18 Mart 2018 Pazar

Pazar 6’lısı: Geçen Sene Tanıştığım ve En Çok Sevdiğim 6 Kadın Yazar

sule uzundere blog

Herkese iyi pazarlar. Bir süredir bloguma yeni yazı giremedim. Son birkaç haftadır Pazar 6’lısı yazılarını da kaçırdım. Halbuki bu ay Sevgili Esseve Rin bize yine çok ilginç ve güzel kategoriler hazırlamıştı. Buradan inceleyebileceğiniz kategorileri yazmadan geçmek istemedim. Bu yüzden bugün iki Pazar 6’lısı yazısı yazacağım. 

Geçen haftadaki kadınlar gününe özel bir kategorimiz var. Kadınla ilgili olduğu müddetçe ne hakkında yazacağımızı bize bırakmış Eslem. Ben tercihimi geçen sene kalemiyle tanıştığım ve en çok beğendiğim kadın yazarlardan yana kullanmaya karar verdim. Gördüm ki geçen sene çok sevdiğim kadın yazarlarla tanışmışım. Hatta sayıyı 6’ya düşürmek zor oldu diyebilirim.  
CELESTE NG
CELESTE NG
Sana Söyleyemediğim Her Şey’den neden bu kadar etkilendim diye düşünüyorum. Sanırım o kitapla hiç alakasız kapağından dolayı kitabı gençlik aşk romanı diye düşünmem ama kitabın çok başarılı bir aile draması çıkması birinci neden. Kitapla ilgili her anne babanın okuması gerek diye birçok yorum gördüm. Ben de diyorum ki herkesin okuması gerek. 

Geçen senenin en güzel sürprizlerinden biri olan Sana Söyleyemediğim Her Şey kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.
STEPHANIE PERKINS
STEPHANIE PERKINS
Lola ve Komşu Çocuk birkaç yıl önce blogları sallamıştı. Ben seriye birinci kitaptan, geçen sene başladım. Anne ve Fransız Öpücüğü farklı bir yayınevinden Paris’te Aşk adıyla basılmış. Basımı farklı olsa da çevirisi aynıydı. Çok güzel bir romantik kitaptı. Zaten bu sene serinin diğer iki kitabını da okudum ve seriyi tamamladım. Onların yorumu da önümüzdeki günlerde gelecek.

Pariste Aşk kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.


SUZANNE COLLINS

SUZANNE COLLINS
Açlık Oyunları serisi filmleriyle ilgimi çekmişti. Önce kitabını okurum diye hiçbir filmini izlememiştim. İyi ki öyle yapmışım. Seri hakkında bilgim olmayınca heyecanla kısa sürede okudum. Şimdi bir hafta sonu filmlerinin maratonunu yapmak istiyorum.  

Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş kitap yorumlarıma kitap ismine tıklayarak gidebilirsiniz.
 SERAY ŞAHİNER
SERAY ŞAHİNER
Günümüz Türk kadın yazarlarını maalesef yeteri kadar tanımıyorum ve okumuyorum. Neyse ki Kitap Ağacı Adana grubum sayesinde duymadığım yazarları ve kitaplarını öğreniyorum. Antabus’u da onlar sayesinde keşfettim. Geçen sene en sevdiğim kitaplardan biriydi.

Antabus kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.
KERSTIN GIER
KERSTIN GIER
Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer önce kapaklarıyla sonra da neredeyse herkesin okumasıyla dikkatimi çekti. İnternette seti güzel bir indirimde yakalayınca aldım ve arka arkaya okudum. Çok güzel, cici, eğlenceli bir seriydi. Keşke gençlerimiz saçma sapan kötü çocuklu kitaplar okuyacağına bu seri gibi kitaplar okusa. Kitapların detaylı yorumu önümüzdeki günlerde gelecek.
ÖZGE BEZİRCİ DİKİCİ
ÖZGE BEZİRCİ DİKİCİ
Özge Hanım İnstagram’da takip ettiğim bir diyetisyendi. Bilgilendirici paylaşımları, şekersiz tarifleriyle ilgimi çekmişti. Sık sık “Şekersiz 21 Gün” etkinliği yapıyordu. Geçen sene bu etkinliği kitap haline getirdi. Ben de kilo vermeye ve şekeri hayatından çıkarmaya çalışan biri olarak hemen alıp okudum. İnsanı bilgilendiren, motive eden müthiş bir kitaptı. İşin uygulamaya geçme kısmında hâlâ sıkıntılarım olsa da sağlıklı beslenmek isteyen herkese öneririm.

Şekersiz 21 Gün kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

Siz geçen sene sevdiğiniz kadın yazarlarla tanıştınız mı? En sevdiğiniz kadın yazarlar kimler? Bana mutlaka okumalısın dediğiniz kadın yazarlar var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Günün ikinci Pazar 6’lısında görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.

NOT: Görsellerin hepsi netten alıntıdır. 

10 yorum:

  1. Ben bu yıl tanıştım Peride Celal ile Deli Aşk mutlaka oku derim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      okuma listeme ekliyorum. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil
  2. sana söyleyemediğim her şey acayip ilgimi çekiyor şu sıralar. baskısı kesinlikle kitabın değerini düşürüyor bence, alıp okumam böyle yorumlar görmesem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      ben iyi yorumları görmeme rağmen okumayı düşünmüyordum. Sonra markette çok uygun fiyata bulunca alayım belki okurum dedim. İyi ki almışım. Aşk romanı olduğunu düşünenler bir şans vermeyebilir. Keşke farklı bir kapak yapsalardı.

      Sil
  3. Suzanne Colins'in Gregor'unu da çok sevmiştim. Okumadıysan tavsşye ederim :)

    Benim yeni keşfettiğim kadın Yazarların başında Muriel Barbery geliyor bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      önerilen için teşekkürler Handan. Gregor serisini okuma listeme ekliyorum. Muriel Barbery adı tanıdık gelmedi ama kitaplarına bakınca Kirpinin Zarafeti kitabını gördüm. Son zamanlarda çok sık karşıma çıkıyor. Okuma listeme ekledim :-)

      Sil
  4. Seray Şahiner ve Özge Bezirci Dikici hiç okumadım :(( Ama Seray Şahiner okumayı istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      kalemi gerçekten başarılıymış. Ben diğer kitaplarını da okumak istiyorum.

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    Evet, üzücüymüş. Umarım günümüz yazarlarından da favorin olabilecek isimlerle tanışırsın.

    YanıtlaSil
  6. İlkay Özgür,
    öyle mi? Teşekkürler canım. En kısa zamanda bakarım ve yapabileceğim bir mimse severek yaparım :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...