28 Mayıs 2014 Çarşamba

JANE EYRE (CHARLOTTE BRONTE)


ALTINI ÇİZDİKLERİM

1. Öfkeyle davranıp, seninle ilgisi olan herkesi etkileyecek kötü sonuçlara yol açan kötü bir şey yapmaktansa, kendin dışında kimsenin hissetmediği bir acıya sabırla katlanmak çok daha iyidir.
2. Hz. Süleyman: "Sevginin olduğu bir sofrada ot yemek, nefretin olduğu bir sofrada kızarmış bir öküzü yemekten evladır." derken doğru söylemiş.
3. Eğer kendime olan saygım ve koşullar gerektirirse yalnız da yaşayabilirim. Mutluluğu satın almak için ruhumu satmama gerek yok. Bütün zevkler benden uzak tutulsa ya da ödeyemeyeceğim bir bedel karşısında satılsa bile, beni hayatta tutacak içsel bir zenginliğe doğuştan sahibim.
4. Fark edilmeden onu izleyebileceğimi görür görmez gözlerim elimde olmadan onun yüzüne gitti. Göz kapaklarım denetlenemez bir şekilde kalkıyor ve göz kapaklarım onun üzerine sabitleniyordu. Baktım, bakmaktan şiddetli bir zevk aldım; yine de değerli bir acıydı bu. Saf altından ve ucu çelikten bir acı; susuzluktan ölmek üzere olan ve sürüne sürüne ulaştığı kuyunun zehirli olduğunu bilmesine rağmen, yine de çömelip suyundan kana kana içen adamın hissettiğine benzer bir zevkti bu.
5. Güzellik bakanın gözündedir.
6. O günlerde yarattığı kul yüzünden Tanrı'yı göremez olmuştum; çünkü kulu bir idol haline getirmiştim.

2 yorum:

  1. kitapta diyor ki insan kalbini kendi elleriyle deşmelidir sanırım bizim pek bir şey yapmamıza gerek yok 4. madde kalbi bir güzel deşiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. austen zede,
      değil mi? Ben bu kitabı tekrar okumalıyım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...