. Sanırım bu sene benim üç katı yazı yazdı L İnsan bu kadar çok yazınca konu sıkıntısı çeker, verimi düşer diye düşünebilir ama Makine’min öyle bir sorunu yok. Makine gibi işliyor. Bana okunacak kitaplar, izlenecek dizi ve filmler katıyor.
Kâğıt Salıncak: Son zamanlarda Salıncak’ın nerdeyse bütün yazılarına şu yorumu yazdım: “Bu kitabı ben de okumak istiyorum.” Benim okumak istediğim bütün kitapları o okuyor, bana da yorumunu okuyup heveslenmek kalıyor.
sule uzundere blog yazıları

8-) "Öykü dinlemeye, kahve içmeye giderim." dediğiniz komşular?
Aslıhan’ın Dünyası: Aslı’yla karşılıklı otursak o anlatsa ben dinlesem ben anlatsam o dinlese. İkimize de çok iyi gelirdi bu sohbet eminim.
Periodic Library: İnanıyorum bir gün Esseve Rin’le karşılıklı kahve içeceğiz. Sırf bunun için yaşadığın şehre gelebilirim, bir gece ansızın gelebilirim J
Hayel Damlası: Hayel Damlası ile ortak arkadaşlarımız olduğunu geç fark etmeseydik bu maddeyi gerçekleştirmiştik bile. Neyse geç olsun güç olmasın diyelim. İllaki yollarımız bir daha kesişecek.

9-) Yeni taşınsa da, çok samimi olan ve alıştığınız komşular?
Ezgi: Yüzünün güzelliği yazılarına yansıyan, yazdıklarından samimiyetini hissedebileceğiniz biri Ezgi. İnsana huzur veren blogunu mutlaka takip etmelisiniz.
Dijital Turta: Dijital Turta’yı uzun zamandır takip ediyordum. Bir ara teknik arızalardan dolayı uzak kalsam da arayı kapattım. Dizi ve filmlerle ilgili listelerine, minimalist yaşam tarzıyla ilgili yazılarına bayılıyorum.
Kitabın DNS’ı: İrem’in enerjisine bayılıyorum. Benim gibi ruhu 55 yaşında olan birine hayat aşılıyor. Renkli, cıvıl cıvıl bir blogu var.
Macera Kitabım: Özlem’i gezi yazılarıyla tanısam da hayatla ilgili yazılarını da keyifle okuyorum. En sevdiğim özelliklerinden biri yazısına yapılan yorumlara uzun uzun cevap vermesi. Blog dünyasında okuyucusuna bu kadar değer veren bloggera çok sık rastlanmıyor.

10-) Bu apartmanın sağlıkla çok ilgilenenleri, bu konuda yazanları?
Fit Fikirler: Sağlıklı beslenme ve diyet konusuyla ilgileniyorsanız takip etmenizi öneririm. Ekstra olarak DIY yazıları da okuyabilirsiniz J

11-) Anime delisi olan komşun?
River Mürekkep İzleri: Anime deyince aklıma direk River geliyor. Blog dünyasının bana kazandırdığı en güzel insanlardan biri. Uzun zamandır bloguna yazı yazmıyor. Umarım benim sevgi dolu yazımı okuduktan sonra geri döner. Seni çok özledik Riv, lütfen yaz artık.

12-) Kendine en çok benzettiğin ve koşulsuz şartsız en sevdiklerinden olan komşuların?
Bu son maddeye özellikle birini ya da birilerini yazmadım. Yukarıda farklı sorularda ismini verdiğim bütün arkadaşlarımı yazdım kabul edin. Zaten o kadar çok yönlü arkadaşım var ki kimi hangi maddeye yazacağımı şaşırdım.

Çok uzun bir yazı olduğunun farkındayım ama emin olun bu sadeleştirilmiş hali. İnsan sevdikleri hakkında uzun uzun yazmak istiyor. İsmini anamadığım arkadaşlarım lütfen kırılmasın. Takip ettiğim ve sevdiğim her blogu yazacak olsaydım bu yazıyı bir yazı dizisine döndürmem gerekirdi. Anlayışınıza sığınıyorum.


Mimi yapmayan ve yapmak isteyen herkesi mimliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere. 

31 yorum:

  1. Ay ne güzel mimmiş bu, nasıl canım çekti şu an. Ayrıca beni de en tatlış annelerden seçtiğin için teşekkür ederim. Elimden geldiğince blogu bırakmamaya çalışıyorum ama eskisi gibi de vakit ayıramıyorum maalesef. Artık Damla'yla bir düzene kavuşalım kendimi bloguma adayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren,
      Blogunu bırakmamaya kararlıysan bir şekilde ayarlarsın canım.Zor olur tabii ama blog yazmak da insana çok iyi geliyor. Hem biz sni okumak istiyoruz :-) Damla'yı kocaman öp benim için :-)

      Sil
  2. iNŞAALLAH CANIM KİMBİLİR BELKİ NİSANDA BELKİ ONDAN DA YAKIN HAHAHAHAHAHA DERİM ve hiç belli olmaz derim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      tamam canım haberleşiriz. Beklemedeyim :-)

      Sil
  3. Anne kategorisinde anılmak o kadar hoşuma gidiyor ki bunun için ne kadar teşekkür etsem azdir. Dileğin damlasına da hayran kaldım bu arada :) kendiside harika biri zaten.

    Mimin çok güzel olmuş canım cok tesekkr ederim unutmadigin icin 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANNESİNİN PRENSESi,
      rica ederim canım. Beni unutmadığın ve etkiletlediğin için ben teşekkür ederim :-) Damla'yı ben de çok sevdim. Maşallah çok tatlı. Hepinizin yavrusunun güzel bir ömrü olur inşallah.

