12 Kasım 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: SONBAHARI ÇAĞRIŞTIRAN 6 KİTAP

sule uzundere blog yazıları
Herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra Pazar 6’lısı yazılarına geri döndük. Etkinliğin detaylarını ve kasım temalarını Sevgili Esseve Rin’in blogunda bulabilirsiniz. Burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.

Aslında bu kategori geçen haftanındı ama ben yazamamıştım. “Sonbaharı çağrıştıran” dediği için olayları sonbaharda geçen kitaplar bulmaya çalışmış ama içime sinen 6 kitap bulamamıştım. Sonra Esseve Rin’in yazısını görünce sarı kapaklı 6 kitabı da seçebileceğimi öğrendim. Hemen evde okumadığım ama okumak istediğim 6 kitabı seçtim.

Benim sonbaharı çağrıştıran 6 sarı kapaklı kitabım bunlar:
sule uzundere blog yazıları

ELVEDA GÜZEL VATANIM: En sevdiğim yazarın kitabını bir sene okumadan duramazdım ama yazarın bütün kitaplarını okuduğum için bunu da okuduğum anda yeni kitabını yazmasını beklemem gerekecekti. O kadar uzun süre beklemek istemediğim için erteledim. Şimdi Ahmet Ümit’in yeni bir kitap hazırlığında olduğunu öğrendiğime göre kısa zamanda okuyabilirim.

ÇATIDAKİ PENCERE: Yazarı daha önce okumadım. 2-3 yıl önce bir alışverişimde almışım. Neden daha çok okunan ve beğenilen kitaplarından birini değil de bunu almışım hiçbir fikrim yok. Büyük ihtimalle bir blogda övgüsünü okudum ve merak ettim. Güz Okuma Şenliği’nde Nobel ödülünü alan bir yazardan bir kitap okumam gerekiyor. O kategori için yıl bitmeden okumaya çalışacağım.

BOŞ KOLTUK: Kitapla ilgili hayal kırıklığına uğrayan çok. Harry Potter’ın yazarı değil de herhangi bir yazar yazmış gibi, beklentimi düşük tutarak okuyacağım.

EDEBİYATIN AYKIRI ÇOCUKLARI: Kitapta sevdiğim yazarlar da var hiç okumadığım yazarlar da. Okuduğum yazar çeşidi yeterli seviyeye gelince bu kitabı zevkle okuyacağımı düşünüyorum.

HUZUR: Ahmet Hamdi Tanpınar’ı üniversitede Beş Şehir kitabıyla tanımıştım. O zaman dili ağır gelmişti, kitabı zorlanarak okumuştum. Aradan geçen yıllarda da aklımda bir şey kalmadı. Umarım o yıllarda yazarı anlayarak okuyabilecek seviyeye gelebilmişimdir.

TOPRAK: Buket Uzuner kalemini merak ettiğim yazarlardan biri. İndirimde bulunca kitabı aldım ama serinin ikinci kitabıymış. İlk kitap Su’yu alıp okuduktan sonra Toprak'ı da okumayı planlıyorum.

Sizin bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Okumayı planladıklarınız? Çok beğendikleriniz ya da sizi hayal kırıklığına uğratanlar? Fikirlerinizi öğrenmek benim için çok önemli, yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, iyi hafta sonları.


27 yorum:

  1. Buket Uzuner'in kitaplarını merak ediyorum
    Yorumlarını beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Le Yan,
      yazarın seveni çok. Hiç okumadığım için ben de merak ediyorum. Okuduğum zaman mutlaka yorumumu yazarım :-)

      Sil
  2. Çok güzel kitaplar seçmişsin, benim okuduğum yok ama okumak istediklerim var listede 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      o zaman ben en kısa zamanda bunları okuyup yorumlayayım, sana fikir vereyim :-)

      Sil
  3. İlkay Özgür,
    Buket Uzuner'i okumadığım için bir şey diyemem ama Ahmet Ümit'i kesinlikle tavsiye ederim. en sevdiğim yazarlardan biridir.

