13 Şubat 2018 Salı

Get Out Film Yorumu (Altın Küre Çelınç #1)

sule uzundere blog
Yönetmen: Jordan Peele
Senaryo: Jordan Peele
Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, LilRel Howery


Her sene başında blogumla ilgili olarak bu sene izlediğim filmleri bloguma yazacağım derim ama bir film yorumu bile yazmadan yılı bitirirdim. Bu sene artık hedefimi gerçekleştirmeye kesin karar vermişken sevgili Sibelynka Altın Küre Çelınc’ı başlattı. Altın Küre ödülünü alan ve aday olan filmleri izleyeceğimiz bir etkinlik bu. Ben de bütün listeyi Oscar ödülleri öncesinde tamamlayamayacağımı bilsem de hem film izleme hevesimi arttırır hem de bloguma film yorumu yazmama bahane olur düşüncesiyle etkinliğe katıldım. Siz de katılmak isterseniz detayları buradan öğrenebilirsiniz.
sule uzundere blog

Blogumu düzenli takip edenler korku ve gerilim türü filmlerden hoşlanmadığımı bilir. Bu yüzden geçen sene bloglarda arasında çok popüler olan Get Out’u izlememiştim ama Oscar’da en iyi özgün senaryo, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen ve en iyi film dallarında 4 adaylık kazanınca daha fazla kayıtsız kalamadım ve filmi izledim. Şimdi iyi ki izlemişim diyorum.

Filmin konusunu kısaca şöyle özetleyebilirim: Siyahi bir genç olan Chris, sevgilisi Rose’un ailesiyle tanışmak için evlerine gider. Burada siyahi hizmetçilerin bir garip davrandığını fark eder. Evdeki partiye katılan insanların da şüpheli davranışlarıyla bir şeyler döndüğünden şüphelenir. Neler olduğunu başına bir iş gelmeden öğrenebilecek midir?
sule uzundere blog

Film gerilim adının hakkını sonuna kadar veriyor. Filmin başlarından itibaren bir pislik çıkacak diye bekliyorsunuz. Adını koyamıyorsunuz ama film sizi sürekli diken üstünde tutmayı başarıyor. Yarısından itibaren kafanıza takılan bütün sorulara cevap buluyorsunuz. Bu anlamda filmin senaryosunu çok beğendiğimi söylemeliyim. Filmin sonunu öğrendikten sonra filmi bir de bildiklerim ışığında izlemek istedim.
sule uzundere blog

Filmin oyunculukları da çok iyiydi. Başrol Allison Williams için Ekşi Sözlük’teki bir yoruma tamamen katılıyorum: “Jennifer Connelly ile Amanda Peet evlenip kız çocuk yapmışlar.”


Gösterime girdiği ilk günlerde IMDB’den 8 puan üstü alan Get Out’un şu an IMDB puanı 7,7. Siz de kaliteli bir gerilim filmi izlemek isterseniz Get Out’a bir şans vermelisiniz. 

16 yorum:

  1. Bu aralar pek gerilim izlemek istemesem de ilerleyen zamanlarda şans verebilirim. Emeğinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      teşekkürler. Seveceğini düşünüyorum. İyi seyirler :-)

      Sil
  2. Korku gerilim türü filmleri bende pek tercih etmiyorum. Slasher tarzı görüntüler olunca gönlüm geçiveriyor filmlerden.
    Get Out filminin gizem-gerilim unsuru güzeldi. Şiddet sahnelerinin filmin sonlarında ortaya çıkmasına çok ama çok sevindim.
    Birkaç gün önce sigarayı birakma günüydü. Twitter'da sigarayı bırakmak isteyenlere bu filmi tavsiye ettim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      hahahahah ilginç bir tavsiye olmuş. Filmin sonunda kendilerini iyi hissetmişlerdir :-)

      Sil
    2. ahahahaaa film tavsiye şekline bayıldı Zülal :)))

      Sil
  3. Gerilim filmlerine bayılıyorum, yıllar önce izlediğim "Cehenneme bir adım" filminin tadını hiç filmden almasamda bu filmde süperdi :)

    Seni kendi yemek siteme beklerim ziyaret edip bir yorum atarsanı mutlu edersin beni:)

    http://yemek-ye.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek Ye,
      Cehenneme Bir Adım filminin görsellerine baktım da hiç benlik bir film değil gibi görünüyor. Böyle kanlı filmler bana kötü geliyor.

      Uygun bir anımda blogunuza uğrayacağım. Görüşmek üzere :-)

      Sil
  4. Merak ediyorum bu filmi, tavsiye ettiğine göre çelınc listesinde ilk sıralar çekeyim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgi,
      ben de güzel yorumlardan etkilenip listeden ilk olarak Get Out'u izledim, pişman değilim :-) Çok güzeldi. Umarım sen de seversin.

      Sil
  5. Ben de izledim geçtiğimiz hafta ama fırsat bulup henüz yazamadım.
    Film bitince psikopata bağlayasım geldi resmen :) Ama itiraf etmeliyim ki kurgusu güzel düşünülmüştü kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      filmin sonu insanı çok rahatlatıyor değil mi? :-)

      Sil
  6. Hımmm ,aklımda olsun ,arada gerilim filmleri izlemek iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      bence seveceksin. ailenle beraber izleyip filmle ilgili tahmin yaparsanız daha çok eğlenebilirsiniz :-)

      Sil
  7. Gerçekten senaryosunu çok farklı bulduğum bir filmdi. Ama bu denli ses getireceğini açıkçası tahmin edemezdim. Yılın en iyi filmi diyen pek çok eleştirmen falan var.

    Film süresince o sıkıntılı, tekinsiz atmosferi çok iyi yansıtmışlar. Tabii başrol oyuncusunu da es geçememek lazım. İyi iş çıkarmış gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelynka,
      Sanırım bu kadar başarılı olacağını kendileri bile tahmin etmemiştir. Bütçesinin bilmem kaç katını kazandırmış. Sadece eleştirmenlerin değil seyircinin de beğenisini kazanmış.

      Çeşitlilik açısından böyle filmlerin ön plana çıkması lazım. Ben Get Out'u destekliyorum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...