23 Şubat 2020 Pazar

Kitap Alışverişim (2020)

Sule Uzundere Blog

Kitap almamaya karar veren insan kitap sitelerini de gezmemeli. Buna özellikle dikkat ediyordum ama internet sağ olsun ilgimizi çekebilecek şeyleri o kadar iyi biliyor ki alışveriş sitesine girmesen bile her yerde, her sitede reklamlarını görüyorsun. Eğer iyi bir indirim varsa bu sefer indirimdeyken kaçırmayayım diyorsun ve yine kitap alıyorsun. Bu tuzağa yine düştüm 😂

Kitap Yurdu’ndan 102 liraya bu güzellikleri aldım.

Sule Uzundere Blog

Beni kandıran Candace Camp seti oldu. Historical kitaplar okumayı seviyorum. Bu türün kitapları çoğunlukla Pegasus Yayınları’ndan çıkıyor. Onlar da maalesef çok pahalı. Fiyatları 40-50 lira arasında değişiyor. Yılın birkaç gününde yüzde elli indirim yapıyorlar ama o zaman da kitaplar ancak normal kitap fiyatına iniyor. Daha önce okumadığım Candace Camp’in beş kitabını etiket fiyatı 180 lira iken %72 indirimle 50 liraya düşürmüşler. Kitapların ikinci eli zaten 10 lira, o da bulabilirsen. Durum böyle olunca bu fırsatı kaçırmamak olmaz dedim ve yeminimi bozdum 🙈

Tabii sonra kargoyu bedavaya getirmek için sepeti 100’e tamamlamak gerekti.
Son zamanlarda Yaşar Kemal’in bazı kitaplarının baskısı tükenmiş görünüyor. Bu yüzden son iki alışverişimde de yazarın kitaplarını alıyorum. Keşke daha önce külliyatını alsaymışım dedim. Zaten pahalı olan kitapların baskısı biter ve yeni baskısı yapılmazsa ikinci el fiyatları uçar gider. Umarım YKY en kısa zamanda ünlü yazarın bütün eserlerini tekrar basar.

Oblomov sürekli övgüsünü duyduğum ve çok merak ettiğim bir kitap. Shakespeare zaten çok sevdiğim bir isim. Onsuz olmaz. Ferit Edgü de aynen öyle. Onları da sepete ekleyince alışverişimi tamamlamış oldum.

Kitap Yurdu’ndan uzun zamandır alışveriş yapmıyordum. Fiyatlarını uygun bulduğum için ve sürekli alışveriş yapanlara ekstra %5 indirim sağladığı için sık sık tercih ettiğim bir siteydi ama üç alışverişimde de bir kitap hasarlı gelince artık orayı kullanmamaya karar vermiştim. Bu alışverişimde de sorun yaşasaydım üyeliğimi tamamen sonlandıracaktım. Neyse ki kitaplar hasarsız geldi. Hatta paketlenmeleri de çok iyiydi. Biz görüşmeyeli site bu konuda kendini geliştirmiş.

Sizin bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Önce bunu okumalısın dedikleriniz? Sizin de merak ettikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Candace Camp indirimi devam ediyor. İlgilenenlere duyurulur.

36 yorum:

  1. iyi okumalar :) yardımın için tekrar teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Candace Camp Söz Dinlemez Kalbim'i okuyup çok sevmiştim.Asi ve Güzel hariç diğerlerini toplamıştım bir ara okuyacağım.Umarım sen de beğenirsin yazarı.Kitap yurdu harici n11 de pegasus yayınları kendi satış sayfasında sık sık bu tip indirimler oluyor aklında olsun.Yaşar Kemal'de merak ettiğim bir yazar ben kitaplarını almaya karar verinceye kadar Yky yeniden baskı yapmış olur :) Hepsi çok güzeller keyifle oku**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      Sende de yazarın kitapları olmasına sevindim. Julia Quinn'den sonra bu yazarı okumak istersen beraber okuruz belki. Evet, N11'de Pegasus indirimi oluyormuş. Oradan alışveriş yapmadığım için haberim yoktu ama birçok kişi yazmış. Aklımda olacak bundan sonra.

      Sil
    2. Sen okuyacağın zaman söyle ben de eşlik ederim Julia Quinn'lerin bitmesini beklemeye gerek yok :)

      Sil
    3. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      peki. Yakın zamanda okumayı düşünmüyorum. Eğer sen önce okumaya karar verirsen bana da yaz, ortak bir tarih belirleriz :-)

      Sil
  3. harika bir liste yapmışsınız keyifli zamanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. ahh benim de okuyacak o kadar kitabım var yine de kendime engel olamıyorum. keyifli okumalar sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimdeki yaz,
      engel olabilene aşk olsun. Teşekkürler canım:-)