    Sonbahar deyince benim aklıma direk sarı geliyor. Sarı sonbahar lafını çok seviyorum :-)

    YanıtlaSil
  4. Boş koltuk u bende merak ediyorum. birde gelecek yıl için bir Ahmet Ümit Maratonu mu yapsam kendi kendime bilemedim. Hiç okumadım daha, polisiye sever biri olarak bunu söylemek utanç veriyor gerçi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      polisiye seviyorsan kesinlikle Ahmet Ümit'i okumalısın. Bir yerden başlarsan devamını getireceğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Boş Koltuk hakkında gerçekten kötü yorum çok yapıldı ama,Harry Potter ile Boş Koltuk'un konuları arasında büyük fark var diye düşünüyorum ben,Harry Potter'dan sonra elbette farklı gelebilir.Ayrıca,Rowling çok iyi fantastik kitaplar yazıyor olabilir ama o tür kitaplarda başarısız da olabilir.Yine de bir gün okumayı düşündüğüm kitaplar arasında.
    Bu arada fotoğraf çok güzel ya içimi ısıttı resmen turuncu turuncu sarı sarı ~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel Ezimova,
      Ben de bu yüzden beklentimi sıfır tutarak okuyacağım kitabı. Fotoğrafı ben de çok sevdim. Sarı rengi normalde çok severim zaten :-)

      Sil
  6. Boş koltuğu yarım bıraktım cidden bir saatten sonra gitmiyor uzadıkça elimde uzadı kitap tabi ki ön yargıları yıkmak önemli ama umarım siz okumayı başarırsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki Yaz,
      Umarım. Etkilenmemeye çalışıyorum ama iki yarım bıraktım yorumu geldi :-(

      Sil
  7. harika kitaplar Şule'cim, sonbaharda keyifle okumalık:) Huzur'un ilk iki bölümünü çok sevmiştim, genel olarak da sevdiğim bir kitap olmuştu, umarım sen de seversin, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      Huzur'u sevmene çok sevindim Eren. Ben de seveceğimi umuyorum. Sevgiler canım :-)

      Sil
  8. Oo ne güzel bir liste olmuş.Buket Uzuneri çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incidennotlar,
      bu isimler arasında en merak edilen oymuş, yorumlardan anlaşıldı :-)

      Sil
  9. Buket Uzuner'in bu serisini ben de merak ediyorum.. Birkaç blogta hoşlanmadıklarını okuduğumdan dolayı daha bir mesafeli yaklaşıyorum bu kitaplara. Bakalım sen nasıl bulacaksın, merakla bekliyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      yazarın önce daha çok okunan ve sevilen kitaplarından biriyle başlamak istiyorum ama bu kitabı aldığım için seriyi okuyacağım. Umarım severim :-)

      Sil
  10. Şu Boş Koltuk ne zaman "okunmak isteyenler" listelerimizden "okunanlar"a geçecek çok merak ediyorum. Aslında kötü yorumların üstümdeki etkisi geçti, geçenlerde bir arkadaşımdan da çok güzel yorumlar duydum, heveslendim. Yıl bitmeden okuyacağım inşallah. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      inşallah canım. O zaman yorumunu bekliyorum. Benim okumam seneye kaldı.

      Sil
  11. kolay gelsin canım , hepsi okumak istediğklerimden :D Toprak yorumunu en merakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  12. Boş Koltuk cidden kendini okutamıyor... :(
    Maalesef... :(
    :)
    Ben de bekliyorum sizi bloguma! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Dergi,
      bu kadar kötü yorumdan sonra Boş Koltuk'u yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum. Yorumunuz için teşekkürler :-)

      Sil
  13. Sevgili Şule. Sosyal Medya ve Bloğumdan o kadar uzak kaldım ki, şu anda ne yapıyorsun desen. En güzel yaptığım okumak diyebilirim :)
    Öncelikle bana yaptığın güzel yorumların için teşekkür ederim :)
    Boş Koltuk kitabına başlarken herkes gibi fantastik bir kitap bekliyordum. Ama okudukça ve karakterleri tanıdıkça çok sevdim. Öncelikle Fantastik ile hiç bir ilgisi yok. Ama inanıyorum ki seveceksin :) Yorumunu bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülay Cansever,
      Kitap okuyabiliyorsan yeter canım. Okuma hızını imrenerek takip ediyorum :-)

      İnşallah canım. Yorumun için teşekkür ederim :-)

      Sil
  14. Fotoğrafın güzelliği :')) Sarı-turuncu tonlarına bayılırım ben de, baktıkça enerjimin yükseldiğini hissediyorum :D
    Edebiyatın Aykırı Çocukları dikkatimi çekti. Kimleri anlatıyor bir araştıracağım merak ettim. Boş Koltuk için okuma etkinliği mi düzenlesek ki? Gözde de okumayı planlıyormuş hem. Gerçi ne zaman birlikte okuyalım diye düşünsek kısmet olmuyor ama belli de olmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      Beraber okuma etkinliği çok güzel olurdu. Ortak bir zaman bulabilirsek neden olmasın? Aralık ya da ocak olabilir mesela :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...