11 Mayıs 2015 Pazartesi

Film Meydan Okuması (11. 12. Ve 13. Gün)

11. Gün Sorusu: En sevdiğiniz sinema salonu hangisi?
Adana’da yaşıyorum. Adana’nın bütün sinema salonlarında film izledim ama öyle çok çok sevdiğim, hep orada film izlemek istediğim bir salon yok. Sadece iki tanesini diğerlerine bakış tercih ediyorum: 1. Real Cinemaximum sinemaları çünkü koltukları geniş ve perde çok büyük. 2. Optimum Avşar sinemaları çünkü bize en yakın sinema. Ulaşımı kolay ve güzel bir alışveriş merkezinin içinde. Filmden önce veya sonra alışveriş yapıp bir şeyler yiyip içebiliyorum.

12. Gün Sorusu: En sevdiğiniz animasyon hangisi?

En son izlediğim animasyon filmi Big Hero 6’ti ve çok beğendiğim bir filmdi ama onu başka bir soruya yazdığım için bu soruya Wall-e diyeceğim. Bir robottan bu kadar etkilenebileceğimizi kim bilebilirdi ki? Wall-e’de günümüzde birçok insanda olmayan hassasiyet vardı. Adı robottu ama birçok insandan daha insandı. Eva’ya olan aşkından etkilenmeyecek insan yoktur. Eğer hâlâ izlemediyseniz izleyeceğiniz ilk film Wall-e olsun. Pişman olmazsınız.

13. Gün Sorusu: En iyi kitap uyarlaması sizce hangisi?


Aslında buna Dövüş Kulübü demek istiyorum ama onu en sevdiğim film sorusuna sakladığım için Koku diyeceğim. “Bu kitap sinemaya uyarlanamaz.” Denmesine rağmen temel konusu koku alma duyusu olan bir kitabı mükemmel bir şekilde beyaz perdeye taşımışlar. Yönetmen Tom Tykwer’in mükemmel çekimlerinin yanında ben filmin başrol oyuncusu Ben Whishaw’a hayran kalmıştım. Bu filmden sonra her projesini takip ettiğim bir oyuncu hâline geldi. Nevi şahsına münhasır derler ya cidden kimselere benzemeyen bir oyunculuğu var. Baktığınızda yakışıklı ama naif hatta kırılgan görünen bu adam filmde acımasız bir katili canlandırıyor ve izleyenleri germeyi başarıyor. Koku filmini de Ben Whishaw’ın oyunculuğunu da şiddetle tavsiye ederim. 

                                  (Ben Whishaw)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...