      Sil
  5. Ufacık bir alışveriş yapsam da ben de kargoyu bedavaya getirmeye çalışıyorum, aslında bana komik geliyor bu ama insan farklı bir psikolojiye giriyor o alışveriş anında :D kitapyurdundan ben de uzaklaştım epeydir alışveriş yapmıyorum ordan, sebebi aslında kargo bedava kampanyasının fiyatının yükselmiş olmasıydı ilkin. Ama sonra da daha iyi bir alternatif bulunca geri dönmedim :D Pırıl pırıl duruyor aldıkların ablacım, güle güle, keyifle oku ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      teşekkürler Gözde'cim. O alternatif hangi site acaba, merak ettim :-)

      Sil
    2. Amazon. Hem güzel indirimleri, kampanyaları oluyor, hem de gönderi çok hızlı. Şimdiye kadar inanılmaz memnunum, aman nazat değmesin :D

      Sil
    3. Gözde Türker,
      Amazon'un çok iyi olduğunu ben de duymuştum ama orada Türkçe kitaplar satılıyor mu ki?

      Sil
  6. Çok güzel kitaplar güle güle okuyun.

    YanıtlaSil
  7. Hiçbirini okumadım. Sana yetişmek zor :)) Kitap almadan durmak bizim gibiler için zor tabi. En son kidega'da kampanya var diye duymuştum. Kullananlardan olumlu yorum da duydum. Ocak,şubat ve mart kampanyası varmış. Kidega hiç kullanmadım ben, bi araştır istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      Kidega'dan bir kez alışveriş yaptım. O da Enpara kampanyasıydı. Bakmaya korkuyorum çünkü uzun bir süre alışveriş yapmak istemiyorum :-)

      Sil
  8. Çok güzel kitaplar almışsın o Pegasus kampanyasından bende daha önce n11 den yararlandım 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evintekkizimona,
      Evet, N11 de Pegasus kampanyası yapıyormuş. Ben o siteyi kullanmadığım için daha önce alışveriş yapmamıştım.

      Sil
  9. Aralarında yalnızca Oblomov okuduğum bir kitap. Tam da Oblomova yakışır tarzda kitabı altı ayda okudum. Altı ay boyunca oblomovla arkadaşlık ettim. (Tabi bu arada başka kitaplarda okudum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAPLARA KAÇANLAR,
      Oblomov'la tanışmak için sabırsızlanıyorum ama sanırım yakın zamanda okuyamayacağım.

      Sil
  10. Pegasus indirimi aslında kasım ayındaki Tüyap'tan beri var. Tüyap'ta yaptıkları yazar indirimlerini önceleri n11'den satıyorlardı. Şimdi Kitapyurdu sitesinde de görülüyor. O set indirimlerinden benim de almak istediklerim var ama fırsat gelir mi bilmiyorum. Hepsini güle güle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      N11'den alışveriş yapmadığım için daha önce görmemiştim. Evet, güzel historical indirimleri vardı ama yazarları tanımadığım için almadım. Bu yazarı okuma listeme almışım. Sen mi tavsiye ettin başkası mı hatırlamıyorum. Pegasus'tan başka tavsiye edebileceğin biri varsa önerilerini duymaktan mutluluk duyarım :-)

      Sil
  11. Keyifli okumalar dilerim^^ Bence o hasarlı gelme şans işi, sürekli alışveriş yaparız çok nadir hasarlı ürün geliyor bize ki BKM Kitap'ıda kullanıyoruz, Okuoku sitesinide^^ Hangisi daha uygun ve kapıda ödeme varsa alıyoruz ne yalan :D Set olarak iyi almışsın ama kargo ücreti için BKM Kitap'ı öneririm. Mobil siparişlerde bedava kargo. Kitap Yurdu eskiden kargo ücretinden çok iyiydi, ödesek bile pahalı değildi şimdi diğerlerinden daha pahalı olmuş. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Ercan,
      son zamanlarda Okuoku favorim oldu. Diğer sitelerde öyle büyük indirimler yoksa bundan sonra Okuoku'yu tercih edeceğim.

      Sil
  12. Kitapğlarım bitmeden kitap almayacağım diye söz versem de kendime ben ne kadar tutabileceğim bu sözü kısmet diyorum :)))
    Keyifli okumaların olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      teşekkürler Şebnem. O sözü tutabilene helal olsun :-)

      Sil
  13. İndirimlere ben de dayanamıyorum hiç, konu kitap olunca hele :D Çok güzel görünüyorlar :)) Kitapyurdu'na bazen ben de kızıyorum ama genelde oradan sipariş veriyorum, şimdi bir de teslimat noktası uygulaması var ya, az kitap olunca oraya veriyorum, hemen okulun yanında. Rahat oluyor. Keyifli okumalar diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      teslimat noktası uygulamasını sitede sık sık gördüm ama hiç ilgimi çekmediği için bakmamıştım. Şimdi inceliyorum. Gerçi uzun bir zaman kitap almayı düşünmüyorum ama :-)

      Sil
  14. yeni kitaplarınız hayırlı olsun şule hanım :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...