30 Mayıs 2018 Çarşamba

Blog Muhasebesi Mimi (Mimlendim #27)

sule uzundere mimler

Geçtiğimiz günlerde neredeyse her blogun yaptığı mime beni sevgili Handan davet etti. Biraz gecikmeyle de olsa mimi cevaplandırıyorum. Handan’ın cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.

1. Blog alemine nasıl girdin?
Dört sene önce blog yazmaya başladım. Aslında blogumu açma sürecimi çok net hatırlamıyorum. Sadece kitap yorumları araştırırken nette kitap bloglarıyla karşılaştığımı hatırlıyorum. Ne güzel, keşke benim de böyle bir blogum olsa demiştim 😉 Blogum için isim düşünmüş ama bir şey bulamayınca kendi ismimle açmıştım 😂

2. Hangi blog sana ilham oldu?
Dört sene önce çok beğendiğim blogların birçoğu bugün artık yazmıyor. İlk kimi gördüm, ilk kimden etkilendim hatırlamadığım için bu soruyu pas geçiyorum.

3. Bloga yazdığın ilk yazı ile son yazı arasında fark var mı?
Üslup olarak çok fark olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazen eskiden daha güzel yazıyordum, şimdi yazamıyorum diye düşündüğüm oluyor. Yalnız şöyle büyük bir fark var. İlk zamanlar yazdığım kitap yorumlarında kitapta ne olup bittiğini anlatıyordum. Ben spoiler yemeyi sevdiğim için herkesi kendim gibi zannediyordum ama spoilerdan nefret eden çok büyük bir  topluluk varmış. Bu yüzden artık kitap yorumlarken kitapta neler olduğundan bahsetmiyorum 😊

Bu arada merak edenler için blogumun ilk yorumu Khaled Hosseini’nin Bin Muhteşem Güneş yorumuydu. Karşılaştırma yapmak isteyenler buradan okuyabilir.

4. Yakın çevrendeki insanlar blogunu biliyor mu?
Evet, neredeyse herkes biliyor. Zaten blogumu kendi ismimle açtığım için sır olarak saklamam pek mümkün değil 😊

5. Blog yazmak yaşantına ne kattı ya da çıkarttı?
Çok şey kattı. Öncelikle okuma hızım inanılmaz arttı. Blogumu açmadan önce senede kırk kitap okuyor ve kendimi çok okuyor zannediyordum. Şimdi yüze yakın kitap okuyorum. Kitapları bloguma yazacağım için daha dikkatli okuyorum, gerektiğinde not alıyorum, bloga yazmadan önce kitap ve yazar hakkında araştırma yapıyorum. Doğal olarak kitap zihnimde iyice yer ediyor. Eskiden okuduğum bazı kitapların detaylarını unuturdum. Bloguma yazdığım kitapları unutmuyorum.

Ayrıca blog dünyasında çok güzel arkadaşlıklar edindim. Bazılarını gerçek hayata taşıdım. Blogger arkadaşlarımla tanıştım, görüştüm. Tanışmayı istediğim birkaç arkadaşım daha var. Sosyal medya araçları içinde en samimi ortamın bloglarda olduğunu düşünüyorum. Keşke insanlar blog yazmaktan vazgeçmese. Çok sık yazıştığım arkadaşların bloglarına artık yazmadıklarını ya da bloglarını kapattıklarını görünce çok üzülüyorum.

6. Şu an bu mim yayını ile birlikte blogunda kaç yazı var ve kaç sayfa görüntülenmen var?
Bu yazı blogumun 369.yazısı. 396 takipçim ve 144.166 görüntülenmem var. Dördüncü senemde 400 takipçim olsaydı mutlu olurdum 😊

Bu mimi neredeyse herkes yaptı. Bu yüzden kimseyi mimlemiyorum. Yapmak isteyen herkesi davet ediyorum. Şule beni mimledi diyebilirsiniz 😊 Eğer blog muhasebenizi yazdıysanız ya da yazacaksanız yazımın altına link bırakabilirsiniz. Okumak isterim.

Yeni yazılarda görüşmek üzere.

33 yorum:

  1. Okuduğum kitapları ve izlediğim filmleri bloga yazınca ben de detaylarını seneler sonra bile hatırlıyorum. Eskiden hatırlamazdım. Bir artısı daha işte ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      kesinlikle. Ben kitabın içeriğini geçtim kitabı okuyup okumadığımı bile karıştırmaya başlamıştım. Blog ve 1000Kitap imdadıma yetişti :-)

      Sil
  2. Ben de en samimi ortamın bloglar olduğunu düşünüyorum.

    Kitap okuma hızıma etkisi oldu mu bilmiyorum ama (çocukların büyümesinin de etkisi var) ama teni yazarlar keşfetmemem, kendi döngümü kırıp daha geniş bir yelpaze okumama yardım etti bloglar.

    Demek spoiler almayı seviyorsun ha, hahaha, ben de kitapların sonuna bakmadan duramam okurken :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      bak ondan bahsetmeyi unuttum. Ben hep aynı tarzda ve aynı yazarları okurdum. Bloglar sayesinde çok farklı yazarları, yayınevleri ve türleri keşfettim. Bu açıdan da bana çok katkısı oldu blogumun.