      Sil
  4. Ayy Şule'cim müthiş bir mim, kendi adımı görünce nasıl sevindim, çok teşekkür ederim, yazıkların beni çok mutlu etti, kocaman sevgiler :) <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      seni mutlu ettiğim için ben de mutlu oldum canım. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. Sevgiler :-)

      Sil
  5. Ben bu apartmana bayıldımmm!
    Ne kadar neşeli ve eğlenceli bir yer olur düşünemiyorum bile.
    Yine çok tatlı ve çok güzel yorumlarınla mutlu ettin beni. Çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka,
      keşke imkan olsa da gerçekten toplanabilsek. Gırgır şamata olurdu :-)

      Sil
  6. Çok hoş, samimi bir mim olmuş. :) Ben de yapayım en kısa zamanda. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe YÜKSEL,
      senin cevaplarını da çok merak ediyorum. Yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  7. Neşeliyi ben de çok özlüyorum keşke gelse :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      özelden de yazayım. Bu kadar isteğe kayıtsız kalmaz belki.

      Sil
  8. Şule inanmıyorum. İnsan nasıl oturur da böyle bir yazıyı toparlar. Bir gezi yazısı yazmak için bazen bir hafta uğraştığım oluyor ama inanki böyle bir yazı yazamazdım. İnsanın ince eleyip sık dokuması gerekir böyle bir işi kotarması için. Bravo diyorum ve tebrik ediyorum. Sonra da kendime dönüp bir eleştiri yapıyorum: Ben bahsettiğin bloglardan çoğuna hiç uğramamışım. Bu da benim ayıbım. Blogu ilk açtığım yıllarda daha uzun zamanlar ayırırdım bloglar arasında yolculuklar yapmaya. Zaman ilerledikçe benim ayırabileceğim vakit de azaldı ne yazık ki. İş çok yoğun geçiyor, eve gelince oğlum onunlar ilgilenmemi istiyor, ben blog yazmak istiyorum, spor yapmak istiyorum. İstiyorum da istiyorum. Hâl böyle olunca vakit benim sanal alemlerde gezinmeme yetmiyor. Ama daha çok vakit ayırmaya çalışacağım çünkü öyle güzel anlatmışsın ki burada sıraladığın bloglara uğramak istiyorum.
    Ve beni de böyle bir listeye aldığın için çok mutlu oldum.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem öztürk,
      Ben de yazıyı kolay yazmadım Özlem 4 ay sürdü :-))) Aslında daha yazmak istediğim bloglar vardı ama baktım hem yazı çok uzayacak hem de yayınlamam gecikecek olduğu kadar dedim.

      Benim işim yarım gün olduğu için bloglarda rahatça gezebiliyorum. Çocuğum da yok. Vakit varken bu boş vakitlerin tadını çıkarıyorum :-)

      Güzel yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  9. Ama çok sevindim ki :)) Blogger olmanın en sevdiğim yönü, yeni kitaplar öğrenmek ve kitaplar hakkında konuşabileceğim dostlar edinmek :)) O zamansa Ay Günlükleri'ne ne zaman başlıyorsun? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      hahhaha Ay Günlükleri'ni okumayı yeni yıla erteledim. Ocakta bol bol konuşuruz :-)

      Sil
  10. İlkay Özgür,
    seni mutlu ettiğime sevindim canım :-)

    YanıtlaSil
  11. Çok orijinal bir mim olmuş kim bulduysa kimler de katıldıysa ellerine sağlık sorular çok güzel. ve verdiğin cevaplar sayesinde bazı bilmediğim bloglara göz atıp onlardan da faydalanabileceğim yazın sayesinde ablacığım ve bizim blogumuza da değerli yazında yer verdiğin için çok teşekkür ederim inan çok mutlu oldum bende senin okuma şenliklerini kültürel etkinliklere katılmanı hayranlık ve biraz da gıpta ile takip ediyorum keşke bende bu konularda senin kadar aktif olabilseydim. mim için teşekkürler sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      rica ederim canım. Güzel yorumun için teşekkür ederim. İyi ki birbirimizi bulmuşuz :-)

      Sil
  12. Okurken büyük keyif aldım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Ama duygulandım şimdi, olmaz ki böyle... Mendillerim nerede benim?
    Çok teşekkür ederim komşu, beni çok mutlu ettin. Umarım bu apartmanda, daha nice nice yıllara hep birlikte yaşarız. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      umarım komşu. Bu hitap çok hoşuma gitti :-)

      Sil
  14. Yaa canım benim çok teşekkürler çok mutlu oldum 😊❤️❤️ Duygular karşılıklı 😊

    Yalnız yayın konusunda önceki yıllarda ben de kendimi geçmişim üç katı kadar umarım 2018 de bir üç katı kadar hep beraber geçeriz 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      2018'te ben de daha çok yazmak istiyorum. Yazmak iyi geliyor. Semi okumak da öyle. O zaman sürekli bloga yeni yazı yazalım :-)

      Sil
  15. Vaay çok güzel bir mimmiş bu, okurken büyük keyif aldım! Adımı kütüphaneci olarak görmek ne kadar mutlu etti tahmin edebilirsin ablacım :D Çok teşekkür ederim, bloggerın bana kazandırdığı güzel insanlardansın Şule ablam ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      hislerimiz karşılıklı Gözdem. Öpüyorum seni :-)

      Sil
  16. bekliyorum hem de ısrar ediyorum görüşmek için :D

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...