      Kimi insanlar spoilerdan çok korkuyor. En ufak bir bilgide okuma isteklerini kaybediyorlar. Ben kitabı okurken merak edip sonunda ne oluyor diye bakarım, sonra okumaya devam ederim. Benim gibi birini bulduğuma sevindim :-)

      Sil
  3. Merhaba.
    Ne güzel oluyor bu Mim-ler Şule Hn. :)
    Bende daha çok kitap paylaşımlarımı yapmak için açmıştım bloğumu. Bu Mim çok hoşuma gitti bende yapayım. :)
    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Şahin,
      yapın tabii. Sizin blog maceranızı okumak isterim. Sevgiler :-)

      Sil
  4. Bende artık daha dikkatli okuyorum kitapları😀 çok daha keyifli oluyor böylesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      kesinlikle. Üstelik daha akılda kalıcı oluyor.

      Sil
  5. 369. yayın ve 396 okuyucu; sayılar adeta armoni gezegenine iniş yapmış. ^_^
    Okuması keyifli bir mimdi, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      sayılar güzel denk gelmiş. Yorumun için teşekkürler canım :-)

      Sil
  6. İyi ki ben de seninle tanışmışım 😊 Bu yaz tekrar görüşmek dileğiyle ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri makinesi,
      heheheh kendini bildin hemen :-) Yazın geliyor musun? İnşallah tekrar görüşebiliriz canım :-)

      Sil
  7. İyi ki yazıyorsunuz burada. Sayenizde okumadığım kitaplarla tanışıyorum. Yeni keşifler oluyor. Daha nice yazacak zamanlarınız olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince blogumu bırakmayı düşünmüyorum :-)

      Sil
  8. Spoiler vermeyelim lütfen ama... Gerçi sen özet yazınca başında belirtiyorsun abla, özet çıkartıp yorum diye yayınlayan çokça arkadaşımız var ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      ben öyle yapmıyorum :-) Sadece öğrencilerim için çıkardığım bazı özetleri bloguma ekliyorum. Onlar da genellikle en çok okunan yazılarım oluyor :-)

      Sil
  9. Çok güzel ve net ifade etmişsin canım. 5.maddede yazdıklarına katılıyorum. sosyal medyada yine de en samimi alan burası bazen yazı sıklıklarım azalıyor ,artıyor bayağı bir değişkenlik gösteriyorum bu aralar farkındasın biliyorum ama fırsatım olsa her gün yeni şeyler girebilsem. Benim de çok eskilerden takip ettiğim ve artık yazmayanlar var evet üzücü ama kimbilir onların da geçerli bir nedeni vardır mutlaka. Kolay kolay kopamayacağım bir mecra burası ve en kısa zamanda da sayfamda ben de mimi yapmak istiyorum :) huzurlu geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      güzel yorumun için teşekkürler canım. Senin cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  10. Bende galiba blog alemine kitap yorumlarına bakarken denk gelmiştim. Valla bende pek hatırlamıyorum, sanki kendimi bildim bileli buradaymış gibi hissediyorum. 😄 Güzel mimmiş. Dur bakayım fırsat bulabilirsem belki bende yaparım. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban,
      aynen canım. Sanki blogger doğmuşum :-) Senin cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  11. Geçmişe dönüp kitaplar hakkında ne düşünmüşüm diye bakmak açısından da blog harika :)) Bir de daha düzenli oluyor sanki, blog açmadan önce yılda kaç kitap okuduğumu hesaplamazdım :D
    İyi ki bloglarımız var o zaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      bak onu yazmak aklıma gelmedi. Aynen, bir kitapla ilgili ben ne düşünmüştüm diye merak ettiğimde blogumu açıp bakmak çok pratik oluyor. İyi ki bloglarımız var :-)

      Sil
  12. İlkay Özgür,
    umarım canım :-)

    YanıtlaSil
  13. Çok garip, ben de bazen eskiden daha güzel yazıyormuşum gibi hissediyorum. Özellikle son zamanlarda çok ilgilenemediğim için vicdan azabı çekiyorum :D Blogumu açmadan önce de okuduğum bloglardan biri de sendin ablacım, bu arada. Bana ilham olmuş olabilirsin :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      öyle mi? Bunu duyduğuma çok sevindim. Bir kez daha iyi ki blog açmışım :-)

      Sen eskiden uzun, detaylı kitap yorumları yazardın. Bir süredir o tarz yazılar yazmıyorsun. Belki bu yüzden böyle düşünmüşsündür. Bloguna zaman ayırdığın zaman eski formuna kavuşacağına eminim :-)

      Sil
  14. Bence de blog en samimi ilişkilerin kurulduğu sosyal mecra. Instagramdan iletişime geçmek daha kolay ama aynı zamanda daha çabuk unutuluyor. Burada yazan kişiyi de daha yakından tanıyormuş gibi hissediyorum :))
    Zamanında bana blog konusunda ilham olmuş kişiler artık daha çok instagramda aktifler, üzülüyorum:( Umarım biz bloglarımızdan kopmayız :))

    Ben kendimi mimlenmiş sayacağım bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin,
      blogların en güzel olduğu zamanı kaçırdık sanki. Umarım bundan sonra aramızdan fazla ayrılan olmaz da bu günleri aramayız.

      Mimlenmiş sayabilirsin canım. Cevaplarını merakla bekliyorum :-)

      Sil
  15. Blog ortamı cidden bir başka. İyi ki bu mecrada tanımışım seni. 😘 Bu enerjinin bana da geçmesi dileğiyle. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      ben de seni tanıdığım için çok mutluyum Belle. Yazın daha aktif olursun umarım. Seni okumak çok keyifli :-)

      Sil
  16. 400 takipçi iyi bir defer ama zaten çok az kaldım ona da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov,
      kimse takipten çıkmazsa 1 kişi kaldı :-)

      Sil
  17. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben takip etmiyormuşum diye duruyordu. Takip ettim. 399 oldu. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov,
      çok teşekkür ederim. Hedefime bir adım daha yaklaştım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...